reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ale Wam zazdroszcze tych zakupów.Mnie się wogóle nie chce chodzić bo nie mam na to siły.W poniedziałek byłam z moim to dość,że nie kupiłam nawet połowy tego co chciałam to plecy i nogi mnie tak bolały,że do wieczora leżałam na sofie i jęczałam.Już się nie nadaje na dłuższy wypad na zakupy.:sorry:Dziś idę po południu do położnej i znowu pewnie wysiedzę się w poczekalnie - bo bardzo punktualni :-D
I reszta dnia po powrocie będzie przeleżana.
PS.Co do snu to dodatkowo muszę w nocy mojego szczypać żeby się przesuną bo teraz tak się do mnie w nocy przykleja,że ja śpie na skrawku łóżka i nie mam nawet jak się obrócić.:szok:
Powiedziałam mojemu dzisiaj że jak się nie oduczy rozpychania to ma do końca ciąży noce na sofie:-D:-D

reklama
Hejka!
Wstałam dopiero o 11, teraz zjadłam śniadanko i popatrze może na KSD bo M wczoraj oczywiście na mecz patrzał. Rano wstaje,patrze a na meblościance wystawa skarpetek eMka, i każda z małymi dziurkami,czyzby on mi specjalnie ta wystawke zrobił ,żebym mu poszyła te skarpetki? Hahahha niewiem czy jestem taka dobra???
Oj jakiego mam lenia,nawet na spacerek mi się nie chce iść, może jutro, na obiad mam tam jeszcze coś w lodówce to nie trzeba wychodzić do sklepu J

jedziemy w końcu zamówić dziś wózek,tylko nie jestem pewna jeszcze co do koloru,jakbym pokazała Wam na wątku o wózkach to doradzicie mi?

Emih 100 latek!!!! Duzo zdrówka, radości i miłości, no i lekkiego rozwiązania!!!

tiffi co do paczki z loveli to ja wpisywałam kwiecień,a Ty?

louise ja śpie raz na lewym raz na prawym boku, zadko na plecach bo nie lubię,ale jak się przekręcam to się nastękam……(więc vanilka nie jestes sama,mi się też coraz ciężej śpi), ja tez lubie swój brzuch i jak tylko poczuje małego to go odkrywam i sobie albo patrze albo rękami macam, super uczucie

mruczka trzymam kciuki o 17 J

gaja ja bym się bała, 700km!!!! To Cię wytrzęsie w tym pociągu jak niewiem, na pewno kuzynka zrozumie jak Cie nie będzie

jedyneczka tylko powolutku z tym pokojem

siema laski, czytam powoli co u Was, zajadam się arbuzem, pyyyycha! idę zaraz do poradni cukrzycowej na kontrolę, bez sensu są te spotkania - trzeba wysiedzieć w kolejce 1,5 godz, żeby wejść na 10 min i pokazać pani co się jadło i jakie były pomiary cukru, a ona pokiwa głową....bez sensu

perla no za wiele się nie zmieniło u nas, acha toczyła się jeszcze dyskusja na temat szpitali i porodów w Wawie, kosztów itp. Niestety porażka. Poza tym jest teraz baby boom - moja koleżanka rodziła teraz na karowej i opisywałam jak było
jedyneczka normalnie mam wrażenie, że to na tym polega, żeby wytworzyć u rodzących poczuci dyskomfortu i strachu, a potem dajemy wam wspaniałomyślnie lekarstwo na strach, ból, pewność miejsca w szpitalu czyli numer do położnej
justaa ja to mam tak z PITem, że składam go miesiąc (albo więcej) wcześniej, w zależności jak szybko dostanę papiery, ale nie lubię jak mi coś zalega
louise ja już kiedyś pisałam, że też śpię tylko na lewym boku, na plecach nie mogę, jest mi niewygodnie, nie usnę, na prawym jak się położę to mała mnie kopie, więc zostaje lewy i czasem zastanawiam się, czy odleżyny mi się nie zrobią. Ja mam takie same myśli jak ty to znaczy bardzo lubię też czas, kiedy mała kopie, kiedy patrzę jak brzuch faluje, z racji tego, że nie mam dużo tkanki tłuszczowej wszytsko co mała robi jest mocno widoczne (u żadnej koleżanki która była w ciąży nie widziałam takich cudów). Bardzo lubię to uczucie. U mnie póki co też mała figluje tak, ze jakoś liczyć za bardzo nie muszę, ale weź pod uwagę, że my tu mamy jedne z młodszych ciąż, jak małym zrobi się ciaśniej to wtedy będziemy liczyć. ja też mam badaną szyjkę co wizytę i póki co nie skraca się, brzuch twardnieje to fakt, ale mała fika, więc spokojnie podchodzę do tego
atebe bardzo fajne to spotkanie, ja lubię Zawitkowskiego
emih kochana buziaków moc w ten dzień dla ciebie. My kobiety chciałybyśmy żeby takie święta były wyjątkowe. Ja jak mój M miał jakieś święta to starałam się o jakieś oryginalne prezenty, żeby choć po trochu spełnić jego marzenia (np.lekcja gry na perkusji, nurkowe intro, staram się go słuchać jak mówi, że coś lubi, podoba mu się to ja zapamiętuję). natomiast jeśli chodzi o moje święta to hmmm. ja lubię praktyczne rzeczy a nie cierpię prezentów typu pudełko czekoladek itp. No niestety do facetów można mówić mocno wprost a jakoś to do nich nie dociera. Ja czasem muszę bratu coś podpowiadać, np, kiedyś powiedziałam by zamówił kwiaty przez pocztę kwiatową swojej żonie. Marudził, ale zamówił, a bratowa była wniebowzięta, ale facetów to trzeba za rękę prowadzić
miluszka no to rzeczywiście masz kiepski humor, a co do papierka w szpitalu oj jak mnie będzie bolało to będę tam o wszystkie papiery prosiła
mruczka oj trzeba tych fachowców pilnować i normalnie robić zdjęcia, a jak widzisz że nie solidnie to mów co mają jeszcze poprawić, bo jak zacznie znów pękać to będziesz miała nieustający problem. Trzeba walczyć o swoje ciągle, echhh
vanilka ja mam nie duży brzuch (tak mi się przynajmniej zdaje), ale przekręcanie się i podnoszenie z łóżka jest koszmarne, boli mnie też przy tym krzyż
gaja wszystko zależy jakie masz z tą osobą relacje. Jakby to była moja przyjaciółka to bym pojechała, a jak ktoś z rodziny z kim mam sporadyczny kontakt to bym została. teraz mieliśmy wesele i nie pojechaliśmy. 700km to bardzo dużo i na miesiąc przed porodem, ja bym się nie ruszała
aneta co do paczki - ja wpisałam maj, więc jeszcze poczekam

Chciałam się z wami podzielić taką informacją, którą mi koleżanka "sprzedała" jej mała miała straszną kolkę płakała niemiłosiernie, a moja koleżanka mówiła, że już sama nie wiedziała co robić (karmiła ją butelką) i powiedziała, że jak kupiła butelkę dr browns powiedziała, że jak ręką odjął. Nie wiem ile w tym prawdy, ale piszę wam, bo być może komuś się przyda takie info.
ja dziś się wyspałam, mimo wstawania na sikanie i przekręcanie się. Patrzę na pogodę i jakoś nie nastraja zbytnio pozytywnie, jakieś zachmurane niebo. My wczoraj z M liczyliśmy płytki i okazało się, że za płytki do łazienki wyjdzie nas 5tyś zł normalnie załamka, sama nie wiem co o tym myśleć, wydawało mi się, że będzie dużo mniej, ale może to przez te wszytskie kształty łazienkowe. Musimy jeszcze raz policzyć

Cześć Dziewczyny!

Emih wszystkiego najlepszego - dużo zdrówka dla Ciebie i Małej!!!

Gaja - ja w ten weekend jadę na wesele, ale to 200 km. A poza tym, to jednak wcześniejszy tydzień ciąży, na taką wyprawę, jak u Ciebie się zapowiada bym się chyba raczej nie zdecydowała

Vanilka - super prezent zrobiłaś Mkowi, i sobie zresztą też :)

Perla
- dobrze, że przeprowadzka udana i że już jesteś z nami

Wy tu Kochane o lodach, a mnie od wczoraj tak gardło boli, że jak myślę o czymś zimnym, to przełknąć śliny nie mogę. Wczoraj o g. 22 M szukał apteki i syropu dla kobiet w ciąży, ale mi go zdobył, więc się kuruję, a dziś zamiast na spacerek leżę pod kocykiem. Muszę się wyleczyć, bo w sobotę wesele kuzynki, a w niedzielę na działeczkę do znajomych.

EMIH Ty nasz aniolku lipcowkowy...
100 lat i spelnienia wszystkich marzen, nawet tych najskrytszych...
:tak:
Atabe dopoki M nie zglosi w urzedzie to nic nie jest przesadzone... moze zobaczycie mala i zgodnie stwierdzicie ze to Nel i tyle ;-)
AniaPestka
zdrowka kochana i wypoczywaj, choc wiem ze przy malym nicponiu jest to ciezko zrealizowac... :sorry:
Magdzia to moze tylko taka 1 reakcja na leki, a potem organizm sie przyzwyczai i bedzie lepiej...
Vanilka to nie bylas w PL? :szok: ja lece 22 czerwca! udanych lowow na zakupach...
Mruczka powodzenia na USG! :tak:
Gaja dziewczyny maja racje... ja bym nie jechala! :no:
a mnie od kilku dni strasznie kluje tak jakby szyjka macicy z prawej strony i zaczynam sie martwic bo tu przeciez nie badaja ginekologicznie w ciazy, a moze mi sie szyjka skraca... :-(

perla a nie zbada na wyraźne życzenie pacjentki?nie chcę Cię straszyć broń boże ale mnie tez tak kłuje od miesiąca albo ciut dłużej i się skrócona i miękka szyjka okazała choć z drugiej strony wiem że mała ma tak nózki i sadzę że to od kopania:sorry:ale szkoda żebyś się martwiła, może zapytaj od wypadku lekarza?

gregorka to się kuruj intensywnie skoro takie przyjemności Cię czekają;-)

tiffi a jaką tą płytkę wybraliście?możliwe z tą butelką bo jak smoczek dobrze wyprofilowany i dziurka oki to dzidzi pewnie się nie nałyka tak powietrza.Ja jestem przygotowana na 2 miechy gehenny po ok.1-2 godź. bo Emi nic nie pomagało:-pchoć jak zostałam niemal o suchym chlebie było ciut lepiej:-Dkupki miała oki, przybierała pięknie więc widać była to typowa kolka:sorry:

aneta he he jakby mi mój tak naszykował skarpety to bym mu chyba zeszyła ale jedną z drugą :-Dteraz, bo kiedyś to bym zacerowała, ale nie zasługuje:-p:-Dale się zparałam na niego, tak jeszcze nie miałam:eek:

Jedyneczka no tu mam tylko wizyty u poloznej... teraz ide 5 maja wiec powiem ze bardzo sie martwie i zobaczymy co zrobi! bo w PL bede dopiero 22 czerwca to troche dlugo jeszcze...

normalnie się załamałam odebrałam wyniki moczu i co? białko od soboty urosło o połowę i mam już 1 gr:-( a przecież przez ten czas brałam silne leki by te wyniki poprawić:-(

reklama
perla to zagadaj, a nuż widelec się uda;-)

atabe kurcze to dziwne że po lekach nie przechodzi chociaż te leki nie bardziej na bakterie były?dzwoń do gina jak najszybciej żeby sie nie denerwować:sorry:

Do góry