reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

louisie no WSZYSCY tak już do niej mówią, M tak to wkręcił wszystkim, ze koniec i nie ma chyba odwrotu:-p nawet ja tak zaczęłam do niej mówić, więc chyba już tak zostanie:-p niech mu będzie;-)

jedyneczka to szykuj się do tego kolegi:-p a z oknami faktycznie nieciekawie, ale mój M też by nic złego w tym nie widział...mam nadzieję, ze ci to nie będzie przeszkadzać

reklama
żeby mi się czasem żaden mięsień nie wyrobił :-D

:-D:-D:-D

mysza atabe
a ja zawsze wcinałam sama woreczek ryżu:baffled::-p

agatha też się boję wywoływania oksy, nic, M będzie sutki turlał najwyżej:-D

tetina to ja bym chciała żeby było jak z bólem zęba bo mnie w życiu ząb nie bolał :-) ładne zakupki;-)

Vanilka ja własnie druga wypiłam godzine temu i dalej czoło mi leci na klawiature:dry:

Dziewczyny ,ja tam zawsze woreczek ryzu wciagne sama :-D

jedyneczka jaka kawusie pijesz?
najlepsze jest to ,ze ja przed ciaza wogle nie pilam kawy !A teraz no musze z rana walnac sobie 3w1:tak:

dziewczyny chyba juz wszystki znaja plec i imiona dla swoich pociech wybrane?
jesli tak to mozecie mi podac bo chcialam bym na naszej liscie uzupelnic ...;-);-)

Witam
U mnie niestety pochmurno a nad ranem burza była. Ja sie mało teraz udzielam bo nadal pisze ta prace i córką trzeba się zająć. Mały się rozpycha jak szalony. I postanowione nie jedziemy na to wesele kuzynki. Mamy teraz inne wydatki oprócz dla małego zakupy to musimy kupić chłodnice do samochodu bo nie mamy czym jeździć.

Dziewczyny ,ja tam zawsze woreczek ryzu wciagne sama :-D

jedyneczka jaka kawusie pijesz?
najlepsze jest to ,ze ja przed ciaza wogle nie pilam kawy !A teraz no musze z rana walnac sobie 3w1:tak:

dziewczyny chyba juz wszystki znaja plec i imiona dla swoich pociech wybrane?
jesli tak to mozecie mi podac bo chcialam bym na naszej liscie uzupelnic ...;-);-)

moja dziewczynka Karolinka :)

ale się ciągnie ten nudny, leniwy dzień...
Ja kawy nie piję i przed ciążą też nie. Od czasu do czasu w pracy robiłam sobie też tą 3 w1.
Ja mam okna z zaokrąglonymi profilami, łatwiej się je czyści.
Wiecie co przeraża mnie fakt, że znowu jestem głodna...
Zawsze tak jest, kiedy w lodówce nie ma nic specjalnego. Chyba sobie zrobię kisiel :-D
Jedyneczka zrób się na bóstwo. Mój M wczoraj mi słodził, bo liczył na małe co nieco. Musiał obejść się smakiem, totalny brak libido...

Tetina sliczny ten baldachim. Ja poprzednio tez niemialam, bo myslalam ze to sie kurzy, ale przeciez mozna to prac i schnie migiem. Fajne!

Wrocilam od lekarza, troche mnie uspokoil. Najpierw kazal brac cynk i wapno, zrobili mi enzymy watrobowe tak na wszelki wypadek. Wyniki w piatek. Ponadto zafundowal mi szpryce z immunoglobuliny tak profilaktycznie, bo my z mezem" konfliktowi "jestesmy. I sprawdzil najwazniejsze, wczoraj tak sie mala wiercila ze myslalam ze mi brzuch rozerwie, a ona sie bidulka meczyla zeby sie odwrocic. Udalo sie i obecnie siedzi glowka na dol. Ter cwiczenia z kocium grzbietem jednak nie glupie jak sie okazalo. Wazy 1800 gr.

hejka

tetina fajna ta moskitiera i ta falbanka też. Jak baldachim okaże się niepraktyczny to go najwyżej ściągnę i sprzedam.

Spanie przy otwartym oknie latem jak najbardziej. My normalnie mieliśmy pootwierane okna i w dzień i w nocy. Nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Chyba byśmy się podusili:baffled:
Karmienie piersią z Mateuszem miałam zgorem na tym punkcie bo rzeczywiscie nagłasniają sprawę bardzo. Teraz mam do tego zupełnie inne podejście. Jestem chyba bardziej za butelką niż za cycaniem. Może ze względu też na to, że to drugie dziecko i nie będę miała już tyle czasu na to żeby leżeć z dzieckiem przy piersi. No a dwa niestety nie należę do kobiet ktore chętnie wyciągają pierś w miejscach publicznych bo mnie to jakoś krępuje więc wizja latania ze spaceru z Mateuszem i z Małym co 2 godz. do domu jakoś mnie przeraża. Pewnie pocycamy się trochę nie mówię, że nie ale jakoś ta butelka ostatnio do mnie bardzo przemawia ;-).

No i jajeczka są :-D wszystko w porządeczku. łożysko wyżej na przedniej ścianie, pomiary ok, ma 1350 kg, zwrócony główką ku dołowi. Kolejna wizyta 26 maja. Ciecham się jak nie wiem.

Ja bede zdecydowanie karmic piersia, nikt mnie nie namowi na wstawanie w nocy, robienie mieszanek, wyparzanie butelek, smokow. jestem na to za wygodna. Przy Kubie wyciagalam cyca i i karmilam na wpol drzemiac. No chyba, ze los zdecyduje inaczej. Minusem jest uwiazanie. Moj maly za nic na swiecie nie chial butli, choc probowalam ze sciagnietym pokarmem, zeby moc spokojnie wyskoczyc do fryzjera, czy na zakupy. Lecialam do malego z wywieszonym jezorem.
A co do okna mysle, ze spokojnie mozna miec latem uchylone. My w marcu spalismy przy otwartym.

reklama
już po szkole rodzenia, teraz rewolucja meblowa w chacie, bo D będzie mi robił sesję artystyczną:-) walnęła mejkap i wywlekłam ciuchy z szafy, zobaczymy:-)

kama gratki, pozazdrościć pracodawcy!!
louise fryty na tę blachę od piekarnika firmową:-), na szyję dolną biorę luteinę dowcipną:-D no i więcej odpoczynku- póki co tyle, mój gin jest luzak, zobaczymy za 2 tyg jak będzie:-)
Beatka gratki potwierdzenia jakże ważnej informacji:-)
Vanilka u mnie dziewczynka , prawdopodobnie Ninka:-)

Do góry