reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witajcie kochane!:-)

Ja juz wpracy, troche podekscytowana jutrzejszym usg 4D, może wreszcie poznam płeć. Ja wczoraj miałam nieciekawy wieczór. Wracam z pracy a tu piec zepsuty - kaloryfery zimne, w domu zimno i co najgorsze brak ciepłej wody.:-( Myślałam, że gaz odcięli, ale to nie to. Do męża dodzwonić się nie mogłam. :wściekła/y:Na szczęście wkońci się udało, bo przywiózł wójka złotą rąckę, na szczęście i on naprawił usterkę. Na serwis w tym samym dniu nie byłoby co liczyć. Trwało to do 21, a ja siedziałam w kącie brudna, głodna, zmęczona i zmarznięta. Jak tylko pojawiła sie ciepła woda wzięłam prysznic i padłam zmęczona do łóżka.:tak:

Nareszcie po....Wszystko ok.:tak:Mojej niuni nie wyrosły nagle jajeczka więc pozostaje dziewczynką;-)
Potem trochę obkupiłam się w lumpku bo akurat dzis była dostawa.Właśnie zaliczyłam pierogi z serem.Znowu mam 1 kg. na plusie:zawstydzona/y: Ale,że dziś pan doktor był w lepszym humorku to stwierdził,że w sumie jestem na zero licząc od początku ciąży więc jest super:happy: Dał też maść na żylaki,kóre niestety się ostatnio pojawiły.

QUOTE]

mammi - fajnie, że wszystko ok. I zazdroszcze Ci tego jednago kg, jak Ty to zrobiłaś?:-)

Pózniej odebrałam swoje wyniki morfologii i moczu, i poszłam w końcu zrobić te badania na HIV-bolalo jak diabli, co za igle mieli tam-dosłownie wygladalo to jak welflon. Na koniec zakupy i do domciu. Kupilam sobie nowy staniczek,a dziewczynom komplety na lato i koszule nocne.

patipaula - nic nie poprawia tak humorku jak zakup nowej bielizny:-)

aneta-h - podziwiam Cię, ja pościeli nigdy nie prasuję, nienawidze tej czynnościi, a pościel można pięknie rozłożyć na sznurku i jakoś wygląda. A lody czekoladowe też uwielbiam:-)

Mysza-my w tym roku mamy 4 wesela :szok::-).ale tylko na jedno chyba pójdziemy...to w czerwcu jak sie jeszcze radzę ruszyć??? potem w lipcu,sierpniu i we wrześniu...ale to maluszek będzie za mały...żeby iśc sietak bawić żeby jeszcze pokoje były nad salą...no i mamy kawał drogi bo aż na dole Polski.

kasiamaj - to witaj w klubie weselowiczów, ja mam 3 w tym roku, w tamtym miałam 4. Ide niestety tylko na jedno w październiku, bo to jedna z moich lepszych kumpel z dawnych studiów bierze ślub i dziewczyny mi nie odpuszczą, w lipcu bierze ślub moja najbliższa kuzynka, też wypadałoby sie tam pojawić, ale to lipiec, cóż...:-( To w maju odpuszczam, bo to daleka kuzynka i nie mamy bliskiego kontaktu, ona też u mnie nie była...

Spać nie mogę. Jutro mam wizytę. Nie mogę sobie dzisiaj miejsca znaleźć.

yustynia - ja mam tak samo przed jutrzejszym usg;-)

Witam dziewczynki
Ja już wstałam bo kaszel mnie męczy-dobrze,że dzisiaj mam wizytę u swojego ginekologa to się wypytam co i jak.
Idę coś zjeść i będe niedługo :)

madzik - mi mój ginekolog na kaszel pozwolił herbapect, ale tylko jak strasznie mnie dusi, bo homeopatyki nie pomogły:tak:

reklama
czesc dziewczynki:-)
ja dziś o 16.3 mam usg jamy brzusznej, z racji tych bóli nerek i do tego czasu muszę być na czczo:szok: oczywiście, że zjem zaraz chociaż śniadanie, nie wytrzymam do tej godziny i padnę z głodu

Dziewczyny dziękuję za wsparcie, przed 12 biegnę na wizytę, pytań mam tyle że chyba przez godzinę od niego nie wyjdę.

louise - ta skórka to pośrednio od siedzenia, bo wtedy mało ruchu, ale głównie pizze, zapiekanki, jakieś chipsy, frytasy itp.
Nie jadam, jadałam tak cały czas, poprostu dosyć często, ale były też owoce i warzywka - widocznie za mało, jak również mało ruchu i proszę efekt mam.
Obecnie wyrzuciłam prawie wszystko co niezdrowe z jadłospisu, sporadycznie jak mam zachciankę, i zdecydowanie jem dużo więcej owoców np jabłek (wcześniej jabłka to beeee) Z ruchem to mam obecnie kłopot, bo mam się nie przeciążać i nie forsować.
Dziewczyny będziecie się ze mnie śmiały, tak jak mój mąż, który twierdzi, że to najlepszy dowcip jaki ostatnio słyszał, a ja zeszczuplałam.
Dokładnie mówiąc uparcie twierdzę, że mimio wzrostu wagi jest mnie mniej, ale to brzuszek mi ostatnio wyskoczył, ale za to udka i pupa jakby mniejsze, bo to po ubraniach widzę.
Nie rozwiewajcie moich złudzeń i żeby nie było ja jem i się nie odchudzam.

Ewcik, czy oni nie wiedzą, że z kobietą w ciąży mają do czynienia, taką porę na takie badanie wyznaczyć :eek:
Ja maiałam problem ze śniadaniam wczoraj, bo głód mi doskwierał, wszystko mi tak ładnie pachniało, a musiałam wytrzymać do 9 tylko bo na badanie krwi szłam, a co tu dopiero mówić o 16.30

czesc dziewczynki:-)
ja dziś o 16.3 mam usg jamy brzusznej, z racji tych bóli nerek i do tego czasu muszę być na czczo:szok: oczywiście, że zjem zaraz chociaż śniadanie, nie wytrzymam do tej godziny i padnę z głodu

wiesz co to lepiej cos wypij typu zupa...goracy kubek albo barszczyk czerwony albo kefirek/maslanke. ja bym nie ryzykowala ale jak to jama brzuszna to lepiej nie jedz. a swoja droga to pojechali z ta godzina...ciezarnej wyznaczac usg, ktore wymaga bycia na czczo na tak pozna gdzine...wez wez!!!!

yustynia ja ci wierze ze schudlas :-) moja siora w ciazy w 7 miesiacu tez b schudla (a brzuszek rosl) bo stres i nawal zajec z przeprowadzka ii zakupem mieszkania wyciagnal kilogramy :tak: ja mam to co ty-jem malo i starm sie nie jesc swinstw typu frytki hamburgery i czipsy.ale przed ciaza tez nie jadlam. jestem przeciwniczka tego rodzaju zarcia na codzien ale od czasu do czasu zjem ;-) ja mysle ze skorka pomaranczowa to glownie hormony i siedzenie na zadku-przynajmniej u mnie, bo tez juz mi sie robi wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

louise pisałaś wcześniej, że poblokowałaś jakieś funkcje, żeby magabajty nie uciekały, czy mogłabyś mi podpowiedzieć jak to zrobić, jakoś mało zorientowana w tej sprawie jestem :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Właśnie wypiłam kawkę i zaczęłam robić kolejny przegląd szafy...i jakąś 1/3 ubrań schowałam głęboko do szafy, coraz puściej się robi na półkach i coraz mniejszy wybór ubraniowy...ale byle do wiosny, będzie się łatwiej ubrać:tak:
Ewcik na czczo do 16:30:eek::eek::eek: to jakaś masakra.
Beatka25 u mnie podobnie, pierwszy syn, a ja zawsze chciałam najpierw synka, teraz chciałabym córeczkę ale już się nastawiłam na synka...najważniejsze zdrowe, ja co chwile słyszę, że fajnie jakby teraz była córa, no i teściu(ma 3 wnuków) to masakra bo do brzucha mojego Gabrysia woła, a mi to imię w ogóle nie odpowiada...
kasik1106 współczuje takiej niespodzianki piecowej:no: najważniejsze że już naprawione:tak:

ale mam potwornego lenia a tu trzebaby cos zrobić pożytecznego!

Mammi - super że wszytko ok i dziewczynka pozostała dziewczynką!! zapewne bardzo sie cieszysz!! A z tym dodatkowymi kilogramami to super ze tak mało przytyłaś - ja już 6 kg!!

Ashika - kurcze szkoda mi tego twojego malca, bo to napewno bardzo boli, ale do wesela sie odrośni i sie zagoi.

Yustynia - widzisz ile to człowiekowi do szczęścia potrzeba, Tv i net - okno na świat i od razu lepsze samopoczucie:-)

Ja tez sie z anemia znów musze uporać, ale spodziewałąm sie tego zawsze miałam wyniki na granicy wiec bez rewelacji po ostatnich badaniach mam 12.1((

reklama
louis pisałaś wcześniej, że poblokowałaś jakieś funkcje, żeby magabajty nie uciekały, czy mogłabyś mi podpowiedzieć jak to zrobić, jakoś mało zorientowana w tej sprawie jestem :zawstydzona/y:

yustynia ja wlasnie przed zainstalowaniem tego neta mobilnego znalazlam takie forum: Forum bez kabli :: Zobacz temat - iPlus - 1 GB na ile wystarczy? tam jest duzo o tym a dodatkowo podaje ci linki do tych dodatkow (o ile masz firefoxa jako przegladarke a nie explorera, choc moze dla explorera tez sa): https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/722 to jest do noscripta i jeszcze jeden: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1865 ten jest do addblocka. no i ja jeszcze zainstalowalam dodatkowo programik ktory mi sprawdza ile "przydzialu" Mb wykorzystalam dziennie/tygodniowo/miesiecznie- moge sie kontrolowac i nie szalec za bardzo. program sie nazywa netmeter. wpisz w google to ci znajdzie i zainstaluj :-)

Do góry