reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam sie wieczorowa pora ;-)
Wrocilam przed momentem. Bylismy z M i dwoma kumplami na starowce na piwku i soczku. Potem wciagnelam kebaba ( to tak na obiad) pokrecilismy sie troszku po parkach. Nawet sie az tak nie zmeczylam. No ale czeka mnie samotna majowka wiec trzeba bylo troche wyszalec sie.
Teraz M zaparza herbatke i bedziemy ogladac film. Nadrobie Was jutro.

Zycze Wszystkim milego wieczorka i dobrej nocki ;-)

Mysza - fajny dzionek, my z M dziś na obiad, wyjątkowo wciągnęliśmy pizze, czyli podobne do kebaba klimaty :-)

reklama
dzamena dobrze, że na wizycie ok, a rzeczywiście trzeba by się mniej stresować, ale jak to zrobić hmmmm
jedyneczka ja w sumie po USG mam trochę inny termin to znaczy w poniedziałek powinnam mieć 29tydz (więc generalnie 30 się zaczyna, chyba jakoś tak). A sprawdziłam na skierowaniu mam napisane USG ciąży 28-32 tydzień. Mój teść miał dokładnie taką samą akcję w lutym to znaczy chłop zdrowy, nidy po lekarzach nie biegał, skoczyło mu ciśnienie, do szpitala, do domu do szpitala i poleżał parę dni dostał leki no i z ciśnieniem nie ma żartów, ale dla się z tym żyć długie lata, tylko trzeba systematycznie brać leki
asieńka ja chyba jutro ide na glukozę ale mam 75 (nie miałam 50) i jest tak pobranie krwi, wypijasz, za godzinę pobranie krwi, i za 2 h pobranie krwi
ewcik nie wiem czy to prawda ale ja słyszałam, że dziewczynka od chłopaka się nie zarazi ospą, nie wiem jak to jest, ale np. mojego brata córa była chora a syn nie
ewelad no niby na skierowaniu mam miezy 28a 32 tyg to USG - pomyślę, mam czas do środy

Ja się przymierzam by jutro pojechać na badania, krew, mocz i glukoza (75), ale mi się nie chce. Z drugiej strony M a jutro wolne więc mógłby ze mną pojechać i mi potowarzyszyć, żeby mi się nie nudziło. Jutro mamy też plan zerknąć do jakichś sklepów (dom urządzać trzeba), więc pewnie zajrzę wieczorkiem.
Z tweenie rozpoczęłyśmy akcję przygotowywania się do walki ze szpitalami, ja napisałam do rzecznika praw pacjenta, tweenie ma zdobyć papier z NFZ - także działamy ku lepszej przyszłości - hi hi hi. A tak serio to chcemy dobrze znać prawa pacjenta w sytuacji jak będą chcieli w szpitalu nas odesłać bo nie będziemy chciały zapłacić za salę jednoosobową.

dzamena e to wy taki czynny wypoczynek, fajnie, my to taki wypoczynek na poopie:-Dmała nas może zmobilizuje do spacerów:tak:

Laseczki mykam bo śpioch mnie bierze, dobrych snów;-)

asieńka ja chyba jutro ide na glukozę ale mam 75 (nie miałam 50) i jest tak pobranie krwi, wypijasz, za godzinę pobranie krwi, i za 2 h pobranie krwi
Oho...bardziej skomplikowane :-p Jeszcze niech mi powiedzą,że przez te trzy godziny muszę siedzieć na terenie przychodni :baffled: Jak robiłam 50g i czekałam godzinę to nie mogłam wyjść z przychodni.No ale 3h to już by było przegięcie:nerd:

przyszło łóżeczko, M od razu poskręcał (czytaj - z przerwą na praktikera, bo nie dali 2 śrubek) i teraz nam lasem pachnie :p
Bylismy jeszcze w ikei i kupiliśmy pudełka pod łóżeczka, zamiast szuflady, bo kosztowała 130 zł...

Asienska ja robilam 75 glukozy i pobrali mi krew przed wypiciem i potem wypilam i dwie godziny trzeba odczekac. Jesli masz blisko do domu to mozesz isc i wrocic po dwoch godzinach a jesli nie to niestety bedziesz musiala tam siedziec bo chodzi o to by sie nie bylo wysilku bo mozna wyniki zatuszowac i najlepiej ja by se o 18 zjadlo ostatni posilek.

Jedynaczka
no wlasnei nic nie robie ze swoim mezem :baffled:
dziewczyny powiedzcie mi co wy robicie na te swoje obolale nogi bo mnie coraz bardziej bola a i nawet troche pochodze i juz nie mam sil.

Everybody loves our lovely NFZ! <3 :confused2:
Miałam 50.Czyli teraz 75 powinnam nie?I też godzinkę się czeka na pobranie krwi po wypiciu?Wiesz może?

Mam nadzieję,że z Twoim teściem będzie git.Kurcze rzeczywiście młodzieniaszek jeszcze z niego i skoro prowadzi zdrowy tryb życia...co za bezsens.Tak jak mówisz,pijaki i menele to się cieszą zdrowiem a porządni ludzie za nich chyba pokutują...Trzymam kciuki żeby okazało się,że to nic groźnego!:tak:

Asieńka, ja ma za wysoki cukier i chodzę do poradni. na pewno podstawą będą wyniki badania 75, więc dobrze, że chcesz zrobić już teraz, bo pewnie ci zlecą. mi pobierali krew 3 razy - przed, po pierwszej godzinie i po drugiej.

reklama
Witam

Zaraz zmykam do pracy zwolnienie zawiesc, a na 18 ide znowu do dentysty.

dzamena Własnie jak to zrobić aby sie mniej strseowac, najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze.

Do góry