reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

tiffi - dzięki za mądre rady, doświadczona mamuśko;-)

A ja od mojego M na dzień kobiet zażyczyłam sobie osłonki na storczyki, bo wczoraj dostałam kolejnego do mojej kolekcji od szwagra i każdą osłonke mam inną na tym samym parapecie.:-)

A tak poza tym, to dzis wnocy snił mi się mój synek, który urodził się jako wcześniak, był szpital, obawy, straszne to było. Chyba już zaczynam sie bać porodu, bo wcześniej jakoś wydawało mi sie to odległą przyszłością, a teraz dociera to do mnie tak na prawdę.:tak:

reklama
Hejka

Asieńka nie wiem czy gratulowałam Ci córuni, jesli nie to czynię to teraz. I głowa do góry, najwazniejsze że dowiedzieliście się co jej jest, gorzej by było gdyby nikt tego jeszcze nie zauważył. Będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli.
tiffi mi też już od dobrego miesiąca leci siara. Z Małym miałam b.późno a teraz patrz jak wcześnie. Też jestem zdziwiona.
Ashika łączę się w bólu jeśli chodzi o jazdy z małżem. Też się kompletnie nie mogę z nim dogadać od pewnego czasu. Teraz z łaski swojej zadzwonił do mnie z zyczeniami:baffled: ale z takim zajefajnym tonem, że aż mi się wszystkiego odechciało. Wczoraj próbował się przymilić ale nie dałam się zbałamucić:shocked2:twarda byłam. Musi nauczkę dostać!
mammi dużo zdrówka dla synka
patipaula to jesteśmy poszkodowane dwie, też mam dzisiaj imieniny:blink:

Właś nie rozmawiałam z mamą, coś mateusz kiepski ehhh.Pewnie go znowu coś rozłoży. Poszedł spać a już w dzień nie sypia. Szlag by to trafił. Ciągle coś

Patipaula i Beatka25 wszystkiego najlepsiejszego z okazji imienin :tak:.

Patipaula edytując dopisałaś, że masz imieniny co? Bo jak czytałam twojego pierwotnego posta to myślałam, że chodzi ci o to, że masz jeszcze jedną kobietkę w sobie :-), a teraz dopiero doczytałam o imieninach :tak:. A "nowy" nick bardzo ładny więc się nie gniewam :-D.

A ja od mojego M na dzień kobiet zażyczyłam sobie osłonki na storczyki, bo wczoraj dostałam kolejnego do mojej kolekcji od szwagra i każdą osłonke mam inną na tym samym parapecie.:-)

:tak:

widzę, że jest na forum stroczykomanka:-) ja kocham storczyki, ale niestety-od jesieni przez zimę wszystkie umarły-uschły, więc musiałam je wyrzucić:-( jak pielęgnujesz te najcudowniejsze kwiaty pod słońcem?

Patipaula i Beatka25 - dołączam sie do życzeń imieninowych:-)

Ewcik - co do storczyków, to ich fanką stałam sie tak jakby z przymusu. Pierwszego kupił mi M, ale na moje życzenie jakieś 3 lata temu. Później jakoś tak się utarło, że ja kocham storczyki i na każdą okazję dostawałam od znajomych właśnie te kwiaty. A pielęgnuję, je tak że raz w tygodniu urządzam im kąpiel, czyli przelewam wodą pod prysznicem (omijając kwiaty). Woda musi mieć temp. pokojową. Później wkładam do miedniczki z wodą i nawozem, nie może przekroczyc poziomu brzegu osłonek.
Tym, które nie kwitnęły juz długo w lwcie zrobiłam hibernację, czylinie podlewałąm przez 2 miesiące i postawiłam przy cały czas otwartym oknie, to było gdzieś we wrześniui, sierpniu. Chodzi o to, żeby były duże różnice temp. między dniem i nocą. Zakwitły wszystkie równo na Boże Narodzenie. Ale się rozpisałam, a można dużo o nich mówić. Ja porady zczytywałam z fajnej stronki STORCZYKI - Witamy na stronach Portalu Miłośników Orchidei

Ostatnia edycja:
no u nas w wynajmowanym mieszkaniu jest ciepło i sucho, może to je uśmierciło... ja je pielęgnowałam tylko wstawiając od czasu do czasu do miski z wodą i czasem z nawozem.. a `propos tego prysznica, to całe je psikasz, tak? jak się przeprowadzimy, to z pewnością zakupię sobie kilka sztuk:-) a a jakim miejscu je trzymasz?

Cześć dziewczyny,
Ja znów tylko na chwilę :baffled: bo znów szpital w domu- jeszcze nie zdążyłam puścic na nowo córy do przedszkola a dziś znów lekarz, antybiotyk bo uszy i oczy- jakaś bakteria nie hce się od 3 tyg poddać. Tak więc gonitwa z lekarstwami od początku... :-(

Poczytałam was trochę, ale szczerze mówiąc na szybko to takie gonienie diabła po ciemku ;-)
Louise- my tez grzesznicy i jakoś mi niespieszno, tylko denerwują mnie pewne sytuacje... Np chrzciny- no my grzesznicy pół roku lataliśmy z kościoła do kościoła żeby łaskawie jakiś ksiądż się zgodził. Poza tym nazwisko- córa ma po tacie i mi czasem trudno wyciągnąć jakieś informacje bo w dowodzie mam inne niż własne dziecko i robią się schody...To potrafi zachęcić do "aktu zakupu męża" ;-) Bez obrazy Jedyneczka ;-):-D GRATULACJE!

A ja dziś jeszcze życzeń nie usłyszałam- za dużo się dzieje , ale powiem szczerze, nie uznaję tego święta.. Choć powiem że miłoby było miec jakieś wiosenne kwiatki na stole aby.. powąchać?!- no tak- mi się nawet nie uda, bo zapachów przez zatoki nie czuję :confused:

Złożę jeszcze życzenia IMIENINOWE dla solenizantek :tak: i będę się żegnać :sorry2:

reklama
Wszystkiego dobrego w dniu naszego świeta

madzik1980 Ja tez chyba musze na owoce sie przezucic, bo pochłaniam straszna ilosc jedzenia:zawstydzona/y:

geperty My tez zawsze co niedziela jedziemy najpierw do moich rodziców na obiad a pozniej klatkę obok do M rodziców na kawke, herbatke i słodkosci(dobrze mamy ze mieszkalismy po sasiedzku-klatka w klatke, nawet te samo pietro)

Ashika super że z M. już się pogodziliscie :-) i bardzo miło ze strony panów policjanów ze nie wypisali mandatu. Ja tez mam u siebie wanne i na niej parawan, wiec tez mamy dwa w jednym wanne i prysznic i wszyscy zadowoleni:-) No to juz troszke kupiliscie-super:-)

Jedyneczka Fakt moze romantycznie nie wyszlo;-) ale super ze decyzja podjeta:-)

mammi superowe masz te ciuszki

louise Gratuluje z okazji polowy ciązy:-)

tiffi i ja takze sie juz przyzwyczailam sie do nowej oprawy forum

Dziekuje za zyczenia a tobie Beatka25 tez składam najserdeczniejsze życzenia imieninowe:-)

Powodzenia na wizytach zycze:-)

Ostatnia edycja:
Do góry