reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja przy córci miałam baldachim, pokój mamy od wschodu i rano świeciło jej w oczka a zasłonki
tez cały czas nie będą zasunięte. Ale teraz łóżeczko bedzie stało gdzie indziej i chyba nie bedę
zakładała baldachimu. Ja czekam na paczke z ciuszkami od jednej siostry w przyszłym tygodniu a od drugiej to dopiero pod koniec maja. Wózek, fotelik, łóżeczko mam po córci. Za tydzień wybieramy sie na zakupy kosmetyczne i inne dla małego, żeby pózniej nie robić tego na ostatnia chwile. Ja jak się uda to mam zamiar karmić małego do roku czasu maksymalnie.Bo wiem jak wygodnie było przy córce.

reklama
Witajcie jestem wlasnie na etapie nadrabiania:) widze ze forum znowu tetni zyciem:)
Jedynaczka jesli chodzi o ten dowod to ja bym na twoim miejscu poszla bez kolejki albo poczytaj moze gdzies na tablicy ogloszen jest napisane kto moze byc bez kolejki!! a to nowy i masz poprostu odebrac twardy dowod??
Jesli chodzi o karminie to ja swojego synka karmila okolo 8miesiecy i karmilabym dalej ale mialam male problemy i stres mi powoli powodowal zanikanie pokarmu a maly sie wkurzal wiec przeszlam na modefikowane. Ale mam nadzieje ze i teraz mi sie tez uda karmic piersia. A jesli chodzi o diete to ja jadlam praktycznie wszytsko tylko staralam sie nie jesc nic ostrego ani kwasnego a tak to wszystko z umiarem jadlam. Ale tak jak ziewczyny pisaly to tak naprawde zalezy od matki i dziecka. To tak jak z proszkiem taka sama zasada.
Ja wizyte mam dopiero 17maja i juz sie doczekac nie moge czy nadal potwierdzi ze to dziewczynka i ile juz wazy!!:-)
ide dalej was nadrabiac i spacku.
A powiedzcie mi jakie sa objawy skracania sie szyjki??

Dziewczyny ja juz po wizycie-opiszę na odpowiednim watku ,ale wszystko ok:)
jestem wykonczona całym tym stresem przed ,następną wizytę mam 2 czerwca
Dobranoc wszystkim!!

czesc brzuchatki.

witam sie z rana. ja po nocy jestem chodzacym klebkiem nerwow. brzuch mnie tak pobolewa okresowo-ciagniejakos. nawet nie brzuch tylko podbrzusze pod brzuszkiem wlasciwym. i wczoraj przed snem mi pare razy strzyknelo cos w podbrzuszu-nie wiem czy to nie ta szyjka i jaki to ma byc bol zebym juz musiala sie zaczac powaznie martwic. ciagle cos sie ze mnie leje ciagle na dodatek. dzis rano to mi po nogach az lecialo-nieduzo ale troche-pare plamek na podlodze bylo. boje sie ze to mi sie moga saczyc te wody plodowe przez ta glupia szyjke. dodatkowo mam uplay teraz dopiero po tym posranym clotrimazolum-niby nic nie sedzi i nie piecze ale sa. chyba w zwiazku z tym pojde wczesniej do gina: dzis/jutro. bardzo sie boje...i mam jeszcze stany lekowe po tym cordafenie (na szczescie to jedyny skutek uboczny oprocz lekkiego bolu glowy i oslabienia).

tiffi to trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki. oby bylo ok :-)

jedyneczka
tak mamy te chowane roletki, mocowane na ramie okna chyba na klej jakis bo odtluszczal benzyna extrakcyjna. narazie sie b dobrze sprawuja. i faktycznie okragle profile sie lepiej myje ale w su mie kazde nowe okna sie swietnie myje :tak:

perla, madzik gratuluje pomyslnych wizyt

kacperek i fasolka no ja nie mialam zadnych objawow tej skracajacej sie szyjki. za to przed wizyta jakis czas mialam czesto twardy brzuch kilkanascie (a nawet wiecej ) razy dziennie. objawem to nie bylo moze ale na pewno przyczyna

na dodatek cos mi sie dzieje z woda od piatku jak zmieniali wodomierze na pionie i jest za male i zmienne cisnienie wody, tak ze piecyk nam sie nie chce odpalac i leci ciagle zimna wode. srednio to jest przyjemne jak stoisz pod prysznicem w pianie i nie chce sie ciepla woda zapalic albo nagle z cieplej zimna sie robi. zadzwonilam do spoldzielni a zjeb z rempontowego mnie potraktowal protekcjonalnie ze niech soie sitka sprawdze bo nowe i ze tylko my zglaszamy wiec narzie nie przyjedzie zebym sie sasiadow popytala. wiec dzis bedzie mial kare-bo zadzwonie do glownej spoldzielni i naskarze i postrasze konsekwencjami.kurcze place taki sam czynsz jak sasiedzi wiec dlaczego mam miec zimna wode i jescze latac po klatce i szpiegowac. i guzik mnie obchodzi ze tylko ja zglaszam. jak jest zepsute to ich psi obowiazek naprawic.wrrrrrrrrrrr. ale jestem zla. az mi sie nie chce isc do lazienki sie wykapac. wiec chwiolowo jeszcze nie ide

czesc dziewczynki witam sie z paskudnie mokrej Łodzi,no co za posrana pogoda ,ja dzis w nocy tez miałam skurcze najgorzej tak wieczorem mi sie nasilają i pół nocy mnie boli a do tego jeszcze duszno,masakra,wiec chyba ja to pewnie w nocy urodze skoro tak mi wszystko na wieczór idzie
jedyneczka mnie tez cyce bolą i swedzą i czuje takie dziwne rwanie az mi czasem nie dobrze,
dzis znów latanie ,Filips do dentysty a ja na usg ,ciekawe jaki termin mi wymysli tym razem,a z racji tego ze nie mam z kim Filipa zostawic to ide z nim no wiec chłopie brata zobaczy
ide troszke nadrobic ,miłego dnia

Ja też juz na nogach-nie umialam spać coś-a pogoda dzisiaj do bani-leje deszcz!!
Louise pewnie ,że lepiej jak pojdziesz do lekarza się upewnić-współczuje tych nerwów i będe trzymała kciuki zeby z szyjką i resztą bylo wszystko ok!!
Dzamena to też miałaś ciężką noc skoro Cię skurcze nawiedziły-Powodzonka na wizycie i koniecznie daj znac co i jak!!

hej dziewczynki:-)

ale wczoraj miałam dzień-masakra.. znowu od rana do wieczora nie było mnie w domu, tyle spraw do załatwienia.. jak wracaliśmy wieczorem do domu, to płakać mi się chciało, ze zmęczenia i bólu nóg:dry:

louise pewno, lepiej idź do gina upewnić się, że wszystko ok.. kochana, może to nie wody Ci lecą, tylko mocz? to się zdarza w ciąży, nietrzymanie moczu, bo dzidzia uciska na pęcherz..

Czesc :happy:
Ja dzisiaj od rana wkurwiona :crazy:
posprzeczalam sie wczoraj z M ,a dzisiaj dzwoni i ***** przeprasza :crazy:
dziady wstretne !!

jedyneczka mnie cyce tez swedza :baffled:

dzamena ja wczoraj puscilam pawia na wieczor :baffled:i coraz czesciej tak mam ,ze bierze mnie na wymioty :baffled:kurde ,ale masz dni ostatnio zabiegane .

perla toc to bylo do przewidzenia ,ze powie "normalne":happy2:
wkurwilam sie wczoraj bo przyszedl nam list z taxow i nam o polowe obnizyli :crazy:
teraz kiedy ja mam pelno wydatkow ehhh zawsze cos !

reklama
czesc brzuchatki.

witam sie z rana. ja po nocy jestem chodzacym klebkiem nerwow. brzuch mnie tak pobolewa okresowo-ciagniejakos. nawet nie brzuch tylko podbrzusze pod brzuszkiem wlasciwym. i wczoraj przed snem mi pare razy strzyknelo cos w podbrzuszu-nie wiem czy to nie ta szyjka i jaki to ma byc bol zebym juz musiala sie zaczac powaznie martwic. ciagle cos sie ze mnie leje ciagle na dodatek. dzis rano to mi po nogach az lecialo-nieduzo ale troche-pare plamek na podlodze bylo. boje sie ze to mi sie moga saczyc te wody plodowe przez ta glupia szyjke. dodatkowo mam uplay teraz dopiero po tym posranym clotrimazolum-niby nic nie sedzi i nie piecze ale sa. chyba w zwiazku z tym pojde wczesniej do gina: dzis/jutro. bardzo sie boje...i mam jeszcze stany lekowe po tym cordafenie (na szczescie to jedyny skutek uboczny oprocz lekkiego bolu glowy i oslabienia).

louise
Ty się zgłoś do lekarza, moje objawy były bardzo podobne i jak wiesz trafiłam na parę dni na patologię. Nie ma co lekceważyć. A lekarze się mną zajęli i narazie jest ok.

Do góry