reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Hej dziewczyny!
Dopiero wstałam, bo nie spałam pół nocy :( O 4-ej parzyłam sobie lipę z malinkami, miodem i cytryną, bo myślałam, że się uduszę :( Byłam wczoraj wieczorem u lekarza i mam zapalenie zatok, dała mi Bioparox, jakieś tabletki na rozrzedzenie wydzieliny (to chyba po nich mnie tak dusiło) i syrop na kaszel Hedelix, ale na ulotce jest wyraźnie napisane, że nie można w ciaży, to nie biorę :( Brała może któraś z Was?

Supcio, mnie moja dentystka podała takie fajne znieczulenie w psikaczu, miejscowe. Szczęka zdrętwiała dosłownie na kilka minut, a przy wierceni nie czułam nic :D

Kropa, ja brałam i Bioparox i Hedelix w 1 trymestrze. Wiem że na opakowaniu pisze że w ciąży nie brać, ale lekarka powiedziała, że ten syrop jest bezpieczny, bo jest ziołowy. Bardzo chwaliłam sobie Bioparox w postaci aerozolu do gardła i nosa. Rewelacja. Spałam całą noc z pustym nosem i przynosił ulgę gardłu :-) A wczoraj gin mi powiedział jak wypytywałam o różne leki że według najnowszych badań nad lekami stosowanymi w ciązy bardzo dużo się pozmieniało o 180 stopni.

reklama
Kama super sukienka, bardzo ładny kolor wybrałaś-ja to mam dylemat bo idę na wesele przyjaciół miesiąc po porodzie i tak myślę ,że jeszcze brzuszek wtedy będe miała i chyba powinnam też o jakiejś ciążowej pomyślec.
Dziewczyny wróciłam z Rossmana -kupiłam kosmetyki dla dzidzi bo staram się jakoś rozkładac te zakupy i koszty-opiszę w wątku o zakupach jakie wybrałam :)
Po drodze zjadłąm pączka , a zaraz zrobię sobie warzywa na patelnię, bo mam smaka na coś w miarę zdrowego-wiem -dziwne hihi

hello kobitki:-)

kurna, ale naskrobałyście od wczoraj, ledwo nadrobiłam;-) jestem padnięta, wykończona, nóg nie czuje.. łaziliśmy z m po sklepach-dochodzę do wniosku, że kondycha z każdym dniem gorsza:no: ale za to teraz kwitnę na kanapie, a M robi obiad-dziś mamy ziemniaczki i klopsiki w sosie pomidorowym-mniam... chociaż nie powiem, na fryty też zrobiłyście mi ochotę mimo, że przedwczoraj jadłam:-D

do do ćwiczeń Kegla- moja koleżanka w pierwszej ciąży nie ćwiczyła-nacieli ją.. w drugiej ćwiczyła-uniknęła nacięcia, lekko tylko pękła.. a nawet, gdy nie da się uniknąć nacięcia, to dzięki ćwiczeniom krocze po porodzie szybciej do siebie dochodzi.. pięknie się tu wymądrzam- ale sama o nich zapominam, dopiero jak mi sie przypomni, to " się spinam" :-D

Dzisiaj normalnie jakas wene macie na pisanie:-D:-D:-D A ja siedze i czekam na truskawki, zamowilam 4 opakowania i jednego arbuza ogromniastego. Dzisiaj bedzie owocowy dzien:-)

hej,
Vanilka masz racje-byłam oglądać wózki z M:-) ale mam mętlik w głowie- nie wiem już sama jaki mam wybrać...

któraś pytała gdzieś o wózki firmy ABC- widziałam dziś-pomacałam i nawet fajny, pan zachwalał, ale ja nie znam tej firmy...

kama na kupno butów ślubnych masz jeszcze mnóstwo czasu:-p ja kupowalam w piątek popołudniu a w sobote był ślub, do tego w piątek o 22:30 odbierałam suknie od krawcowej i nawet jej nie przymierzyłam przed ślubem, bo i tak już było za późno na jakieś poprawki:-D:-D:-D ale wszystko się super udało, a ja po prostu zawsze wszystko robie na ostatnią chwile:baffled: acha i fryzure wymyślałam w dzień ślubu, bo sama nie wiedziałam co chce:-p tak więc najważniejsze by się nie przejmować i cieszyć z tego dnia!!!!!!

a ja też jadłam frytki:-p z sharemką :-)

Kama sukienka śliczna, ale ja nie widzę fryzu ani kwiatków:-(
Vanilka mi wogóle te herbatki nie pomagają. Ale czytałam,że w Niemczech każą ciężarowkom pić pokrzywę zapobiegawczo.
Dzamena ja mam dużą dziewuszkę, więc jak Emih dobrze kadzidła rozpali, to może być tak jak chcesz:-)

Ja robię obiad urodzinowy dla mojego M-pierogi, bo on przepada, a ja nie lubię. Do tego mam torcik czekoladowy:tak:

reklama
mam dylemat bo idę na wesele przyjaciół miesiąc po porodzie i tak myślę ,że jeszcze brzuszek wtedy będe miała i chyba powinnam też o jakiejś ciążowej pomyślec.
Ja również w sierpniu mam ślub i to brata :baffled: Co do sukienki, to wiem, że musi być w jakimś stylu "greckim" bo brzuszkiem pociążowym nie ma co się chwalić jak ciążowym i trzeba maskować jak się da. Choć powiem szczerze, że po poprzedniej ciąży na sylwestra wcisnęłam się w gorset i wyglądałam nie najgorzej (6tyg po porodzie) :tak:

Za to ja załapałam doła od tekstów mojej córy, która po wyjściu z przedszkola smutno powiedziała najpierw że "wszystkie dzieci mnie nie lubią" a później "Mamus, chciałabym byc juz dorosła jak ty. Nie chcę być dzieckiem"- 4 latka? Takie teksty mają 7-10 latki, ale 4?

Dzamenka: kadzisła odpalone! :)

Ostatnia edycja:
Do góry