reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Witajcie dziewczęta:-)

Mam dobry nastrój bo roboty na dzis nie mam (jak mówiłam olałam sprzatanie:-)) więc będę się szwendała po sklepach;-)

ashika ty niegrzeczna no ile można trąbić co masz się NIE WYSILAĆ!No normalnie jakby do woła mówić (czytaj mojego M:-p):-D

tiffi to pewnie jak to piszę ty się świetnie bawisz:-)P4 tak to antywłamaniowa szybka, na balkon dobre zabezpieczenie. Dziś dalej robie objazd po salonach i sobie dopisałam do listy o tych zabezpieczeniach;-)

tweenie zrób badania faktycznie bo mocno Ci leci jak piszesz. Mnie jeszcze nic nie krwawi ale też jutro zrobie od wypadku.A z M chyba zgoda skoro filmik razem oglądaliście?zakładam że wtulenia;-)No i udanej wizyty:happy2:

kama tobie też udanej i oby małe pokazało mamusi i ciekawski ciotkom forumowym co to tam tak chowa:-)

ewelad ja też się domagam pochwał od M choćby to była zupa z mrożonki, pytam czy smakowało jak nic nie mówi a on już wie co odpowiedzieć więc mówi - pyszna kochanie:-D

dzamena M rano wstał, patrzy tak na mnie i mówi "Ciebie chyba wczoraj zaczepiał Steve Wonder":-D:-p

A ze ślubem nic nie czaje, spoko majonez:-)Tylko mówie M załatwmy to (ślub:-))może po remoncie i impre zrobimy w domu a M że myślał że w knajpie chciałam i szkoda mu teraz kaski było a jak w domu to oki no i tak się dogadaliśmy:-Ddlatego mówię że nie wiadomo bo jak znam życie z remontem też moga być przekopy:-p
Mówię dziś M żeby zadzwoniła do szwagra szwagra budowlańca który nie ma etatu teraz i firmę mysli założyć, czy nam zrobi remont. Nie boje się że znajomy i nie spieprze go jakby co bo teść by z nim robił a teśc to kierownik pełną buzią:-)A M mi mówi że on musi najpierw odkopać fundamenty czy woda stoi bo sąsiedzi nie mogli sami kanalizacji podłączyć przez wodę i trzeba by wtedy ekipe brać - mamy dopiero od jesieni przyłacze do budynku doprowadzone. Ja mówie ok. ale na okna czekasz 2-3 tyg. to połowa kwietnie, potem jeden pokój cały potem drugi cały do remontu
a my tu mieszkamy cały czas więc nie będzie różowo bo pokoje są tylko dwa. On że mamy czas. i żeby w maju robić.Już miałam rzucić fochem ale się opanowałam (bo ja z tych opanowanych:-D)i mówię że jak skończymy remont na początku maja to będzie dobrze a trzeba jeszcze potem posprzątać, poukładać wszystko a ja już będę klucha i upały i też nie zrobie tego hop ciup, no i przytoczyłam że mogę jak Gośka miesiąc wczesniej urodzić (odpukać) i co ja zrobie w tym bajzlu z dzieckiem ?I słuchajcie, DOTARŁO do niego:-DMa dziś dzwonić;-)Więc lece zara znów lukać okna:-)i torebke sobie kupić bo mam botki szare a torebki nie mam, szkoda kama że nie mieszkasz bliżej, bym coś pozyczyła:-D

No i dupa, M dzwonił że szwagier zajęty do jesieni a jak mówiłam rezerwój go w styczniu to się smiał że tak łatwo roboty nie podłapie do wiosny, no to teraz nie mamy fachowca :wściekła/y:

ania pestka slicznie ,kama ja tez lubie duza przestrzen tyle ze ja troche inne kolory ,sciany podobaja mi sie fiolety i zielen mam ciemne meble i bardzo chce miec sciany tzn jedna sciane we fiolecie ta na której bedzie wisiał telewizor a do okoła bedzie rama z cegły tej samej co kominek narozny .kuchnie bedzie oddzielał od pokoju tylko blat i kawałek sciany tez z cegły brazowej ,nie umiem tego opisac ale widziałam cos podobnego i bardzo mi sie podobaja kolory pomieszane np wrzos z zielenia

Witam się i ja :)
Byłam rano na badaniach, zobaczymy jak mi się wyniki zmieniły.
Kama trzymam kciukasy, pokoik masz śliczny!!
Ania pestka fajne pomysły-bardzo lubię skosy.

Dziewczyny ja już jestem ponad 10 kg na plusie, a nie jem pieczywa, ziemniaków, słodyczy. Nie wiem dlaczego i od czego ja tak tyję. Może zrobić jakieś badania?Dla mnie to nie jest normalne i nie wiem, co o tym myśleć.

jedyneczka ale dasz cynk w razie w z tym slubem co?
a z tym remotem to wiesz tak sie mówi ale pózniej to faktycznie wszystko na szybko ,ciezko wam bedzie teraz kogos znalezc bo ruszył juz sezon na budowy i remonty mojego M to teraz juz całe dnie w domu nie ma i pracuje tez do 14 w soboty teraz jeszcze bedzie robił w weekend u nas wiec moze do maja sie przeprowadze ale to moze to wielki znak ?

Cześć dziewczyny,

Ja tylko zerkam czy już coś wiadomo u KAmy, ale w takim razie poczekam do tej 15 chociaż :)
Trzymam mocno kciuki! (Ps. piękny pokoik!)

I lecę kurowac córe i... siebie.. juz anginka i mnie się chyba czepia bo zalał mnie na nowo katar, boli ucho i zaczyna gardło.
Miłego dnia dziewczynki wam życzę!

Kama ja też lubię brązy i beże:-D Bardzo ładny masz pokój...a jaki to kolor farby na ścianach?? Ja też nie lubię dużo mebli, tyle, że mój pokój dzienny musi spełniać funkcje i salonu i jadalni-muszę wmieścić stól z krzesłami, ale z mebli będzie tylko stolik pod tv, komoda, i pod skosem niskie meble, tak jakby przedłużenie stolika pod tv i oczywiście kanapa i może z dwie pufy, niski stoliczek i wsio:tak: jak na razie dla mnie najważniejsze jest zrobienie tego pokoju aby w sypialni wstawić wreszcie normalne łóżko-śpimy na rozkładanej kanapie i kręgosłupy nam wysiadają i zorganizować kącik dla maluszka:tak:

Emih kurujcie się obie-współczuje anginy , bo wiem co to za paskudztwo-miałam kiedyś bardzo często i brałam nawet na to jakieś szczepionki-pamiętaj,że na anginę trzeba brać antybiotyk!!

Mruczka moze to woda zalega ??

emih oj Ty sie nameczysz w tej ciazy ..ciagle jakies chorobsko ;/

Wiecie co ..to moj dom jest bardzo modny :)
Tez mam duzo przestrzeni :)
Ale to dlatego ,ze duzo mebli musze jeszcze kupic heeh:)

reklama
jedyneczka dobrze ze do M-ka dotarlo wreszcie-im to trzeba wszystko jak krowie na granicy. im wczesniej zaczniecie tym lepiej. ja juz teraz widze ze bym wiekszosci rzeczy nie zrobila tych co robie teraz-mam na mysli kwestie sprzatania poremontowego. a M jak zrobi tak zrobi. a niektorych rzeczy nie zrobi bo nie ma kiedy wiec by byla dupa. ale mialabym to samo co Ty w sensie ze remont w maju gdyby nie byl podstawiony pod sciana. niefajnie ze ten szwagier ma zajete terminy ale tak maja fachowcy wlasnie-u naszych to samo-do wrzesnia/pazdziernika zajeci. moze Wam sie uda kogos innego zalatwic-popytaj wsrod znajomych-tacy z polecenia sa najlepsi. a jak nie to daj ogloszenie na oferia.pl. do nas sie zglosilo ze 40 ekip-jest w czym wybierac, tyle ze nie znasz ludzi i nie masz gwarancji jak Ci zrobia. jak chcesz szczegoly to napisz, pomoge :-)

mruczka
jestem w IDENTYCZNEJ sytuacji co Ty. nie wiem czemu tyje a mam tez juz na bank ponad 10 kilo-jutro wizyta wiec sie dowiem ile dokladnie. i tak jak ty nie jem (a raczej nie jadlam) tych tuczacych i kalorycznych rzeczy a dalej tylam. tak chyba musi byc i mozliwe ze to woda nam sie zbiera. ja duzo pije i bardzo malo sikam. jestem naprawde b spuchnieta. badania zrob owszem ale u mnie sa wyniki idealne a tyje nadal

ja po prysznicu ale dalej w szlafroku siedze. zjem i pojde kolo 12 jak juz b cieplo bedzie. nie robie dzis nic bo ma przyjsc kumpel i beda meble przenosic ze schowka i pokoju wiec zas zasyfia -nie ma sensu zebym sie meczyla jak sie dobrze nie czuje ;-)

Do góry