reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

witajcie ślicznotki:-)

po śniadanku, małe zakupki i czekam na D, bo do pracy muszę skoczyć zawieźć l4 i zwrócić getry zakupione wczoraj-mają skazy dwie po byku i mam nadzieję, że mi lalunia wymieni, bo sie wk..., i znowu śniło mi się karmienie piersią-coś mam z głową chyba-jakieś zaburzenia:-)

ania_pestka obiad był, a jak-mc donald, nie jestem bez serca:-D zdrowiej!!!
anetka nie łąm się z powodu niezdecydowania, ja zawsze wszystko szybko, a wczoraj w drogerii stałąm 25 min przed tonikami, bo nie mogłam zdecydować-śmiech mnie ogarnął z samej siebie:-) więc przy wóżku jesteś usprawiedliwiona:-)
aisim ja już pisałam, że ja tez tardyferon biorę od 3 miesięcy i żadnych efektów ubocznych, ale ja 1xdziennie biorę
atabe lepiej zrobić badania na własną rękę, niż się denerwować, mam nadzieję, że wszystko pozytywnie się wyjaśni, a co do wymiotów, to koleżanka też w 3 trym wymiotuje, a to jej druga ciąża i wcześniej nie miała tego
tiffi ja za 1,5 tyg idę na to usg
patipaula super z tymi brzuszkami na sr- u mnie chyba nie ma takich frykasów, a szkoda:-) ach żeby moje dziecię tak spało jak Twoje córy-to moje marzenie:-)
kasik wielkie dzięki:-) mój mail ewelad@op.pl

reklama
:( ja bylam we wtorek u gin i mi powiedziala ze te usg szczegolowe mi zrobi 34 tygodnia ciazy... poki co to na kazdej wizycie mi ja podgladala a ja kurcze nawet nie wiem ile moja dzidzia wazy :p

kasik dotałam wiadomość i starałam się odpisać na bb, ale nie wiem czy mi wyszło, bo jeszcze nigdy tego nie robiłam-tak ze mnie tępota:-) daj znać, jak nie doszło, to maila podaj, to wyślę:-)

tiffi no własnie moze mi coś zaszkodziło...sama nie wiem..albo tak jak pisze kasik wymioty powróciły...ehhh coraz ciężej znoszę tą ciąże...na razie w miarę ok więc zobaczymy, mam nadzieję ze to nie powróci :no:

Witajcie, ide nadrobić bo spałam do 11ej:eek:

miluszka nie chcę nawet upustu na górę, juz się obraziłam i koniec:-D

asieńka ja robię w prywatnym laboratorium więc płace i skierowań nie mam nigdy ale jesli masz bezpłatne to na pewno musisz miec skierowanie. No i powiedziała mi laborantka że nie można ot tak sobie robić bez zalecenia lekarza. A czemu chcesz robić znów?Ja też taka przybita ostatnio, normalnie chyba powieki sobie przykleje do czoła:confused2:

anetka he he, znam to, tez w koło macieju mysli o panelach farbach aż kupiłam i mam spokój:-Dmam nadzieję że na miejscu nie odwidzi mi się wózek który wybrałam bo będę miała znów jazdy jak ty:-Dmnie może łatwiej bo mój kolor wybiera na zasadzie - tak, nie:-p

aisim dokładnie tak mam, śpiączka masakryczna:eek:

aniapestka kochany twój Mek że Cię pocieszył, oby synuś dzisiaj był grzeczniutki byś mogła odpocząć troszke:sorry:o , doczytałam że synuś porządki robi w szafce:-D

aneta i bardzo dobrze że wezwałaś posiłki w postaci mamy:-Dciekawe na czym stanie;-)

magdzia to pomalutku małymi kroczkami do sklepu, ja tak teraz chodzę, tylko mi laski brakuje:-p

Vanilka racja, czasem jak w czymś wyskoczy to niezła żenada:eek:a fajna babka według mnie.

perla nie wierzę że masz 2 razy taki brzunio, za chiny ludowe:-p:-D

supcio a przyjmuje w czwartki?jak tak to idź po prostu i się wkręcisz.

ewa to ładnie pachniałaś:-Dzgoniłaś na M ten zapaszek?bo ja bym tak zrobiła:-D

atabe to miałas ciężką noc, może coś siadło na zołądku?dobrze że przeszło.A lekarz dziwny faktycznie, jak ja miałam te złe to kazał powtórzyć i dzwonić bo jakby co miałabym jak najszybciej po tablety przyjść ale sie okazało że oki:eek:a tobie to się ciągnie i powtarza przecież:eek:zrób sobie te badania na właśna rękę, masz racje, ja wogóle robię sama bo mój znów tutaj jest dziwny i co drugą wizytę tylko wspomina:baffled:

tweenie to jak złożycie łóżeczko i pościelicie fotki daj:tak:

kacperek zakwasy mówisz?co ty z tym Mkiem swoim wyprawiasz:-D

perla się wtrące bo jestem gadułA:-Dja kupiłam teraz garniera bez amoniaku to niby farba ale delikatna, już ja miałam i była oki.I często uzywam garniera color naturals:tak:

Vanilka ja smażę często w oleju jak frytki tylko pokrojone ziemniaczki na talarki, my lubimy albo w ćwiartki w łupince z przyprawa i zapieczone w piekarniku:tak:

tiffi no nie mam właśnie bo to było tak że weszłam a własciciel mnie poznał że ja jestem z firmy x gdzie on jest klientem od niedawna i parapety kupuje, do tego laska była taka ujmujaca że mnie zagadała na godzine normalnie o sobie zyciu itd,do tego wiedziała o czym mówi więc tak mi wydało swojsko, solidnie i kompetentnie że nie żądałam:sorry:mam tylko fakturę zaliczkową. Ja wiem że może tak być że producent ma dłuższy termin, ja to znam ale dzwonie wtedy jak obiecałam i mówię że jest tak i tak a nie obiecuję 3 razy a potem nie oddzwaniam, no wstyd by mi było wobec ludzi normalnie:eek:i tylko o to chodzi a skoro oni tacy to juz tam nic nie kupię:-pmoże dla nich to niewiele bo tylko dwa okna z parapetem ale dla nas 3tyś. to dużo i ja tak samo traktowałam babinke która zamówiła drzwi za 200zł jak tego co zamówił za 20tysięcy bo wiem że to procentuje.Ale jak nie będzie ich w przyszłym tygodniu to im sprajem chyba szyby wymarze:-Da o tym usg mój gin wspomniał że w 30-32 będzie takie usg ale powiedził że to dokładne badanie usg serduszka małej będzie.Mam za 2 tyg. wizyte czyli będzie 31 tydzień i zobacze co mi powie bo umawia na to badanie w soboty tylko poza zwykłą wizytą.No szkoda że M będzie zapracowany ale u boku, zawsze to coś;-)

pati ale fajne takie fartuchy dla M , pierwsze słysze, dobre to:szok::-Dhe he dobre z tą szczoteczką:-D

Pozmywam, zaraz Emik wraca ze szkoły i jedziemy "na miasto" po bibułę zieloną a bym wolała z domu poopy nie ruszac ale co zrobić:sorry:kupię socie jakąś przekąskę w nagrodę:-p

czesc dziewczynki
ja sie dopiero teraz odzywam bo bylam rano na badaniach i na tej krzywej cukrowej. taka sie spiaca po tej glukozie zrobilam ze zasnelam po przyjsciu i dopiero wstalam. ide pod pryche i zjesc sniadanie :-) a wy juz pewnie obiad bedziecie jesc. moj syneczek tez chyba spi bo nic a nic sie dzisiaj nie rusza. mam nadzieje ze to tylko dlatego-bo wczoraj sie dosc zle czulam i brzuch mnie bolal. jak przyszlam do laboratorium to grzecznie zapytalam kto ostatni i stanelam w kolejce. za jakis czas przyszla taka stara baba i od razu sie zaczela wypytywac kto jest pierwszy (oczywiscie chciala sie wepchnac) a taki facio kolo 45 mowi pani jest pierwsza i na mnie pokazal :-) i nikt nawet nie pisnal :tak::tak::tak: (choc w tym akurat laboratorium nie bylo kartki ze kobiety w ciazy bez kolejki wiec niby powinnam stac i czekac) a potem ten facio (stal kolo mnie) zapalil papierosa i wyobrazcie sobie odszedl na bok...
jestem w szoku ze jednak nie wszyscy zchamieli na tym swiecie. co do samej glukozy to nie wiem skad te opowiesci grozy :-) fakt-pyszna nie jest ale do przejscia. a z cytrynka nawet nawet ;-) milego dnia lipcoweczki moje ulubione :-) chyba troche dzis posprzatam bo jakis taki nielad sie wkradl...

dziewczyny ja tylko na chwilke bo od przedwczoraj w ciaglym biegu jestem,mamy tutaj problem z nazwiskiem mojego meza po naszym slubie,ci niemcy sa tak daremni ze szkoda gadac,biegam teraz od urzedu do urzedu i staram sie wszystko zalatwic.
dzisiaj na 14 jeszcze do pracy ide i jutro juz definitywnie ostatni dzien a pozniej to slodkie lenistwo i czekanie na mala.

zycze wam milego dnia i obiecuje poprawe!!!

Cześć Dziewczyny!

Ja już nie mogłam patrzeć na bajzelek w chacie i trochę posprzątałam. Wybieram się zaraz na spacerek, mimo, że gardziołko cały czas boli i jakiś katar się zaczyna, ale skoro nie mam temperatury, to chyba mogę zaczerpnąć świeżego powietrza, czy sądzicie, że raczej to niewskazane?

louise - mi też ta glukoza (z cytryną) była do przeżycia, może nie był to najpyszniejszy napój na świecie, ale piłam w życiu gorsze rzeczy ;-)

jedyneczka - ale sobie pospałaś, miłych zakupów

Miłego dnia życzę wszystkim i dużo zdrówka (atabe, emih i inne Panie)

reklama
ania pestka ja tak patrzyłam na płytki to oczywiście można znaleźć coś w cenie 50zł ale to raczej minimum i też zależy co się komu podoba. Poza tym widziałam piękne płytki np w cenie 350zł/metr
patipaula no to niezłe to ćwiczenie dla tatusiów, wyobraziłam sobie mojego w takiej roli - fajnie hi hi
atabe uzupełniaj płyny, bo przy wymiotach to jest najgroźniejsze
jedyneczka no to rzeczywiście lipa z tymi oknami, ale ludzie są dziwni jak widać i nie szanują klientów
louise ja chyba na tą glukozę pojadę jutro, albo we środę, a tak mi się nie chce zbierać tam

Co do USG to sama nie wiem co zrobić, bo w przyszłym tygodniu w piątek mam wizytę u ginki no i do tej wizyty musze zrobić glukozę i standardowe badania (krew, mocz). Mam też skierowanie na to USG i mogę je zrobić we środę, ale to będzie 29 tydz. i zastanawiam się czy nie za wcześnie.

Do góry