reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ania iiii tam 4 kilo, cóż to jest:-)już krzywą cukrową?myslałam że to tak między 24 a 28 tygodniem:confused:
Ja idę jutro, może mi potwierdzi że noszę dziewcze pod sercem:tak:i zapytam o połówkowe bo sam nic nie mówił jeszcze a w sumie mam jeszcze 3 tygodnie na to.

reklama
Hej dziewczyny! :)
Bardzo dziękuję za wszystkie życzonka :) Piękny kompelt bielizny dostałam od M i do tego prześliczny bukiet róż :) oh i ah :p

Od rana muszę znosić mojego pijanego wujka...dzwonił ze sto razy z gratulacjami i swoimi kazaniami.Zresztą zaczęło się już od wczoraj.Wieczorem pół godziny ględził mi przez telefon,że bardzo się ciszy,że zawsze mogę na niego liczyc blablabla itd. A dzisiaj się do M przyczepił.Chcał iść z nim na spacer,pogadać.Na szczęście M akurat do pracy musiał wychodzić więc mu się upiekło_Oj...to naprawde przykre patrzeć jak ktoś ci bliski tak się stacza.No ale dość narzekania...

W ciąży złapała mnie faza na jabłka.Ciagle opycham się kwasnymi i soczytymi jabuszkami,tak jak w tej chwili.Mniam :)

magdzia,kama najważniejsze,że Dzidzie są zdrowe! :) Co za wstydnisie z nich :p
Ja też dzisiaj ide do gin i mam nadzieję,że Maleństwo nie będzie tak ukrywało co tam ma między nóżkami :D
Muszę uzbroić się w cierpliwość bo wizyta dopiero na 21:30.I M raczej nie będzie mógł się zwolnić i wyjść z pracy wczesniej.No trudno...

louisie e tam co to są 2 gary na mnie;-) ato ze kolega lubi blondynki nie wystarczy:no: musialby lubiś DUŻE blondynki;-)
perla prześlij mi troche optymizmu to inaczej spojrze na wszystko...:happy:

dobra Vanilka ;-)
u nas sloneczko, ale tu mikroklimat mamy... :tak:
Bavarie probowalam i tez mi nie smakuje, Beck's jest ok, ale Cobra to juz naprawde super! :-)
a M w kuchni Lasagne na obiadek szykuje :-D

louisie e tam co to są 2 gary na mnie;-) ato ze kolega lubi blondynki nie wystarczy:no: musialby lubiś DUŻE blondynki;-)
atabe... o jezu, no lubi duze ....w odopowiednich miejscach :-D:-D:-D a Ty kochana zdaje sie, ze nie masz na co narzekac ;-):-):-):-)

perla widze ze lazania to jakas chyba typowo meska potrawa bo u mnie tez M zawsze robi a ja szczerze mowiac-choc duzo potrafie zrobic-lazani w zyciu nie robilam i nie umiem :-)

Atabe kochana pomysl o tym malym ludziku w brzuszku! jaka jestes szczesciara ze bedziesz jego mama!!! wiesz ile kobiet marzy o dzidziusiu, staraja sie latami i nic...
a pozatym jestes mloda, piekna i masz super poczucie humoru! to szczescie miec taka mame :tak:

Atabe kochana pomysl o tym malym ludziku w brzuszku! jaka jestes szczesciara ze bedziesz jego mama!!! wiesz ile kobiet marzy o dzidziusiu, staraja sie latami i nic...
a pozatym jestes mloda, piekna i masz super poczucie humoru! to szczescie miec taka mame :tak:

o matko:eek: dziękuje, aż mi się głupio zrobiło:zawstydzona/y:

asieńka to gratki super prezentów ale przeziębienie przeszło?bo jak nie to w barchany a nie koronki wskakuj:-DZ alkoholem niestety, niejednemu życie zniszczył, strasznie zdradliwy ale nikomu nie pomożesz jak ktoś sam nie chce:no:
A na jabłka twarde i kwaśne mam jazde od początku ciąży i jeden jedyny gatunek tylko mi smakuje po który musze jeździć ekstra do reala kawałek no ale potem jaka rozkosz;-)

perla ,louise fajnie macie z tą lazanią , mój tylko chińszczyzne potrafi:-p

Idę zmywać.

dobra Vanilka ;-)
u nas sloneczko, ale tu mikroklimat mamy... :tak:
Bavarie probowalam i tez mi nie smakuje, Beck's jest ok, ale Cobra to juz naprawde super! :-)
a M w kuchni Lasagne na obiadek szykuje :-D
hehe u nas pada :crazy:

jedyneczka ja tez mam jazdy na jablka :)
ostatnio w tesco wyczailam polskie jablka !!!a tak za mna chodzily takie polskie pyszne ...no i kupilam cala jednorazowke jablek i teraz mam co jesc hehehe

A ja szukam rowerka dla mlodego :happy:trzeba mu jakis kupic bo w te pogodne dni bym sie z nim wybrala :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam

Cześć dziewczynki :-) jestem po połówkowym, dzidzia rośnie jak na drożdzach, wymiary ma idealne jak na ten etap ciąży, co do płci to mam niespodziankę, tym razem lekarka twierdzi, że na dzień dzisiejszy to prawdopodobnie dziewczynka ale dzidzia zakryta jest nie tylko pępowiną ale dodatkowo zasłania się rączką :-D:-D także co do płci to nadal wielka niewiadoma :rofl2:
gratuluje wizyty a dzidzia ma racje po co ma jej byle kto miedzy nogi zagladac :-)

Witam mamusie lipcowe :-)

W końcu i moja dzidzia zdecydowała się dać znać o sobie. W piątek późnym wieczorem, jak już leżałam skopała mnie :-) Nie mam wątpliwości że to ona, nawet tatuś zdążył poczuć siłę córci;-). Wcześniej nawet jeśli coś czułam to było tak słabe że nie wiedziałam co to, więc to mój pierwszy raz :-D

Ashika dobrze że jesteś w domu i nic się nie stało. a ta nasza opieka medyczna i lekarze to jakaś tragedia. Czytałam ostatnio na onecie bloga dziewczyny, która pisała że lekarz się pomylił w obliczeniu terminiu porodu o 4 miesiące :szok:
moze byla u tego samego lekarza co ja co z reki wrozy nieomal ;-)

A z innej beczki, tak sobie przypomniałam. OStatnio Pani w przedszkolu mówi do M: jak my się cieszymy ze KAsia jest z nami, dali jej Państwo tak ładnie na imię, tak NORMALNIE. I dziś sobie o tym przypomniałam oglądając prace rysunkowe jej grupy- wszystkich imion nie pamiętam ale polecę po kolei: Tullia, Mija, Filia, Mila, Roksana i dalej nie pamiętam :eek::eek::eek:
:szok: emih gdzies ty core poslala do przedszkola ??? same cuda

Rety ,ja od rana mam te same jazdy:-:)-(
Obudzilam sie z humorem do dupy ..
plecy mnie bola chce jakiegos masazu!!nie moge sie o to nawet doprosic mojego m !!najchetniej przespala bym caly dzien :-(
dopisuje sie do klubu :zawstydzona/y:

Kurde a ja tak przeczytalam nie robiac sobie polskiego znaku i mysle o co chodzi jaka laske:-p:-p:-p Glupie mysli czlowiekowi do glowy przychodza, a tak wogole to chyba sie nie witalam jeszcze, no to sie witam dzisiaj.
popelnilam dokladnie ten sam blad

ale jest mi smutno,że jeszcze nie czuję dzidzi...
lada dzien i bedzie walilo jak w beben po brzuchu :tak:

tez poprosze

u mnie niestety bez zmian tylko samopoczucie gorsze i nie marzne bo ciagle mi goraco
co do wymiarow to moj brzuch w najszerszym miejscu w obwodzie ma 100 cm :szok::szok: niestety biodra podobnie :zawstydzona/y: uczcze to kolejna czekoladka pewnie :-( co do uda to sie pocieszylam tylko 54cm wiec podobnie jak louise tylko ona aktywna a ja lozkowiec bo za kanapowca juz robic nie moge :-(
a M mowi ze nie uroslam:-:)-( ale klamie

Do góry