reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

magdzia mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, ale humor mam kiepski
ania pestka no to niefajnie, że taki chorobowy weekend. Mam nadzieję, że synek będzie zdrowiał
dzamena 75 się nie powtarza, dlatego teraz wiele miejsc właśnie robi 75, bo 50 lekko były podwyższone u pacjentek i znów musiały to powtarzać. Co do moczu jutro zrobię, a ten cukier mnie trochę przyłamał. Moja znajoma, która urodziła tydzień temu miała dokładnie to samo. W rezultacie waży teraz 44 kg (przed ciążą ważyła 48kg), więc wiem jak to wygląda.
ewcik tylko mocz powtarzam, bo glukozę już nie
tweenie ale powtarzasz tylko jak robiłaś 50, potem robisz 75, a ja od razu miałam 75 czego się już nie powtarza
vanilka tak męczące to moze być, ale ja tylko chcę by mała była zdrowa i cała, więc jak karzą mi się kłuć i 100 razy to będę to robić
jedyneczka w tym centrum wszystkim robią 75 bo mieli dużo przypadków, że po 50 kobiety miały lekko ponad normę i znów musiały to pić, więc już odrazu robią 75, więc nie będę powtarzać. No kiedyś miałam pomysły na prezenty, a teraz bardziej standard.
madzik no niestety nie jest lekko podwyższony, bo to po 2h powinien spadać, au mnie nie spadał

Generalnie mam kiepski humor, bo jakoś nie nastraja mnie pozytywnie myśl o diecie (chyba przestanę was czytać, bo tu główne wątki o jedzeniu :-(). Oczywiście, że dam radę z dietą i nawet jak mi każą kłuć się po każdym posiłku to dam radę, tylko jakoś mi tak dzisiaj ciężko z tym wszystkim. A miałam takie plany na kolację i ciasto dla M z okazji urodzin (ciasto będzie bo śliwki się rozmrażają). Dziewczyny tylko co ja zrobię z moimi ciągotami do truskawek. Co do moczu to zrobię badania powtórne.
Słaby mam dziś dzień - przepraszam za mój wisielczy nastrój

reklama
tiffi kochana, Ty za nic tu nie przepraszaj! każda z nas miewa lepsze i gorsze dni, a jeśli można się komuś wyżalić-to czemu nie?;-)

tetina no to chyba sie cos zmieniło bo jak ja rodziłam w madurowiczu to nie chcieli mi dac znieczulenia pomimo tego ze chciałam zapłacic ,stwierdzili ze nie ma anestezjologa,ale dowiedz sie moze faktycznie teraz dają

jak dzwoniłam do madurowicza 2 tyg temu aby sie dowiedzieć kiedy mozna zwiedzić to zdążyłam sie tylko zapytac o znieczulenie - babka powiedziała ze jest bezpłatne i o porody w wodzie- powiedziała ze u nich juz sie nei rodzi w wodzie ale zamierzam za twoja porada dokładnie się wypytać jeszcze raz aby miec 100% pewności.

dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty i mam nadzieje ze wszystkie dzieci zdrowe :)))

a ja mykam do sklepu po ciasto bo dzisiaj mam imieniny i jak znam zycie zwali mi sie dzisiaj na głowę masa gości.
Buraczki.... buraczki.... chodzą za mna żeberka i buraczki :)

Witam kochane!:-)
Ja dziś tylko na chwileczkę, zameldować że żyję. Dziś zaczęło mi się malowanie, więc czasu nie ma. Papcio maluj, a ja mu musze obiadek przygotować...:tak:
Życzę wszystkim miłego dnia.:-D

dopytaj ,dopytaj bo ja tez chetnie sie dowiem
wwszystkiego najlepszego z okazji imienin
tiffi co do truskaweg to ja nie wiem jak ty to przetrzymasz,a to zrozumiałe ze duzo mozna przezyc byleby urodzic zdrowe dziecko

JA również melduję się na krótko dziewczynki- żyję, jutro nadrobię :tak:
I tak wogóle to dzieńdobry :-)
U nas weekend strasznie pracowity, jestem śpiąca ze zmęczenia (przespałabym cały dzień!), ale k W DOMKU BO ZNÓW się przeziębiła, dobrze ze lekko... :-( A ja myślałam jednej z nocy że zacznę rodzić- miałam tak mocne i bolesne skurcze- nie potrafię wyczuć kiedy przesadzam z przeciążeniem organizmu. Poza tym TYJĘ!!!:baffled:- zmierzyłam się dziś centymetren i oczy wyszły mi z orbit! :baffled: Będę próboała umówić się z lekarzem wcześniej, zobaczymy co z wagą, skurczami itp itd
WSZYSTKIM UDANYCH WIZYT DZIŚ ŻYCZĘ!
I miłego dzionka dziewczynki...

cześć dziewczynki:-)
byłam z rana na badaniach krew + mocz,zobaczymy jak u mnie wyniki
wy sie zmagacie z zatwardzeniami a u mnie po odstawieniu zelaza kilka dni temu,tak mnie boli brzuch z rana i od razu kibelek
pogoda super-oczywiscie deszcz, taka na drzemke w sam raz

powodzonka na wizytach dziewczyny,my z Madzią mamy jutro:-)
właśnie Madzia robiłaś badania?jak wyniki?

louise dzamena to miałyscie ciężką noc, ja niby całą porzespałam ale i tak czuję się taka do bani, trzeba sobie drzemnke uciąc
tiffi ciekawe co ci powiedzą u tego diabetologa,oby dieta nie była "sroga",dasz rade dla dzidziusia:tak:
ania pestka zdrówka dla synusia
cynamonka mnie też zgada dopada jak za duzo zjem słodyczy albo wypije sok pomarańczowy:baffled: sok już nie pije ale słodyczy sobie nie umię odmówić
tetina wszystkiego naj

JA również melduję się na krótko dziewczynki- żyję, jutro nadrobię :tak:
I tak wogóle to dzieńdobry :-)
U nas weekend strasznie pracowity, jestem śpiąca ze zmęczenia (przespałabym cały dzień!), ale k W DOMKU BO ZNÓW się przeziębiła, dobrze ze lekko... :-( A ja myślałam jednej z nocy że zacznę rodzić- miałam tak mocne i bolesne skurcze- nie potrafię wyczuć kiedy przesadzam z przeciążeniem organizmu. Poza tym TYJĘ!!!:baffled:- zmierzyłam się dziś centymetren i oczy wyszły mi z orbit! :baffled: Będę próboała umówić się z lekarzem wcześniej, zobaczymy co z wagą, skurczami itp itd
WSZYSTKIM UDANYCH WIZYT DZIŚ ŻYCZĘ!
I miłego dzionka dziewczynki...

emih chyba czas powiedziec sobie stop ?

wypilam kawe wprawdzie 3w1 zazwyczaj stawia mnie na nogi :tak:a dzisiaj chyba nie dziala ..no taka zamulona jestem ,niedobrze mi :baffled:najchetniej poszla bym spac !!!ale musze isc koniecznie na poczte i zakupy zrobic bo w lodowce puchy!!

kobietki, ja się pożegnam, będę pewnie gdzieś po południu bo jak pisałam-mnóstwo spraw do załatwienia, a czasu jak na lekarstwo.. całuje, miłego dnia;-)

reklama
Dobry:-)

Tiffi
ciekawe ile Ty będziesz musiała czekać na wizytę u diabetologa...oby nie miesiąc jak ja:dry: Trzymaj się kochana:tak:

Ania pestka kochana współczuję Ci.ściskam Was mocno i życze zdrowia!:tak:

Powodzenia na dzisiajszych wizytach.Ja też dziś zobaczę moja Malutką;-)

Znów się ładnie wyspałam do 11:-) Mek niedawno przyjechał:tak: Zjem śniadanko,ogarnę się i pójde po wyniki glukozy.Oby wynik był dobry!!!!:sorry2:

Miłego i słonecznego dnia:tak:

Do góry