reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

dzamena bo chyba z tym sloncem to jest tak ze ono nam daje jakis hormon szczescia ale zapomnialam nazwe. a na pewno stymuluje produkcje witaminy D ktora jest odpowiedzialna za przyswajanie wapnia (dla naszych dzidziolkow) tak wyczytalam i zawsze rzucam tym Mkowi w twarz jak marudzi ze nie powinnam na sloncu :-) ahhhh zjadlabym tej twojej karpatki-to jedno z moich ulubionych ciast :tak:-no i spoznione ale szczere zyczenia imieninowe solenizantko wczorajsza :-)

ewelad
wiem ze nie po to...ale dla mnie kleszcze sa najbardziej obrzydliwymi robalami jakie znam i sie b boje ich. no mozna sie psikac sprejami na komary i kleszcze i zakupic taki zestaw specjalny. jest tam jakies sprzet do wyciagania kleszcza (dziala na zasadzie zasysania) i kosztuje kolo 20 zl. sama sie zastanawiam nad tym zakupem bo tez jedziemy na dzialke do kumpeli na dlugi weekend i czesto wycieczki robimy...no i ogladac sie dokladnie trzeba po kazdym wyjsciu w zagrozone tereny

aisim
"pociesze" cie moze jak napisze ze ja zaparc absolutnie nie mam a hemoroidy tez mnie dopadly. zaczelo sie przed weselem jeszcze...teraz juz prawie przeszlo..ale bylo nieciekawie. bol i krew i fuj... kup te masci co dziewczyny polecaly juz kiedys tutaj. podobno pomagaja. mi przeszlo samo, ale boje sie ze wroci:wściekła/y:

madzik
ja tez mam tego johnsona balsam brazujacy ale nie uzywam...nie drazni Cie ten zapach? ja wlasnie dlatego przestalam uzywac....wszystko mi tym smrodem przechodzilo-ubrania i posciel i bielizna. nawet po parokrotnej kapieli skora uwalniala ten zapach...ale kolorek fajny daje wiec jak nie przeszkadza ze woniejet to polecam jak najbardziej :-)

reklama
louise bardzo dziekuje,a karpatki jeszcze pare kawałków zostało wiec smiało zapraszam
ja bardzo lubie balsam nivea brązujący z drobinkami złota,a teraz mam dave musze zaczac tez troszku sie smarowac, kurcze
emih to nie ciekawie z tymi skurczami,lez dzis duzo
vanilka co to znaczy dziwny ból brzucha?

bry:-)

widzę, że od rana forum tętni życiem:tak: ja byłam właśnie u mnie w pracy zmienić nr konta i mieliśmy z M jechać do lekarza, ale okazało się, że źle spojrzał na godzinę,zamiast na 11 ma na 12,30, więc wróciliśmy do domu:-) teraz M szykuje obiad, za jakiś czas wychodzimy do lekarza, potem idę na pocztę odebrać termometr na podczerwień, bo zamówiłam, no a potem szkoła rodzenia:-) także znowu cały dzień zawalony..

witam kobitki.. ja po wizycie jestem, gin mi przepisala tabletki na obnizenie cisnienia + mam je mierzyc 3 razy dziennie, mam tez obrzeki sporawe wiec mam spozywac wiecej bialka ;p dzidzia juz ulozona glowka w dol :p szczegolowego usg nie mialam dzis, dopiero za miesiac bede wiedziala ile malutka wazy ;p

jedyneczka ano sprawy urzędowe to jest niekończąca się historia, ciągle jakieś dokumenty, potwierdzenia i w ogóle. Mimo, że M jest i wspiera to jakoś tak ostatnio napada mnie smuteczek. zwłaszcza jak pogoda jest słaba a M wraca późno do pracy. ja po mojej pracy jestem przyzwyczajona do kontaktów z ludźmi a tutaj pustynia.
Szpital i sytuacja na porodówkach mnie stresuje i jakoś ostatnio o tym myślę. Oglądałam te rozmowy i tak sobie pomyślałam, ta jedna laska miała fajną mamę, a sama niunia miała w głowie siano, i pomyślałam co tu zrobić by mojej niuni tak kiedyś nie odbiło.
emih oczywiście że czuję że mi bardziej ciężko, ale nie będzie mi tu jakiś cwaniaczek wmawiał, że to dla mnie ciężar i gadał głupoty. Wiesz po prostu mnie wkurzył zaczepiając mnie, więc mu odpowiedziałam. A fakt jest faktem, ze nie mam jeszcze tak dużego brzucha, ale widzę, że pomału nadrabiam. ja w ogóle nie lubię jak ludzie mówię (wiedzą lepiej) jak ja powinnam się czuć, co powinnam myśleć
mystique popatrz na inspiracje leroy merlin, może tam coś znajdziesz
Pok
nadiaa ja też nie mam numeru tel. do mojej gin, generalnie to są różne praktyki, zależy od miejsca
magdzia a wiesz kto mieszka w twoim brzuszku???
mruczka trzymaj się tam w tym remontowym klimacie
miluszka tak koleżanka rodziła na Karowej
kropa kurde zapomniałam o tych fotelikach, a miałam oglądać. Oglądałaś? Mówili coś o konkretnych firmach??
gregorka rodziła na Karowej, miała lekarza prowadzącego, chodziła tam na KTG i często na badania bo miała cukrzycę ciążową. Po prostu było bardzo dużo ludzi w sobotę jak ona rodziła. Do szkoły rodzenia nie chodziła, bo to jej drugie dziecko, a poza tym na karowej szkoła kosztuje. Położnej nie brała i nie żałuje i jak sama mówiła, w ogóle by jej się nie przydała, najważniejsze że jej mąż był przy niej bo potrzeboała kogoś do prozaicznych rzeczy (założenie skarpetek, podanie koca, poprawienie poduszki)
patipaula no czasem bywa ciężko, ale widzisz to tak jest że działa falowo, raz taki czas, raz taki
ewelad co do mamy to jednak myślę, ze to trochę inaczej, ja z mamą miałam super relacje, była mi najbliższą osobą, ale zmarła po ciężkiej chorobie. Z tego co piszesz twoja mama żyje, więc zawsze można odbudować relacje
Co do kleszcza to właśnie jak robi się taka czerwona plamka to wtedy jest ryzyko tej boleriozy, ja dlatego nie lubię chodzić po lasach itp. Mój M miał kleszcza kiedyś to miał gorączkę prawie 40 stopni, na szczęście okaząło się, że nie było boleriozy, ale stres był
ania pestka jak fajnie, że weekend minął przyjaźnie, że wesele było udane i tyle osób cię komplementowało, to piękne i jak poprawia humor
tweenie martwisz mnie, że ta szkoła taka nudna i już sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Powiem ci że jakoś tak mnie to wszystko zmartwiło i myślę, jak to będzie z tym porodem. Czasem sie zastanawiam, czy oni próbują nas zniechęcić, ale co mamy teraz zrobić powiedzieć a nie to ja dziękuję. Co do nakładek to jakoś nie wiem jak mam odpowiedzieć ci na to poytanie, choć moja przyjaciółka karmiła małą bez nakładek i z nakładkami, generalnie z nakładkami było dużo lepiej, bo bez miała poranione brodawki
madzik a jakiego balsamu używasz, nie śmierdzi, nie zostawia smug?? Tak pytam bo ja bladziocha a takich rzeczy nigdy nie używałam poz za takim balsamem lekko brązującym jak dove,
louise to odpoczywaj, odpoczywaj, ja się obawiam tego krzyża, bo mnie i przed ciążą bolał, a teraz czasem mnie po prostu nawala. Co do kaktusów to nie mój klimat, kiedyś lubiłam lody owocowe, od jakiegoś czasu jak kupuję gałkowe to głownie cynamonowe i malaga, a od dwóch lat najlepsze są lody śmietankowe w czekoladzie na patyku np. magnum, grand itp.
aisim klawiatura zrobiła ci psikusa i zamieniła literki w pierwszym zdaniu. Co do hemoroidów ja miałam i mi ginka powiedziała, by stosować posterisan i stosowałam trochę ponad tydzień i jak ręką odjął - polecam

No pogoda dzisiaj kiepska jak nie wiem, a wczoraj było tak ładnie. Wczoraj na bazarku zakupiłam warzywa i zrobiłam wiosenne kanapki na kolację. Dzisiaj miałam się wybrać na spacer, ale chyba nic z tego bo deszcz coś pokrapuje. Zastanawiam się co tu dziś robić, mogłabym trochę posprzatać (ale nieeeee), spacer (w deszczu nieeee), spanie (nieeee), zobacze co dzień przyniesie. Mała figluje fajnie, a ja powinnam jechać na glukozę a odwlekam to bo jakoś ciężko mi się zebrać.

Witam !!!

Widzę, że się trochę rozpogadza, ale nawet jeśli to przejściowe to deszczyk mi w ogóle nie przeszkadza. M w pracy a ja nie mam totalnie żadnych planów. Chciałam sobie też stworzyć jakąś listę i wg niej kupować. Trochę rzeczy zadeklarowała, że kupi mi mama, więc już bym sobie odhaczyła.
Nareszcie mam kanapę i nie muszę siedzieć w tej sypialni. Niby tylko 2 pokoje, ale jaka przestrzeń do pokonywania :-) I super się wyspałam, bo powietrze takie nieskażone.
Życzę tym, które się wybierają, fajnych zajęć na szkole rodzenia, udanych wizyt, zakupów i leniuchowania. :happy:

emih powiem Ci ze ja tez mialam wczoraj skurczybyki wieczorkiem. nie wiem czy to po spacerach bo teraz to juz codziennie mam popoludniu i pod wieczor a jest ich na pewno znacznie wiecej niz 10. nie martwie sie az tak bardzo bo szyjka moja ok. i do konca nie wiem czy to skurcze czy Staś sie tak wypina i prezy. 4 maja mam wizyte wiec znow szyje mi obejrzy gibek i mam nadzieje ze sie uspokoje. skurcze przechodza u mnie jak sie poloze na min godzinke na lewym boku i spozyje nospe :tak: zasadniczo to powinnysmy o wiele wiecej lezec w ciagu dnia wszystkie...:zawstydzona/y:

dzamena nie kus bo nagle sie moze u Ciebie zjawic glodomor z czestochowy :-D:-D:-D kurcze zaciekawilas mnie tym balsamem nivea z drobinkami-mam na ich punkcie hopla i sadze ze by mi sie spodobal-musze obczaic w rossmanie i kupic z ukryciora zeby M nie widzial ;-)

ewcik milej bieganiny zycze ;-) byle bys nie przesadzila :tak:

dzamena no mam to co mialam jakis czas temu ...
brzuch kluje co jakis czas ..takie lekkie skorcze ale nie jakies regularne i bolesne ale odczuwalne .
Zapewne przez wczorajsze dlugie chodzenie albo to normalne ??nie wiem sama ..
wiem jedno ,ze dzisiaj dupki nigdzie nie ruszam tylko w domu i ogrodku :tak:

madzik fotelik maxi cosi cabrio fix, ale to dostaniemy w spadku po dzidzi w rodzinie;-) a ze wiem od kogo i że z nim wszystko ok to weźmiemy:-) hehe ty też fiolecik:-p ładnie ładnie:-)

kurde normalnie cały człowiek mnie dziś boli....

dzamena chyba przegapiłam jakieś Twoje święto, przepraszam i spóźnione wszystkiego najlepszego!!!!

reklama
tiffi ja tez jestem fanka smietankowych w polewach. najbardziej jednak smakuje mi najprostszy big toffi z algidy i lody toffi w kubku z zielonej budki. i kazde smietankowe/waniliowe z duza iloscia bakalii. z owocowych to tylko truskawkowe badz pistacjowe (choc to juz orzechowe w zasadzie :-))
to pojedz ze mna jutro na glukoze-bedzie nam razniej ;-) ja tylko musze jeszcze dzis wylezc i zakupic to cudo w aptece

nadia to dobrze ze gin cos zalecila na to cisnienie :tak:

a ja ide pod prysznic i ubiore sie narszcie a potem na sniadanko bo juz mnie ssie troszke :-D

Do góry