reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Dziewczyny wiosna na całego u mnie...właśnie byłam królikom(mamy 2 samice) jeść dać, bo teście wyjechali na tydzień...i patrze a tam widzę, że się jedna okociła w nocy:-D tak mi się wydawała podejrzana wczoraj-nic nie jadła tylko w koncie siedziała i gniazdo robiła:-D tak więc dałam jej podwójnie jedzenia...w końcu matka karmiąca:-D a teraz mama dzwoni, że na dniach małe owczarki niemieckie u nich będą, bo suka już ledwo chodzi:-D

reklama
Witam sie chociaz pózno troche dzis!!
Ja oczywiscie w pracy kibluję nad papieram od 7:00 ale coś mi kregosłup dziś siada i zaczyna kzyz bolec, Byle do srody, to odetchnę po audicie i bedzie juz spokojnie!! Na razie istne piekło wszytcy coś chcia i telefon ciagle dzwoni!!

Kama - fajny pokój dzienny, ja tez lubie przestrzeń i jak najmniej rzeczy na wierzchu wystawionych. A kolory u mnie w dużym duluxa lub decorala wanilia i rzymski poranek (ale fajnie się komponują)
Ja tam myślę że dziewczynka u Ciebie będzie!! Ale miejmy nadzieję że juz za kilka godzin sie dowisz!!
Ja tez dziś mam wizyte o 19:00 i czekam z niecierpliwością!

Ania pestka - bardzo fajne wnętrze, nie wiedziałam ze z ich stronki mozna tyle pomysłow posciagać!!?
Pokoje dziecięce też mają??

Jedyneczka - Tty to kobitko maz powodzenie, nawet w ciązy!! Superowo zawsze to podnosi samoocenę!! Ale co tu podnosić jak widziałam wczoraj Twoje zdjęcia to jest czego pozazdrościć!!

Emih - a ty się kochana kuruj razem z córą i trochę odpocznij fizycznie i psychicznie!!

A teraz do tych sprzatajacych i strongkobit!! Ja wiem ze święta idą ale dajcie troche na luz i róbcie nieco mniej bo teraz to duże obciązenie dla nas. Sama umyłam okna w sobote a potem dogorywałam na kanapie!! Wiec stwierdzam ze nie ma sensu sie forsować bo szkoda nerwów i zdrowia!!

Vanillika -a Tobie to mozna zazdroscic tego ogródka i grilli którymi nam robisz smaka!!

Jeszcze do Tweene - nie martw się tym wypływem krwi z nosa, teraz krzepliwość jest gorsza, akrew rzadsza. u mnie to od jakiś 2 miesiecy na porzadku dziennym ze krew mi leci z nos co drugi dzień. Gin kazał tylko na konsultacje laryngologiczne isc czy sie jakis polip w nosie nie zrobił!! Ale jest ok! Za to z dziązłami mam spokój.

Mruczka - kochana nie martw sie z tą wagą ja tez jestem na plusie 9 kg, zastanawiałąm się czy sie czasem waga w domu nie zepsułam, bo w sumie rpzytyłam tylko w brzuchu. Takze nie wiem gdzie te kilogramy się odkładają!!
Trzeba bedzie zrzucić po porodzie i tyle!!

witajcie mamusie:-)

lousie moja akcja w kasie wyglądała tak, że kolejka stała, a ja po prostu powiedziałam 'przepraszam' i wcisnęłam się przed 2 osoby, które już miały wyłożone swoje zakupy i na początku-tuż przed nosem pani-wcisnęłam swoje:-D poczułam się dumna, że tak zawalczyłam o soweje prawa-zresztą za podszptem Was tutaj na forum:-)
kama good luck dzisiaj na usg-oby Cię usatysfakcjonowało:-)
jedyneczka tak trzymać-jak się człowiek nie dopomni, to nie zawsze zostanie doceniony:-)mój D to już taki wyuczony, że jeszcze nie przełknie pierwszej łyżki i już 'mmmm ale pyszne' i śmieje się zawsze z tego:-) ale ja na początku naszego związku nic nie potrafiłam ugotować-herbata, kanpaki i słaba jajecznica- jak zrobiłam pierwsze kotlety mielone w swoim życiu, to D zjadł, zachwycił się jakie smaczne,a ja dopiero później spróbowałam i okazało się, że są takie twarde, że zabiłabym takim kotlecikiem człowieka, a więc w szlochach drę się na D- po co to jadłeś?, a on że naprawdę mu smakowały:-D od tego czasu minęło wieele lat i na szczęćie dla naj obojga, moje umijętności kulinarne nabrały innego wymiaru:-D a co do Wondera, to odpowiedź dla M jest prosta-no skoro się nawet slepy Twojej urodzie nie oparł, no to sorry:-D
Mruczka nie przejmuj się tak tą wagą- zalezy jaką kto ma wyjściową, gdzie tyje, w różnych okresach jest różnie u różnych osób- ja mam sporo na plusie też, chyba już z 8-9 kg, i same cyfry jako takie mnie przytłaczają, ale że jestem wysoka i jakoś tak głównie w brzuch i cyc mi idzie, to przestałam to przeżywać:-) moja kuzynka przytyła 27kg w 1-wszej ciąży i 25 w 2-iej, a teraz laska z niej taka, że hej, więc jak na mnie patrzy i do siebie porównuje w ciąży, to mówi, że nie mam szans na pobicie jej wyniku i wyglądam super:-) a ja jej wierzę:-) śmieję się do D, że najwyżej futryny poszerzymy:-)

ale ciepełko:-)

umyłam okno w kuchni,teraz odpoczynek a potem jeszcze okno w małym, miałam nie myć ale jest takie brudne ze chociaż tak z wierzchu musze zrobić

też sie zapisałam do fryzjera na pasemka w przyszłym tygodniu, dawno nie miałam to sobie zrobie a co tam :)))

kama powodzenia na USG
ania pestka jak oglądałam te zdjęcia na LM to zapisywałam sobie te które mi się podobały i te zdjęcia które wkleiłaś też zapisałam, chyba mamy podobny gust. A ty też robisz łazienkę??? Ja też lubię brązy beże taki będzie pokój
louise widzę, że trzeba cię skarcić, czy ty dziewczyno chcesz bo się coś niedobrego wydarzyło. Nie wolno ci tak się zamęczać!!!!
Co do kompromisów, to niestety tak musi być. Choć wkurza mnie mój M bo chce wydać kupę kasy na wkład do kominka (wydaje mi się, że wkład może być tańszy, a kasę przeznaczyć na coś innego). Zauważyłam, że M chciałby wszystko bardzo dobre jakościowo i w ogóle, ale to dość drogo wychodzi, a ja jestem zdania, że są rzeczy, które można kupić tańsze np. drzwi wewnętrzne w domu. Obawiam się, że większość kasy pójzie na tekie rzeczy, a potem jak będę chciała kupić jakieś dodatki to on powie, że kasy nie starczy. Ja dziś na obiad będę miała kluski z truskawkami mniam
ashika KSD to serial Klub Szalonych Dziewic, dla mnie jeden ze słabszych serial. tak tak wiem, że mamy mają dłuższe dni, bo dzieci wcześnie wstają, ale jak im powiedziałam, ze o 9-ej nie dam rady (po wczorajszym dniu) to się zdziwiły. A ty następna która powinna dostać lanie za to dźwiganie
tweenie myślę że to efekt ciążowy, zresztą wszędzie o tym trąbią, że w ciąży tak bywa
vanilka ja też miałam na śniadanie płatki z mlekiem
jedyneczka no z tymi oknami to tak jest, niestety w domu mamy zwykłe i mam stresa dużego. Co do fachowców to teraz sezon się zaczął więc jak ma się fachowca to trzeba go trzymać, bo jak się wypuści to wróci jesienią
mruczka zapytaj lekarza o to tycie, może masz taką tendencję

Poprosiłam wczoraj M, żeby ściągnął pranie, rano wywalił śmieci i fajnie jakby kilka talerzy pozmywał, bo mnie boli krzyż jak stoję przy zlewie. rezultat rano pozmywałam, śmieci się wywalaja, pranie ściągnęłam i nastawiłam nowe, a mój M - zapomniał.
Piękna pogoda, więc wybiorę się na pocztę (odebrać polecony), podejdę do pepco i piekarni, a na obiad mam makaron z truskawkami - moje dziecię będzie musiała uwielbiać truskawki

jeszcze nie przełknie pierwszej łyżki i już 'mmmm ale pyszne' i śmieje się zawsze z tego:biggrin2:

Dobre :-D:-D:-DA mnie z pierwszych w życiu mielonych wyszedł gulasz:-p

aisim kciukasy za wizyte oczywiście ściskam;-)

dzamena no właśnie miałabym teraz M ochote walnąć:wściekła/y:Byłam w składzie budowlanym i pan powiedział że tylko po zdarciu trzeba preparatem na grzyba ściane gołą potraktowac odczekac i można kłaść tynki. Zresztą juz doczytałam że nawet w nowobudowanych domach w stanie surowym się kładzie po zimie i ściana z tynkiem schnie i tak a oni mi tu wciskają banialuki:dry:Tylko się czeka aż tynki obeschną 2 tyg.przed malowaniem. A jak coś to nawet sa specjalistyczne tynki na wilgotne ściany:-pdzwonie więc do M a on to żebym znalała SOBIE fachowca!no szlag, co to tylko moja sprawa?mówię masz tyle znajomych po punktach, popytaj a on że zadzwoni do taty i powie żeby kogoś szybciej poszukał bo ja MUSZĘ już ten remont robić, jakbym była jakąś piźniętą histeryczką:wściekła/y:powiedział że w domu pogadamy bo nie ma teraz czasu a jak tak to gada o pierdołach ze mną a o poważnych rzeczach to już nie łaska.No tak się już ucieszył że się remont odwlecze a tu trzeba kombinować już i teraz zły zamiast się cieszyć że szybciej będzie po, nie rozumiem go:no:A ja go prosiłam żeby ze szwagrem gadał już w styczniu:dry:Skutek taki że stałam już pod biblioteką i nie wysiadłam nawet z auta bo się poryczałam:baffled:
A taki miałam dziś dobry humor, i krokusiki mnie cieszyły w ogródku eh chłopy.

tiffi łazienki nie robimy, była zrobiona ostatnim razem-jest pomarańczowo-beżowa, co prawda musimy wymienić okno dachowe w niej ale zobaczymy jak będzie z budżetem, łazienkę mam malusią-2m na 2m w tym skos i pralka w środku...tak samo kuchnia malusia i też ze skosem...to 2 minusy naszego mieszkania:-(

reklama
Ja tylko na chwilę :-(
Po wczorajszej wizycie u ginekolooga nie najlepiej, ale o tym opisze gdzie indziej....
Musze zrezygnowac z pracy chwilowo i lezec w łóżku.

Kreacje slubna wkleje jak zdjecia jakies dostane...:-p

Dalej nie wiem co z RYBKABIAL???

Trzymajcie sie ciepło, ja bede zagladac do was co jakis czas.

Do góry