reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Kiedy sie zaczyna 7 miesiac?

Miluszka 7 miesiąc liczymy:
wg OM - od 29 tydz do 32 tydz
wg daty zapłodnienia (jeśli się zna:-p bądź usg) - od 27 tydz do 30 tydz

No to ja zaczynam za 3 tygodnie ;-) jeju to już będzie 3 trymestr!!! :-D

taki starszy pan powiedział: niech pani wejdzie pierwsza, i pytanie retoryczne: chyba nie ma nikt nic przeciwko, prawda???

Ale mnie zaskoczył, nie wyglądał na takiego miłego.

Agatha61 ja też ostatnio w przychodni trafiłam na takiego starszego miłego pana :-) najśmieszniejsze że nawet miejsca mi ustąpił do posiedzenia nim przyszła pielęgniarka... A wszystkie młodziki siedziały - gbury jedne!! :wściekła/y: :-p głupio było mi usiąść na jego miejscu ale zmusił heheh :-D A co do glukozy to jestem umówiona z laborantką że wchodzę jako pierwsza na pierwsze pobranie, a potem jak odliczę godzinę to bez kolejki i problemów mam wejść po prostu ;-)
A ważyć to ja ważyłam tylko kilo mniej od Ciebie przed tyciem ciążowym :-) jutro się okaże ile do przodu kilogramów :-p

_Ewcik_ papapa :) miłych i wesołych świąt!! pogodnej i rodzinnej atmosfery !! :-D

wstałam :) I już od 40 minut myślę, czy iść do wanny czy nie :p

Skąd ja to znam hehe :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcik miłego wyjazdu i podróży :)
Ja dzisiaj zrobię fasolkę po bretońsku -ze słoika hihi, po najmniejszej linii oporu,ale mam smaka na to

mam do Was pytanie, bo już zgłupiałam - czy to jest to samo łóżeczko?
Łóżeczko/Tapczanik PPM Teddy sosna 140x70 /057/ - kurier gratis - 447.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce i Łóżeczko tapczanik 140*70cm TEDDY (947964589) - Aukcje internetowe Allegro . Czy z opisu "Łóżeczko posiada okrągłe wyjmowane szczeble." znaczy, że ma dwa wyjmowane szczebelki? Bo Ci na allegro napisali, że się nie wyciągają, a mnie się zdawało, że to ten sam model jest....

Witam się z rana!
Agatha kurcze nie martw się jutro Ci tego ringa założą i będzie dobrze. Co się odwlecze to nie uciecze! A baba rzeczywiście jakaś niekumata chyba...pewnei przed świętami zakręcona tylko szkoda Twojego czasu i nerwów.

Mruczka - czytałam kiedys taki artykuł i pisali że to z taką mniejszą zastawką to do porodu może jesczcze się wyklarować. Poza tym nie martw się bo gdyby były tego poważne konsekwencje to mimo nieuprzejmości tej lekarki która zbiera cięzka kasę za takie badania musiałaby Cię poinformowac albo skierowac jeszcze na jakieś badania dodatkowe!! Wiec głowa do góry bo napewno bedzie dobrze!!

Błagam dziewczyny nie mówcie już o wadze, bo jak czytam o tych waszych kilogramach typu 59,5 lub 63 to dopierow w kompleksy wpadam, że taka gruba ze mnie już świnka pepe!!

Ewcik - udanego pobytu u tesciów i Wesołych Świąt!!
Keejt - wszytkiego najlepszego Pani Mgr Inż na nowej drodze ...ZAWODOWEJ!!

Ja dziś jestem ostatni dzień w pracy, od jutra urlop i moze wreszcie odpocznę, chociaz jeszcze chałupe trzeba dziś ogarnąć.
Kobitki które nie wpisywały się na listę lipcóweczek prosze o podanie danych na priva w celu aktualizacji!!

aisimi - Ty to dzielna jestes z ta praca, praktycznie do konca przed swietami rabotajesz!! i jeszcze sile by dom oporzadzic masz!
mnie vanilka juz dopisala do listy lipcoweczek! jak bedziecie gotowe mnie dodac do specjalnego grona to zglaszam tylko swoja chec :)

tylko mam teraz zgryz, bo wydawało mi się, że to ten sam model tego samego producenta. Tylko dlaczego jedni piszą, że szczebelki wyciągane, a drudzy, że nie:cool:

Tweenie - Według mnie to to samo tylko to z alelgro jak jest już tapczanikiem to jakieś takie te boki ma krótsze niż w łóżeczku niemowlaczka To sie jakoś odkręca, czy to mze złyudzenie optyczne!!
A o szczebelki to zadzwoń dopytac bo rózne rzeczy ludzie piszą!!
Ostatnio widziaąłm fajna matę edukacyjna na allegro w miare tania i nową, niby wygrywała odgłosy zwierząt i jakies piosenki, jak zapytałam w jakiem jezyku te piosenki to mi odpisano ze po chińsku!! a na aukcji ani słowa na ten temat!! Więc się szybko zorientowałam skąd taka fajna atrakcyjna cena!!
Małe dziecko nawet polskiego nie kuma a już ma się chińskiego uczyć!!

reklama
boki takie same, tylko do tapczanika się je skraca o 1/3 żeby nie sterczały takie wysokie dechy. Napisałam do tego dino i zobaczymy, co odpiszą...

Do góry