reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
ja popatrzylam na ebay'u i ta wydaje sie fajna! caly zestaw za wcale nieduze pieniazki i ma kolka, ktore ja chce miec koniecznie w kolysce!
Baby crib "Moritz" with mattress, canopy... NEW #B59 on eBay (end time 23-Feb-10 20:57:16 GMT)
Bardzo fajna ta kołyska, jakoś o niej w ogóle nie myślałam, ale rzeczywiście fajnie to wygląda tylko bez sensu żebym kupowała łóżko drewniane, kołyskę i turystyczne
vanilka tak jak pisałam wyżej, fajna kołyska. Nawet by się przydało w kontekście łóżko drewniane na górze, turystyczne na wyjazdy, kołyska w domu na dole, ale jeszcze nie zwariowałam i to jednak za dużo
dzamena jest coś w tym (i nie trzeba być jakąś impezowiczką) by zatęsknić za życiem z innymi ludźmi za swoją, realizacją, pracą, za zwykłym pogaduchowaniem. ja teraz widzę jestem na zwolnieniu i czuję jakbym w 0pracy w ogóle nie była potrzebna, jakbym się zatrzymała w rozwoju i stała w miejscu. ja wiem że to jest inny etap życia, piękny z którego się cieszę (też odpocznę sobie trochę), ale jednak trochę mi tego brakuje.
W naszej rzeczywistości kobieta w ciąży na zwolnieniu, macierzyńskim, po prostu matka od razu traktowana jest jakby wypadła z obiegu, trudniej wrócić. Dlatego chciałam wcześniej popracować by mieć do czego wracać.
agatha bardzo fajnie, że z dzidzią wszystko ok. Ja połówkowe mam dopiero 23.03 to ponad miesiąc :-(
gregorka oj nawet nie wiesz jakbym chciała jeździć, móc wsiąść nie bać się i jechać, a ja mam lęk jak paraliż. Wiosną zeszłego roku wsiadłam do samochodu i przejechałam trochę (w sumie jakieś 30km), ale to nie było w Wawie tylko jechałam z mojej rodzinnej miejscowości do dziadków na wieś. No i jechałam jakoś ale serce mnie bolało i miałam nogi jak z waty. Mój M był dumny i jakoś potem miałam wykupić kilka lekcji i pojeździć, ale jakoś się nie odważyłam. A teraz w ciąży i tak sobie myślałam o tej jeździe, ale chyba stres by mnie zjadł
jedyneczka na dole nie da rady dać pralki, b w ogóle nie funkcjonalnie byłoby, musiałabym biegać z praniem na dół i do góry. Nie mam pomysłu co z tym zrobić
mruczka fajne łóżeczko, tylko chciałam z szufladą, fajny decor z żyrafą
gregorka u mojej bratowej było łóżeczko, które potem było obniżone i chyba wyjmowane szczeble były (bok) i mała spała do 4 lat, potem urodził się im syn i mała dostała tapczanik, a gościu mały śpi w łóżeczku ma 2,5 roku
iwusia no nieźle pojechany przewijak, a o jakim sklepie pisałaś z tymi fajnymi akcesoriami, bo żaden link mi nie wszedł
kasik dobrze że udana wizyta
oczekiwanie co do ruchów dziecka to chyba sprawa indywidualna, moja koleżanka twierdziła, że czuła już koło 10tyg. Ja jestem teraz w 17 i czasem coś poczuję, ale to sporadycznie, raz tylko tak mocniej poczułam, a może ta twoja koleżanka ma jelitowe gazy i myśli że to dzidzia :sorry: Co do emih to pisała, że jej kilka dni nie będzie

A ja dzisiaj śledziowo-rybnie mam bo obchodzę post, co prawda nie taki ścisły, ale bez mięsa. No i po tych rybach to zmęczona jestem i pić mi się chce jak nie wiem. Jutro rano jadę do fryzjera - w końcu, a teraz mówię wam dobranoc, choć jeszcze mi pewnie zejdzie standardowo do 1-2 w nocy

Ja to w ogóle piwoszem nigdy nie byłam i w ciąży w ogóle mnie nie ciągnie ani do piwa, ani innego alkoholu.

dobrej nocki dziwczynki spadam bo siedze na złozonym wyrku a M chce isc spac i czeka az łaskawie sie podniose , zaraz mnie wzrokiem zabije.do juterka

vanilio nie mam bombki za to lać mi się chce strasznie i normalnie chyba w nocy to nie wyrobie po tym ala piwsku o smaku marchewek jak to nazwał mój M
moje kochane dziecie tez juz spi i całe szczescie nie budzi sie w nocy wiec pobudka dopiero o 7 -10 z dokładn oscią nawet nie musze budzika ustawiac ,kocham wieczory i tą cisze
ja tez tak kocham ta cisze ,ze az zal mi isc spac bo wiem ,ze rano znowu to samo .
a po piwsku lac sie chce racja :tak:

dobranoc dziewczyny .

dzamena to chodź do mnie, podwędze mamie i bachniemy po szklaneczce prawdziwego, jak lać całą noc to niech będzie po czym:-)

iwusia słodka kołyska:happy:

oczekiwanie ty też już nieźle zaopatrzona zwłaszcza w porównaniiu ze mną:-pemih wyjechała a kama faktycznie cichutko. Fajnego masz psa, amatora gruszek:-D

Ja pożarłam frytki i pękam:-p

Ja pożarłam frytki i pękam:-p
Mmm..a zostawiłaś dla mnie choć troszkę?:-p Uwielbiam fryteczki.
Jutro jadę z M do Urzędu Miasta po nowy dowód bo mu potfel niedawno ukradli ze wszystkimi dokumentami,i bedziemy niedaleko od miejsca z najlepszym żarciem w Gdyni :-p:-) Już mi ślinka cieknie na myśl o tym boskim hot-dogu z tyloma zajebis** surówkami :-D:-D Mmmmmm...:sorry::sorry::sorry:

Dziewczyny dzięki za opinie odnośnie łóżeczek przerabianych na tapczaniki. Chyba jeszcze musimy z M pomyśleć na ten temat troszeczkę...
A teraz już mówię Wam DOBRANOC! Słodkich snów!

reklama
caly dzien o piwie no nie
vanilka dawaj mi to piwo tutaj goraco pic sie chce a M mi chipsow nawet nie przywiozl zeby niezdrowo nie bylo :-)

oczekiwanie trzymam caly czas i mnie trafia ze nic zobaczyc nei moge :-(

Do góry