reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej!melduje ze zyje i jakos weny do pisania mi brak!!
poczytalam po lebkach wybaczcie:sorry:

emih kochana zycze ci wszystkiego tego czego inni ci juz zyczyli tylko razy 100!!!
duzo zdrowka,wytrwalosci i szczesliwego rozwiazania!!!

perla fajnie ze jestes spowrotem wczoraj o tobie myslalam:tak:

reklama
dZIĘKI dziewczyny.No faktycznie chyba nie pojade na to wesele. Z tą kuzynką to taki średni kontakt, widzimy sie bardzo rzadko i piszemy tez rzadko.Ciotka tyle samo km przecheła na moje wesele ale to było 2,5 miesiąca przed terminem.
Jutro mam wizyte to pogadam z ginką.

Atabe dzwoń do gina-bo to moze być cos z nerkami jak to białko nie zmniejsza się.Powinien zlecić Ci więcej badan np:kreatynina, mocznik .Ja jak mojemu wspomniałam ,że kiedyś miałam bialko w moczu to mi zlecił wlasnie kreatynine-to jest z krwi i ocenia jak dzialają nerki.W ciąży mam super mocz ,a widzę ze moj wolał sprawdzić tą kreatyninę.

Witajcie kochane!:-)

Czytam Was od rana z przerwami, bo cały czas ktoś do mnie dzwoni lub wpada. Ale u mnie humor dzis wysmienity. Wczorak pojechaliśmy obejrzeć rzeczy dla maluch ado sklepu i skończyło się na tym, że kupiliśmy wózek (w końcu jumper x) zielony z fotelikiem, łóżeczko, materac, pościel, moskitierę ze stojakiem do łóżeczka i inne pierdołki typu rożek, butelki, pieluchy tetrowe, itp.:-) Mój tata podjął się pomalowania pokoju, bo fachowców przed komuniami w maju nie możemy znaleść. We wtorek ma przyjsć...;-) Wreszcie coś ruszyło i humor od razu lepszy.:-D
I jeszcze dzwoniłam do położnej - już sobie zarezerwowałam (docelowa na urlopie w tym czasie i dała mi nr do swojej koleżanki). Koleżanka telefonicznie wydaje mi sie nawet milsza. Mamy sie spotkać po 10 maja.
A... i wybraliśmy imię - będzie Bartuś (Bartosz, nie Bartłomiej).:tak:
louise - ja też wczoraj pokłóciłam się z moim M. i to strasznie o głupoty leżłąm sama w pokoju i ryczałam ( jego wyrzuciłam 2 razy). Żaliłam się tylko mojemu maluchowi. Wieczór się pogodziliśmy. To chyba te zmiany nastrojów powróciły, o których pisała emih.:tak:
magdzia - współóczuję doznań chorobowych, to pewnie po tym femintalu, koleżanka też go bierze i tak samo się czuje...:eek:
miluszka - witaj w krainie zdołowanych, ale na szczęście dla mnie już nie dziś, nastroje minęły wraz z zakupami i odejściem nudy...:-)
gaja - ja miałam iść na wesele 8 maja, ale odpuściłąm ze względu na moje zdrowie, a to tylko 150 km ode mnie. Jak nie czujesz się na siłąch daj sobie spokój, Ty i dzidziuś jesteście teraz najważniejsi. Rodzina (normalna) zrozumie.:tak:
mruczka - trzymam kciuki za usg serduszka;-)
tiffi - ja wczoraj właśnie kupiłam tą butelkę dr brows, pani mi ją poleciła na pierwszą butelkę, mówiła że to teraz hicior i rzeczywiście się sprawdza, kosztowałą ok 30 zł.:-)
atabe - biedactwo Ty moje z tymi wynikami i białkiem. Musi się wreszcie coś poprawić...:tak:
emih - a dla Ciebie najlepsze życzenia, przede wszystkim zdrówka i szczęćcia, oraz mnie nerwów, buziaki ode mnie i Bartusia! :-)

A to tak troszkę symbolicznie, ten słonik to oczywiście ja...
top.jpg

perla - mnie w UK polozna badala i pobierala probke do cytologii jak zaczelam krwawi na tabletkach antykoncepcyjnych. Pogadaj z nia, ze sie martwisz i czy moze sprawdzic! Choc dlugosci szyjki przeciez Ci nie zmierzy tym sposobem, jedynie jakosc tej szyjki i czy jest zamknieta, ale zawsze cos, albo popros o USG szyjki!
atabe - cholerka jasna, dzwon do tego gina! To juz przestaje byc zabawne nic Ci nie pomagaja te srodki,a faktycznie na nerki moze Ci juz rzucac, chyba juzze 3 tygodnie masz to bialko, nie? daj znac co powiedzial!!?? a Cie tam piecze w ogole, jak sie czujesz ogolnie?
tiffi - moja kolezanka miala kolki u synka i tez z buteleczkami kombinowala, stanela na avencie, ale to tez zalezy od dziecka. Dlatego ja nie kupuje zestawow tylko pojedyncze sztuki by wyprobowac, moja kolezanka wszystko w Tomme Tippe miala, a synek wolal smoczek z kiosku za 2 zl, butelke aventa i inne tam takie :)
kasik - u mnie tez juz lepiej, ale tak jak Ty czytalam od paru dni dziewczyny, ale sie nie udzielalam, bo nastroj mialam podly!! Ciesze sie, ze u Ciebie tez ok, gratuluje wozeczka, fajnie, ze i Ty mas zto z glowy, a Twoj tata do nas by sie nie przejchala odmalowac? :p Bartus - super :)
mruczka - powodzonka na USG serduszka

ja wlasnie zamowilam pizze, taka mnie naszla chetka, a gotowac mi sie nie chce! wydam wiec ostatnie grosze na swoim koncie na pizze :]

Ostatnia edycja:
tiffi- jesli do tych plytek dochodzi duzo decorow to sie nie dziwie ;p bo to niestety jest cenowo drugie tyle co na plytki wydasz

chyba ze mowisz o samej zaplacie dla osoby wykonujacej ;p ja mialam o tyle dobrze ze lazienke wyklejalam razem z tata , a kuchnie robila bratowa M , pieknie wyszlo i duzo kaski zaoszczedzonej :)

Ostatnia edycja:
kasik jaka radością tchnie twój post i bardzo dobrze:tak:bo te nastroje to zauważam faktycznie nam wracaja z początków, sama nie wiem o co na co a nerw mnie zjada:-(

A do mnie miała baba od okien dzwoni c i nic:wściekła/y:k....wa ja nie rozumiem, przecież najwazniejsze to zadzwonić z jakakolwiek wiadomością, przynajmniej ja tak robię w mojej pracy aby klient miał swiadomość że dbam o niego i pilnuje sprawy a juz jak mówię zadzwonie np. 12 maja to choćby się paliło waliło ja dzwonie:wściekła/y:a ta obiecuje a ani razu nie zadzwoniła menda jedna:wściekła/y:najgorsze że była bardzo miła i głupio mi ja zjechac ale dziś nie wytrzymam czuje. M mówi że zadzwoni ale tak bez przekonania a powinien on i ją zjechać, czemu ja się mam denerwować zwłaszcza że mi nie wolno:no:kuźwa, a wybierałam salon 2 tygodnie i wybrałam do d.....y widać:-pjeszcze jak mi M coś powie że to ja sobie tak wybrałam to go zaleje cementem w piwnicy:crazy::-p

Oj miluszka, żey mój tata był taki chętny do malowania i robótek domowych...:baffled: Chyba ruszyło go sumienie, bo my jak zykle na ostatnią chwilę i nie mogliśmy nikogo zamówić...
To jego pierwszy wnuk to chyba dlatego nam pomaluje, tylko zobaczymy co z tego wyjdzie... Bo może nadal będziemy szukać fachowców...:laugh2:
A :-)Bartuś jest chyba jedynym imieniem, które przypadło nam obojgu do gustu...

jedyneczka - a ja widzę, że Ty podzielasz mój wczorajszy nastrój. Mnie wczoraj babka z recepcji w przychodni, a Ciebie ta od okien wyprowadziła z równowagi. Patrząc na mnie jutro Ci się poprawi...:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
A mnie dzis w nocy podprowadzili spod domu z posesji, zza zamknietej bramz beemke, prawie nowa. Leze na nospie po calodniowym pobycie w komisariacie i nie moge uwierzyc. Co za skurwysynstwo.

Do góry