reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ehhhh a ja sie znow nie przywitalam wiec teraz nadrabiam: Czesc dziewczyny :-)
mam nadzieje ze przy poniedzialku humorki lepsze
emih a Ty mam nadzieje ze dzis mialas lzejsza przeprawe z odprowadzaniem corci do przedszkola :tak:

reklama
keeejt ja tez zgaga narazie rzadko-czasem po jajkach np jajecznieca zwlaszcza. ale mam tez te zasrane zaparcia. to od progesteronu, ktorego nam sie w ciazy wiecej wytwarza i on rozleniwia jelita i stad te zaparcia. ja juz je w 90% poskromilam drastycznymi sposobami :tak:
mammi musze Cie skarcic-sama nas upominasz zeby sie nie forsowac i nie przemeczac, i potem co robisz, co?! :wściekła/y: przepraszam ze krzycze ale to dlatego ze sie martwie :tak:. nie wolno tak sie nadwyrezac fizycznie, bo to dla dzidzi grozne. obiecaj ze bedziesz uwazac i do ciezkich rzeczy wolac M. od tego oni sa! ale dobrze, ze wszystko ok :tak::tak::tak:

_louise_, zdradź te drastyczne sposoby :-)

louise obiecuję,obiecuję-tylko już nie krzycz:zawstydzona/y:;-)Najgorsze jest to,że mi to sprzątanie i przestawianie mebli sprawia straszną przyjemność ostatnio i jak to robię nie czuję się zmęczona,wręcz przeciwnie.Dopiero pózniej jak usiądę to czuję,że przegięłam.Masz rację-strofuję innych ,a sama zachowuję się jak dziecko:zawstydzona/y:
atabe moja córcia przechodziła szkarlatynę jak byłam w ciąży z Szymonkiem,mi też wyszła wtedy wysypka i spanikowana pobiegłam do przychodni.Poza internistą,który nie znał sie na szkarlatynie kompletnie badał mnie też pediatra i chórem stwierdzili,że to nie szkarlatyna bo to choroba wieku dzicięcego i u dorosłych nie wystepuje.:no:Ale stracha miałam bo w necie się głupot naczytałam.

_louise_, zdradź te drastyczne sposoby :-)
juz kiedys tiffi pisalam wiec nie krzyczcie ze sie powtarzam.
to po 1- odbudowanie flory bakteryjnej w jelitkach-codzien szklanka maslanki/ kefirku. 2- codziennie activia (na mnie lepiej dziala ta do picia ale efekty byly naprawde dopiero po kilkunastu dniach i przy codziennym piciu), od czasu do czasu jogurt z musli (siemie lniane 2 lyzeczki, owsianka lyzeczka, platki kukurydziane troche, otreby 2 lyzeczki i ewentualnie rodzynki-trzeba przy tym duzo pic bo ineczej odwrotny efekt). rano na czczo szklanka mineralki, potem sliwki suszone (5 sztuk malych) zalane wrzatkiem poprzedniego wieczoru razem z tym kompocikiem spozyc (ostrzegam sa obrzydliwe), nastepnie kiwi popite maslanka, potem herbata zielona i po problemie :-);-) plus 1-2 na tydzien 2 szklanki soku z kapusty kiszonej na przeczyszczenie (polecam pozniej nie wychodzic z domu przez 2-3 godz). mnie to pomaga. dodam ze nie opd razu byly efekty ale prawie. nie chce stosowac czopkow glicerynowych. ktore mi lekarz przepisal bo nie lubie lekow-naturalne sposoby zdrowsze. dodatkowo lekarz powiedzial ze juz 2-dniowe zaparcie nie jest dobre i trzeba jakos cos z tym robic. mam nadzieje ze pomoglam
mammi no wiem ze to przyjemne i w trakcie takich czynnosci sie nie czuje ze sie troche za bardzo porywamy na nie. ale mow sobie ze to dla dzidzi. a dyrygowanie innymi (przy sprzataniu i przestawianiu mebli) tez moze byc nawet fajne. pozarzadzaj nimi troche ;-)
atabe toz Ty biedna prawdziwy szpital w domu mialas. matko dobrze ze to nie szkarlatyna...

Ostatnia edycja:
Cześć brzuchatki.

ashika emih jak brzuszki dzisiaj?

emih i napisz jak wyprawa córci do przedszkola się powiodła;-)

aisim i bardzo dobrze że idziesz na L4. A tobie brzuch twarnieje jak tak ciągnie?Bo mój miękki ale jeszcze z trzy tygodnie wcześniej bywało że twardniał przy pobolewaniu, nie wiem od czego to zależy:baffled:

keejt z jelitkami już mam spokój na szczęście i wogóle jakoś nie odczuwałam tego bardzo, miałam za to problem z bekaniem:-Dzaraz pewnie dziewczyny napiszą jakie najlepsze sposoby, mnie buraczki pomagały;-)

patipaula napisz po wizytach twojej i córci, mam nadzieję że wszystko dobrze.

kasik1106 zdrówka życzę, wyleż porządnie choróbsko bo my teraz osłabione. Ja co się podleczę, pochodzę 2 dni i znów kicham smarkam no makabra jakaś:no:A ubieram się po domu cieplutko, nie latam w kusych halkach ani stringach tylko porządne gatki i grubaśne skarpeciochy choć może się to komuś wydawać mało sexi:-)

louise no widzisz, ja się bardzo często i intensywnie starałam konserwować a tu klops:baffled: widać muszę nadrobić po porodzie:-D

mammi nu nu tak się przemęczać, niech Ci to więcej nie przyjdzie do ślicznej glówki:wściekła/y:A przepowiadające od ok. 20 tygodnie, ja miałam tak od 22-23 z Emi , sprawdziłam w karcie inaczej w życiu bym nie zapamiętała:-p

Witam poweekendowo, nieco odpoczęliśmy, ale szybko minęło i czas wracać do codziennych obowiązków :blink:. Sorki, że tak pokrótce, ale czasu mało, jadę z młodym do babci i taty w odwiedziny, więc kończymy śniadanko i czas się ubierać.

Na zgagę tylko Rennie mi pomagał, tonami :sorry2:, ale można w ciąży :tak:.

Dziewczyny nie przemęczać się :wściekła/y:, przecież nie chcemy się zamartwiać i szkodzić dzidzi :no:, jak brzuszki bolą, znaczy trzeba odpoczywać :tak:.

nadrabiam:cool2:
emih mam nadzieje, ze wyprawa do przedszkola nie była zbyt ciężka... a brzuszek jak ?lepiej?
mammi nie mozesz się tak przemęczać!!!! kobieto zatroszcz się o siebnie i o maleństwo, a łazienka czy kuchnia przeżyją bez twojej ściereczki- najwyżej ktoś inny się tym zajmie! dobrze, ze ci przeszło, ale wierze, ze przeżyłaś chwile grozy:-(
aisim idz na to L4 i wybycz się troche:tak:
ashika mam nadzieje, ze z brzuszkiem wszystko dobrze...

Witam dziewczynki :)
Oj współczuje z tymi brzuszkami-oszczędzajcie się i dużo wypoczywajcie.
U mnie znowu śnieg pada , a ja tak bardzo bym chciała wiosnę!!!
Zakupiłam dzisiaj bilety na Dodę bo jest u nas w Zabrzu i idziemy ją zobaczyć na żywo w niedziele :))Zawsze to jakaś rozrywka:-D:-D:-D
Bo tak to siedzę w domu , albo czasami wybiorę się na zakupy do supermarketu -no bo co tu innego robić.
Ja jeszcze w piżamie siedzę-aż wstyd , no ale zaraz pójdę się ubrać :))

Witam :-)

Dziś mam wizyte i usg może się dowiem kto tam mieszka w brzucholu, już nie mogę się doczekać. Nawet jeść mi sie z nerwów nie chce :-)

atabe dobrze że już po wszystkim i choróbsko wyleczone, i że się nie zraziłaś to byłaby katastrofa :baffled:
patipaula zdrówka dla córci

Uważajcie dziewczynki na te brzusie bo to poważna sprawa takie bóle. Nie przemęczać się a jak boli to leżeć i odpoczyać, z doświadczenia własnego tego nie wiem ale się nasłuchałam od koleżanki :szok:

reklama
Vanilka czy ty masz usg połowkowe 3.marca? bo ja też ;-) moj lekarz twierdzi, ze to nie będzie za późno, choć to już skończony 23 tydz. będzie:confused: i nie wiem czy mam skłamać, że nie moge tego dnia przyjść i żeby mnie przepisał na wcześniejszy termin, czy tak zostawić....

Do góry