reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Jestem ponownie :) zrobiłam zakupy i wcinam teraz śniadanko ;D potem zrobię obiadek, mam chęć na ogórkową mniam :):)

A co do bólu pleców o którym piszecie to ja go aż tak nie odczuwam, za to mam straszny problem ze skurczami... Nigdy mnie nie łapały a teraz niespodziewanie to w łydkę...to w stopę.... okropność grrrrr..... ;/

a łykasz magnez? ja też miałam takie skurcze, biorę aspargin i jest lepiej

reklama
Mysza, też wczoraj czytałam Będę Mamą, ale chyba zacznę kupować coś bardziej o dzieciach, a głównie o pielęgnacji noworodków, bo jakoś mi się pozapominało wszytsko, Wiecie pępek, karmienie i te sprawy:-)

Perla, to moje gratulacje przerzucenia małego ssaka na dużego- bo pewnie M wniebowzięty?! :-p nIECH SIĘ CIESZY PÓKI MOŻE ;-)

Dzamena- u nas eks też robi takie jazdy że filozofom się nie śniło a jeszcxze o mojej ciąży nie wie- jak sie dowie to chyba ja jasny szlag trafi- jak będe miała chwilę też napisze w dpowiednim miejscu :cool2:

Mysza- to prawda, mi też mleko tryskało tylko jak córa zaczęła kwilic- do tej pory to dla mnie fenomen, albo w nocy... jak zaczynało cieknąć... zaraz młoda się budziła :confused:

Ewcik- z ta koscią ogonową powiem tylko tyle: będzie gorzej! ;-):tak: Miałam w poprzedniej- teraz mniej jakby ale za to rwa sie przypałętała że chodzic czasem nie mogę. Atabe- łączę się w bólu :baffled:
Ps. Ewcik, ten katar- jak masz tak długo... może lergia, a może jak u mnie zatoki- jesli spływa ci po gardle (np w nocy) to najprawdopodobniej to drugie, albo jak boli cie głowa przy schylaniu, albo... szczęka.

Mammi- dzięki za słowa otuchy- też sie pocieszam że bedzie lepiej :tak:

Mruczka- to my dziś obydwie na połówkowym! o KTÓREJ MASZ? JA PO 14...

Agatha, Dzamena- co do tych bliźniaków, to chyba prawdopodobne ale przy normalnym harmonogramie USG- że połówkowe jest drugim tak naprawdę... U mnie będzie to drugie bo częściej nie miałam...

Magdzia- też mam straszne skurcze i to od dłuższego czasu. Biore MAgnezinB6 2xdziennie. Ale nie wiedzieć czemu najbardziej pomaga z pół litra kakao na wieczór. POLECAM

Ostatnia edycja:
Emih nareszcie się częściej odzywasz, zdrówka życzę, zeby się już w koncu te choróbska skończyły:tak:

Ashika płytki musisz inne kupić? to z tamtymi do oddania, no masz, a już chciałam Ci napisać ż egratuluje udanych i szybkich zakupów, ale tak to jest,my nie raz albo coś oddać,albo zareklamować, albo zamienić, skąś to znam niestety:wściekła/y:

Mruczka mój też Tomek :)

Asieńka trzymam kciuki za badania, a Ty śpiewasz w zespole tak? a jaką muze gracie?

powodzonka dla wszystkich mamusiek na dzisiejszych badaniach:-)

hejka:-) ja już po śniadanku i nawet ogarnęłam mieszkanie trochę, obiadu nie gotuję-mam z wczoraj,miała wpaść koleżanka,ale coś jej wypadło,więc będę się chyba po prostu lenić,na spacer może z psiuniem pójdę i popedałuję trochę- wczoraj tak pożarłam, że wstyd, a potem trafiłam na 2 artykuły o wadze w ciąży i myślałam,że mi wróci wszystko:-D

co do bólu kręgosłupa, to mnie nawalał równo,póki pracowałam (siedzenie cały dzień przed kompem),często aż płakać mi się chciało i spać nie mogłam-masakra,nawet wylądowałam w szpitalu, bo się wystraszyłam,że to poronienie:-( mój gin zalecił asmag forte 3xdziennie i po ok 2 tyg zauważyłam poprawę,zażywam od 3miesiąca jakoś i jest w miarę ok

no troszke odpoczne, tymbardziej ze karmienie sprawialo mi juz spory bol ze wzgledu na 12 zabkow Krisa... :sorry2:
a jak wasi M sie wczoraj spisali? moj rewelka!!! wpierw wycieczka do Brighton(M kupil mi buciki Nike'a) a wieczorkiem bukiet kolorowych tulipanow i przytulanko... :-D
my po pysznym sniadanku, a na obiadek kotlet po szwajcarsku(schabowy z pieczarkami i zoltym serem), puree ziemniaczane i cukinia duszona na masle z czosnkiem i ziolami... oj jak ja lubie jak moj M ma wolne! :tak:
powodzenia na wizytach dziewczynki ;-)

emih,aghata,mruczka dziewczynki trzymam kciuki za wizyty,na pewno wszystko bedzie dobrze .emih i aghata szczególnie u Was jestem ciekawa kto tam m ieszka w waszych brzuszkach.obiecajcie ze napiszecie zaraz jak tylko do domu wrócicie.

reklama
Do góry