reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ja sie powoli szykuje. juz sie pomalowalam i przyprawilam pieczen na obiad(y)-ale to chyba na jutro-niech sobie przejdzie przyprawami. ale smierdze czosnkiem :-D:-D:-D. no i zupe wstawilam-dzis na obiad pomidorowka a na drugie wolowinka z wywaru w ramach dbania o ilosc hemoglobinki. wlasnie sie dowiedzialam ze po weselu w niedziele sa rowniez poprawiny. wiec ja dalej nie mam sie w co ubrac :wściekła/y: moj M jest dosc beztroski mowiac mi o tym w ostatniej chwili. juz rzygam tym weselem.

mruczka najlepiej sobie zawczasu zrobcie liste *******-tak jak tiffi pisala-np do paneli tez listwy i kleje pianki itd. gniazdka policzcie w calym domu itp. ja bylam przerazona jak nam wyszla za te bzdety kwota wieksza niz za cos konkretnego.

patipaula Ty pracusiu :-) celebruj wiec ten wolny dzien bo znajac Ciebie nastepny taki pewnie za miesiac przy tym tempie zycia :-) podziwiam Cie

kasik milych ploteczek :-) ja po niedzieli sie wybiore :tak:

dzamena no dusznosci przewalone-ja to dodatkowo cala koldre zrzucilam...i dolaczam sie do pragnienia biegania w japonkach-najwygodniejsze kochane buciki :tak:

atabe to Ty jeszcze gorsza noc mialas niz ja...az mi wstyd ze narzekam. jak duzo sikasz to b dobry znak-wszystko sie wyplukuje i przeplukuje. na bank Ci pomoze ten lek :tak: nie utop lalki ;-)

mysza ja Ci normalnie wtluke zaraz z 2 powodow i Ty dobrze wiesz z jakich...:wściekła/y: 1) jaki pasztet???!!! jestes zgrabniutka i szczuplutka ladnietka z delikatna uroda i sliczna cera. zazdroszcze Ci tej figurki bo marzylam ze tak wlasnie bede wygladac w ciazy wiotka ale z brzuszkiem-a nie jak paczek w masle :wściekła/y: 2) prosze nie myc zadnych okien nawet jakbys to tydzien miala robic. no w kolko sie mowi a one swoje robia!!! a jeszcze Ty masz z brzuszkiem problemy i gin kazal lezec. wywietrz baka M-kowego lez i oddychaj swiezym powietrzem :-)

"elyta" - a pfffff!!!...:-D:-D:-D:-D:-D

justa powodzenia na wizycie. a brata to zjedź za to ociaganie. i postrasz klatwa ciezarnej!!!

vanilka ufff-dobrze ze skurcze ustaly-chyba do mnie przyszly :dry:

agatha niefajnie z tymi wynikami...ale antybiotyk powinien zalatwic sprawe. wez do tego jakis lek oslonowy :tak:

tiffi no ja ostatnio z kurami chodze spac-jakos tak od poczatku ciazy :-) ;-) a z gajerkami dzieki-b pomoglas-wlasnie te 2 rozpierdaki i 2 guziki sie przydadza, zwroce uwage na bulwy i na oznaczenie. ostatnio moj M to chyba B musi kupic. kolor wlasnie grafit myslimy. a prazek moze byc czy to dla starych dziadkow? i chyba marynarka bardziej krotka niz dluga? no i fajnie ze takiego fachmena macie-taki dobry pracownik to naprawde skarb :-) wiem bo po tych partaczach od okien to jest porownanie :wściekła/y:

ewelad no tez bym spala przy otwartym ale M sie b rozkopuje w nocy i od razu chory i kaze zamykac :wściekła/y:

madzik ale mi smaka narobilas na spagetti...a ja juz zupe prawie zrobilam pomidorowa wiec bez sensu. a mam swoj sos w sloikach i nawet mielone w zamrazarce....:-(

reklama
Witam Was Kochane!!!
Ja jeszcze wyleguję sie w łóżku..Noc miałam ciężką,prawie wogóle nie spałam:-(..Pogoda do kitu,wiec dzisiejsze popołudnie zarezerwowałam na sprzątanie mieszkanka,ale w pierwszej kolejności jak wróci M z pracy to zjemy obiadek i na zakupy,bo w lodówce tylko światło zostało..hehe..;-)..Mała wierci się non stop:-)..Do wizyty u ginka zostało 6 dni,a ja nie umiem się doczekać,aż zobacze Małą na usg..Jeszcze 1,5 godzinki i uciekam do kuchni łazanki podgrzać..

Louise to na poprawiny ja mogę pójść za Ciebie :-D
Dorwałam lody waniliowe z bakaliami. Wsunę cały litr, a co mi tam.
Coli mi się chce, a ja jeszcze w piżamie siedzę ...

A w ogóle zauważyłam, że jak u Was tam na Śląsku pada, to przynajmniej u nas ładna pogoda. Coś jak pomiędzy Vanilkowymi terenami a Polską :-D
Pewno u Vanilki dzisiaj też ładnie, bo u Was brzydko.

Ostatnia edycja:
Hejka, ale mam urwanie głowy, wczoraj wizyta u ginki, spotkanie z facetem od okien, w przedszkolu podpisać umowę, a po obiedzie zabrałam się za szycie i o 22-giej dałam sobie spokój, choć jeszcze nie skończyłam :baffled:.

Opiszę tylko szybko wizytę, miałam usg kontrolne na "tylne rogi komór bocznych", gdzie powiększone grożą wodogłowiem, no i wszystko w porządku :-), granica to 10mm, 4 tyg temu było 9,3mm, a teraz 8,5mm, więc nie ma się czym martwić, serduszko 140 uderzeń, wymiary jak w 26 t.c., ale konkretów nie znam i zdjęć nie mam. Dostałam skierowanie na glukozę 75g :baffled:, mówię, że myślałam, że będzie na 50g, a ona, że tamte podarujemy i na skierowaniu mam pobranie na czczo i po 2 h, więc będą mnie 2xkłuć :dry:.

Przepraszam, że wrzucam mój opis tutaj, ale bardzo się spieszę, a chciałam się zameldować, teraz jadę do taty na resztę dnia, a jutro mam montaż okna, więc w końcu się ruszy :-), tylko kiedy ja nadrobię BB :eek:.

A w ogóle zauważyłam, że jak u Was tam na Śląsku pada, to przynajmniej u nas ładna pogoda. Coś jak pomiędzy Vanilkowymi terenami a Polską :-D

mysza a prosze Cie bardzo-najesz sie do woli i popilnujesz mojego M-ka :-) bo ja wcala bym najchetniej nie szla. a u nas niby na slasku a cos powiem Ci ze sloneczko przswituje lekko przez chmury. ale strasznie anemicznie...bosszzzzzz-zabierzcie ode mnie te winogrona...

geperty pierwszy raz slysze o takim badaniu :szok::szok::szok: a wydaje sie ze tak duzo juz sie wie...

Dziewczynki, ja dziś też tylko na chwilkę i pewnie jednym okiem przez weekend :rofl2:
U nas piękna pogoda :-D:-D:-D
Mammi- nie odpisała wogóle (zawsze odpisywała) :-(
Geperty- ja też nie słysząłam o tym badaniu- jakieś wskazania miałaś?

U Vanilki dzisiaj dolina ;-);-)
Jakos wilgotno ,deszcz chyba wisi w powietrzu ..choc czasem i slonko wyjdzie ..
Aj taka posrana pogoda ;-);-)
Ale za to drzewka slicznie wygladaja biale kwiatuszki i rozowe ..majowo :happy:

dziewczynki brzusio juz ok .Wiec ciesze sie bardzo ,a zarazem boje bo co ja mam siedziec w chacie i niegdzie nie chodzic zeby nie bylo tych brzuszkowych problemow :baffled:jak ja mam teraz jakis nadmiar enegri i ciezko mi w domu wysiedziec :baffled:

louise nie mow ,ze dzis u Ciebie?

Cześć Dziewczyny!

Ja właśnie zaczęłam doceniać uroki l4, normalnie na nic nie mam czasu, a już najgorzej, że myślałam, że jak będę na wolnym to całymi dniami na bb będę siedziała, a tu nawet niebardzo mam kiedy zajrzeć. (ale już na szczęście wszystko nadrobiłam :)). Wczoraj cały dzień zszedł mi na wizycie w pracy, dostarczeniu zwolnienia i plotach. Wieczorkiem z M byliśmy pod Pałacem Prezydenckim, zapaliliśmy znicz, ale tam jest dużo ludzi cały czas.
Dziś od rana trochę ogarniam chałupkę i się pakuję, bo M zrobił sobie przesłużony weekend i już dziś wyjeżdżamy w rodzinne strony, a wracamy w poniedziałek wieczorem, więc będę pewnie we wtorek.
Życzę Wam więc już teraz miłego weekendu i dużo zdrówka dla Was i Maleństw, no i nocek przespanych!

reklama
Vanilka ja mam dzisiaj nadmiar energii. Chyba po prostu nie chcę myśleć, więc się czymś zajmuję. Ja to zanim zacznę coś robić zażywam nospę. Bo tak normalnie to jej nie biorę. Teraz pranie wstawiłam i ogarniam kuchnię. Chciałam jeszcze umyć w niej okno, ale stoi kuchenka, nie chcę się z nią szarpać, więc sobie podaruję.
Pogoda piękna, ale nie chcę nigdzie iść. Nie sama...
Chyba, że tylko po colę wyskoczę pod blok.
Gregorka - udanego weekendu Wam życzę i wspaniałej pogody. Odpoczywaj !!! ;-)

Do góry