reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

louise - nie dziwie sie!! ja tez nie lykam zapisanych lekow teraz w ciazy, nawet nospy - chyba ze bardzo mi stwardnieje brzuszek! Apap bralam tylko 2 razy, raz gdy mialam goraczke, 2 raz jak bardzo, ale to bardzo bolal zab. Musi sie walic i palic bym cos lyknela - wiec znajac siebie pewnie bym nie brala. Choc kurcze powinnysmy ufac tym naszym lekarzom!
A o pytania sie nie martw! Niestety stracilismy mieszkanie, ale nie chce o tym glosno mowic, bo nawet sasiedzi maja w tym swoj udzial...

obzarlam sie strasznie :/

reklama
Louise, to faktycznie nie wiadomo w co wierzyć... z jdnej strony taki lek, z drugiej strony skurcze (i możliwość przedwczesnego porodu) Alez my musimy się namartwić w tych ciążach!!!! A może mogłabyś do niego zadzwonić i podzielić się tymi obawami?! JA bym tak zrobiła... Ale ogólnie słyszałam ze wszystkie (jest ich niewiele) leki na skurcze dają "popalić" dla serduch naszych więc troszkę się obawiam. Tak czy siak u mnie no-spa nic nie daje jakbym witaminki brała... A przeciez i magnez zapodaję... Chyba się starzeję, bo naprawdę mam stresa :/

Miluszka- przykro mi z powodu eksmisji- to chyba jakies ŻARTY!!! Niesmieszne na dodatek!!!!!!! JACY LUDZIE POTRAFIĄ BYĆ OKRUTNI TO SIĘ W GŁOWIE NIE MIEŚCI!!!!!!

Ostatnia edycja:
miluszka zwiedzanie porodówki wygląda tak, że w każdy wtorek w godz 15-19 można przyjśc i położna oprowadza i odpowiada na pytania, a co wyjazdu, to właśnie biję się z myślami-chciałabym,a boję się;-) a wyjazd organizuje stowarzyszenie fotografików, do którego należy D, jest to kolejny plener, na poprzednich było super, bo piękne miejsca i fajni ludzie:tak: a co do eksmisji Poli, to spoko-ja byłam tydzień bezdomna niedawno:-)
louise no właśnie wybór nie był prosty, bo się boję, żebym coś nie straciła przez to, np pierwszeństwa przy przyjęciu do porodu-u nas podobno nie odsyłają i położną biorę prywatnie i lekarza mam z tego szpitala, ale ja mam, nie wiedzieć skąd, takie komunistyczne nastawienie-żeby zawsze płacić, bo to lepiej-bez sensu generalnie, ale cóż:-) a luteina dowcipna ok 20 zł kosztuje chyba, ale jest refundowana, bo ja też zapłaciłam chyba po 5 zł

a my godz temu wróciliśmy z M do domu:-) po tym 4-ro kilometrowym marszu nie powiem, brzuch mi stwardniał i złapała mnie kolka, na szczęście to było już prawie pod pracą M, więc zgarnął mnie do samochodu:-)

miluszka przykro mi z powodu decyzji sądu..

emih kochana, trzymaj się, oby te bóle minęły..

przepraszam, ze dopiero teraz pisze, ale nie było mnie w domu. Przepisał urosept 6 tabletek dziennie...nie wiem czy to pomoże, no ale nie bede mądrzejsza od lekarza- zobaczymy!

Louise, to faktycznie nie wiadomo w co wierzyć... z jdnej strony taki lek, z drugiej strony skurcze (i możliwość przedwczesnego porodu) Alez my musimy się namartwić w tych ciążach!!!! A może mogłabyś do niego zadzwonić i podzielić się tymi obawami?! JA bym tak zrobiła... Ale ogólnie słyszałam ze wszystkie (jest ich niewiele) leki na skurcze dają "popalić" dla serduch naszych więc troszkę się obawiam. Tak czy siak u mnie no-spa nic nie daje jakbym witaminki brała... A przeciez i magnez zapodaję... Chyba się starzeję, bo naprawdę mam stresa :/

Miluszka- przykro mi z powodu eksmisji- to chyba jakies ŻARTY!!! Niesmieszne na dodatek!!!!!!! JACY LUDZIE POTRAFIĄ BYĆ OKRUTNI TO SIĘ W GŁOWIE NIE MIEŚCI!!!!!!
emih on mi wlasnie dlatego zapisal chyba ten cordafen bo u mnie tez no-spa niewiele pomagala, tak jak i u Ciebie-praktycznie wcale i ja mu o tym powiedzialam...a jak to daja popalic te leki? znaczy oslabiaja serce? teraz to sie wystraszylam...ja przed ciaza bardzo duzo palilam i czeste imprezki i nieprzespane noce i alko-tez ilosci b duze...juz mialam oslabione serce...chyba jutro faktycznie do gina zadzwonie...a ty emih tez powiedz ginowi ze nospa nie dziala...bo z tego co opisujesz to naprawde te skurcze i ich czestotliwosc sa niepokojace...

miluszka no ludzie sa naprawde podli...nie ciagne Cie za jezyk, bpo rozumiem ze nie o wszystkim da sie powiedziec i nie wszedzie. przykro mi bardzo... tak dla potwierdzenia powiem, ze ja np nie jestem zameldowana tu gdzie mieszkamy tylko w starym domu u rodzicow. i podczas remontu jakas wredna piz...a nas podkablowala ze 2 osoby mieszkaja -do spoldzielni...i teraz placimy o wiele wiecej za mieszkanie. tacy sa wlasnie ludzie: "jak maja na remont to niech placa, a co!"

tweenie zgadza sie-mnie sie teraz przypomnialo wlasnie zxe kiedys czytalam ze koncerny farmaceutyczne nie testuja lekow na ciezarnych (zreszta ktora z nas by sie na to zgodzila...)-bardziej im sie oplaca napisac ze leku nie wolno w ciazy stosowac i umyc rece...

ewelad
nie chce moralizowac :-D:-D:-D ale najwyzszy czas ich oduczyc tych lapowek. nie moga cie przeciez odeslac!!!:szok: masz lekarza z tego szpitala (ytak jak i ja ) i chyba on zadba o to zebys tam rodzila...matko nie strasz mnie nawet...

ewcik!!! co za 4 kilometry marszu!!! chcesz w poopsko?!:wściekła/y: jak tak bedziesz dalej robic to ci cordafen zapisza i bedziesz tez miec ciezki porod jak ja!!! i bolesny (tak mowia)

atabe wlasnie o tobie myslalam...tak wlasnie sie domyslalam ze to nereczki u ciebie. teraz juz bedzie dobrze-leki ci pomoga i od razu bialko zniknie :tak:

luteina dowcipna
- ubawilam sie :)
miluszka a co do eksmisji Poli, to spoko-ja byłam tydzień bezdomna niedawno:-)
- jojku, a coz sie zadzialo?
- ludzie niestety tacy sa i zawsze byli... IPN jakie materialy o moim dziadku udostepnil, jak sasiedzi donosili, ze syn jego (moj tata) orly rysuje kreda w koronie... eh no tak juz jest!

teraz to sie wystraszylam...ja przed ciaza bardzo duzo palilam i czeste imprezki i nieprzespane noce i alko-tez ilosci b duze...
- alez mi sie zatesknilo! Sponiewieralabym sie dzis rozowym winem i zapalila fajeczka! Oj tak!

louise - z tym przebywaniem 2 osob, no wlasnie podobna historia! niestety ludzie maja w sobie taka nienawisc jakas i zazdorsc!

emih, louise, ewelad, ewcik - dzieki za wsparcie, ja juz sie nie przejmuje tym wyrokiem, to trwalo juz rok czasu, wiec zdazylam sie przygotowac psychicznie na wszelkie ewentualnosci, na szczescie z J. mamy plan B i mozliwosc taka, ze rodzice przepisza nam dzialke, wezmiemy kredyt i uwijemy gniazdko. Mam tylko nadzieje, ze uda nam sie to zrobic zanim nam zaproponuja przeprowadzke do socjalki, bo ja dziecka we wspolnej lazience z sasiadami (typami spod ciemnej gwiazdy) kapac nie bede!! Ponoc w Warszawie na takie lokum czeka sie okolo 7 lat, mam nadzieje, ze to prawda! Nam wystarcza 3 by wybudowac domek!

emih - uwazaj na siebie, ty jeszcze masz male chore wokol siebie, oszczedzaj sie! Oby do piatku!

atabe - no to lykaj urosept mi zawsze pomagal przy zapaleniu pecherza! Musisz jednak duzo pic wody, bo urosept moczopedny wiec juz w ogole z lazienki nie bedziesz wychodzic! Za 2 tygodnie powtorz badania i sprawdz czy pomogl! Moze bym jeszcze skonsultowala to z innym lekarzem... w zasadzie spodziewalam sie ze dostaniesz antybiotyk - ale co ja tam wiem!

ewcik - Jutro caly dzien w lozku!!! ale juz!!!

Ostatnia edycja:
klade sie dziewczynki bo juz mnie zad boli od tego niewygodnego krzesla...ehhhh...wysprzatalam dzis maly pokoj (graciarnie) caly i pochowalam ciuchy w ktore sie nie mieszcze i wyciagnelam ciuchy z torby pt"pozna ciaza" (mialy byc na ostatni miesiac!) zrobilam porzadek w lekach (polowe wywalilam-przeterminowane) i w moich pojemniczkach i pudeleczkach na zywnosc (tez troche wywalilam bo sie do szafki nie zmiescily). M sie smieje ze zbieram jak stare babcie te pudeleczka. ale potem to fajnie sobie wyjac gotowca z pudeleczka z zamrazarki i w 5 minet miec np leczo albo bogracz :wściekła/y:
skutkiem tych wszystkich dzialan i niewypicia 2 kawy padam na pysk i sie ide uwalic na wyrko. slodkich snow dla was i malenstw. i usmiechow z rana :-)

reklama
Vanilka jak ten twój M ma z tobąś dobrze:tak:Chciałabym taką żone:-D

dzamena gratki wanny z kabiną;-)

agatha wczoraj zaliczyłam dentka mojego rano a potem Emi po południu zas w międzyczasie łobiad upichciłam, wieczorem się smutasiłam i tak zeszło:sorry:ja też tak z podejściem w czasie remontu,zwłaszcza jak chodzi o rzeczy stałe, poszalałam z oknami i parapetami i teraz nie wiem czy mi na lampy starczy:-Da z aparatem nie lepiej poczekać te 3 miesiące żebyś się teraz nie męczyła?:sorry:

mruczka po co Ci zmywarka jak masz takiego M:-D

emih idź idź kochanieńka, szkoda się zamartwiać, mnie dziś przeszło, dopiero teraz 2gą nospę wzięłam od wypadku a w ciągu dnia luzik bo ze 4 skurczyki tylko, więc w porównaniu z ostatnimi dniami nie tak źle i nie poszłam.Poobserwuje się do czwartu i jeśli nie przejdzie to idę wcześniej do ginka też.A twardnieje Ci przy tym czy tylko ból Cię nęka?

Na razie tyle bo muszę tymczasem kończyć;-)

Do góry