reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

dziewczyny byłam w smyku i kupilam kilka ciuszków;-) są naprawde fajne przeceny polecam:tak: byłam też w dwóch innych i z każdego wyszłam z czymś dla dzidzi:laugh2: a i mam już kilka różowych ciuszków, więc przełamalam swoją niechęć do rózowego:-p
Hej oczekiwanie miło Cię widzieć:happy:
No ja też mam jakąś awersję do różu, ale od bratowej dostanę trochę ciuszków, a tam są róże
rusalka oj ja lubię bardzo czytać, ale musze mieć taki czas, mogę kilka książek czytać jedną za drugą a potem kilka miesięcy nic
atabe jestem po lekturze 5 miesiąca w książce oczekiwanie na dziecko, zawroty głowy i omdlenia są normalne. Co do zęba to mojemu ojcu wyżynał się po 40-stce, a ja dwa usunęłam, ale po jednym usuwaniu wyglądałam jak ofiara przemocy w rodzinie bo wrósł w kość i generalnie byłam spuchnięta, wyglądałam jak pobita, albo jak Kwazimodo
louise tak kiedyś wyszła takie wydanie dwupłytowe i dziś w auchanie były obniżki 17zł dałam, a tortilla będzie, ale w najbliższym tygodniu. Co do lania się z nosa w książce czytałam tej co wyżej że właśnie teraz się leje z nas ze wszytskiego :tak:
supcio masz niezłe lektury, miłego odpoczynku w zakopcu
emih ja mam kiepską skórę, nie dość że suchą bardzo to jakieś syfki na szyi, plecach, dekolcie, na buzi trochę przeszło, a celulit norma, ale co tam

Ja po tych zakupach to zmęczona jestem, a krzyż mnie tak nawala, że hej. Posłuchałam muzyczki "będę mamą" fajna a teraz idę się myć i pomału spać, jutro znów dzień z jeżdżeniem

reklama
Witam wszystkie Forumowiczki z samego rana :-)
Ja już szleję od piątej :-D
Niestety internetu dalej nie mam ale jestem u rodziców, więc korzystam. Mój kochany małżon jadąc do pracy dostarczył mnie o tak wczesnej porze do rodziców :-D
Rany nawet nie wiem skąd u mnie tyle energii dzisiaj bo ostatnio z tym było kiepsko.
Pędzę Was czytać i nadrabiać zaległości.

Nic, pędzę na śniadanko, drugie już dzisiaj :-), nie wiem czy jeszcze dzisiaj zajrzę na forum. Na wypadek wszelki żegnam się z Wami i udanego spokojnego weekendu życzę.
Uściski i buziaki dla Wszystkich.

Witam z rana, trochę sobie odpoczęłam od tych szpitalnych łóżek i jedzenia :-p dziś M zabiera mnie na zakupy, chyba, żeby mi poprawić humor po tych kilku strasznych dniach :rofl2: nawet wziął sobie urlop do poniedziałku :-p
Buziaki ;-)

Uciekam na śniadanko, które M zrobił :-) nie wiem czy jeszcze dziś zajrzę, zależy gdzie zabierze mnie M ;-)
Miłego dzionka :rofl2::rofl2::rofl2:

Witam z rana:-)

ale wiecie co prawie zaslabłam w tym smyku:eek:kurna tak mi się słabo zrobiło, nogi jak z waty, oblana cała zimnym potem...dobrze, ze m był ze mną i mnie na ławke doprowadził, bo na bank bym padła:zawstydzona/y: czy to "normalne" w ciąży?

Mi się ostatnio w niedziele słabo w kosciele zrobiło. Ściagnełam szalik czapkę i kurtkę rozpiełam ale nic to nie dało-musiałam wyjśc na zewnątrz, bo inaczej bym padła.

atabe a moze za malo cukru we krwii?? Najedzona bylas?? Ja tak mam ja nei zjem, zawsze na spacerek biore batonik:tak:
A wogole bylam u dentysty i wszytskie zabki zdrowe, mam sie zglosic pod koniec ciazy na kolejny przeglad.

To mozna pogratulowac zdrowych zabków. Ja sie juz od października wybieram i cos sie wybrac nie mogę:zawstydzona/y:, ale w tym miesiacu na bank musze sie już umówić na wizytę.

Żaden film- tak szczerze- nie oddaje uroku książki... Im bogatsza wyobraźnia, tym ciekawsza książka i taka tylko nasza kraina której ktoś dopisał scenariusz :-)

A z innej beczki, dziewczyny, macie problemy ze skórą czy wam przeszło? Ja w poprzedniej ciąży byłam "czysta" a teraz?- masakra- "trąd" mam nawet na szyi :eek:

To normalne, czytałam ze wychodza nam teraz plamy na twarzy(i inne problemy z cerą)bo ujawnia się teraz tak zwana maska ciążowa, która zniknie po porodzie.

emih dzieki -to musze sobie kupic bo juz na ta blada twarz w lustrze nie moge patrzec-ja to nawet blada nie jestrem tylko rozowo-fioletowo-sina wrrrrrrrrrrrrrrrrrr. chociaz tyle ze mi dzieki temu nawilzaczowi powietrza cera sie poprawila wzgledem suchych skor odstajacych.

za to powiedzcie mi czy wy tez macie teraz takie bardziej widoczne i wiecej zyly na piersiach?bo ja wlasnie pare dni temu u siebie zaobserwowalam

dobranoc supcio :-)

ogolnie cos jest z tym ukrwieniem- u mnie tez i z nosa mi czesto leci i z dziasel jak zeby myje-prawie za kazdym razem :szok:

Oj zyły juz zauważyłam dwa tygodnie temu, a najbardziej mam widocznie dwie które miedzy piersiami idą. Krew z nosa mi tez ostatnio leciała trzy dni z rzedu -rano- dobrze ze lekko.

Dzis po południu mam spotkano z koleżankami ze studiów :-, miło zatem zapowiada sie dzionek.
A co do wymiarów: to mi przybyło ok 4 cm w piersiach, w biodrach prawie nic 1-2cm, a w brzuchu to lepiej nie mówić. Ciezko zmierzyć, bo zawsze mierzyłam w talli, a teraz tallia nad brzuchem. Badz co badz na wysokosci pępka (w najszerszym miejscu-najbardziej wusunietym na przód) mam aż 80 cm. Wszystko mi w brzuch idzie.

Ostatnia edycja:
HEj hej heeeej :-)
Jak tam po nocy u was?
Ja miałam boski sen z Brucem Willisem, i wyglądał duzo przystpjniej nawet... Był miłością mojego życia i takie tam.... pierwszy raz w tej ciąży miałam taki uroczy sen :tak::tak::tak: oby więcej takich

eM też wczoraj miły dla mnie był przez telefon, chyba sie ogarnął troche chłopak, tylko na jak długo? nie dam sobie w kasze dmuchać....:-):-D

tiffi nie wyganiaj mnie tak, jade do zakopca ale to jeszcze pare dni z wami pobędę :sorry:
emih u mnie też krew z dziąseł leci strumieniami, a z nosa mam takie glutki krwiste :rofl2::confused2: i strasznie swedzą mnie nogi, mam jakas alergie ostatnio ze cala jestemw bliznach i strupkach na nogach -wyglada to ochydnie a lekarz powiedział ze to atopowe zapalenie skóry tylko pojawia sie co jakiś czas, rzeczywiscie co jakis czas strasznie mnie te nogi swedza i skore mam suchutka.... :confused2::confused2::confused2:

witam sie weekendowo i zycze milego dnia!
chyba niepotrzebnie pochwalilam wczoraj synka ze spaniem do dzis zafundowal mi prawie cala noc nieprzespana... :-(
Madzik1980, Oczekiwanie gratki polowinkowe! :-)

reklama
dziewczeta takie zawroty glowy ja mialam w pierwszej ciazy...po zrobieniu krzywej cukrowej okazalo sie, ze mialam za mala cukru we krwi...wiec jak ktoras z Was napoisala- bodajze - oczekiwanie?...to moze byc spadek poziomu cukru we krwi:tak:
Gratki dla polowkowiczow...mi zostalo 6 dni;-)

Do góry