reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

a ja sie wlasnie zwazylam...bo tak juz mowicie o tej wadze poswiatecznej...waze 56,5 kilo. wiec nie wiem czy przytylam czy schudlam. w stosunku do przedswiatecznego schudniecia do 55,5 kilo to przytylam 1 kg. ale w stosunku do wczesniejszej wagi prawie 58 to nie jest tak zle :-) zwazywszy ze o 22 nalozylam sobie czubaty talerz salatki a po kapieli wieczornej i zabkach umytych zjadlam jeszcze 2 kawaly szrlotki...nie jest zle :-)

justa tego sie wlasnie boje-ze najem sie tych dragow a one i tak dzialaja chwilke a potem od nowa trzeba brac. nospe tez kiedys jadlam ale po tym co dziewczyny pisaly o syndromie"ponospowych dzieci" ktore nie umieja na skutek rozluznienia miesni nic utrzymac w lapkach to tez sie juz wstrzymuje w miare mozliwosci. ogolnie wiadomo ze im mniej chemii tym lepiej. no ale czasem niestety trzeba

Ostatnia edycja:
reklama
vanilka kurcze czy Ty kobieto widzisz ze my to juz w siódmym miesiacu jestesmy?normalnie szok jak dobrze pójdzie to juz nawet za 10 tyg mozna juz rodzic ,dziewczyny kiedy to mineło.
co do zamknietego bez obrazy ,pisze do nowych mam bardzo dziewczynki sie cieszymy ze jestescie tu z nami ale mamy swój regulamin który trzeba przestrzegac ,niestety musicie sie uzbroic w cierpliwosc bo gdybysmy kazdą mame dopisywały tak po paru tyg nie byłoby sensu zakładac zamknietego ,musimy sie jeszcze troszke poznac ze tak powiem

dzamenka widze to widze:tak:
ciesze sie ale troszke mnie to przeraza ...a dopiero co mialysmy mdlosci i inne dolegliwosci :happy2:
Co do zamknietego to nie musze juz tlumaczyc bo dzamenka ladnie Wam napisala :tak:
mamy tam dzial gdzie piszemy sobie nasze zale -radosci ..i naprawde sa to osobiste sprawy wiec tak odrazu kogos wpuscic zeby sobie czytal ...dlatego podjelysmy decyzje ,zeby najpierw kogos poznac ,a potem zaprosimy do zamknietego :tak:

louise nie boj zabki ,od rennie nic sie nie stanie napewno :tak:no ale skoro masz cykora o migdalki :happy2:

ide zaraz na spacerek z kumpela :happy2:troszke rozruszac kosci ;-)
wlasnie mi mama opowiada na skypie jak mojej "kochanej"bratowej opadla szczenka na wiesci ,ze jestem w ciazy i zaraz rodze :-D:-D:-Dajbardziej ja zdziwilo ,ze to juz 8 miesiac ,a ona nic do tej pory nie wiedziala :-D

ja mam kilo do przodu ale znajac mnie i moje puchniecie to raczej woda ,za dwa dni ide na wage i wizyta tyle ze ja to jestem bojowo nastawiona bo na ten okres ciazy niektóre dziewczyny maja juz po 15 kg do przodu a zauwazcie ze u nas jakos tak wachaja sie te kilosy miedzy 8 a 11 wiec nie jest tak zle i na bank w normie wiec niech mi tylko cos powiedza

Witam się i ja po Świętach:-D Jestem zmęczona...dzisiaj odpoczywam... sobotę spędziłam w kuchni, niedzielne śniadanie u teściów a obiad u rodziców, poniedziałek u teściów...mam dość jedzenia, siedzenia przy stole...dzisiaj dieta lekkostrawna i spacerek...na wagę się boje wchodzić...a w poniedziałek wizyta i ważenie:baffled: Tak pokrótce minęły Święta, do tego jeszcze spięcie z M bo nic mi nie pomógł w te Święta, ma się zrehabilitować na kolejne...zobaczymy. Dzisiaj mam siostrę(8 lat) u siebie więc ma się kto bawić z Piotrusiem, ja mam tylko obiad zamiar zrobić-zupa i nic więcej.
dzamena oj jak mi szkoda Twojego synka i Ciebie też, dobrze, że mu szybko przeszło.
agatha madzik udanych zakupów
louise już coraz bliżej końca remontu, już sobie wyobrażam jak zaczniesz gotować w nowej kuchni i nam jadłospisy przedstawiać:-D
perla bez forsowania przy przeprowadzce:tak:
Jeżeli chodzi o poród z M...mój był przy mnie aż do bóli partych, na koniec został na korytarzu ale mu powiedziałam, że jak będę go potrzebować to go zawołam...nie zawołałam...miałam super położną i mój gin był przy mnie - czułam się bezpieczna. Teraz mamy podobne plany, a jak będzie zobaczymy, może tym razem będzie do końca ze mną, wiem że to wszystko będzie zależało ode mnie... jak już kiedyś pisałam...teraz to ja się boje czy na porodówkę zdąrze jak się bóle zaczną:-D drugi poród jest szybszy i moja mama bardzo szybko urodziła brata:-D

vanika czy ja sie myle czy ty masz tam teraz blisko jakąs kumpele na ploty?
fajnie bo przypomniało mi sie jak pisałas ze nie masz za bardzo z kim pogadac
ciesze sie ze jednak ktos sie znalazł
a jak Wam sie mieszka ?lepiej?:-)
louise raczej ty tez nie musisz sie przejmowac waga
vanilka bratowa bardzo zorientowana jak widze:szok:

louise - z ta waga to tez poszlam do lazienki i nie jest zle, 0,5 kg wiecej wiec nie ma tragedii. Trzebaby sie poruszac jeszcze troszku, ale ja powinnam siedziec i do egzaminu sie uczyc. Matko alez mi sie nie chce studiowac, 26 lat ciezarna i na studia sie wybrala :/ a teraz pieniedzy szkoda! :/
- z tym meblowaniem i remontem po swojemu to nie wiem kogo w dzisiejszych czasach stac na wszystko, co sie tylko spodoba! Niestety trzeba wyznaczac priorytety i dokonywac rozsadnych wyborow!!

dzamena,vanilka - oki, to ja juz sie upominac nie bede. Jak zamkniety stanie sie otwartym to bedzie mi milo.

vanilka- a to czemu brat bratowej nie uswiadomil?

na ten okres ciazy niektóre dziewczyny maja juz po 15 kg do przodu a zauwazcie ze u nas jakos tak wachaja sie te kilosy miedzy 8 a 11 wiec nie jest tak zle
- naprawde niektore juz w 7 miesiacu maja 15 do przodu?? Czy to oznacza, ze moje 10,5 kg jak bede sie starala zatrzyma sie na 15 przed porodem? Tak bardzo bym chciala!!!

ania pestka fajnie ze masz dzis pomoc ,u mnie ogólnie to sie chłopaki kłucą ale jak dre sie na nich to oby dwoje na mnie ,fajnie ze masz taka młodsza siostre a jaka ona musi byc dumna ze jest juz ciocia
co do porodu ze drugi jest szybszy to niby tak ale na bank tak samo boli albo i gorzej bo juz wiesz o co kaman.ja drugie rodziłam 18 godz pierwsze dwa dni ,dziekuje postoje ,ciekawe ile teraz, całe szczescie ze to juz na bank ostatnie

ja mam kilo do przodu ale znajac mnie i moje puchniecie to raczej woda ,za dwa dni ide na wage i wizyta tyle ze ja to jestem bojowo nastawiona bo na ten okres ciazy niektóre dziewczyny maja juz po 15 kg do przodu a zauwazcie ze u nas jakos tak wachaja sie te kilosy miedzy 8 a 11 wiec nie jest tak zle i na bank w normie wiec niech mi tylko cos powiedza

no wlasnie tez zauwazylam ze na naszych lipcowkach nie jest tak zle z ta waga-tak jak mowisz zadna nie roztyla sie az tak bardzo-wiec ginowie nie powinni burzyc :-)

ania_pestka ja tez mam wizyte w poniedzialek przyszly czyli 12 kwietnia :-). a gotowanie...az mnie rece swierzbia zeby juz cos wyczarowac :-) bo narazie tylko barszcz bialy ugotowalam ale juz sie zbieram do tworzenia powoli :-)
a co do porodu rodzinnego to tak jak pisalam-na chwile obecna nie chce. ale wiadomo-"tylko krowa nie zmienia pogladow". i mozliwe ze w miare zblizania sie terminu porodu, jak strach zajrzy w tylek moze zmienie zdanie :-D ale ogolnie jestem silna psychicznie wiec raczej dam rade sama. ale masz mlodziutka siostre :-)

dzamena no tez sie nie przejmuje-widac ze troche ruchu i przestalam tyc na potege. a teraz pozyczamy parowar od tesciow za tydzien i tez dietka sie troche zmieni bo moj M ma najwyrazniej "syndrom kuwady" -ostatnio o tym wyczytalam-i tyje wraz ze mna :-)

miluszka
teraz cieplej bedzie to i kilogramy przestana leciec jak szalone :-)

reklama
vanika czy ja sie myle czy ty masz tam teraz blisko jakąs kumpele na ploty?
fajnie bo przypomniało mi sie jak pisałas ze nie masz za bardzo z kim pogadac
ciesze sie ze jednak ktos sie znalazł
a jak Wam sie mieszka ?lepiej?:-)
louise raczej ty tez nie musisz sie przejmowac waga
vanilka bratowa bardzo zorientowana jak widze:szok:

dzamenka a poznalam kolezanke fajna :)
ma synka 9 miesiacznego .
mam tutaj tez jeszcze dwie takie blizsze kolezanki i kazda taz zaciazona heh wiec mialysmy o czym rozmawiac w swieta .

a co do bratowej to wlasnie taki mamy kontakt z nia ,ze tak "szybko "sie o mojej ciazy dowiedziala ..

oki uciekam ,do potem :*

Do góry