reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja tu wchodzę chcąc się rozluźnić czytając wasze posty a tu takie nerwy:
Agatha- współczuję Ci bardzo, bo teraz znów dwa dni będziesz mieć niepokój w głowie... :wściekła/y:
Tweenie- podziwiam. Ja- o ile odważę się pojechać teraz na większe zakupy- tez chyba skorzystam! :wściekła/y:
Mruczka- no słów mi ch****cia brakuje! Może byś zrobiła taki raban jak niegdyś mammi to by poskutkowało darmowymi badaniami do końca ciąż?! No co za babsko! :wściekła/y:
Butterfly- ja też swego czasu w pierwszej ciąży czytałam i czytałam te gazetki. Po dwóch miesiącach wykupienia wszystkich po 1 egz na rynku doszłam do wniosku ze wszystko się powtarza... Co do jedzenia- u mnie sprawdziło się jota w jotę co u Jedyneczki- jeszcze z kanapkami w buzie walczę :dry: Ale tylko słoiczki, a potem córa zaczęła jeść wszystko po troch
u i to sama skubana więc rady się nie przydały :sorry2:
Dzamena- tak właśnie myślę aby posiew zrobić i do laryngologa pójść, bo to cos nienormalnego- prawie 2 miechy ból gardła!
Ewcik- ja już się kiedyś ciebie pytałam, ale nie wiem co z odpowiedzią- nie było czy nie przeczytałam? CZy tenkredyt "rodzina na swoim" nie jest refundowany przez 8 lat przez Państwo?- bo ja właśnie o niego walczyłam, bo początkowo odsetki są wielkie a sama rata kapitałowa mała i z tego co pamiętam to tą wielką część miało spłacać PAństwo przez te kilka pierwszych lat..
Madzik, Jedyneczka- no u mnie też brzuszek "ladacoooo" 96cm i dziś mówię do M: kochanie- mam już lustrzycę (żeby się ogolić potrzebne będzie lusterko) od dziś ty mnie "tam" golisz :-p
Miluszka- no nie dziwię ci się wcale ze statystyka przegrywa z myslą o dziecku- u mnie nauka też przegrywała :sorry2:
Louise- a Ty się dziewczyno weź za tych chłopów a nie porządki!!!

reklama
ja już tez okąpana, zjem kolacyjke, M robi:-) potem loda w łóżku (zjem loda waniliowo-wiśniowego,zeby se kto co innego nie pomyślał....:tak:), popatrze na YCD i spanko

mruczka agatha co za babsztyle,miałyście pecha:no: ja bym też chyba poszła jeszcze raz do swojego ginka poobserwować to serduszko

madzia ja tez jak chodze dłuzej to mnie pobolewa tak na dole brzuszka,ostatnio też krzyż,a gdzie tam jeszcze 3 miechy.....:szok: damy jakoś rade:tak:

dobranoc dziewczynki,kolorowych snów:-)

miluszka coś mi świta że kiedyś miałam coś takiego jak talia ale to było tak dawno temu że sobie głowy nie dam uciąć:-Dja przy moim malutka bo on coś 194 a ja 166;-)

emih i co, ucieszył się na golenie?:-)posiew zróbcie, myślę że to dobra myśl.

Uciekam nynkać , spokojnych snów i rzadkiego siusiu nocą:-p

Miluszka- właśnie tą karuzelę polecałam już dawno, dawno.... na wątku zakupowym, moja siostra miał i pobiła wszystkie które testowałam (oglądałam) poręczna, cichutka, na pilota a nie nakręcana że odciski się na palcach robią... Też mam zamiar taką zakupić...
Ps. ok, jestem za pełną motywacją! :)

MAdzik- powiem szczerze. QW poprzedniej ciąży jeszcze w 9 miesiącu jeździłam autobusem setki kilometrów, robiłam zakupy, taszcząc nie rzadko (ważyłam) po 15kg w siatkach (pieszo 1km) i jakoś nie pamiętam abym musiała tak wypoczywać jak dziś, choć miałam dodatkowe 23 czy 25kg. NIe wiem, byc może to kwestia ciąży, zdrowia, wieku?! Nie wiem, ale teraz boję się wyjść 100m do sklepu żeby ztwardym i bolącym brzuchem nie przyjść do domu i pół nocy zastanawiac się nad listą rzeczy które pakowac już do szpitala... Organizm po prostu czasem daje znać: tak się nie da, nie tym razem, nie tyle, nie tak dużo albo: nie tak daleko moja droga i po prostu musimy go słuchać...
WIęc... jak Twoje ciało mówi dość: zrób pauzę na zakupy i rzuć nogi na stół! Wypoczniesz- będzie inaczej. A że będzie coraz ciężęj- oj tak, też się troszkę boję (Jedyneczka- oby twe słowa w sprawie braku upałów się sprawdziły) szczególnie jak brzuch poszedł do przodu i punkt ciężkości się zmienia, ale dałyśmy radę przez 6 miesiecy to chyba damy przez kolejne 3- czyż nie? :-D

Jedyneczka- nie ucieszył się.. raczej strach w jego oczach ujrzałam :p

Agatha co za pech!!!
Miluszka ta baza o ile się nie mylę jest tylko do tego pierwszego fotelika, ale jest baza Family Fix i ona pasuje do wszystkich fotelikow maxi cosi -więc ja może jeszcze zmienię decyzję.
Mruczka nie martw się na zapas-skonsultuj to ze swoim ginekologiem.
Dziewczyny ja naprawdę dzisiaj mam doła-byłam na zakupach i ja juz ledwo chodzę z tym brzuchem-bolą mnie biodra,wiązadła po bokach brzucha, krzyż i wiem ze ten ciężar brzucha to powoduje.Ja juz 7,5 kg nabrałam i wsyztsko poszło w brzuch-jak tak dalej pojdzie to bede musiała leżec za tydzien , dwa bo juz nie dam rady chodzić :(((

polecam takie specjalne medyczne pasy dla ciężarnych. Podtrzymuje brzuch, odciąża kręgosłup. 3 znajome miały i bardzo sobie chwaliły

aneta rozwaliłaś mnie tym lodem:-D:-D:-D:-D:-D

a ja samotnie spędzam wieczór.....M poszedł się bawić......najgorsze, ze nawet po pracy nie wrócił do domu...ehhhhhhhhhhh

Mruczka no co za lekarka :wściekła/y:, jakbyś była fachowcem w tej dziedzinie, to byś do niej na badanie nie szła i nie zadawała pytań, głupia baba :dry:, a co do wyniku, to ciężko mi się wypowiedzieć, bo nie miałam styczności z takim przypadkiem, ale może za miesiąc okaże się, że wszystko OK :tak:.

Agatha następna debilka :wściekła/y:, za co jej płacą, skoro nawet nie umie umówić na wizytę :no:, ehhh, dobrze, że już środa wieczór, szybko zleci ;-).

Mykam do łóżeczka, dotleniłam się dziś i objadłam na kolację, znużyło mnie strasznie, dobranoc.

Miluszka- właśnie tą karuzelę polecałam już dawno, dawno.... na wątku zakupowym, moja siostra miał i pobiła wszystkie które testowałam (oglądałam) poręczna, cichutka, na pilota a nie nakręcana że odciski się na palcach robią... Też mam zamiar taką zakupić...
Ps. ok, jestem za pełną motywacją! :)
- oh jak cudnie, ale musze przyznac ze wyglada bosko i to taki niespodziewany podarunek! no milo mi bardzo! kolorystycznie tez pasuje, bo moja Pola ma niebiesko w lozeczku (moj ulubiony kolor :))
emih - ja sie dzis jeszcze ogolilam, ale jak stoje i patrze w dol, to juz jej nie widze :)

miluszka coś mi świta że kiedyś miałam coś takiego jak talia ale to było tak dawno temu że sobie głowy nie dam uciąć:-Dja przy moim malutka bo on coś 194 a ja 166;-)
- oj no mam nadzieje, ze jakos wrocimy do stanu wczesniejszego!!

atabe - <tule na samotnosc>, moj Jacko na mecz dzis wyszedl, ale sie martwi i sle smsy, bo faktycznie na zmeczona wygladalam jak wrocil z pracy, a potem od razu sie kolezanka ze studiow zajelam, bo przyszlam i tyle go widzialam. Ja czasem lubie pobyc sama, nie znosze jednak sama zasypiac!

Ostatnia edycja:
reklama
aneta dobrze ze wyjasnilas o co chodzi z tym lodem:-D:-Dusmialam sie strasznie:-D:-D
ja poogladam moj serial na lapku i moze znuży mnie sen.
ja mojej pani tez juz nie widze;-)o goleniu wole nie myslec:baffled:

Do góry