reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Mammi- mnie też siostra pocichu namawia, abym po ukończeniu 38tyg zaczęłą myć okna... Ona obydwu synów 38+2. Dwa dni ciepłych kąpieli, herbatek malinowych i wieszania firanek dało rezultat, a ja się o terminie męczyłam z kikogram większą córą ;-) Oczywiście przyspieszanie jest niemoralne, nie powinnam tego rozgłaszać itd, ale 38 tydz to już ciąża donoszona:cool2:

Tiffi- ja będę miała zapewne sporą dziewuszkę- zakładam że ok 4kg (tyle miała i starsza i teraz z wag- młodszai jest starsza już aż o 2tyg) więc na rozm. 56 specjalnie się koncentrować nie będę. Tj Zakupię: 2-3szt pajacyków, 3-4szt rampersów i 2-3 body na krótki rękaw bo obawiam się ze to będzie zestaw tylko na miesiąc (no może jeszcze z 2 kaftaniki, ale sądzę że moze się to okazać po prostu zbędne, lepiej jakieś cieniutkie spodenki). Myslę, ze w twoim przypadku mogłabyś zrobić podobnie, a ew w 37-38tydz jak z USG okaże się że dziecinka mniejsza i rozm 56 będzie musiał wystarczyć na dłużej- dokupiła :tak: Ps. Jeszcze czapeczka się jakaś cieniuteńka przyda jakby wiatr był i takie rękawiczki na rączunie, bo dzieciaczki uwielbiają się drapać swoimi pazurkami- igiełkami po buzi)

Dzamena- podziwiam, podziwiam zaradność! I fakt ze wszystkie dzieci z lipca... Oj, to ty jakaś wampirzyca jesteś październikowa (myślę o momencie zapłodnienia ;-))

Ostatnia edycja:
reklama
Słuchajcie , może dowale teraz jak łysy grzywką o kant kuli ale jak to jest z cenami tego porodu ? :

Załozmy zbliza mi sie termin i co wtedy?
Mam plan rodzic w szpitalu MSWiA
Studiuje prywatnie nie wiem jakie mam ubezpieczenie skąd i czy mam wogole. Wiec jak to bedzie?
Pracuje na umowe zlecenie wiec tez nie mam oplacanego nic tam.
:baffled:

mammi mój Filipek chodził pare miesiecy do złobka a pózniej poszedł do przedszkola,nie powiem bo poczatek był ciezki ,płacz zapalenie płuc i choroby.z reszta do tej pory choruje 2 lub 3 tyg przedszkole a pózniej choroba.ale u mnie było tak ze on nawet jak nie chodził to w domu tez cos załapał bo wystarczyło ze Patryk przyniusł cos ze szkoły albo poszlismy na plac zabaw,był tez problem z rozwojem tzn konkretnie z mowa bo mały dopiero mówi od paru mies a w przedszkolu ma indywidualne oczywiscie płatne zajecia z logopeda.ogólnie to bardzo sie rozwija a wczesniej z racji tego ze ma zmiany w głowie odpowiadajace akurat za nauke ,mowe ,pamiec itd z racji choroby genetycznej nasz onkolog bardzo nalegał by mały normalnie chodził i rozwijał sie w przedszkolu.ja widze wielkie postepy u dziecka bo buzia mu sie nie zamyka i rysuje oglada ksiazeczki ,spiewa itd .co do złoba to zalezy od tego jak bedzie z moja praca bo mam prace panstwowa ktora by mi było szkoda stracic,dofinansowania 70% do koloni dzieci ,do wczsów pod grusza bony po 600 zł na swieta,13 wiadomo ze teraz o taka prace trudno pesje nie mam mała a pracowałam tylko 5 dni w tyg od pon do piatku od 7 do 14 30 wszystkie wekeendy i swieta wolne dlatego chce wrócic do pracy jak małe bedzie miało rok bo niewiem czy pózniej bede mogła wrucic tzn czy zaraz po powrocie mnie nie zwolnia np po 3 latach wychowawczego,u mnie nie ma kto sie zajac dzieckiem a opiekunki nie bede brała bo złobek mam po drukgiej stronie ulicy a wogóle to matki bardzo sobie chwala bo sa nieduze grupy i super panie

tiffi - bardzo zdrowo, mój wypad zakończył się na zakupie - draży orzechowych, chrupek orzechowych i orzeszków nic nac's :-D:-D:-D Małej chyba się spodobało, bo się ożywiła :-)

A co do ruchów- przez ostatnie 2 dni w dzień nie czułam Jej prawie w ogóle, okazało się, że ona wariuje w nocy. Dziś ok 1:40 to tak waliła w brzuch, że zasnąć nie umiałam. M się nabijał ze mnie.:happy2:

Emih ja tez od 38 tygodnia zamierzam dzialac... :tak: herbatka z lisci malin, olej rycynowy, wiesiolek, cieple kapiele, wieszanie firanek i mnostwo przytulania... ;-) slyszalam tez ze zel "Durex" zielony tez pomaga ale jak moj M po niego pojechal to wlasnie mi wody odeszly i nie zdazyl kupic :-D

mammi no wiesz jak M nie pomoze to moze i okna a moze i nawet cała kamienica
emih wrrrrrrrrrr no cos ty ze niby ja wampirzyca!!!!!!!!!!!!,w zyciu ja jestem potulna jak baranek a tak naprawde to kocham ,kocham ,kocham seks i pewno cos z tego wampa tez w tym jest.zmiezam oczywiscie do tego ze udane zycie seksualne to 50%szczesliwego zwiazku ,ktos kto sie ze mna nie zgodzi to jest w błedzie.wracajac do sedna czyli płodnego pazdziernika to za cholere nie wiem jak to u mnie dział bo czy planowane czy nie to i tak to samo .
supcio nawet jakbys nigdzie nie pracowała to jestes ubezpieczona w ciazy

dzamena, a że tak zapytam czy wy teraz seks to równiez tak czesto i tak kochasZ? Bo ja słuchajcie nie bardzo, jak zaczyynamy to mi sie zaraz odechciewa :p strasznie mnie denerwuje jak tylko mnie gdzies tam dotknie albo cos :-( biedak

reklama
tiffi no uwierz ze nic nie kombinowałam tylko jakos zawsze mi to wychodzi na lipiec czyli ze powinnam post od seksu miec od wrzesnia do listopada a najlepsze jest to ja ze ja tez z lipca tylko 13 podobno czesto tak sie zdaza ze zachodzimy w ciaze w te same miesiace co nasze mamy tak mi kiedys powiedziała ginka,a co do złobka to mój M ma tam w lipcu złobek remontowac i akurat poszłam z M bo on tam wyliczał metry itd,pani kierownik sie pytała czy chcemy zapisac bo juzu nas zapisuja sie matki które dopiero co zaszły w ciaze ,byłam pewna ze ona zartuje ale pokazała mi liste dzieci na 2011 to w szoku byłam ile tych dzieci juz jest ,kierowniczka stwirdziła ze niektóre jeszcze nawet płci nie znaja
No to pięknie, ja nie ukrywam, że tak chciałam, znaczy wolałabym rodzić w maju, ale ja co roku szczepię się na grypę i jak we wrześniu się zaszczepiłam to potem już poczyniliśmy działania. Ja mam urodziny w sierpniu a imieniny w lipcu, więc bliskie mi miesiące.
Co do żłobka to ja bym chciała zapisać dzidzię, ale zobaczymy jak będzie.
Co do pracy to rzeczywiście masz fajną więc szkoda rezygnować, ja też chciałabym wrócić.
emih ja też myślę, że córa będzie z tych większych, ja miałam 55 cm i 3550, M bardzo podobnie, moja bratowa rodziła duże dzieci 3950 i 4050, więc może coś być na rzeczy. W takim razie zakupię podobnie jak ty, to znaczy muszę zweryfikować co jeszcze dostanę od bratowej bo z ciuszków sporo, ale bodziaki muszę dokupić bo się zniszczyły
supcio za nic nie płacisz w sensie porodu bo jesteś ubezpieczona, chyba że chcesz płacić za coś dodatkowo ZOZ, indywidualna opieka, położna osobista, czy osobna sala
mysza no najważniejsze że się pożywiłaś :-D
perla ja tu widzę, że ty masz już niezłą listą sposobów, ale to dobrze podpowiesz mniej doświadczonym

Ale się wkurzyłam, nie cierpię tych nowych skrzynek na listy, każdy moze wejść i wrzucać co popadnie, napisałam na niej zakaż wrzucania ulotek zgodnie z artykułem wykroczeń i większość przestrzega, ale wkurza mnie bo często dzwonią do nas o otwarcie drzwi (mieszkam pod 1) i dzisiaj to myślałam, że gościa strzelę. Dzwoni i mówi, ze przesyłki dla mieszkańców a ja pytam dla kogo, a on na to nie mogę powiedzieć dla kogo mam przesyłki ( z taką pretensją w głosie), a ja na to, że a ja nie mogę mu otworzyć - cham ze złością coś tam jeszcze burknął. A ja mam nerwa na takich ludzi bo u nas w klatce jest taki koszyk na gazetki, ulotki to nie oni muszą wrzucać do skrzynek. Ale i tak ktoś inny mu potem otworzył,m więc napisałam apel do mieszkańców i muszę przykleić - bojowa jestem:-)
Ja się zbieram, lecę zawieźć ten PIT i na USG piersi. Na razie pa

Do góry