mysza no tak właśnie jak kiedyż rozważałam Karową to jak zobaczyłam ile kosztuje płatna szkoła to normalnie byłam w szoku. Moja przyjaciółka na początku maja ma rodzić na Karowej. A też czytałam o tej szkole, podobno bardzo fajna. A twój lekarz pracuje na karowej???
louise co do wesela i poprawin, wszystko zależy jaka forma tych poprawin, ale myślę, że możesz też pójśc w spodniach i tunice na poprawiny, zależy też w jakich rejonach to weselicho jest, bo w niektórych poprawiony są praktycznie jak wesele z zespołem, a gdzieś indziej na luzie coś w stylu obiadu. Co do garniturów myślę, że prążki są mniej eleganckie, poza tym gładki to gładki wiele lat posłuży. Myślę, że na twojego M to model "A" bo B to już dla takich bardziej, bardziejszych, ile twój ma wzrostu??? Ta skrętność to fajna rzecz, ale im większa tym droższa. To też zależy ile chcecie przeznaczyć na gajerek. Tak jak pisałam wcześniej Vistula i Wólczanka mnie rozczarowały ceny sporo ponad 1000zl a jakoś kiepsko się układały (a ja mam oko, bo ja jestem wnuczką przedwojennego krawca i można powiedzieć dużo czasu przesiedziałam na stole krawieckim a mój dziadek szył garnitury i płaszcze, więc wiem, że musi być ładnie odszyte i nie może być za szerokie w ramionach bo wtedy fatalnie się wygląda). Mój M jako Pan Młody kupił z Bytomia (bardzo fajny garnitur kolor czarny i marynarka była nieco dłuższa, miała tez jeden guzik jak dobrze pamiętam), na drugi dzień - poprawiny i w ogóle garnitur w którym teraz często śmiga kupił z Próchnika własnie w kolorze ciemnego grafitu. W Piasecznie jest outlet i można wybrać super garnitury w dobrych cenach. Mój brat z kolei kupił w Sunset Suit (ta firma jest tańsza a naprawdę fajny model wybraliśmy, a kupił go w Factory). Tak zdecydowanie marynarka krótsza, dłuższa jest elegancka, ale myślę, że to na takie okazje bardziej dla Pana Młodego i dla wysokiego mężczyzny. Co do prążków - ja mówię im nie :-) Jak będziesz kupowała to zemnij garnitur na końcu i zobacz czy bardzo się gniecie, poza tym zwróć uwagę na fason spodni, niektóre są zwężane (czyli szerokie w udach a na dole wąskie, i wygląda to dość dziwnie, zobacz jak leżą na pośladkach i tak jak pisałam wcześniej bez mankietów na dole bo to niezbyt ładne). teraz zwraca się uwagę by mankiety marynarki były krótsze by wystawała koszula, wszystko też zależy czy koszula będzie ze spinkami czy na guziki.
Cieszę się, że ci się przydałam
geperty mam nadzieję, że złapiesz oddech i cieszę się że wszytsko dobrze na USG
kama mnie też nie ma kto wyręczyć i dlatego mam brudne dwa okna, ale generalnie obawiałam się, że mogę nie dać rady. Czyli dzisiaj jadłaś moje ulubione danie :-)
oliwia Sara to bardzo ładne imię, a ludzie różnie nazywają psy, ale czy to powód do zmiany imienia???
vanilka ja też się dotleniłam, bo pranie wieszałam na balkonie
jedyneczko żadna ze mnie specjalistka, po prostu jak braliśmy ślub to chodziłam z M po sklepach i zbierałam info i tyle się nasłuchałam, że trochę pamiętam stąd ta "wiedza"
ewcik no to widzę, że to była szybka decyzja co do wózka
Ja zjadłam dziś tylko warzywka na patelnię, nie miałam weny na żadne inne gotowanie. teraz czekają na mnie truskawy bolero i już po nie zmierzam. Poza tym trochę w necie szukałam jakiejś armatury to łazienki, zrobiłam pranie i wywiesiłam na balkon i się wietrzy mieszkanie. Coś mnie głowa boli