reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ja myślałam jak tak poodkurzałam że mi kręgosłup pęknie tak mnie bolały plecy. Reszte odkurzył M. Mały w brzuszku z godzinke temu tak harcował jak oszalały. Pózniej zjadłam sobie chipsy i popiłam pepsi bo miałam
smaka a M piwko i oglada film.
Ja też przed urodzeniem córki nie mialam styczności z takimi maleństwami i sobie poradziłam. Moja mam mówiła wtedy przez telefon że przy niczym nie musi mi pomagać bo świetnie daje sobie rade. A wcześniej też myślałam jak ja sobie poradze z takim maleństwem.

reklama
geperty agatka ashika dobrze wiedzieć ze niepotrzebna ta "foczka" do kapieli i lepiej na ręce podtrzymywac dziecko, nie ma jak zardane mamusie co nam podpowiedzą to i owo, dzięki:-)

mysza ja też mam takie obawy jak ty, ale damy rade:tak::tak::tak:

okąpałam sie już, teraz się pobalsamuje i popatrze na prawiczka:-)

dobranoc laseczki,papa

DZamenka, łączę sięz Tobą w bólu- u mnie też gorzej, nie chę zapeszać ale tym razem cos czuję ze na oskrzela wejdzie :baffled: Ja też z tego powodu rzadzeij- dziecko chore to dziecko marudne i tylo "mama"...

Evelad- no proszę, mój M miał tak w czwartek, a jeździ 20 lat i ciągle. Najpierw na myjni spojler mu szczota urwała (samochód jeszcze roku nie ma) a potem 3km przed domem jakis kierowca zrobił sobie z jego Poopy- garaż na czerwonym świetle- powiem jedno: masakra! :angry:

Ashika- miłego przytulanka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tak na złość dziadkom dajcie czadu! :rofl2:

Mruczka- podpisuję sie pod geperty- nie martw się na zapas, ja też nie miałam zielonego pojęcia raz a drugie żadnej pomocy a po kilku dniach (tygodniach) śmigałam z bodziakami w powietrzu :-p

Kama- co do leżaczka- mam takie zdanie jak Ashika, powtarzać sie nie będę :tak:

Oczekiwanie: będziemy cierpliwie czekać, może jednak dasz się skusić i się odezwiesz!!!

mruczka ... przygotuj sie na fakt ze wydaje ci sie ze dziecie bedzie takie malenkie a jak je dostaniesz to sie okaze jeszcze mniejsze :tak::tak::tak:

Święta racja, jak dostałam Nikusia to aż nie mogłam wyjść z podziwu, że to takie maleństwo (ur. 3470g i 56cm, więc przeciętnie), a jak wcześniej patrzyłam na ubranka to mówiłam, że na pewno będą za małe, a nosił przez kilka tygodni :-D.

Dobra idę przed tv, dobranoc.

Hej!
Zajrzałam się przywitać i Was poczytać :)
Emih, Dzamena - dużo zdrówka życzę Waszym pociechom, oby to nie było nic poważnego i już sobie poszło!
Oczekiwanie - zaglądaj czasem do nas i napisz co u Ciebie.
Emih - dziękuję bardzo za maila.
Życzę Wszystkim miłej nocki. Do juterka.

padam na twarz - dopiero pierwszy dzień zlotu, a ja mam już dość. Zadowolić 10 osób to wyzwanie. Brzuch ma dość i się kurczy, kręgosłup zaraz mi chyba pęknie, a wszyscy mają do mnie pretensje, że jakaś taka skwaszona jestem :/ Szkoda słów... Jeszcze 2 dni....

CZeść dziewczyny, ja tylko się witam wcześnym niedzielnym porankiem i pewnie będę nadal tańczyć przy latorośli... Zielony katar nie wróży nic dobrego, z nocki wiele nie miałyśmy... A jak u CIebie DZamenka?
I NIBY MAMY PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY????

Tweenie, ja nie chcę CIę straszyć, ale wiesz... tupnij tam trochę na towarzystwo, a juz na pewno nie przejmuj się co oni sobie mysla czy mówią!!!!- czy byłoby To ważne jakby stało się coś Twojemu maleństwu??? I "jasny gwint" zaprzęgnij do roboty swego M! 10 osób?- ja czułam że zejdę przez weekend tylko z 4 dzieci i M a co dopiero 10 osób? (Swoją droga muszę przeprowadzić rozmowę z M ze nie moge być nadal weekendowa, samotną czułą opiekunką, bo nieszczeście wietrzę :wściekła/y:)

Wszystkim udanej i spokojnej niedzieli życze i śpijcie śpijcie, w kolejny weekend- przesunięcie czasu :sorry2:

Witam w pierwszy dzien wiosenki :happy2::happy2:
Zjadlam sobie juz platki z mlekiem na sniadanie :happy2:,mlody jeszcze spi ,a M w pracy :baffled:
Standardowo niedziela z synkiem ;-)
Katar mi sie nasilil ..cholera no meczy mnie strasznie .....gardlo znowu rano bolalo ...

emih wlasnie takie sa skutki przedszkola,zlobka :baffled:
i jak te kobiety pracujace maja te ciagle choroby dzieci pogodzic z praca ?
Zdrowka kochana zycze !!!

oczekiwanie kurde no ,nie znikaj nam na zawsze :baffled:

ide ogladac DDTVN.

Witam
Ja wczoraj po 21 poszłam spać , bo znajomi nie mogli wpaść,ale w sumie dobrze bo jakoś humoru nie miałam.
Dzisiaj jadę z mamą na zakupy i jakoś dzień zleci.
Vanilka współczuje kataru -ja też dzisiaj trochę mam ,ale zawsze po nocy mam najgorzej , więc mam nadzieję,że przejdzie.
Emih życzę zdrówka dla córeczki.
Brzuch już mam taki wielki , że jestem przerazona co będzie za 3 miesiące-naprawdę
U nas za oknem chyba ciepło , ale słonca nie ma-ale i tak jestem zadowolona bo oglądałam pogodę i będzie już cały czas ciepło-hurra wiosna!!!
Dzamenka a gdzie obiecane fotki z usg małego przystojniaka??!!Wklejaj, wklejaj!!
Dobra idę się ubrać bo w piżamie siedzę jeszcze :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam niedzielnie :-)

Dzamena Kochana gratuluję ślicznego przystojnego syneczka:-)

Madzik Oj pozazdtosciłysmy Ci chyba zabardzo:zawstydzona/y:, ale za tydzien napewno wyjazd wypali:-)

Oczekiwanie Zagladaj do nas jak najczesciej-prosimy:-)

Ashika - gratuluję synka!

Ania_pestka - Spoznione ale bardzo szczere śle życzonka urodzinowe. 100 lat!!!

tweenie - Nie ma to jak udane zakupy:-)

Emih Bardzo dziekuję za ksiazke :-)

Emih, Dzamena Duzo zdrówka przesyłam dla waszych dzieciaczkow:-):tak:

Wczoraj byłam na pokazie mojej siostry. Nalezy ona do zespołu Enzym Enzym - street dance studio. A co chwale sie bo jestem z niej dumna:-):tak: Jak nacisniecie enzym crew to ja mozna tam zobaczyc(B.K):-)
Dzis jade pomoc drugiej siostrze (bo mam dwie-jedna o 2 lata a druga o 11 lat mlodsza )szukac materialow do pracy magisterskiej, a pozniej tradyzyjnie do jednych i drugich rodzicow.
Super ze juz wiosne mamy:-)

Kochane milej niedzieli Wam zycze:-)

Do góry