reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Siemka :happy:.

Justaa gratuluję dziewczynki :tak:.
A na liście twój numer telefonu zaczyna się od +49 (kierunkowy), a nie powinien być +48 na Polskę?

Louise ja też ciebie na liście nie mam :no: i jak najbardziej uważam, że Jedyneczka powinna również się wpisać, no i Magdzia, no i Rusałki też nie mam :no:.
Ja zaznaczam, że poproszę o dane, bo tylko sobie uzupełnię, mam listę w Excelu, a jak któraś woli w takim formacie, to mogę przesłać :tak:.

Mnie gardełko pobolewało od kilku dni i tak sobie wieczorkiem pomyślałam, że skoro wizyta u babci zaliczona to mogę sobie pozwolić na czosnek i posiedzieć w domku, więc wczoraj zjadłam 2 ząbki na kanapki i 0,5 z mlekiem i miodem, wiem że dla jednych to ochydztwo, ale ja uwielbiam :-), dziś już też kanapka z 2 ząbkami wciągnięta, a zaraz za mleczko się zabieram :tak:, choć już dziś gardło mnie nie boli, ale zrobię sobie kurację całodobową ;-).
geperty ja tez lubie (no moze to za duzo powiedziane ;-)) /uznaje ten sposob leczenia-nie bez powodu mowi sie ze czosnek to naturalny antybiotyk. a u nas przy dosc skromnym i ograniczonym wyborze lekow jest niezastapiony. i jak widac po Tobie : DZIALA. a to najwazniejsze. a o wlasciwosciach miodu sie juz nawet nie bede wypowiedac :-)
co do listy to w takim razie podaje moje dane na zamknietym i mam prosbe jakby to nie byl problem zebys mi przeslala ta liste w excelu, ok?

reklama
Ashika Nie płakuniaj już...a z drugiej strony to może lepiej się wyryczeć czasami niż tłamsić emocje w sobie,a pózniej męczyć się z nimi.Ja może ostatnio mniej płaczę,ale za to drę się na mojego lubego regularnie:wściekła/y: Bidny czasem chyba czuje się stłamszony moją tyranią;-)
Co do przerwy to faktycznie w Twoim przypadku najlepsze rozwiązanie.Z tego co wywnioskowałam to nie lubisz robisz czegoś na pół gwizdka i na studiach byłaś jedną z lepszych i teraz zostać z tyłu.....
Może faktycznie zapisz się na jakiś kurs przez net.Sama nie wiem...Jakieś zajęcie jednak by się przydało.Ja wczoraj z M rozmawiałam na temat otwarcia sklepu internetowego lub handlu na Allegro.Znaczą większośc czasu i tak spędzam w domu przed kompem.Moim sklepikiem i tak ostatnio prawie się nie zajmuję i poza sprzątaniem i bawieniem się z dziećmi nie robie kurka nic:baffled: Jakos tak dziwnie sie z tym czuję.
Co do aktualizacji listy-popieram Twoja kandydaturę:tak:;-):szok:

tylko nic mi sie nie chce :zawstydzona/y: ale na najblizsze dni to mam zajecie musze skonczyc wycene bo ja odlozylam przez sesje i przeprowadzke tylko nie cierpie papierow w lozku ale coz sila wyzsza moje loze moim biurem :-D przynajmniej M sie zdopingowal do przewiezienia wiekszego lozka i wygodniejszego chociaz jeden plus ;-)
co do zabway synka moj ma 6 lat i dalej praktykuje taki sposob zabawy czasami :tak::tak::tak:

ashika kilka artykułów czytałam na temat spowolnionego myślenia w ciąży i u mnie się zgadza więc ja wolę w to wierzyć:-Dponoć progesteron i relaksyna działa też na rozluźnienie wiązadeł i stawów przez co możemy być niezdarne i upuszczać różne przedmioty:eek:A wagowo mam dokładnie tyle co ty na plusie i tak samo rozlokowane;-)

o niezdarnosci tez czytalam ehh w ogole to uposledzone jestesmy jakies :-D a w tym artykule co o nim wspominalam to bylo "ze co dwie glowy to nie jedna" i ze ponoc doslownie tak jest ale jakos nei chce mi sie wierzyc bo ja nie jestem ani troche madrzejsza wrecz odwrotnie :tak::tak::tak:
co do kilogramow to jak na siebie oatrze to bym sobie dala z 5 wiecej niz mam, lae to chyba dobrze

madzik mam to co Ty. i najgorsze ze to jest bledne kolo. mam zniechecenie bo tak wygladam i sie czuje i tak sie czuje/wygladam bo mam zniechecenia do wszystkiego. dobrze ze u mnie choc M przerywa to bledne kolo. najwazniejsze to zaczac. a widze po sobie ze aktywnosc fizyczna b mi pomaga... wiec moze Tobie tez by sie lepiej zrobilo :happy:
madzik louise ma racje swieta bo ja tak mam a jak musialam ruszyc tylek gdzies i sie ubralam podmalowalam oczy co by za bardzo nie straszyc toi lepiej sie zrobilo wiec moze udawajmy ze zaraz idziemy na przyjecie i zachowujmy sie jak damy z seriali brazylijskich co jak ida gotowac to w balowej sukni :-D:-D niestety wiem ze wykonanie tego wcale nie jest latwe przy ogolnym zniecheceniu

Justaa nick już przy przepisywaniu sobie poprawiłam ;-), no i numer już tez ok :tak:.
A babcia to jest ta moja ulubieńsza, naprawdę jest cudowna, tylko niestety ten wiek :-(, "z głową" jest w 100% sprawna, jednak ciało już nie te, mieszka z moim tatą i wczoraj z nim rozmawiałam i powiedział, że obawia się, że to może być już jej ostatni rok, bo zdrowie teraz stopniowo się pogarsza, a tak póki co się "trzymała", ona się tak cieszy jak przyjeżdżam z Nikusiem i sama podkreśla zawsze, że to może być już ostatnie spotkanie, prosi tylko Boga, żeby odejść w spokoju we śnie, bo jest teraz szczęśliwa i chce żeby tak było do końca jej dni. Kurcze ale się poryczałam...

madzik19080 no mój sposób na "co ze sobą zrobić" to nie pokazywać się ludziom:-D

aha i wyczytałam wczoraj że żadnych nasiadówek na ziółkami bez zgody lekarza:no:, to tak piszę "na każdy wypadek" jak mówi zakręcona córa M:tak:

mammi mój też biedny się okazuje więc staram się od niedzieli być milsza i widzę że on też się kochany stara bardzo:rolleyes:No wczoraj wybuchnął śmiechem co prawda jak się poryczałam o wózek ale mu wybaczyłam :-)a z tym handlem przez net i allegro to właśnie tym się teraz zajmuję w domu od kiedy jestem na L4, M wymyślił i mnie w to ubrał:tak:

heloo
a ja dla poprawienia sobie humorku idę za chwilkę do fryzjera. a co... :p Mam dość wyglądania jak strach na wróble.... poza tym korzystam z wolnego na L4. A po południu wybieram się do biblioteki po knigi i piszę dalej swoją pracę dyplomową...

I nie płakać dziewczyny, nie płakać :-D Może jak się wszystkie uśmiechniemy to wreszcie wiosna przyjdzie :-p

geperty Co za pomysł z usmiercaniem babci-co???;-) Moja babcia mnie wychowywała razem z moim tatą bo niestety mamę to przerosło:baffled: Ma 80 lat ,a ja z całego serca wierze,że doczeka conajmniej18 Szymonka:tak: Najgorzej jak się kogos już spisze na straty.Starsi ludzie muszą czuć się potrzebni.Babcia ma 80 i w domu robi wszystko,łacznie z praniem ręcznym i wyrabianiem ciasta drożdżowego,którego moja 60letnia teściowa nie da rady już wyrobić;-) A spróbowałby jej ktoś odebrac przyjemność prowadzenia domu to pewnie by zabiła;-)

Ashika no właśnie dzidzia ważna,ale tylko w kółko dla dobra dzidzi,dla dobra dzieci które juz mamy.A my i nasze potrzeby i odczucia to co??? pies??? Nawet on ma określone potrzeby z którymi trzeba się liczyć.Dla dobra dzidzi mamy rezygnować z paierosów ,drinków,surowizny,pracy i kogla mogla ,ale dlaczego np.nikt nie powie daj zrobię to za Ciebie np.umyje za Ciebie podłoge dla dobra dzidzi,ugotuję za Ciebie obiad dla dobra dzidzi, powieszę za Ciebie pranie.
Oj kobiecy los......:baffled:

hej baby;-)
Justaa gratuluje córci:-)
mammi i emih dobrze, ze z waszymi brzuszkami już lepiej:tak:
dzamena i mruczka 3mam kciuki za wizyte!!!
lousie ja cie podziwiam za tą aktywność...ja mam ostatnio tak jak madzik umycie się i ubranie to już sukces:eek:kiedyś nie do pomyślenia był dzień bez makijażu...a teraz:baffled:
Ashika przykro mi ze tak wyszło ze studiami...ale napewno je skończysz!! najwyżej troszke później. jesteś twarda babka więc dasz rade:tak:;-)
jedyneczka przesadziłą ta księgowa:baffled: niech ci teraz oddda za paliwo:-p
magdzia ja też uważam, ze mogłaś napisać jeszcze jedno zdanie-co się stało...w każdym razie 3mam kciuki by było dobrze.

Ja znowu walcze z praniem od rana. Wczoraj kupiłam pierwszą rzecz dla młej:tak: wreszcie się przełamałam;-) śniło mi się że jeździłam czerwonym wózkiem- czy to znak mi dzidzia daje, ze wózio ma mieć taki właśnie kolor:-D?

atabe na pewno to dzidzia daje Ci wskazowki co do koloru wozka. tak jak przed USG wysylala z brzuszka sygnaly ze masz zjesc kanapke z nutella ;-):-) ja dzis tez bez makijazu jeszcze ;-)

reklama
Do góry