reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

no jak to nie wiesz? fish and chips przeciez nie inaczej! :-D:-D:-D:-D

buahahahaah no wlasnie!!!zapomnialam :tak::-D:-D:-D:-D

Mysza M polecial po lodzika dla Ciebie ,to chyba powinno byc odwrotnie:-D:-D:-D
wiesz co mamas &papas jesli dobrze sie orientuje jest najdrozsza w UK :tak:ceny maja kosmiczne jak na moja kieszen :baffled:i tyle tylko wiem bo pierwsze dziecko rodzilam w PL wiec polskie wszystko mialam dopiero teraz bede miala porownanie ...perla napewno wiecej Ci powie :happy::happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Mysza nasza corcia bedzie z nami w sypialni napewno pierwsze 6 mies. z wygody poprostu :tak: bo nie wyobrazam sobie biegania z cycem do drugiego pokoju kilka razy w nocy coby nakarmic, odbic, przewinac itd. :sorry: a tak bedzie w kolysce pod reka... f-me Mamas&Papas znam, bardzo popularna jest tutaj, ale osobiscie nie sprawdzilam, bo nic z niej nie mielismy...

no nic to ja sprawdze te firme :-D Bede miala wozeczek z tej firmy, bo w sumie tanio wychodzi, chce tez lezaczek i ochraniacze do lozeczka. Rodzice maja katalog wyszukuja mi rozne dziwne rzeczy i potem je sprawdzam. :-D
Teraz ide sie ubrac i do sklepu bo pod blokiem nie bylo moich lodzikow.
Milego dnia brzuchatki ;-)

jedyneczka a masz jakąś umowę podpisaną na te okna, jak tak to można się do tego odwołać, a jak nie to niestety trzeba czekać. Co do płytek to bardzo mi się podobały bo są be żadnych szlaczków a dekor jest po prostu brązowy. Blaty będą z płytek i oczywiście pod umywalką będą szafki na wymiar blat ma dalej kontynuację i będzie pralka też pod blatem i kosz na bieliznę. Za robociznę to standard, bo trochę pytałam, a to gość który nie jest z Wawy więc jest taniej, a o tego on bardzo dokładnie wszystko robi.
ania pestka oj biedna ty jeśli tak cię męczy. Napisałaś że koszt kafelków 80zł to kosmiczna cena - naparwdę???? Bo moim zdaniem bardzo trudno znaleźć płytki poniżej 50zł
atabe może czymś się przytrułaś, coś ci zaszkodziło, jak piszesz, że ci przeszło. Co do gina no rzeczywiście jakoś dziwnie reaguje, a może pójdź jeszcze do innego, lub do internisty

Dziewczyny, czy wy już miałyście to USG, które planuje się na 30tydz.?? Ono jest chyba jakieś pomiarowe i chyba mówią o ułożeniu dzidzi.
Dzisiaj zapowiada się ładna pogoda, więc chyba na spacer pójdę, a na obiad chyba was nie zaskoczę kluchy z truskawkami :tak:
Ja wczoraj siedziałam w domu, tylko wieczorem pojechaliśmy do domu zerknąć jak idą prace, generalnie idą całkiem ok, ale powiem wam, że mam jakiś taki czas, że czuję się jak w "dniu świstaka" - ciągle to samo, popadam w jakiś marazm.
Mój M ma jutro wolny dzień no i długi weekend, niestety okazało się, że w pracy ma sajgon i będzie musiał pracować w domu, echhhhh

tiffi napisze szczerze, że teraz nie jestem zorientowana w cenach kafelek...myśmy kupowali jakieś 2,5 roku temu to ceny były na pewno przystępniejsze...ale jeżeli chodzi o robociznę to ja tyle prawie zapłaciłam 2 lata temu.
Ja to USG będę miała robione w 31 tygodniu.

Witam

Wczoraj na zajeciach w SR było o przygotowaniu i roli tatusia przy porodzie. Tatusiowie mieli mozliwosc zalozenia ciąży ubranko z piersiami i brzuszkiem wazace 9 kg) i poczuc sie jak to jest. Musieli lezec, przekrecac sie z boku na bok, wstawac, buty sobie zawiazac. Posmialismy sie troche.

Moje dziewczyny jak były w wieku waszych to sypialy do 10 od noworodka tak wstawaly, ale za to nie dalo sie je klasc szybciej niz o 22. Mogly byc juz dawno umyte, wyszykowane a i tak dopiero zasypialy o 22 i tak im to zostalo do teraz.

atabe Miejmy nadzieje ze lekarz wie co robi, ale kurcze by mogly sie wreszcie te wyniki poprawic

kasik1106 No to pokazne zakupy juz zrobiliscie, no i remont tez ruszy-tylko sie cieszyc. Bardzo ładne imię Bartuś

magdzia - nie zazdroszce ci ze tak fatalnie sie czujesz

jedyneczka co za babsztyl z tej kobiety,ale ty jestes dla swojego:-D

ewelad ja tez jestem zadowolona z zajec W SP i bardzo lubie cwiczenia tam

olivia ładny wozeczek

Vanilka nie ma to jak udane zakupy-gratuluje

anetka Wcale ci sie nie dziwie ze nie mozesz sie zdecydowac jaki wozek kupic. Ja wczoraj pol godziny stalam w tesco przed szczoteczkami do zebow i nie moglam sie zdecydowac ktora wziasc. W rezultacie zadnej nie kupilam.:rofl2:

madzik udanych zakupow zycze

aisim pracusiu ty nasz, juz niedlugo odpoczniesz

ania_pestka przerazilas mnie tym pluciem krwia

tiffi ja bede rozbila te USG w 32 tygodniu (19 maja)

Ale mnie dzis krocze boli. Od dzis ostatnie 10 tygodni zaczelam. szok

Ostatnia edycja:
Witam w ten piekny słoneczny dzionek!:-)
Właśnie skończyłam nadrabiać, przynajmniej ten wontek...:tak: Ja czekam sobie, aż mi sie pranko wypierze i idę powiesić. Później mam w planach poleżeć sobie na tarasie na leżaczku i złapać kilka promyczków słańca.;-)
Ja wczoraj wiecz,or pojechałam tak na spontana do koleżanki. Właśnie skończyła remont, bo jej facet sie do niej wprowadził i chciała się pochwalić. Fajne takie świeżutki mieszkanko... Wytsrmosiłam się z jej bokserkiem, który jest chyba 2x grubszy niz powinien. Ale i tak jest kofany, uwielbiam boksery, więc wróciłąm szczęśliwa.:-D
Dziś jak mojemu M. uda się w miarę wcześnie wrócić do s=domciu pojedziemy wybrać farbę do wtorkowego malowania, a póżniej do galerii kupić jakieś letnie spodnie i rybaczki ciążowe, bo ciągle pomykam w tych grubych...:tak:

supcio - objawy ciągnięcia mi się nie przytrafiły, a takie pulsowanie biorę za czkawkę;-)
ewelad - przyślę Ci namiary tej położnej na prywatną skrzynkę, bo może ona sobie nie życzy żeby tak oficjalnie pojawiały sie jej dane w necie, mam jeszcxze kilka innych, to może coś wybierzesz:-)
madzik - udanych zakupów;-)
anetka - jak kupisz wózek, tapety i panele humor powróci, zobaczysz, wiem z doświadczenia:-)
aisim - zszokowałaś mnie, że Ty jeszcze pracujesz, ja bym chyba nie wyrobiła przy 7 godz. snu. Podziwiam Cię, a nie możesz zwolnić? Na tym etapie ciąży to by Ci się przydało...:tak:
ania_pestka - biedactwo Ty moje, ta krew mnie przeraziła, u mnie tak się astma zaczynała, kontroluj to, jak nie przejdzie to wybierz się do jakiegoś specjalisty pulmunologa - tych spraw na prawdę nie olewaj...:tak:
vanilka - niestety nie oglądałam wczoraj YCD i nie widziałąm Rusin, ale tam faktycznie niekiedy ją ubierają, aż szok że ona na to się zgadza:szok:
atabe - jakieś 3 tyg temu przechodziłam to samo co Ty, M. też chciał jechać do szpitala. Współczuję... Czytałąm, że w 3 trymestrze lubią powracać mdłości, albo u niektórych dopiero się pojawiają. Aby to nie było to!:tak:

reklama
Do góry