reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Anetko, Tiffi i Jedyneczko oto tapety, które zamówiłam, nie będziemy ich kłaść na wszystkich ścianach, tylko fragmentami:

do pokoju jeszcze nie narodzonej ( tam mam skosy i będzie pod skosami), reszta ścian taka fioletowo - amarantowa, sufity białe i meble białe, tapeta pierwsza z linka nr 6694-14:

ALLE TAPETY CONTZEN 2 8 WZORÓW + GŁADKIE (964700686) - Aukcje internetowe Allegro

do gabinetu (tzn. tam sobie stoi biuro, szafki na dokumenty, tam pracujemy itd , tapeta będzie tylko na jednej ze ścian), kolor pomarańczowo-brązowy:

SAPHYR - TAPETA NA FLIZELINIE - TAPETY GRANDECO (967992754) - Aukcje internetowe Allegro

do dużego pokoju (na jedną ścianę, kolejna ściana jest cala turkusowa i reszta, kawa z mlekiem, meble to orzech), kolor z turkusem oczywiście:

RASCH TAPETA - TAPETY Z KOLEKCJI HOME VISION IV (968715990) - Aukcje internetowe Allegro

Magdzia
, ja też szykuję się na usta,usta, M właśnie zasnął, Majka zaraz też się szykuje do spania.

Jedyneczka, nie wiem skąd miałam energię, ale było jej 100 razy więcej niż teraz, leń się zrobiłam:-)

Ostatnia edycja:
reklama
uff...wrocilismy z wypraw. obiad u tesciow-mniam-zupa fasolowa i filet z kurczaka z ziemniaczkami i mizeria (dostalismy tez gotowe filety na jutro). potem u siory dostalismy gotowe schaby na jutro i ziemniaki i salatke-nie wiem z czym ale widze szynke i kielki i kukurydze-wyglada cudnie-zjadlabym ale poczekam az M wyjdzie z kuchni z tymi meblami. i jeszcze sledzie po kaszubsku dostalam tez i zamierzam je pozrec mimo ze wiem ze nie powinno sie w ciazy sledzi :zawstydzona/y:. a potem zakupy byly i na koniec umylam panele znow sidoluxem-ale to sztywne cholerstwo-zasycha jak krochmal. ogolnie cale dopoludnia sprzatalam i teraz wiec padnieta jestem...

tweenie
a to padalec-tak Cie o glodzie zostawic...i corenke w zwiazku z tym rowniez...

tiffi to fajnie ze tez tak sobie brzdaka jak moj...i nawet o dziwo mi to wcale nie przeszkadza :-) to widze mialas calkiem udany dzionek. zakupowo i w ogole :-)

mysza ja tez w biedrze dzis zakupki zrobilam-zakupilam gruszki i winogrona-b tanie za 4,50 kilo rozowych i kiwsony. a z niezdrowych rzeczy do kanapek kupilam ten wymarzony smalec z boczkiem i cebulka (a potem placze ze gruba!!!) i mortadele :-). oraz pomidorki koktajlowe (tiffi mnie zarazila i zre non stop od 2 tygodni) ps-poswiec za mnie palmiszona bo ja raczej na bank, poganka, nie pojde. a tak w ogole to jak dalej M bedziesz glodzic to w koncu Ciebie zacznie podskubywac ;-)

madzik udanej imprezki :-) nie spij sie i nie wypal za duzo szlugow ;-) :-)

ewelad ja tez mam nadzieje ze Stasiek odziedziczy ten talent :-) moj M nawet przylozyl pudlo do mojego brzucha i brzdakal malemu kolysanke wieczorem :-) fajnie ze wypoczelas i grillek smakowal :-)

anetka milego ogladania filmika. ja chyba tez obejrze bo M skreca meble i strasznie kurw..je :szok::-D az sie boje wejsc do kuchni

agatha bardzo fajowe te tapety. podziwiam gust-ja naprawde nie umiem nic wybrac i mam wszystko zwykle i sztampowe

niestety nic z wieczorku filmowego z popcornem,bo M sobie mecze ogladał:wściekła/y: ale ja chociaż usta usta obejrzałam sobie, moze jutro na coś popatrzymy

tiffi ja też lubie piec i jeść oczywiście muffinki:-)

agatha bardzo ładne tapetki

louise to ja też musze do biedrony po winogrona:-p

Cześć dziewczynki...
Idę was troszkę poczytać :)

Ale wiele to się tu od wczoraj nie wydarzyło ;)
To tylko ogółem napiszę, że gratuluje udanych pierwszych wiosennych grilli (mniaaam)
Agatha- tapetki intrygujące, odważne i inspirujące :)
Co do fenetorolu i efektach ubocznyc (niestety częstych) poczytaj jak masz ochotę... http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=865
Dzamenka: zdrówka życzę! Mi narazie się upiekło z angina, ale nie zapeszam bo coś mnie tam drapie, a podobno anginą można się zarazić nawet 5-6dni po :baffled:
Jedyneczka, Kama, Tiffi- mi się za to marzy polerowany gres ale jasny. Ciemne panele (może nie wenge ale orzech?) w salonie, tylko że... jak się nasłuchałam ze to wiecznie brudne a ja jeszcze mam białęgo kota to nie mogę znaleźć nowej koncepcji w marzeniach...

U nas też pogoda paskudna, ja miałam kiepską noc. Tak szczerze, myslałam żeby jechac do szpitala... Tak strasNie bolał mnie brzuch, budziłam się co pół godz sądząc że chcce mi się siusiu a tu twarde podbrzuche... Ale do rana przeszło, tylko w dzień znów trochę jakby za często te skurcze, maleńka jakby mnie ruchliwa... więc LENIUC HUJE:tak:

Ostatnia edycja:
louise - jak mój zaczyna wiązanki puszczać, to mu mówię, że ma to zostawić - ja sobie sama zrobię. Wtedy się uspakaja. Ale najbardziej lubię jak się na czymś skupia i sobie języczkiem pomaga :-D muszę mu wtedy podogryzać, to tak słodko wygląda :-D
Ja dzisiaj śliwki kupiłam, ale mi nie podeszły. Może M zje.
Na chleb to mam tylko żółty ser w lodówce. Jutro na śniadanie będą serki homogenizowane. Nie chciało mi się robić zakupów.

mysza ja to w ogóle nie piekę, a jak już coś to bez kremu, nie lubię ciast z kremem tzn. kawałek u kogoś zjem, ale żeby piec. Za to moja bratowa nooo ta to mogła by piec ciągle ciasta
agatha fajne tapety, myślę, że będzie bardzo ładnie wyglądać
louise ale zostałaś fajnie obdarowana. A dlaczego niby śledzi nie wolno jeść???? A co do grania mój M głównie grał jak mnie nie ma, ale czasem jak ma wenę to wyciągnie gitarę i coś brzdąknie. A co do pomidorków to rzeczywiście koktajlowe smakują wyśmienicie, w ciąży szczególnie
aneta ja tak jak pisałam nie piękę wcale, a jak mi się zdarzy to właśnie muffiny z truskawkami są super
emih co do podłogi to ja nie lubię płytek w salonie, a co do podłogi też chciałam ciemną, ale jednak widać na nich zarysowania. Zerknij na skręcany bambus ciemny 9tylko nie jakby z takini plamkami tylko jednolity), trwalszy niż inne drewna

Ja upiekłam tą babkę i wyszła naprawdę nieźle. Przygotowałam (zamarynowałam w maślance i przyprawach) kurczaka i zrobię w płatkach kukurydzianych na obiad. Jutro wybieramy się po obiedzie z M jego kuzynem i jego żoną (nie przepadam za nim) na lody, ale trudno. Poza tym jakiś mam brzusio napięty echhhh. Kolorowych snów

M zabrał mnie na kolację do kfc. Spędziliśmy tam całe 15 minut, a później jeszcze ponad pół godziny na wyjce autko dopieszczał. Ja to się śmieję, że jeśli chociaż w połowie będzie dbał o Małą i o mnie jak o to auto, to będę szczęśliwa :)

Witajcie dziewczynki
No my wczoraj wróciliśmy koło 22 -super było, pogadałam ze znajomymi i tak jakoś jak za dawnych czasów-tylko wina nie piłam hihi
Jednak ja muszę od czasu do czasu wyjść do ludzi :)
Pogoda u nas okropna-descz pada i zimno i podobno tak ma być do świąt.
Idę coś zjeść na śniadanko

reklama
Witam dziewczyny:-)
Dopiero się obudziłam i już węszę co by tu zjeść, jakoś nic mi nie pasuje z tego co jest w lodówce więc poczekam do 10 aż otworzą pobliski sam i pójdę na zakupy ;-)

Do góry