reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam:happy:
Widzę,że dziś na forum słoneczkowo-słonecznie;-) Dobrze,że chociaż tutaj bo za oknem niestety znowu snieg.:-(Serdecznie dosyć mam juz zimy.JA CHCĘ WIOSNY!!!:tak:
Mieszkanie już ogarnęłam więć mam trochę luzu.Szymonek nauczył bawić się sam tzn.wywala wszystkie zabawki z pudła i rozrzuca po pokoju:baffled:

emih bóle brzucha na szczęście nie powtórzyły się.Wczoraj wieczorem wzięłam profilaktycznie Nospę,zanim ewentualnie zaczęło by boleć.Cieszę się,że u Ciebie też lepiej.:happy: Tak na marginesie to jakos tak mimochodem stałaś się naszą forumową psuchoterapeutką, a może ładniej...Aniołem Stróżem;-)

Ashika no cóż wybór co do przerwy masz niespecjalny.Okoliczności Cię niestety zmusiły.Tak po głębszym zastanawioniu, to skoro nie ma widocznych przesłanek ku temu żebys leżała, a jedynie te bóle to jest szansa,że gin Cię zwolni z tej wątpliwej przyjemności jak bóle miną.Kiedy masz kolejna wizytę?

jedyneczka przegięcie:wściekła/y: Zmusić ciężarną do pokonania 100 km po kasę:szok:
Kompletna głupota ze strony księgowej.Wiesz....kasa jeżeli nikt jej nie odbierze po 2 tyg.wróci do nadawcy i zakład pewnie wysłałby powtórnie-tym razem na konto.Tylko 3 tyg.bez wypłaty to raczej kiepskie rozwiązanie:sorry:

louise życzę,aby sprzątanie nie popsuło jednak dobrego humorku.:happy:

dzamena z całych sił trzymam kciuki przede wszystkim,żeby dzidziuś miał się dobrze, w drugiej kolejnośći za małą kobietkę;-)

Ja wczoraj gozine próbowałam znależc puls córuni stetoskopem,ale chyba mam kiepskiej jakośći bo niestety się nie udało.Ruchy czuję cały czas,ale bicia serduszka wybadać nie mogę:confused:

reklama
jedyneczkano wlasnie jak to jest z tym mysleniem ???
ja tez mam wrazenie ze mi slon na mozgu usiadl tymczasem podobno wcale tak nie jest z naukowego punktu widzenia

justaa gratuluje

co do kilogramow to ja mam od poczatku 3,5 + i nie chce mi sie w to wierzyc bo przytylam konkretnie i wszystko mi poszlo w tylek i uda :zawstydzona/y:

mammi mam dzwonic pod koniec tygodnia co i jak, przeryczalam juz pol nocy przez to wszystko :zawstydzona/y: i tak sobie mysle ze moze to i lepiej bezstresowo sobie pochodze bez egzaminow pomijajac fakt ze termin porodu tez wychodzi w sesji wiosennej wiec moze lepiej wezme ten urlop i wroce od pazdziernika z nowymi silami bo teraz mimo fizycznych niemocy to i nastroj lekko nieodpowiedni i glowa ociezala bardzo :-( a jak mi gorzej pojdzie na kolokwium to bedzie ze tuman jestem :baffled:

Ashika wspołczuje Ci tego leżenia ale jak mus to mus!Może na następnej wizycie gin już nie będzie kazał leżeć.
Dziewczyny ja ostatnio taka do niczego jestem-tylko bym spała i jadła.
Przytylam juz -lustra omijam, nie chce mi się włosów układac więc wyglądam fatalnie.Muszę coś ze sobą zrobić-tylko co??
Justaa gratulacje-kolejna dziewczynka :))

Siemka :happy:.

Justaa gratuluję dziewczynki :tak:.
A na liście twój numer telefonu zaczyna się od +49 (kierunkowy), a nie powinien być +48 na Polskę?

Louise ja też ciebie na liście nie mam :no: i jak najbardziej uważam, że Jedyneczka powinna również się wpisać, no i Magdzia, no i Rusałki też nie mam :no:.
Ja zaznaczam, że poproszę o dane, bo tylko sobie uzupełnię, mam listę w Excelu, a jak któraś woli w takim formacie, to mogę przesłać :tak:.

Mnie gardełko pobolewało od kilku dni i tak sobie wieczorkiem pomyślałam, że skoro wizyta u babci zaliczona to mogę sobie pozwolić na czosnek i posiedzieć w domku, więc wczoraj zjadłam 2 ząbki na kanapki i 0,5 z mlekiem i miodem, wiem że dla jednych to ochydztwo, ale ja uwielbiam :-), dziś już też kanapka z 2 ząbkami wciągnięta, a zaraz za mleczko się zabieram :tak:, choć już dziś gardło mnie nie boli, ale zrobię sobie kurację całodobową ;-).

Ashika Nie płakuniaj już...a z drugiej strony to może lepiej się wyryczeć czasami niż tłamsić emocje w sobie,a pózniej męczyć się z nimi.Ja może ostatnio mniej płaczę,ale za to drę się na mojego lubego regularnie:wściekła/y: Bidny czasem chyba czuje się stłamszony moją tyranią;-)
Co do przerwy to faktycznie w Twoim przypadku najlepsze rozwiązanie.Z tego co wywnioskowałam to nie lubisz robisz czegoś na pół gwizdka i na studiach byłaś jedną z lepszych i teraz zostać z tyłu.....
Może faktycznie zapisz się na jakiś kurs przez net.Sama nie wiem...Jakieś zajęcie jednak by się przydało.Ja wczoraj z M rozmawiałam na temat otwarcia sklepu internetowego lub handlu na Allegro.Znaczą większośc czasu i tak spędzam w domu przed kompem.Moim sklepikiem i tak ostatnio prawie się nie zajmuję i poza sprzątaniem i bawieniem się z dziećmi nie robie kurka nic:baffled: Jakos tak dziwnie sie z tym czuję.
Co do aktualizacji listy-popieram Twoja kandydaturę:tak:;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mammi no właśnie ciężko bez kaski bo w styczniu tylko z za połowe grudnia z zakładu dostałam ale że siedzę w domu to jestem bardzo gospodarna:-)za to zaszaleje jak w czwartek odbiorę kaske, oj zaszaleje:tak:

ashika kilka artykułów czytałam na temat spowolnionego myślenia w ciąży i u mnie się zgadza więc ja wolę w to wierzyć:-Dponoć progesteron i relaksyna działa też na rozluźnienie wiązadeł i stawów przez co możemy być niezdarne i upuszczać różne przedmioty:eek:A wagowo mam dokładnie tyle co ty na plusie i tak samo rozlokowane;-)

mammi dzieki ;-). a Twoj synus sobie rzeczywiscie fajna zabawe znalazl. ale chyba dzieci czesto sie w to bawia, bo jak wczoraj moja mama dzwonila to nagle sie straszny rumor rozlegl po 2 stronie telefonu. a to moj chrzesniak tez sie bawil w ta sama zabawe co Twoj Szymonek :-D:-D:-D no i kolejna lipcoweczka uporala sie bole brzucha. no i dobrze-b sie ciesze :tak::-)
madzik mam to co Ty. i najgorsze ze to jest bledne kolo. mam zniechecenie bo tak wygladam i sie czuje i tak sie czuje/wygladam bo mam zniechecenia do wszystkiego. dobrze ze u mnie choc M przerywa to bledne kolo. najwazniejsze to zaczac. a widze po sobie ze aktywnosc fizyczna b mi pomaga... wiec moze Tobie tez by sie lepiej zrobilo :happy:

dziekuje wszystkim :-) no bardzo się cieszę z córci zreszta M też

geperty tak właśnie zauważyłam powinien się zaczynać nr od +48 i błąd w mailu justaa przez 2 a nie przez jedno.
a babcia twoja to normalnie superowa :-) takie babcie sa rozbrajające, moje obie niestety od dawna nie żyją, a brakuje mi babci bo to własnie całkiem inny pogląd na świat.

Ashika współczuje unieruchomienia dla mnie to też byłaby katastrofa, oby wszystko się unormowało jak najszybciej. Trzymam kciuki :tak:

co do kilogramów to tak przytyłam ostatnio bo na początku schudłam troche a teraz jak poleciało to w ciągu troche ponad miesiąc i + 3,5 :szok: normalnie okropność te kg.

reklama
Dzień dobry:-)
Jeszcze 3 godzinki i jadę do gina:tak: Tylko już widzę minę położnej jak wejdę na wagę...Ale trudno-moja mam 20 kg przytyła i przez miesiąc schudła :happy:
Justaa gratuluję dziewczynki.
Ashika leżenie dla dobra dzidzi na pewno wytrzymasz:sorry:

Do góry