reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Vanillka dopiero teraz zaczyna mi przechodzić nerw.
Ta guła już raz się pomyliła ze zwolnieniem i teraz znowu, on też się wkurzył, bo podobno nie u mnie tylko tak się myli.
Trudno, na szczęście nie mam nic do roboty do końca tygodnia, znowu jutro w wyrku, a w pt pojadę do szpitala - mam bliżej niż do niego do gabinetu.

reklama
mruczka - nic sie nie martw, moja kolezanke tak straszono, ze jedna zastawka mniejsza itd. - po 5 tygodniach juz bylo slicznie, dzidzie roznie sie rozwijaja - czasem wiecej problemow i nerwow dla mam, ze mamy teraz taka technike by wszystko podgladac! ale fakt skoro placisz i dodatkowo jeszcze cos robisz to powinnas otrzymac odpowiedzi na wszystkie nurtujace Cie pytania! co za ludzie!!

madzik - ja tez juz mam gigantyczny brzuszek, to zdjecie sprzed poltora tygodnia juz zupelnie nieaktualne, musze sobie zmierzyc objetosc centymetrem, ale nie chce mi sie wstac do lazienki, nie widze juz swojej "kASKI" :/ a czuje sie jak slonik, bo i biodra wieksze i ramiona :( eh no ciezko juz, ale wszystkie ciezarne na jodze juz stekaja :) do 5 miesiaca jest latwo, a ja juz koncowka 6, sa takie odwazne na jodze co w 8 jeszcze chodza!!

ewcik - a kredyt gotowkowy/hipoteczny/samochodowy??? ja wlasnie jestem na etapie kolekcjonowania dokumentow, my samochodowy teraz bedziemy brali, hipoteczny pewnie w przyszlym roku :/
i jak wyszly te nalesniki z ta cebulka?/

buterfly
- mi dzis ciocia przywiozla cala sterte, bo ona filmiki malemu swojemu kupuje, wiec i ja mam cala sterte wszelkich"mamo" "dziecko" etc, nawet nie mam czasu zerknac, bo ta moja statystyka! :( zmeczona jestem ta szkola troche, wcale nie jest to takie fajne zakuwac jak tu by sie mala czlowiek chcial zajac i wyedukowac w temacie dzieci!!

tweenie- i prawidlowo z ta kolejka, jak ja bylam w takim zapchanym tramwaju i mlody chlopak udawal ze mnie nie widzial to mialam ochote mu wygarnac, ale jechalam tylko 2 przystanki, wiec to olalam. Po prostu chodzi o to, ze w tych srokach komunikacji czy gwaltownie zahamuja czy ktos potraci i fakt boje sie troszku o brzuszek!

agatha - no nie dziwota, ze wq.... skoro taka akcje Ci zrobili, nie stresuje sie, juz jutro i po sprawie, wez sobie kapiel i spaciu!

Ja sie musze wam dziewczyny przyznac ze dzis przesadzilam zmahalam sie przeokrutnie, kuchnia z lazienka blyszcza, joga zaliczona kolezanka ze statystyki byla cos tam mi wytlumaczyla, ale kropla to w moru, ciotka tez na chwile wpadla przywiozla piekna karuzele na lozeczko fisher pricea - piekna!! i jeszcze z takim wyswietlaczem na sufit - zal mi by bylo samej taka kupowac, ale dostalam i jestem bardzo szczesliwa!! i taka lapke jakas na wozek tez dostalam :] ja juz do porodu oprocz nozyczek i wozka nic nie kupuje, ludzie mi przynosza takie piekne rzeczy ze az szkoda.
W kazdym razie zdycham teraz, kregoslup mnie boli, a brzusio jak kamien. Pola od paru godzin spokojna! Az mam ochote kawy sie napic by mnie skopala... no nic mam nadzieje, ze otulona odorem domestosa poszla spac.

przyszly ksiazki: " ciezarowka przez 9 miesiecy" i "dzieciozmagania" - ta 2 to wrecz tomiszcze. Moze jeszcze dzis zaczne! Choc powinnam statystyke - eh! Maz pojechal z moim bratem jakis mecz do pubu ogladac, wiec ja mam spokoj i zaraz sobie cos poogladam!

z powodu mojej hemoglibinki mama nakupiła mi soku z buraków, a sama jeszcze w domu kisi buraki. Blee. Buraki są do jedzenia, a nie do picia!! wypiłam pół szklanki, a już mi wraca wszystko :/

agatha no wiesz co ,ku...a kpina poprostu.juz dupa ze daleko ale sam stres ,dobrze ze piatek za dwa dni a o której masz podjechac do szpitala i do którego?

Vanilka ja zawsze o tej porze już w wyrku:-)no chyba że jest ciepło i mogę browarka wypić i zapalić to w ogródku mnie można zastać o tej porze:-D

agatha co za niezguła z tej laski, szkoda gadać:no:

miluszka ja też ledwo się golę a w pasie mam coś 92:-pale nie martwie się , uwielbiam mój brzuszek:-)jak nie przejdzie to nospe może zapodaj, niegrzeczne jesteście laski z tymi porządkami, mówi się jak do woła a te swoje, eh uparciuchy;-)

miluszka Moj to wazy 90 pare kg.

aisim Moja siora tez sie dziwiła ze chce isc do szkoly rodzenia, przy dziewczynkach nie chodzilam. A skoro jest bezpłatna to ide.

keeejt Gratuluje obrony tytułu:-)

emih A moze poprostu ma tak po nocy(zbyt wysuszone powietrze)

mruczka dziewczyny maja racje idz jeszcze raz zrob usg gdzie indziej. A co do lekarki do szkoda slow:wściekła/y:

agatha61 Biedna Ty tyle sie nadenerwowalas a tu jeszcze tak wyszlo, ale do piatku juz niedaleko.

Zwolnienie zawiezione, zakupy zrobione:-)Jutro z M generalnie mieszkano sprzatamy.

Cześć Dziewczyny!

Oj niełatwo było nadrobić dwudniową zaległość, ale praca chyba mnie wykańcza, po 8 godzinach przy kompie wysiadam wieczorami totalnie, chyba naprawdę czas pomyśleć o l4 już do końca.

patipaula, aisim - ja szkole rodzenia zaczynam 6 kwietnia

Supcio - też jutro z rana idę na glukozę i nie wiem jak to przeżyję...

Agatha - czytałam posty, trzymałam kciuki a tu taka lipa na koniec, no brak słów. W piątek też będę trzymała kciukasy!

keeejt - gratulacje!!!

miluszka
- a pokażesz linka z tą karuzelą? bo opis brzmi bardzo zachęcająco.

Agatha co za pech!!!
Miluszka ta baza o ile się nie mylę jest tylko do tego pierwszego fotelika, ale jest baza Family Fix i ona pasuje do wszystkich fotelikow maxi cosi -więc ja może jeszcze zmienię decyzję.
Mruczka nie martw się na zapas-skonsultuj to ze swoim ginekologiem.
Dziewczyny ja naprawdę dzisiaj mam doła-byłam na zakupach i ja juz ledwo chodzę z tym brzuchem-bolą mnie biodra,wiązadła po bokach brzucha, krzyż i wiem ze ten ciężar brzucha to powoduje.Ja juz 7,5 kg nabrałam i wsyztsko poszło w brzuch-jak tak dalej pojdzie to bede musiała leżec za tydzien , dwa bo juz nie dam rady chodzić :(((

reklama
patipaula - no niestety ja przy swoim musze uwazac na wage. On ma 175 cm, ja 171 wiec generalnie na szpilkach to sporadycznie sie pokazuje (nie ze mu przeszkadza - bardziej mi) moja waga standardowa to 58-60 (letnia/ziomowa), a teraz mam juz 11 na plusie wiec 71, on wazy 72, wiec jestem o krok! matko!

gregorka - link do tej karuzeli co mi ciocia sprezentowala!! http://www.babydracek.com/pdf/C0108c.jpg
Karuzela z misiami Nature Bearries C0108, Fisher Price - Bobomarket.pl

jedyneczka - wlasnie zmierzylam obwod brzuszka w najszerszym miejscu i jest 96 cm :) ale dzis to w ogole mam balonik, czy wy tez tak jak ja - zupelnie zapomnialyscie gdzie ta pieknie wystajaca miednica, na ktorej sie nosilo zawieszone biodrowki :)

Do góry