reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

asieńka to gratki super prezentów ale przeziębienie przeszło?bo jak nie to w barchany a nie koronki wskakuj:-DZ alkoholem niestety, niejednemu życie zniszczył, strasznie zdradliwy ale nikomu nie pomożesz jak ktoś sam nie chce:no:

Z przeziębieniem już lepiej.Budzę się jeszcze z katarkiem i bólem gardła ale szybko przechodzi i w ciągu dnia już jest ok.Może to bardziej przez suche powietrze w pokoju...

A co do tej bielizny to stanik się okazał za mały i jutro jedziemy wymienieć:-p

A na jabłka twarde i kwaśne mam jazde od początku ciąży i jeden jedyny gatunek tylko mi smakuje po który musze jeździć ekstra do reala kawałek no ale potem jaka rozkosz;-)
No to tak samo jak ja tylko,że moje są z biedronki :-D

reklama
Ja mam 177 wzrostu, więc pocieszam się, że tak bardzo tego dupska może nie widać. Ogólnie nigdy do filigranowych nie należałam:-( A szkoda bo to jest takie kobiece, a nie taka kobyła jak ja:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

PS ale akurat dzisiaj miałam centymetr w torbie (a w biurze siedzę), bo sobie wybieram na allegro rzeczy i mierzę:-)
agatha to Ty b wysoka jestes :szok: :-) jak modelka. kochana 102 w biodrach przy twoim wzroscie to malenko-szczuplutka jestes :tak::tak::tak:

a ja zapomnialam cyckow zmierzyc. to lece nadrobic poki centymetr rozwalony w lazience lezy :tak::tak::tak: tez mialam chyba 85 cm przed ciaza o ile sie nie myle. z/w

Wróciłam:-)
Dziewczyny zadowolone-pojezdziły sobie. Mnie tez namawiano, ale sie obawiałam ze mnie dzieciaki poprzewracaja-więc nie jezdziłam. Jutro mamy wypad do aquaparku-juz sie ciesze na ta mysl:-)

Kupiłam sobie dzis kozaki zimowe, bo moje juz całe były rozklejone(a nie dało ich sie skleic)i cale przemkały. Od razu ubrałam nowe a stare do kosza. Nie było mi wogóle kasy szkoda bo za 39 zl je kupilam-wiec oby tylko zime przejsc w nich.

Do lekarza (ogólnego) mam zamiar sie wybrać w tym tygodniu-bo naprawde mam dosc tych bóli.

Cześć dziewczynki :-) jestem po połówkowym, dzidzia rośnie jak na drożdzach, wymiary ma idealne jak na ten etap ciąży, co do płci to mam niespodziankę, tym razem lekarka twierdzi, że na dzień dzisiejszy to prawdopodobnie dziewczynka ale dzidzia zakryta jest nie tylko pępowiną ale dodatkowo zasłania się rączką :-D:-D także co do płci to nadal wielka niewiadoma :rofl2:

No to super. A z płcia to najwyraźniej musicie jeszcze poczekac aby byc pewnym w 100%.

Witam :happy:
Dzidzia nadal się nie rusza,ale wysłałam M,żeby kupił mi takie urządzonko:
DETEKTOR TĘTNA PŁODU ANGELSOUNDS + ŻEL USG (922495085) - Aukcje internetowe Allegro

Myślałam,że będę musiała szukać tętna,kombinować,a posmarowałam brzuch żelem,przyłożyłam urządzonko i odrazu było słychać piękne i wyrazne bicie serduszka:tak: :happy:Potem dzidzia się przemieściła,ale po kilku sekudach znowu bez prolemu namierzyłam tętno:happy:
Kilka dziewczyn pisało,że te detektory są do bani.Na temat innych marek nie mogę się wypowiadać,ale ten aparacik,który ja kupiłam jest super.

Vanilka A może wbrew wszystkim i wszystkiemu jakiś spacerek sobie zafunduj.Nie długi jak plecki bolą,poza tym stęskniłybyśmy się za bardzo ale na chwilkę chyba możesz wyjść.A jaka u Was pogoda?Pewnie wiosna w rozkwicie;-)Ja łapię doły i wszystko mnie dopbija jak za długo w domu siedzę.

AtabeZłe samopoczucie rozumiem,ale widziałam zdjęcia i nawet gdybyś przytyła już 10 kg,to nie wierzę w to,że zle wyglądasz:no: Zresztą trochę makijażu i jakiś nowy ciuszek nie zaszkodzi, a może porawi Ci humor;-)Ja od 8 rano w makijażu dziś pomykam i nawet ciuchy lepsze założyłam.

oczekiwanie Nie mogę:laugh2: Laske:laugh2:to obsługa medyczna byłaby,że się tak wyraże full wypas:-D:-D:-D:-p

magdzia fajnie ,że dzidzia zdrowiutka:tak:

emih A jednak się udało....Po takich nerwach,tylu łzach Twoich i córeczki-mała zaakceptowała w końcu przedszkole.Gratuluję wytrwałośći!!!:happy:

Dobrze ze juz jestes spokojna-tylko córci nie zamecz:-)wiecznym słuchaniem jej serduszka:-)-oczywiscie zartuje:-)

Cześć dziewczyny!:-)

Ja się witam , ale tylko na chwilke żeby sie pokazać. Ja pierwszy dzień w pracy po l4, więc mam mase roboty. Może jutro bedzie mniej to sie zamelduję. jeszcze tylko o Walentynkach, u mnie bez rewelacji. Miała być kolacjja we dwoje, a okazasło się , ze było we 4 bo mój genialny M zaprosił jeszcze szwagra z moją siostra, a póxniej ucekł do firmy niby na chwilę, a okazało się że była awaria i wrócił ok. 24, jak ja już spałam. Wściekłąm sie tylko w łóżku, rano znowu sie popstrykaliśmy, bo nadal byłam zła...:wściekła/y: Tak się u mnie kończą planowane, romantyczne wieczory...:zawstydzona/y:

Miłego dnia Wam życzę:-)

Och Ci faceci-szkoda słów na nich, ale odbijecie to sobie. Miejmy nadzieję ze pomysli i zrewanzuje sie w tygodniu.:-)

Ja już po wizycie...podwozie oki, wyniki oki, waga...no już mam 4 na plusie od początku ciąży:eek: Mam się pojawić za 3 tygodnie na USG połówkowe i mam zrobić do tego czasu tą nieszczęsną krzywą cukrową...
A teraz zmykam robić obiadek.

Super. Ja tez będe teraz robić ta krzywa cukrowa, zastanawiam sie czy nie za szybko bo bede robic ja w 21 tygodniu, tak samo połowkowe mam juz w 20 tygodniu(24 lutego).

atabe na pewno by chetnie sie u Ciebie pojawil ten kolega bo lubi blondynki ;-):-) przerazilas mnie dwoma garami ogorkowej :szok::szok::szok::-D:-D:-D

jedyneczka makrelka pyszna ale zezarlam tylko polowe bo b tlusta. a smalec to wlasnie druga rzecz ktora za mna chodzi bardzo bardzo bardzo i od 3 tygodni :tak::tak::tak: jak bede w tesco/oszolomie to tam w niedziele na pasazu sprzedaja wlasnie z takich stoisk swojskie jadlo ;-):-) nie omieszkam zakupic

vanilka podpisuje sie pod sugestia i propozycjami jedyneczki cobys ten dzien spedzila na lenistwie i przyjemnosciach. ostatecznie zaszantazuj M : nie bedzie masazu = nie bedzie obiadu ;-):-)
oczekiwanie glodnemu chleb na mysli :-D:-D:-D ale musze sie przyznac ze tak samo odczytalam ta "laske" :-D:-D

kama to widze ze nastepny psotnik/psotnica sie pojawila ;-) no szkoda ze dupka sie wypielo malenstwo ale kiedys w koncu musi pokazac co tam ma miedzy nozkami :tak::-D:-D

mammi no to super ze sie uspokoilas dzieki detektorkowi-warto czasem sprobowac i kupic cos mimo niepochlebnych opinii, byle tylko miec spokoj wewnetrzny :tak::tak: atak poza wszyustkim to ja tez mam dobry humorek po zakupach i wyjsciu na spacerek (i zjedzeniu makreli :-))

ania pestka super ze wizyta ok

ja sobie zakupilam kosmetyki na wyprawie po sklepach i mam od razu lepszy humor.wkleilam w odpowiednim watku zdjecia :-). nie zepsul mi sie nawet po zmierzeniu spodni, zakupionych w 2 miesiacu ciazy ktore sie nie dopiely :-D
a tak poza wszystkim to zmierzylam sie i tak: biodra 92 cm (bylo 85) brzuchw najszerszym miejscu: 85cm, talia 74cm, udo 53cm. niestety wymiar wyjsciowy znam tylko w odniesieniu do bioder...:-p

To mamy prawie identyczne wymiary tylko ze ja mam w talii 71, w brzuchu 80 a udzie i w biodrach mamy tyle samo:-)

ja też poleciałam po miare, ale w cyckach mi nie starczyło:szok: miara ma 1 metr:eek:
biodra nie dużo mniejsze niż cycki a brzuch- matko- ja mam jakieś 18-20cm więcej, czy to możliwe???!!

To ja nie wiem dziewczyny- praktycznie prawie tak samo idziemy :sorry:

Ps. czy wy zauważyłyście, że szanowna koleżanka LOUISE wspomniała wsród swych wymiarów, że ma TALIĘ?! :-D To pogratulowć, bo u mnie zaginęła w akcji :-p

A ja robię fasolową- taką mam dziś ochotę jelitka napchać ;-) A właśnie zjadłam lody i chipsy więc... bez komentarza :eek: ;-)

Hej Kochane

Ale wy chuderlaki, ja nawet po miarke nie ide bo sie zalamie.
Ciągle jem i stale jestem glodna. Masakra jakas, A to dopiero polowa ciąży a gdzie to jeszcze, OO matko.

Na dodatek mam juz w planach urządzanie pokoiku no i jak cos mi wpadlo do oka to niestety jest w pewnym sensie nie osiagalne. WRRRRRR
Podobają mi sie rzeczy z nexta. Jedyne wyjscie to wsiasc w samolot i leciec do Anglii na zakupki :-):-D:szok:

Ostatnio czulam sie fatalnie katar ze mnie lecial jak nie wiem. Ale juzjest ok tylko z tym źarciem to ja nie wyrabiam, Ciagle jestem glodna i sie opycham.

To ja nie wiem dziewczyny- praktycznie prawie tak samo idziemy :sorry:

Ps. czy wy zauważyłyście, że szanowna koleżanka LOUISE wspomniała wsród swych wymiarów, że ma TALIĘ?! :-D To pogratulowć, bo u mnie zaginęła w akcji :-p

A ja robię fasolową- taką mam dziś ochotę jelitka napchać ;-) A właśnie zjadłam lody i chipsy więc... bez komentarza :eek: ;-)
:-D:-D:-Demih ales mnie rozbawila... niby mam ta talie, ale uwierz ze dlugo jej szukalam i nie do konca jestem pewna czy to, co zmierzylam nia bylo :-D:-D:-D

patipaula to Ty juz w ogole chudzinka jestes...

atabe masz swietna figure-przysiegam-zamienilabym sie z Toba od zaraz :tak::tak::tak:

zmierzylam cycki-mam 93cm czyli urosly 8cm :-) i sie dziwic ze wszystkie biustonosze ciasne :-)

:-D:-D:-Demih ales mnie rozbawila... niby mam ta talie, ale uwierz ze dlugo jej szukalam i nie do konca jestem pewna czy to, co zmierzylam nia bylo :-D:-D:-D

patipaula to Ty juz w ogole chudzinka jestes...

atabe masz swietna figure-przysiegam-zamienilabym sie z Toba od zaraz :tak::tak::tak:

zmierzylam cycki-mam 93cm czyli urosly 8cm :-) i sie dziwic ze wszystkie biustonosze ciasne :-)

Tak samo teraz talli szukalam:-) Imponujacy wymiar w biuscie-mi az o tyle sie nie powiekszył:zawstydzona/y:

reklama
louise to ja czekam na tą zamiane:-p nie wiem jak ale jestem chętna bardzo:tak:
:-D:-D:-D ja tez, ja tez!!!!! moze wieczorem zasnijmy i sobie mocno myslmy o tej zamianie a rano sie spelni :-):tak:

ide pozmywac na szybko i zjesc rosol wczorajszy (misiek sie dzis u rodzicow stoluje), choc prawde mowiac jeszcze nie jestem glodna. moze kolo 17-18 bardziej...:confused2:

patipaila u mnie to moze tez jeszcze walki na plecach doszly...;-) ale w sumie miseczki w biustonoszach ciasne wiec jednak troche musial urosnac

Do góry