reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
emih Witaj:happy: Wracaj do zdrowia szybciutko i tym samym na forum:tak:Czekamy!

Co do krzywej cukrowej to mnie kłuli 2 razy.Po godzinie i po dwóch,tylko pytanie dlaczego skoro piszecie,że teraz kłują tylko raz:crazy: W sumie to ja się igieł nie boję.Wolałabym 20 wkłuć niż pić jeszcze raz to świństwo:eek:

tiffi ja ogólnie jem parówki tylko od jednego producenta ,ale bardzo dobre moim oczywiscie zdaniem są wieprzowe paczkowane z biedronki i własnie takie dzis robiłam
No właśnie parówka parówce nie równa :-)
jedyneczka berlinki są ok, też te jedynki są ok
mammi co ty mówisz, że bez biletu w ciąży można jeździć, to chyba nie w naszym kraju. ja mam wrażenie, że jakoś nie ma przywilejów dla kobiet w ciąży, w sklepach w kolejkach póki co nikt nawet na to nie zwraca uwagi
mysza to ty niezła sportsmenka jesteś, jak już kostium w pogotowiu.
ania pestka no czasem tak jest że wszystkie chętnie naszych M wysłałybyśmy w kosmos, więc jak widać najlepse lekarstwo to coś dobrego
atabe no ja dziś zjadłam pstrąga i warzywka na parze bardzo dobre i trochę kusi mnie ten parowar bo wygodny jak nie wiem, a do tego na czas karmienia jak znalazł
vanilka ja z sikaniem mam tak samo, moje główne dolegliwości ciążowe to zaparcia i sikanie. Czasem zrobię siku i za chwilę znów muszę i zastanawiam się czy mi się chce tak naprawdę. Najgorzej jest popołudniami i wieczorami
ashika ja też upierałam się że w czwartym jestem, a tu jednak piąty miesiąc, no no no
perla fajny domek
ewcik uu test glukozy, ale rozumiem, że przetrwałaś, a cytrynę dodałaś do tego???
emih oj bidulka jesteś, kuruj się kuruj

Ja dzisiaj byłam u koleżanki, ona biedna ma tą cukrzycę w ciąży i ma dietę. Generalnie strasznie chce jej się słodkiego. Teraz zmykam zjeść kolację kanapki z wędliną i .... tradycyjnie pomidorki koktajlowe

hejka mamuśki
wpadłam na chwilkę-bo zaraz spadam sobie zrobić relaksującą kąpiel...a co..???:tak::-)
u dentysty ok.-przeżyłam :-D:-p
wizytę miałam na popołudnie,potem jeszcze wstąpiłam do rodziców i na małe zakupy-wracając do domu przed 18-tą jechałam 25km. 40km/h :szok::szok::szok: czasem tylko udało mi się dobić do 60-tki.:zawstydzona/y:-taka straszna mgła że nic nie było widac....
pobocza białe,zlewało sie z tą mgłą :zawstydzona/y:-jakoś dojechałam.
młody kładzie się spać to zaraz cisza w domu nastanie.

idę Was trochę poczytać.

Cześć Dziewczyny!
Dziękuję za kciukasy, się przydały :)
Właśnie wróciliśmy z połówkowego USG. Jestem przeszczęśliwa - z Maleństwem wszystko w najlepszym porządeczku i jest to DZIEWCZYNKA :)
Bardzo się cieszę, M troszeczkę zawiedziony, bo liczył na synka (chociaż cały czas go uprzedzałam, że różnie to może być) A na dodatek, tak jak u kasik, wiele osób nam wróżyło, zapewniało, wręcz utwierdzało w przekonaniu, że to chłopak - i biedny M się napalił na syna... Ale i tak się cieszy, bo najważniejsze, że Niunia zdrowa jest.
Ale jestem szczęśliwa!
kasik - a jak tam u Ciebie?

kilka godzin mnie nie było, a tu tyle do czytania:-) nie wiem czy wytrzymam tempo:-)
mammi dzięki za oddzew:-D już spieszę z odpowiedzią: dzidzia będzie pierwszą w mojej 'karierze', do gina chodzę do Enel-medu- dr Bojar, a o USG w sobotę myślę od tygodnia z częstotliwością co5 min- taki ze mnie świr,no pozostajemieć nadzieję,że będzie ok:-(

emih witaj:-)mam nadzieję że czujecie się lepiej;-)

A wiecie co, mnie ostatnio humor dopisuje i energia większa i jakiś optymizm:szok:może hormony mi się unormowały:-pa może to wiosna:rofl2:dziś gadam z M o projekcie rozbudowy bo musimy mieć żeby w tym roku ganek dobudować a górę do 2lat. Miały być 3 pokoje na górze, sypialnia a dwa pozostałe dla dziewczyn - która z która nie wiem ale chyba Emil z Jurkiem a mała osobno albo mała z którąś z nich.A M że nad gankiem lepiej 4ty pokój zamiast tarasu bo on jeszcze tego chłopca będzie robił:-D:eek:no robić to ja lubie - dzamena wiem wiem co sobie pomyślałaś:-D
kochana no popatrz jak ty juz dobrze znasz moje mysli,ale jesli akurat chodzi o ten rodzaj roboty to ja jestem na tak

tiffi ja nie wiem czy faktycznie kobiety w ciązy moga jeżdzić za darmo.Tak jak napisałam -to były słowa kontrolera,a czy były one tylko grzecznościowe,czy są takie przepisy-nie wiem:no: Nie jeżdże prawie wcale komunikacją miejską,zdarzyło mi się jak samochod mieliśmy zepsuty.Nie interesowałam się tym, więc nie mam pojęcia, a jeżeli chodzi o przywileje, to jednak pewne są:tak:tylko trzeba je egzekwować, niezależnie od chamstwa ludzi.W końcu się przyzwyczają.
Np. w większości hipermarketów albo są specjalne kasy dla kobiet w ciąży,albo mamy prawo wejść bez kolejki.Taki mają regulamin wewnętrzny i kasjer w większości dużych sklepów musi Cię przepuścić,a że ludzie będą doagadywać- trudno trzeba to olać.I przede wszystkim to co wg mnie jest bardzo dużym osiągnieciem ciężarne mają darmową opiekę lekarską, niezależnie od tego,czy były wcześniej ubezpieczone ,czy nie.Tak jak już wcześniej pisałam w szpitalu nie prosili mnie ostatnio nawet o dowód, nie wspominając o leg. ubezpieczeniowej.Podałam nazwisko,pesel i na tej podstawie udzielono mi pomocy.Ale się rozpisałam:zawstydzona/y::sorry:

Gregorka gratuluje córuni!!!!!:happy:

ewelad a gdzie masz zamiar rodzić? Wiesz już? Nie rezygnuj z forum:no: Trzeba trochę popisać,żeby się wciągnąć, ale uwierz tu jest super!!!:-)

mammi z forum nie zrezygnuje-kopalnia wiedzy i fajny klimat:-) rodzić mam zamiar na Ujastku- na chwilę obecną, może mi się odmieni:-)

a propos kopalni wiedzy- któraś dziewczyna napisała, że w realu promocja krasnoludkowych fatałaszków,oczywiście zaraz hop na stronę reala i najchętniej jutro byłabym pierwzym klientem:-D ale postanowiłam być twarda i dopiero po sobotnim USG się wybiorę-mamtylko nadzieję,żewszystko będzie ok i będę w nastroju ;-)

reklama
Jestem, wróciłam. Jestem cała happy. Będzie SYNUŚ, wszystko opisałam na stosownym wątku. M. Chodzi dumny jak paw bo mu lekarz powiedział, że do niego podobny i do tego, że niby taki męski bo spłodził syna. Niech mu świeci... Ja się cieszę, że dzidzia jest zdrowa... To będzie wychuchany synuś mamusi. :-D
Zdjęcia wkleiłam na stosownym wątku.

Zaraz doczytam jak minęłi inne wizyty i sie odezwę...;-)

Ostatnia edycja:
Do góry