reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

zuzanna cześć, dziel się z nami swoimi spostrzeżeniami, co kilkadziesiąt głów to nie jedna:-D

vanilka atabe wy chodzące serniki, M będzie musiał mi teraz kupić sernik a jak będzie marudził to ja mu powiem kto go tak urządził:-p:-)

A wogóle to wymyslił dzisiaj pizze zamówić więc sobie leszka free do niej zapodam potem sernik na deserek i będzie wypasik:laugh2::rofl2:

reklama
a ja już wymyśliłam obiad - placki po węgiersku :-D:-D
tylko szukam Maryśki co by je przyrządziła, ja chętnie skonsumuję :-) Idę na shoping bo produktów brak.
No to zróbmy temat łączony i zapodajmy do uwagi - z tego wątku uzbiera się parę takich lekarzy rodzynków - z powołania :confused2:

wciągnełam kawał sernika i pękam:sorry: matko przecierz obrzarstwo to jeden z grzechów głównych:eek:

Ashika szok :szok::szok::szok:, jak cię mógł po prostu skreślić :eek:, nie kumam, to naprawdę się nadaje do TV.

Tak się zastanawiam,czy któraś z nas chodzi do gina państwowo i jest zadowolona z jego opieki....Ja nie wiem, może oni robia to specjalnie,żeby miec jak najmniej pacjentów, a tym samym roboty.Pensje przecież i tak dostają:crazy:

Właśnie się miałam wypowiedzieć na ten temat :tak:, ja chodzę na NFZ i lekarz który prowadził mi ciążę do lutego i poprzednią był super :tak:, teraz się obawiałam tej nowej babki, ale po wizycie jestem zadowolona, może nie zachwycona, ale naprawdę jest OK, ku mojemu zdziwieniu zaraz po badaniu zaprosiła mnie na kozetkę do USG, zmierzyła główkę, brzuszek, kość udową (podawała wymiary w tygodniach ciąży, a nie w cm, np. główka 18t4d) od razu uprzedziła, że na tym sprzęcie nie dojrzy płci, ale najważniejsze, że wymiary prawidłowe i serduszko bije, zdjęć nie dostałam, są dołączone do karty pacjenta, dała skierowanie na krew i mocz i zaprosiła na wizytę za 4 tygodnie. A jak czytam Wasze posty to myślę, że mam wyjątkowe szczęście do lekarzy :tak:.

Zaraziłyście mnie sernikiem i luby musial przynieśc z cukierni obok domku.Nie wiem na czym oni ten sernik robili ,ale jest niezjadliwy:eek: Wstętny posmak ma i czeka na bardziej łakomego co by go zjadł.Może teściowa się skusi:evil:
Wiedziała,że się zle czuje to poleciała cho.... wie gdzie....Prosiłam ,żeby szybko wróciła bo przez ten brzuch boję się sama siedzieć.Mówiła,że wróci za pół godz.Gdyby coś się działo, to zawsze lepiej ,żeby ktoś w chacie był.Wywiało ją na ponad 3 godziny,dalej jej nie ma.Podobnie zresztą jak obiadu.Ja z M zamówię sobie pizze, Szymonek ma w słoiczku,a oni niech głodują:cool:

geperty Moja koleżanka też ma ginkę w przychodni.Prowadziła jej 2 ciąże i teraz chodzi do niej na kontrole.Jest z niej bardzo zadowolona.Ja miałam mniej szczęśćia.Pierwszą ciążę miałam prowadzona państwowo_Opieka delikatnie pisząc taka sobie.Uprzejmość pani doktor też pozostawiała wiele do zyczenia.Tyle,że to było prawie 9 lat temu....więc kopę lat;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze co Was tak na słodkie wzieło, jak piszcie o tym serniku to mi sie zachciało ciepłych lodów!!
Vanilka - ja nie miałam ostatnio bateri w wadze, ale mam mi kupiła i to był wielki błąd, bo jak sie zważyłam to myślałam ze ta szyba na wadze pęknie!!
Mammi - mam nadzieję ze mały sie uspokoił, biedactwo ze tez takie piguły przyhjmują do pracy z takimi maleństwami:-(
a co do gina z nfz to ja chodze w pracy w przychodni za darmoche babka jest superowa, gdyby nie to ze pracuje w szpitalu na pół etatu i to daleko bardzo to bym nie chodziła prywatnie bo ona jest bardoz kompetentna i ogolnie miła! Ale z racji tego ze zbyt daleko szpital w ktorym pracuje od mojego miejsca zamieszkania musiałam wybrać innnego lekarza!
Moja kupmpel prowadzła ciąze na kasę chorych i była bardzo zadowolona z lekarza!:tak: nawet polecała ale jak zaszłam w ciąze to sie okazało ze Pan go zabrał juz do siebie i odbiera porod w niebie!

reklama
dziewczyny zapomniałam Wam napisać! ze sa organizowane targ mamy i dziecka wyczytałam w nowym dobra mama wczraj!!
Terminy:
KRAKÓW 8-9.05.2010 - bulwary pod wawelem
WARSZAWA 19-20.05.2010 - teren wyscigow konnych
WROCŁAW 7-8.08.2010 - hala stulecia

info na stronce: www.motherandbaby.pl
dla zainteresownaych!!:-) ale na razie na stronce nie ma informacji

Do góry