reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

cześć dziewczynki z rana:-)

Dzisiaj się wyspałam jak nigdy:-) Tylko o 5.30 kontrolne siusiu i dalej w kimono.
Wreszcie wiosennie i nas dzisiaj, aż chce się żyć.

Jadę dzisiaj po południu do koleżanki z Mają, ale jeszcze nie jestem pewna czy nie odwołam, bo coś mnie dzisija brzusio pobolewa, mam nadzieję, że to wiązadła.

reklama
czesc dziewczynki.kuzwa tyle sie naczekałam na wiadomosci od ashiki i przed tym jak weszła to mi sie ten mój po....y laptop rozłaczył.nie dosc ze sie wył to jeszcze nie migłam sie wogóle poł z internetem,dobrze ze chociaz dzis jest mu lepiej
ashika gratuluje syneczka ,super .ale charakterek to ma chyba jednak po mamusi cos tak czuje.
madzik miłego weekendu,wypocznij troche pod skrzydełkami rodziców na łonie natury,zazdroszcze
vanilka tak to dzis mam usg tylko ze dopiero na 19 wiec oszaleje,dzis od piatej miałam takie bombardowanie w brzuchu ze nawet M był skopany po plecach ,i pierwszy raz czułam jak mi dwie malutkie piąstki nawalaja w pepek ,normalnie szok jaka siłe te maluchy maja,najlepsze było ze mój Filips obudził sie za pietnascie 6 i przylazł do pokoju z krzykiem pobudka(totutka juz nie ma noci juz jest dzien,tatus do placi stawaj)myslałam ze go rozszarpe i mówie synus idz spac jeszcze mozemy spac bo jest bardzo wczesnie a ten mi do okna ,na łozko ijeb do góry rolete,z tekstem mamus ale juz jest dzien,i wez tu sie człowieku wyspij
kochane wszystkim zasmarkanym i tym zrowym zycze zdrówka i miłego dnia

Aneta, biorę to na spokojnie :-) po każdym oknie odpoczynek :-)

Mam do Was kobitki pytanie. Dopiero w domu po powrocie od gina wyczytałam w opisie badania USG że dziecko jest w ułożeniu główkowym. Myślicie że tak już zostanie?? Czy jeszcze jest za wcześnie??

jeszcze może przepłynąć :) Jak byłam jako au-pair, to akurat "moja kobieta" była w końcówce ciąży. Położna jak przychodziła do niej na wizyty była zdumiona, bo dziecko robiło ciągle fikołki - główka raz na dole, raz na górze :) A to już po 35 tyg było :)
Też mam wpisane na połówkowym położenie główkowe, ale dziecko nie mogło się zdecydować, jak się położyć i co chwila gdzie indziej było :p

Witam radośnie bo już piątek :tak:

kama nie mam takiej wody, bardziej gęste raczej a takie wodniste miałam na samym początku ciąży więc nie wiem:confused:a siwe włosy to ja znalazłam ostatnio 2:baffled:

keejt gratulacje synusia:tak:

ania_pesta ja też bym chciała wić ale nie mam jeszcze jak:-(A z paluszkami jak w niczym to nie przeszkadza to pewnie że nie ma co męczyć dzieciaczka;-)

kuuska jak już napisały dziewczyny teraz jedynie masaż choć ja tu też ostrozna jestem bo chyba jak się mocno masuje to grudy tłuszczu rozbijasz a w tym tłuszczu złogi toksyn siedzą więc ja się boję żeby to do krwiobiego i maluszka nie dotarło, ale sobie wymysliłam teorie co:-D
Będę się martwić po porodzie:-p

ashika gtatki synka, cieszy się bracik starszy?:tak:

supcio coneco czytałam złe opinie.A znieczulenie jest dla ciężarnych, bez znieczulenia ja bym się nie dała dotknąć:-p

Vanilka dobrze że Ci lepiej. Ja tez wczoraj na letiaka i dzi ś drapie w gardle, zdradliwa pogoda:dry:

aneta-h mój M też ma pojedyńcze siwe włosy a że jest ich więcej niż 5 lat temu też twierdzi że to przezemnie:-)Dieta przy karmieniu niestety jest ale to głównie na samym początku, potem nie jest juz tak źle, ja jadłam i bigos i fasole ale pomalutku i po obserwacji dziciaczka. Ja jedynie białka nie mogłam krowiego bo Emi miała skaze i szynki kupnej mi lekarz zabronił:baffled:

tweenie już sobie wyobrażam jak się zezłościłaś na M, nic a nic się nie dziwię, oni czasem jak coś pierdykną to włos się jeży:dry:u mnie się wszystko samo robi, pierze gotuje zmywa sprzata itd. i dzięki temu ja się nic a nic nie fatyguje:baffled:A z dentystą mam tak samo jak ty:-D

kropa a piłaś na noc te rozrzedzajace środki?bo może przez to Cię męczyło:confused:

emih Emi tez miała skaze niestety więc i ze mnie szybko zeszło, przy porodzie miałam 64 a 1,5miesiąca później 48 ale jak fajnie prezentował się wówczas mój biust:-D

niunia ćwiczenia kegla jak napisała emi na pewno pomagaja dojść do formy po porodzie i utrzymują podwozie w dobrym stanie ;-)i wogóle są przydatne:-D

ewelad ale miesliście wyżerke:-)

mammi kuruj się, zdrówka życzę i odpoczynku kochana;-)

agatha ja tez tak niestety myślę jak ty o asieńce ale obysmy się myliły.

aisim fajnie że wróciłaś,juz zaczynała się gadka gdzie się podziewasz;-), nie da rady na L4 skoro już masz dosyć?

ashika a jak żylaki leczyć w ciąży?ja mam pajaczki ale nic nie robie bo nie wiedziałam że coś można w ciązy:confused:

keejt ani się nie próbuj brać za okna nu nu:wściekła/y:

louise to hip hip hura że jutro do domku, cieszyć się razem z tobą:-)

Ja ma dzis lepszy humor nie powiem:happy2:Wszystko się bierze stąd że ja muszę mieć wszystko przygotowane, poukładane, ustalone i ma hulać a M jest delikatnie mówiąc spontaniczny na zasadzie potem się będziemy martwić a ja nie lubię mieć świadomości że za dwa dni będzie trzema się gimnastykować i martwić żeby coś załatwić bo zaraz trace apetyt i mam jakies lęki.Druga rzecz jest taka że dla mnie DOM to oaza spokoju a my się mamy wspierać dlatego M nie słyszy krytyki tylko mówię trudno to nie koniec swiata ale jak ja zwale to gada jak stara klępa:wściekła/y:i to było z winy jego bo nie dopytał księgowej a potem kazał mi zmieniać daty na fakturach i zadne z nas nie zauważyło że że po nowej dacie juz była FV wystawiona. Oczywiście nie krzyczy na mnie ale mówi podniesionym tonem a widzę że jest zły a ja nie lubię jak jest zły:-pi od poczatki się kłócimy przez ta firme bo na samym początku niesłusznie dowalił się do czegoś, ja się zraziłam zaparłam i entuzjazmu juz nie mam:no:Nie mogę słuchać krytyki jak od szefa od kochanka i ojca mojego dziecka któremu piore w dodatku gacie:-p:-Dwczoraj powiedział że pojedzie do irlandi z kuzynem albo gdzies na 5 lat żeby się dorabiać, postukałam się w czoło , ja wiem że on chce dobrze ale kurde ja się tak cieszyłam ta ciążą i tym razem mielismy cieszyć się z ukochanym a tu haje o pierdoły.Nagadałam żeby sobie partnerke zmienił:dry:Był miły cały dzień a ja burak:-(i przedwczoraj moje ukochane goździki mi kupił:sorry2:oczywiscie pogodzilismy się tzn ja sobie pobeczałam itd. on siła spokoju przytulił i tyle:-pale ja naprawde kiepsko z głową w tej ciąży i śpiocha mam strasznego, wczoraj z tych nerwów 3 razy wymusiłam pierwszeństwo a dotad zdarzyło mi się to raz jak ledwo zdałam prawko:-(no i przepraszam że tak nawyzywałam wczoraj ale tak strasznie mi się chciało choć tak na pół gwizdka zakląć bo w domu mi nie wolno, mam nadzieję że wybaczycie:zawstydzona/y:

hej kochane moje:-)

ashika ja również gratuluję synusia:-)

agatha w ogóle nie można termoforu w ciąży, czy to na plecy, tym bardziej na brzuch.. ja miałam straszne bóle nerek jeszcze 4 tyg temu i też raz dałam termofor na plecy, to mnie gin opieprzyła, że ho ho... nie można, z tego samego powodu, co gorące kąpiele

kobietki moje, później Was nadrobię, bo zmykam zaraz z koleżanką na miasto;-)
całuje i miłego dzionka życzę;-)

Już spakowana :)
Ja kiepsko ostatnio śpię w nocy-znaczy koło 3-4 budzę się i nie spię wtedy z godzinę:no:
Louise to super, że już będziecie na swoim-wszędzie dobrze ,ale w domu najlepiej :-):-):-)
Vanilka to się cieszę,że lepiej się czujesz-akurat na weekend :)
Ja mam coś dzisiaj katar ,ale chyba uczulenie więc zaraz wypiję wapno i może przejdzie.
Zapomniałam się ginekologa spytać jak moja mała jest ułożona -no ale u mnieto chyba nie takieważne bo mnie czeka cesarka tak czy siak:dry:
Dziewczyny mi się termin zmienił na 28 Czerwca a cesarkę robią 2 tyg wczesniej???czy tydzien???to znaczy że ja w połowie Czerwca mogę już urodzić:tak::tak::tak:
Za wszYtskie dziewczny Co dzisiaj mają wizyty trzymam kciukasy:-)

czesc dziewczynki.kuzwa tyle sie naczekałam na wiadomosci od ashiki i przed tym jak weszła to mi sie ten mój po....y laptop rozłaczył.nie dosc ze sie wył to jeszcze nie migłam sie wogóle poł z internetem,dobrze ze chociaz dzis jest mu lepiej
ashika gratuluje syneczka ,super .ale charakterek to ma chyba jednak po mamusi cos tak czuje.

zlosliwosc rzeczy martwych a co do charakterku to boze bron nastepny terrorysta bedzie lepiej niech ma po tatusiu to bedzie spokojny przede wszystkim. Bo jak mama mi opowiada co wyczynialam jako dziecko to sie momentami dziwie ze ona jeszce zyje i na zawal po drodze nie padla :-) Gino wczoraj mowil ze maly leniuszek z niego zobaczymy bo w poczekalni to boksowal a jak usg odpalil gin to sie swiety nieomal zrobil tylko jezor tatusiowi wywalil :-D a potem jajka ;-)

keeejt jeszcze sie moze poprzesuwac nie boj nic za chwile ci trampoline w brzuchu urzadzi :tak:

reklama
madzik wazne na twoj stres z cisnieniem wczoraj rozmawialismy z ginem o nim i powiedzial ze jesli bedzie 150/90 albo ktorakolwiek z tych licz padnia czy 150 czy 90 nalezy szybko reagowac przy moim (140/80) skoro tak mam stale i nie skacze to dieta bez soli nadal i duzo wody niskosodowej do picia i tyle nie ma co sie stresowac bo cisnienie podnosi a truc lekarstwami tez nie ma potrzeby jakimis specjalnymi, wymienil mi tylko magnez na magnez z potasem bo mialam niski poziom potasu

Do góry