reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
ja dołączę do koleżanek cierpiących na gastrofazę:-) na obiad zrobiłam ogromniasty gar fasolki po bretońsku, następnie kiwi w ilościach hurtowych, poprawione w-zetką, teraz będą kanapeczki, a właśnie jestem w trakcie majstrowania szarlotki z bitą śmietaną-zobaczymy, czy akcja zakończy się sukcesem:-) na szczęście mój D jest na zwolnieniu, więc mi towarzyszy w obżeraniu się, do tego piesio też z nami podżera-jednym słowem szczęśliwa rodzina pulpetów:-)

oczekiwanie no właśnie w tym celu ta szarlotka, żeby wszystko stonować:-D a tak poważnie to do wieczora daleko, a lodówka blisko-różnie może być:-)

ja właśnie wczoraj poczułam wielką ochotę na truskawki, także m zakupił-co prawda mrożone, ale i tak nie przeszkodziło mi to w zrobieniu sobie z nich shake`a z lodami śmietankowymi:-D

no nie:-D Wy zaś o jedzeniu:-Dhihi

ewcik ale mi zrobiłaś smaka na klopsiki, też robie w sosie pomodorowym a daaaaaawno nie miałam:-p

kama sukienka śliczna,zdjęcia musisz wkleić,obowiązkowo:-)

emih ashika no to mnie pocieszyłyście z tym jedzeniem a raczej nie jedzeniem w ciąży, nie ma głupich...trzeba się teraz za wczasu najeść czego sie tylko da:tak::cool2:

Witam
U mnie też dzisiaj było słoneczko.
Kama śliczna sukienka.
Ja mam ślub kuzynki 29 maja i coś będzie trzeba kupić a to już prawie 9 miesiąc bedzie.
Ale robicie smaka tymi jedzeniami. U mnie dzisiaj na obiad byłyziemniaczki, suróweczka z marchewki i jabłka i sosik z mięskiem.
Póżniej z córcią zrobiłyśmy babeczki z dr.Oetkera.

Jedyneczka, ale nerwus z Ciebie, ja czasem też tak mam, wtedy lepiej się nie zbliżać.

Kusska, ja też odkryłam większy cellulit, aaaa, olewam to, jak się dorobię kiedyś to pójdę na odsysanie:-)

Vanillka, witaj w klubie zakatarzonych.

Kama, ja też w gronie tych co spać nie mogą:-(

Dzamenka
, ja dzisiaj u Ciebie wyczuwam dobre fluidy:-) Życzę Ci z całego serca dziewuszki:-)

SupciO - tak trzymaj z humorem, wrzuć na luz, a on wtedy też wystopuje. Cieszę się, że masz takie podejście.

Ashika, u mnie fachowiec też zrywał kafle z podłogi bo inaczej niż chcieliśmy położył, cały dzień miał w plecy, ale trudno.

Kama sukienka przepiękna, uwielbiam takie kolory, będziesz wyglądać bossssko:-) Ja mam dwie komunie w maju i może tez kupię ta sukienkę.... w tym moja chrześnica i M chrześniak:-( Oczywiście czekamy na zdjęcia z tego wydarzenia, a Dzamena ma rację - panieńskie....

Tweenie, życzę poprawienia nastroju:-) śliwki jak najbardziej wskazane, nie przesadzajmy też z tą dietą podczas karmienia, powoli wyczuć trzeba i tyle, początki sa najgorsze, ale potem jak już nieco starsze to ok, raczej unikałabym coli, fast foodów itd zamiast owoców, ja nie przypominam sobie, żebym aż taką restrykcyjną dietę miała podczas karmienia.
A ja uważam tak jak Emih - faceci sa z innej planety i oni po prostu niektórych rzeczy nie rozumieją. Moj M jak wrócił w niedzielę ( na jeden dzień) to jak zaczęłam bic schaby na obiad to :no i po co to robisz, miałaś leżeć, no i awantura gotowa po takim tekście. Przecież same się nie ubiją, a on myśli, że obiad sam się robi. No cóż: faceci i tyle, dobrze, że się zreflektował i powiedział, że facetom trzeba wprost powiedzieć i tyle, a nie liczyć, że się domyślą.

Mysza, a co ma dentystka do ciąży, że takie upominki daje???

Dziewczyny przypomniało mi się, zaopatrzcie się (szczególnie te które będą miały pierwszego dzidziusia) w książkę JĘZYK NIEMOWLĄT, dla mnie to była biblia jak nie wiedziałam jak sobie wszystko poukładać z maluchem na początku, bo nie ukrywajmy jest to totalna rewolucja i czasem masz ochotę wyjść i podziękować. Ta książka jakoś mi wszystko poukładała, teraz też ją odświeżę:-)

reklama
Ewcik- to kolacyjke mamy taką samą- ja też wcięłam grzankę z szynką i zółtym serem na prośbe córy :)

Ewelad- wiem, że nie lubisz samotnych wieczorów, tzn. domyslam się. Ja też częst M nie mam w domu, tyle że całymi dniami np. od wtorku do piątku, albo poniedziałku- do czwartku bo w trasie. Niby można się przyzwyczaić ale i tak samotność to samotność. Dobrze, ze forum mamy :0

Agatha- właśnie o "Języku niemowląt" pisałyśmy z Ewcik na "zakupach" Jak ktoś chce poczytać- mam wersję elektroniczną i mogę podesłać :)

Do góry