reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

miałam wam pisać wczoraj odebrałam tą pakę rzeczy co kupiłam na allegro- super ciuszki:-) ale pojechałam tam z M i ta kobieta wyszła z taką malutką niunią:-) a my z M oszaleliśmy jak ją zobaczyliśmy, była tak śliczna i słodka, ze koniec! normalnie nie chcieliśmy wyjść:-p ale zapytałam jak ma na imię- Karmen, hehe i bardzo nam się to imię z M spodobało;-)
acha i pojechałam do ikei wczoraj wieczorem, bo chciałam kupić komodę na rzeczy małej, ale pupa blada nie kupiłam, bo nie było tej co chciałam i wróciliśmy z kartonami...ehh

reklama
Hejka

JA JUZ CHCĘ LIPIEC. Dziś mam wizytę ciekawe czy wszystko dobrze jakoś przed każdą wizytą mam stresa. Pokłóciłam się na dodatek z M. Mój brat ciągle nie ma czasu na skończenie remontu kuchni i nie mogę się przeprowadzić, co mnie wkurza nieziemsko. Jakby był lipiec to już wszystko by przeszło, pewnie zaczną się nowe problemy ale to już co innego.

madzik
spora ta twoja córcia Gratulacje :happy:
aneta idz lepiej do lekarza z ta noga niech obmaca i coś poradzi, mój M jak skręcił nogę w kostce i chodził to pogorszył sprawę i się okazało że naderwał torebkę stawową i tam mu się sączył jakiś płyn i troche problemów z tym było. Lepiej sprawdzić
magdzia powodzenia na egzaminie

Czesc:happy:
Nocka spokojna ,skorczy juz nie bylo :happy:Ale sie ciesze !!!!!
Wiec te skorcze mysle,ze napewno byly od tego ,ze tak sie nachodzilam w dzien :crazy:
Ale i tak spac nie moglam ..usnelam po 21 potem ok 2 sie obudzilam i do 6 masakraaaaa!!!z boku na bok albo wc zaliczalam :baffled:
niecierpie takich nocy ;/

Dzamena u nas tez bywaja kryzysy przedszkolne. Z reguly po jakiejs dluzszej przerwie, swietach, wyjazdach do babci. U nas dzieciaczki sa przemile i Panie obchodza sie z Kuba jak z jajkiem, ale on by wolal z Mama w domku. Nie poddawaj sie, wiem ze serce boli. Ja sama nie raz plakalam w samochodzie jak Kuba ryczal gdy odchodzilam. W kolko mu tlumacze w domku, ze tam jest fajnie, ze bede punktualnie itd. Teraz jest dobrze, ale za tydzien jedziemy do roszicow do Szczecina na tydzien czasu i po powrocie znow bedzie kiepsko. Ja to kazalam pani dzwonic do mnie jak Kuba sie uspokoi i zajmie. Z reguly dzwonila zanim zdazylam dojechac do domu.

Dziewczyny Wy tak o sniadaniach piszecie, a ja haftuje od rana. Zle spalam, bo maly mial goraczke w nocy i w sumie nie wiem co mu jest bo nie ma zadnych dodatkowych objawow. Za to mnie boli leb i w ogole kiepsko sie czuje.

Ja już po ortodoncji, przy okazji okazało się, że mam ubytek w dolnej piątce i musiała robić, ale nie było źle, mimo, że bez znieczulenia.

Czekam na mebelki teraz w domu.

Odebrałam wyniki moczu no i tak jak podejrzewałam:

bakteria Escherichia Coli, liczne bakterie, pH 6.0, leukocyty 25-30 wpolu widzenia, obecne azotyny - to z takich odchyleń od normy. Jutro idę do gina, podejrzewam, że bez antybiotyku się nie obejdzie.

Dzamena
, współczuję tego przedszkola, wiem jak to jest - serce się kraje na pół.

tweenie czy twój M jest informatykiem??? Mój też ma biuro koło Galerii Mokotów, ale to jest miejsce porażka z komunikacją. Oglądałam te aukcje, ale ten ma drogo, bo taki zestaw nowy można mieć za 400zł więcej. Ktoś na allegro ma x-lnadera z fotelikiem maxi cossi i tak się zastanawiam.
jedyneczka no jakoś tak z tymi truskawkami wyszło, sama nie wiem jak to się dzieje, a dżemy sprawdzają się super - szczególnie do naleśników. Ja na miejscu twojego M wybrałabym pierogi :-)
madzik pięknie waży twoja dzidzia teraz to taki czas wzrostu, ale ty masz prawie 3 tyg starszą ciążę. Ciekawe ile moja waży. Co do ciśnienia ja ostatnio miałam 80/50, 80/55 i 90/50
vanilka mnie wczoraj tak brzuch zabolał, że z łazienki nie mogłam wyjść, położyłam się i jakoś rozluźniłam, też bardzo się przejęłam, ale mam nadzieję, że to chwilowe
kama nie przesadzasz z tym sprzątaniem, ja to tylko kurze wczoraj pościerałam i odpoczywałam
aneta byłam w makro i nie ma buuu, muszę pożegnać się z tymi jajami
ania pestka my też musimy wybrać jakąś płytę ale myślałam o indukcyjnej
louise to ty wcześnie kładziesz się spać, ja generalnie zasypiam koło 2-ej więc wstaję dużo później. Co do garnituru to ci może podpowiem, jeśli napiszesz jaką sylwetkę ma M. Generalnie na marynarce lepiej z tyłu wyglądają dwa "rozpierdaki", oczywiście spodnie bez mankietów, ważna też jest długość mankietów przy marynarce, tak by wiać było mankiet koszuli, poza tym zwróć uwagę czy jak M założy marynarkę to czy przy rękawach na ramionach nie robią się takie bulwy. Co do ilości guzików marynarki to polecam dwa, w trzech nie każdy facet dobrze wygląda, poza tym są takie oznakowania dla typów figury "A" "B" o ile dobrze pamiętam to "B" jest dla tych bardziej misiowych z dużym brzuszkiem, ale nie pamiętam dokładnie, poza tym ważna jest też skrętność im wyższa (chodzi o materiał) tym mniej się gniecie. Co do firm polecam Bytom naparawdę dobra firma i mają dobrze odszyte garnitury, jesli rozważasz też tańsze opcje to sunset suit nie jest zła. Moim zdaniem vistula dziwnie się układa na ramionach (przynajmniej mojego męża). Co do kolorystyki ja bardzo lubię czarne garnitury, ale to pasuje dla Pana Młodego, ładnie prezentuje się grafit. mam nadzieję, że trochę pomogłam.
Ja dzisiaj też twarożek bo wczoraj dużo go zrobiłam
miluszka a gdzie budujecie domek, my kupiliśmy gotowy bliźniak, bo działki bardzo drogie, więc nierealne byłoy kupno działki i budowa
agatha ja też wczoraj byłam w castoramie, oglądaliśmy tuje, które chcemy wsadzić koło ogrodzenia
patipaula to fajną masz tą szkołę, ja się obawiam, że u nas będzie dziki tłum. Co do Pepcko kupiłam dwa kocyki, jeden za 9.90 ale taki w folii a nie w rolce (zielony) oraz taki w rolce za 19.90zł taki jakiś różowawy, kupiłam flanelową pieluszkę i trzy bodziaki, kupiłam też taką maskotkę jak będę szła do koleżanki to jej zaniosę (ma taką córę fajową) i kupiłam dwa ręczniczki z kapturem dla dzieciaczka po 19.90
dzamena to masz zagwozdkę z tym przedszkolem, ciężko wyśledzić gdzie jest prawdziwy problem
mysza ja też zastanawiałam się nad tą szkołą, ale stwierdziłam, ż nie chcę rodzić na żelaznej więc od tej szkoły nie bardzo chciałam iść, a ty chcesz rodzić na żelaznej, z tamtego szpitala masz lekarza????

ja wczoraj pojechałam do makro, ale jajek nie znalazłam, byłam w castroamie i wyczailiśmy tuje do ogródka, a potem pojechaliśmy do domku i tam pogadaliśmy z naszymi fachmanami. Normalnie chłopaki wytrwale pracują całe dnie, robota idzie że hej i ten nasz fachman ciągle powtarza, że robi jak dla siebie, że nas lubi to robi super dokładnie i wszystko co chcemy to zrobi (on mieszka niedaleko mojego brata, więc może trochę się obawia, że jakby walnął fuszerkę to byśmy go wyklęli, a poza tym słynie z dokładności). Wczoraj jak wróciłam wieczorem bardzo mnie zabolał brzuch, ale przeszło jak się położyłam. Dzisiaj czekam na kuriera (bo opony ma przywieźć), a poza tym to zamierzam poszperać w necie muszę wyszukać jakieś umywalki itp.

witajcie dziewczęta:-)

kijowa pogoda, ale może to lepiej, bo po wczorajszym łażeniu wszystko mnie boli, więc przynajmniej nie ciągnie mnie , żeby gdzieś wybyć-dzień domatoraq: piorę, prasuję, sprzątam, a an obiad zapiekanki z salami i pieczarkowa:-)
miluszka kaloszki takie średniej wysokości-przed kolanko, a z tym przesadzaniem, to w rękawiczkach, bo nam chyba nie wolno babrać się w ziemi?
anetka good luck na badaniach i poprawy z nóżka życzę:-)
dzamena no serce rozziera taki widok, jak nie chce w tym przedszkolu, ale to pewnie jakaś faza, może z Twoją ciążą związana- czuje nadchodzące zmiany?
louise u mnie od dawna już śpimy przy otwartym bez względu na pogodę, bo mnie brak tchu
atabe no to nie pospałaś:-(aż się boję o tych waszych nocnych mękach czytać, bo ja jak zabita:zawstydzona/y:
Mysza nie smuć się- jestem przekonana, że wyolbrzymiasz sprawę i wyglądasz ok- pewnie lustro masz do dupy ot co!, ja już mam rozstępy na cycach, mimo smarowania od 1 miesiaca i co zrobić-D podetknęlam pod nos, to mówi, że nic nie widać, ale jak co to dorobi na lasery-bajery, więc jakoś to będzie:-D

A ja już dzisiaj zjadalm pączka i truskawki w kubeczku hihihi
Na obiad zrobię spagetti bo mam smaka
Pogoda jest straszna-na spanie, wiec chyba dzisiaj się położę w ciągu dnia.
Mysza przesadzasz-widziałam na fotce jak super wyglądasz , więc nie ściemniaj!!!
Atabe mam nadzieję,że Urosept pomoze i juz białka nei będzie-pij też dużo żeby przeczyścić nerki
Dziewczyny a Mammi wkoncu odpisała na smsa??Ciekawe co u Ashiki i Asienki-moze się jescze do nas odezwą.
Agatha no to miałas przeczucie z tym moczem-jednak masz jakieś zapalenie, ale gin napewno coś na to poradzi i będzie ok-czekam na zdjecie Twoich zakupów :)))
Dzamenka miejmy nadzieję,że u Filipka to chwilowy kryzys przedszkolny i szybko minie
Vanilka jak tam dzisiejsze samopoczucie??mam nadzieję,ze brzuszek juz nie dokucza

reklama
Umyłam jedno okno, wcale nie za duże i umieram...
Niby nie mam brzucha, a strasznie się od jakiegoś czasu męczę...
Madzik, Ewelad dziękuję, ale tak jakoś mi smutno...
Tiffi nie będę tam rodzić. Chciałabym na Karowej. Szkoła jak szkoła, a tę mam po prostu blisko :-) Na karowej jest płatna, dlatego z braku laku idę tu.

Do góry