reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Dzamena ja tez słyszałam o koperniku dobre opinie zwłaszcza jezeli chodzi o personel. Tylko naczytałam się ze sprzętu nie mają i w razie czego muszą przewieść dzidziusia, znieczulenia nie dają -przy oliwce 7 lat temu musiałabym zapłacić wiec sie nie zdecydowałam a wkońcu nigdy nie wiadomo jak to bedzie a napewno w madurowiczu i mp dają. Lokalizacja mi nie pasuje bo na tam wiecznie korki ale koleżanka tam 2 mies temu rodziła i była zadowolona. Myślałam nad madurowiczem i jak go obejżę zwłaszcza porodówkę i się okaze ze lipa to tez się chyba zdecyduję na kopernika. Zresztą ile rodzących tyle opini. Nie ma złego szpitala- połozne wszedzie te same... zreszta za te pieniadze, po tyle godzin to im się trochę nie dziwię.
Na sterlinga to ja miałam 2 przecznice i jak mi wody odeszły to było najbliżej. Mogę wyrazić swoje zdanie na temat porodówki, lekarzy, połoznych ale nie na temat opieki matki i dziecka jak leżą razem na poporodowym bo mnie w zwiazku z przeziębieniem przenieśli po porodzie na oddział ginekologiczny a oliwka była osobno z innymi dzidziusiami i zobaczyłam ja dopiero po 3 dniach( nie wpuszczali mnie na 2 piętro) ale informacje od położnych lekarzy- super. Wiec to ze niczego przy dzidziusiu sie w szpitalu nie nauczyłam to wina przeziębienia :/ ale do porodów rodzinnych to szpitala nie polecam.

reklama
kurcze, nie było mnie tu 24 godziny, albo i mniej, a nadrobić Was się nie da...
Mój M dalej siedzi w garażu, więc ja może do fryzjera pójdę :p
a potem odstoję mega kolejkę w taniej aptece, bo w Częstochowie jest kilka takich :)

Wczoraj na obiad teściowa zrobiła botwinkę, na drugie danie mama knedle, a dziś znowu teściowa ma się świeżą kapustą podzielić. Kolejny powód, dla którego w ciąży być :)

Mysza, Ty mi nic nie mów o wielkich biodrach i udach. Ja nigdy (tzn. od okresu dorastania) nie byłam szczupła, a teraz uda mi tak urosły, że jak siadam na krześle, to mi się nie mieszczą i spływają. Mam ochotę się pochlastać jak to widzę...

Tiffi a może powtórz tą glukozę? Ja za pierwszym razem miałam, że ho-ho, a zas drugim pięknie w normie było

Ania ja też życzę dużo zdrówka!!
Za godzinę wizyta-mam nadzieję,że wszystko pójdzie dobrze...Zawsze mam stresa przed ginem.:nerd:

czesc :happy:

louise kurde zazdroszcze tej botwiny !!!!!:-(
co Ty tak rano ciagle wstajesz??normalnie jak Ciebie czytam to wydaje mi sie ,ze Ty w ciazy to nie jestes:-pmotorek masz w doopie :tak:

tiffi juz z gorki zostalo wiec dasz rade !!ale meczace jest pilnowanie tej diety,sprawdzanie tego cukru.

mysza szczesliwa jestes bo M ma dzis wolne :happy2:dzisiaj tylko czy jutro tez?

ania pestka zdrowka !!!!!!!

Witajcie słonka w ten pochmurny dzień:tak:

Wreszcie mam lapka dla siebie:-p

ania zdrówka dla synka i dla Ciebie. Biedne takie te dzieciaczki jak chorują:-(

tiffi z tym moczem to może przypadek, oby, ja tak miałam i życzę żeby u Ciebie było tak samo a glukoze już 2 raz robiłaś?cos przeoczyłam?bo czasem też są błędne wyniki, chyba tweenie tak miała że za drugim wyszło oki.Miałas polot na prezenty dla M faktycznie, super;-)ja najczęściej też koszulę kupuję albo on sobie wybiera sam jakąś gre:-Dtrzymam kciuki za wyniki.

maruśka tak bym chciała własnie , na imprezach tylko, nawet M by nic nie mówił na to ale jeszcze bym chciała rano do kawki i obawiam się że zaczęła bym się robić zachłanna:-D

tetina nie będę Ci poopy truć moralizowaniem bo już się swoje nasłuchałaś w rodzinie:-pja jestem palaczka 17 lat i rzucam tylko na okres ciązy choć marzy mi sie na zawsze ale wiem że nie dam rady bo lubie to:-( a w ciązy zdarzyło mi się zapalić przy strasznych juz nerwach tak z 1 popierocha na 2 miechy starając się nie zaciagać fachowo i ulga jest niesamowita i natychmiastowa , może to mniejsze zło niz jak mnie z nerwów telepie:-(

louise też mam dzis SR:tak:trzymam kciuki za wizytę oczywiście;-)co do fajeczek to jak wyżej napisałam niestety aniołem tez nie jestem w tym względzie choć się bardzo staram:-(mizerie robiłam kiedys z ogóra słodką smietaną, cukrem solą pieprzem i kwaskiem lub octem (jak tiffi widzę:happy2:) a od kiedy M zrobił po swojemu to tylko jego jemy :ogór kefir, najlepiej krasnystaw, sól, pieprz i ocet, mniam mniam:tak:Ja wczoraj wstałam o 3ej i zjadłam magnuma:baffled:

Zbieram się załatwić po raz 3ci ten dowód rejestracyjny:crazy:potem SR, potem z Emi do dentka, miał eks iśc bo Emi woli ale dzis ma kupców na dom więc nie da rady. Szkoda mi troche tego domu choc juz nie mój bo z takim staraniem go urządzałam i Emi miała taki piękny pokoik ale co zrobić, jego dziewczyna mieszka daleko i się M tam przenosi.
A wogóle to śpiąca jestem dziś jak niedźwiedź jakiś:baffled:

Witajcie
Ale pogoda-bleeeeeeeeeeee, spać mi się chce już od rana......
Tiffi powtórz badanie moczu, a glukozę masz lekko ponad normę -chyba jakiejś tragedi nie ma.
Do mnie dzisiaj kuzynka przychodzi, bo przyjechala z Grecji(mieszka tam , bo narzeczonego Greka), więc jakoś dzień zleci.
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!Ja mam jutro.

Witam:-)

U nas podczas majowki byla dośc ładna pogoda tylko wczoraj caly dzien padało.
W niedzielę pojechaliśmy z rodzicami na domek na grilla-bylo fajnie, a wrocilismy wczoraj wieczorem.
I ja mam dzis zajecia w SR a dokładnie ćwiczenia dzis mamy. Razam z M dzis ide bo beda sie uczyc masazu.

ania_pestka duzo zdrowka dla synka

Mruczka louise Powodzenia na wizytach zyczę

jedyneczka Intensywny dzień dziś masz

tiffi powtorz badania tak bedzie najlepiej

tetina no to chyba sie cos zmieniło bo jak ja rodziłam w madurowiczu to nie chcieli mi dac znieczulenia pomimo tego ze chciałam zapłacic ,stwierdzili ze nie ma anestezjologa,ale dowiedz sie moze faktycznie teraz dają

reklama
Witajcie laseczki od rana!!!
Wczoraj dostałam ciuszki od kuzynki po synku i teraz będę cały dzień segregować, prać... już ciuszki będę miała z głowy :) już wszystko mam...
Kilka ciuszków poplamionych od herbatki czy oliwki znacie jakiś dobry odplamiacz??

Do góry