reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

A ja dziewczyny zdycham-dreszcze, bóle mięsni okropne i jeszcze kaszel.
Nie mam na nic siły-chyba wezmę apap bo na wizytę nie dojdę :(((
Mam dosyć-i tez ledwo patrzę na oczy

reklama
a ja licytuję stroje na allegro. Jak mi się uda wygrać aukcję, to w końcu pójdę na basen, bo trzeba ruszyć to pupsko z domu :-D:-D jak nie wylicytuję, to nie pójdę, więc Panie Boże wszystko w Twoich rękach :-D:-D

atabe no weim wlasnie ze tak to juz jest z remontami-dlatego nie jestemzbytnio zaskoczona:dry: ale mi smaka robisz tym sernikiem...a ja u tesciow i sobie nie moge zrobic :-( rusia (;-)) oby z ta woda i cellulitem to byla prawda w moim wypadku :-) :tak: vanilka wspolczuje takich nocek nieprzespanych...ja mam w druga strone-gdzie usiade (albo,nie daj bog, sie poloze)tam spie w momencie :-) tez jest to meczace bo juz sie gubie w dniach i porach dnia i mam wrazenie jakby mi zycie przez palce przeciekalo. nawet poczytac wieczorem nie moge :dry: za to mamladniejsza cere i mniejsz worki pd oczami-ogolnie wydaje mi sie ze lepiej wygladam dzieki temu spiochowaniu :-) yustynia polecam sie na przyszlosc ;-) nie zebym jakas znawczynia byla ale jak bede wiedziec to chetnie pomoge :tak: jedyneczka ja tez niby hanysowo a u nas szaro i buro.nie ma sloneczka :-( oczekiwanie udanej wizyty :-) mysza ale cie palne za ta szefowa :-) widze ze Ci sie spodobalo hahaha dzis to bym sama zjadla hamburga. od 2dni nie jem miesa na sniadanie. i na obiad u tesciow tez sa mniejsze porcje niz u mnie. i juz zaczyna mi brakowac-chyba dzis kupie z 5 keskow piwnych i sama zezre z 3-4. musze wiecej mieska bo anemii dostane :tak:

madzik współczuję choroby. Mnie trzymało dobry miesiąc także czuję Twój ból. Jak się pytałam doktorowej to w razie potrzeby można łyknąć apap. Zdrówka życzę!

Kobitki ratunkuuuu!!!!!! Muszę kupić jakiś drobiazg dla 11-miesięcznej dziewczynki. Nie mam pojęcia co. Mam tylko 3 godziny :-(

ja lece dziewczynki bo juz mialam nie wchodzic na kompa po sniadanku ale nalog zwyciezyl :-) ;-) to do popoludnia

tiffi to ale Cię gin wyrolował:baffled:
ja pożarłam już wszystko w moim zasięgu;-)na dziś musi wystarczyć:-p

Ale to nie mój gin, generalnie jest tak, ze ja mam abonament wykupiony i w ramach tego robię badania. To centrum ma nowy szpital i tam kierują na USG (ze względu na bardzo dobry, dokładny sprzęt), więc muszę się zapisywać niezależnie. Dobrze że pielęgniarka zadzwoniła godzinę wcześniej, ale z tego co zrozumiałam to odwołał wszystkie wizyty USG które miał na ten dzień. No ale fakt faktem nastawiłam się
vanilka, jedyneczka tak poczekamy do soboty, a i tak dopiero wam dam znać w poniedziałek, bo prosto od lekarza jadę do rodzinki na weekend. A w ogóle jestem ciekawa czy się dowiem, kto tam u mnie w środku jest
aisim powodzenia na połówkowym :-)
louise no no no niech cię nic nie zjada, a stresy już na pewno nie. A co do nagłego brzucha mi też w ostatnich dniach brzusio sie po prostu pojawił
aneta-h ty śpioch???? mnie brat telefonem obudził o 9.40
kasik, ewcik, powodzenia na wizytach

Ja muszę zjeść jakieś śniadanie w końcu idę na smakiję kaszkę z sosem jabłkowym czy jakoś tak się to nazywa, wyciągnęłam sobie sok marchewkowy z lodówki, a potem muszę pomyśleć o obiedzie

beatka ojej ale się biedaczek wymęczył a ty razem z nim:no:człowiek nieświadomy że takie mogą być konsekwencje anemi.Ja muszę w takim razie mamy podpytać czy ona miała anemię dużą bo urodziłam się 4250kg ale z anemią i nawet krew mi chcieli dawać ale się nie zgodzili rodzice , rok byłam na cycu i jak najszybciej poili mnie bobofrutami z marchwią aż miałam żółte uszy:tak:
A jakie miałaś hb w ciąży z Mateuszkiem, jakieś bardzo niskie?A teraz żelazo przyjmuje w kroplach czy dieta tylko specjalna?

aisim toć wypisz wymaluj masz nocki jak ja:-p

perla kwiecień?:wściekła/y:no spoko, dziecko się męczy, nie wiadomo co mu dolega jakie mogą być konsekwencje i czekaj człowieku:no:a próbowałaś jakiś diet eliminacyjnych ok. 2 tygodniowych np. bezglutenowej, bezdrobiowej inne mleko itp? A na skórce ma jakieś ślady?ja miałam z Emi długo podobny problem i tak robiłam(tylko była młodsza) w ten sposób wyszło że pierwsze miesiące nie tolerowała drobiu ,jajek i nabiału , tolerowała mi królika, baranine,jaja przepiórcze jogurty i dopiero po czasie wszystko pozostałe. Ale długo to trwało, najlepsze że wyniki na alergie - ogólne - były ok i lekarka patrzała na mnie jak na idiotke i nie słuchała że dziecko mi się pręży pruka i płacze od tego:eek:

geperty cieszę się że już Ci dużo lepiej:tak:

Powiedzcie mi proszę jak myślicie, wśród tych rzeczy Emilki jest butelka chicco nieużywana, oryginalnie zapakowana nawet - czy będę mogła jej używać jakby co czy smoka ewentualnie dokupić?Kupiłam ją od wypadku ale Emi karmiłam rok pierwsiakiem a jak miała 6 miesięcy zaczęła pić z kubka bez dzióbka nawet i mam nadzieję że mi się teraz też tak uda ale różnie może być.

louise no jak czujesz że Ci brak mięska to kup sobie jakieś wypasione i wcinaj:-)a jeśli o spanie chodzi korzystaj kiedy się da zwłaszcza że Ci służy jak sama zauważyłaś;-)koszty remontów niestety tak właśnie lubią się rozmnażać, jak te słodkie (jak mówicie żelkowe:-D) cudaki z reklamy orange:-p

keejt ja zawsze kupuję zabawki edukacyjne, najczęściej w markecie bo kupisz firmówkę sporo taniej niż np. w smyku - ale ameryki z ymi cenami teraz nie odkryłam prawda:-D

reklama
jedyneczko nie mam specjalnej diety. Staram się jeść dużo mięcha a apetyt na nie mam więc nie ma problemu. Generalnie jakoś w tej ciąży mam ochotę na same zdrowe rzeczy. Sama się sobie dziwię ale pochłaniam ogromne ilości warzyw i owoców. No i sałata to musi być codziennie do pracy na kanapeczkę, obowiązkowo bo bez niej ani rusz no i brokuły mniam. Zobaczymy jakie wyjdą mi wyniki bo jak znowu będę miała kiepską hemoglobinę to już do końca zgłupieję.
Dokładnie wyników hemoglobiny z I ciąży nie pamiętam, niestety. Musiałabym poszukać.

I miałam się pytać czy Wy też macie takie pragnienie? Matko ja spijam jak nie wiem. No nie mogę się napić. Taka mnie susz męczy. Najchętniej to bym głowę do zamrażalnika włożyła i lizała jej ściany :eek:.

Do góry