reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Nie żebym się cieszyła, że i Was to trapi ale fajnie wiedzieć że nie jestem sama;-)

he he w grupie zawsze raźniej:-D

mammi właśnie takie bóle mam tylko że 2-5 razy dziennie po kilka sekund do minuty:confused:tak nisko jakby małe na szyjkę uciskało, może u Ciebie tak jest właśnie? nie wiesz jak córcia umiejscowiona była ostatnio?

ashika co się znów tobie przydazyło z naszym niewydażonym NFZ?:szok:

beatka ojej ale się biedaczek wymęczył a ty razem z nim:no:człowiek nieświadomy że takie mogą być konsekwencje anemi.Ja muszę w takim razie mamy podpytać czy ona miała anemię dużą bo urodziłam się 4250kg ale z anemią i nawet krew mi chcieli dawać ale się nie zgodzili rodzice , rok byłam na cycu i jak najszybciej poili mnie bobofrutami z marchwią aż miałam żółte uszy:tak:
A jakie miałaś hb w ciąży z Mateuszkiem, jakieś bardzo niskie?A teraz żelazo przyjmuje w kroplach czy dieta tylko specjalna?

aisim toć wypisz wymaluj masz nocki jak ja:-p

perla kwiecień?:wściekła/y:no spoko, dziecko się męczy, nie wiadomo co mu dolega jakie mogą być konsekwencje i czekaj człowieku:no:a próbowałaś jakiś diet eliminacyjnych ok. 2 tygodniowych np. bezglutenowej, bezdrobiowej inne mleko itp? A na skórce ma jakieś ślady?ja miałam z Emi długo podobny problem i tak robiłam(tylko była młodsza) w ten sposób wyszło że pierwsze miesiące nie tolerowała drobiu ,jajek i nabiału , tolerowała mi królika, baranine,jaja przepiórcze jogurty i dopiero po czasie wszystko pozostałe. Ale długo to trwało, najlepsze że wyniki na alergie - ogólne - były ok i lekarka patrzała na mnie jak na idiotke i nie słuchała że dziecko mi się pręży pruka i płacze od tego:eek:

geperty cieszę się że już Ci dużo lepiej:tak:

Powiedzcie mi proszę jak myślicie, wśród tych rzeczy Emilki jest butelka chicco nieużywana, oryginalnie zapakowana nawet - czy będę mogła jej używać jakby co czy smoka ewentualnie dokupić?Kupiłam ją od wypadku ale Emi karmiłam rok pierwsiakiem a jak miała 6 miesięcy zaczęła pić z kubka bez dzióbka nawet i mam nadzieję że mi się teraz też tak uda ale różnie może być.
dzieki dziewczyny! no chyba zaczne zapisywac co jadl danego dnia i jak potem bylo w nocy i moze dojde do jakichs wnioskow...
Kris sie meczy, ale ja tez jestem strasznie wykonczona tymi nockami...
wizyte w PL mam niestety dopiero 18.03, ale jesli kolejne nocki tez takie beda to pojdziemy do przychodni i nie rusze sie stamtad dopoki nam nie pomoga!!! tak nie moze byc!

Atabe on wiedział o tym bólu bo w piątek przy plamieniu też mnie tak pobolewało.Dlatego dalej biorę Duphaston i Luteinę.I kazał jeszcze 3-4 dni polegiwać, a ja głupia wycieczkę sobie wczoraj urządziłam:zawstydzona/y: Teraz leżę w wyrku z lapkiem.

Ashika dlaczegi nie zrobili Ci USG?:szok: Jeżeli chodziło tylko o potwierdzenie ubezpieczenia to nie maja prawa do cho....!!!!!!!!:wściekła/y: Na Ujastku nawet dowodu,czy karty ciąży ode mnie nie chcieli, bo każda ciężarna jest objęta ubezpieczeniem i NFZ im za zwraca!!!!

beatka córcia jest nisko umiejscowiona.Jak to kiedyś,któraś z lipcóweczek określiła "tuż nad brodą";-):-D Tam czuję ruchy i w tych okolicach gin. wczoraj przeprowadzał badanie USG:tak:

Perla popieram w 100% Nie mogą tak tego lekceważyć jeśli synek się męczy.Dorosły wytrzyma, ale jak wytłumaczyć cierpienie małemu dziecku.Poza tym to jest dziecko i nie wiadomo jakie moga być konsekwencje takiego zwlekania przez lekarzy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mammi to odpoczywaj, może faktycznie za dużo się wysiliłaś. Mam nadzieje, że Ci sie polepszy;-)
perla dobry pomysł z tym zapisywaniem, co mały je i reakcją w nocy:tak:

perla wspolczuje i nie rozumiem jak mozna dac dziecku tak dlugi termin chociaz w PL rozumiem choc z trudem ale UK zadziwia mnie. Trzymam kciuki za was

mammi uwazaj i dzwon do gina nie ma na co czekac

beatka dopisuje sie do grona wielbladow wybierajacych sie na pustynie smieje sie ze "zlopie" tak jak one tylko garbow na wode jeszcze nie widac :-D:-D:-D

co do USG lekarz mnie skreslil z listy, bylam umowiona na godzine 11.00 no to jak wyszla pacjentka to weszlam do gabinetu i mowie ze bylam umowiona na 11, ze 19 tyg ciazy i nie wolno mi chodzic. Na co lekarz zebym sobie zajela kolejke na korytarzu, wiec mowie ze nie jestem wstanie (na USG czeka ok 12 os.) tyle czekac, on zapytal jak nazwisko podaje i skresla z listy pacjentow i mowi: DOWIDZENIA.
I tak wyglada wykonanie USG NFZ (pomijam fakt ze to ten sam doktor co mi wystawil skierowanie na usg z rekami co ma w nich roentgen)

Normalnie mam wrazenie jak ide cos zrobic na NFZ ze kreca kolejny odcinek "mamy cie" tylko jakos potem nikt nie wyskakuje z kwiatami :eek:

Ashika A to skur.....!!!Menda jedna normalnie! Jak się nazywa???Zjedz go na necie, wszędzie gdzie się da, na różnych forach i czarnych listach.

mammi ty Jasiu wędrowniczku ,daj no mi numer do twojego ginka, juz ja mu powiem jak się go słuchasz:wściekła/y::-p

ashika k....wa przegięcie normalnie:angry:do rzecznika praw pacjenta się to tylko nadaje:no:

emih słoneczko nasze piśnij choć słówko że już lepiej u was ze zdrówkiem :sorry:

reklama
POJDE DO SWOJEGO LEKARZA :-) A NFZ niech mnie w d.... pocaluje

jemu juz sie oberwie od kierownika do nfz napisze i do spzitala w ktorym ponoc pracuje tez a co??? i gdzie sie da jeszcze to napisze
a kierownik przychodni nie mogl zrozumiec jak on mogl sam do siebie skierowanie wystawic, bo ja mialam blizej gabinet usg nie musialam jechac tam

Do góry