reklama
keeejt ja tez zgaga narazie rzadko-czasem po jajkach np jajecznieca zwlaszcza. ale mam tez te zasrane zaparcia. to od progesteronu, ktorego nam sie w ciazy wiecej wytwarza i on rozleniwia jelita i stad te zaparcia. ja juz je w 90% poskromilam drastycznymi sposobami
mammi musze Cie skarcic-sama nas upominasz zeby sie nie forsowac i nie przemeczac, i potem co robisz, co?!przepraszam ze krzycze ale to dlatego ze sie martwie
. nie wolno tak sie nadwyrezac fizycznie, bo to dla dzidzi grozne. obiecaj ze bedziesz uwazac i do ciezkich rzeczy wolac M. od tego oni sa! ale dobrze, ze wszystko ok
![]()
_louise_, zdradź te drastyczne sposoby :-)
M
mammi
Gość
louise obiecuję,obiecuję-tylko już nie krzycz
;-)Najgorsze jest to,że mi to sprzątanie i przestawianie mebli sprawia straszną przyjemność ostatnio i jak to robię nie czuję się zmęczona,wręcz przeciwnie.Dopiero pózniej jak usiądę to czuję,że przegięłam.Masz rację-strofuję innych ,a sama zachowuję się jak dziecko
atabe moja córcia przechodziła szkarlatynę jak byłam w ciąży z Szymonkiem,mi też wyszła wtedy wysypka i spanikowana pobiegłam do przychodni.Poza internistą,który nie znał sie na szkarlatynie kompletnie badał mnie też pediatra i chórem stwierdzili,że to nie szkarlatyna bo to choroba wieku dzicięcego i u dorosłych nie wystepuje.
Ale stracha miałam bo w necie się głupot naczytałam.

atabe moja córcia przechodziła szkarlatynę jak byłam w ciąży z Szymonkiem,mi też wyszła wtedy wysypka i spanikowana pobiegłam do przychodni.Poza internistą,który nie znał sie na szkarlatynie kompletnie badał mnie też pediatra i chórem stwierdzili,że to nie szkarlatyna bo to choroba wieku dzicięcego i u dorosłych nie wystepuje.

_louise_
Fanka BB :)
juz kiedys tiffi pisalam wiec nie krzyczcie ze sie powtarzam._louise_, zdradź te drastyczne sposoby :-)
to po 1- odbudowanie flory bakteryjnej w jelitkach-codzien szklanka maslanki/ kefirku. 2- codziennie activia (na mnie lepiej dziala ta do picia ale efekty byly naprawde dopiero po kilkunastu dniach i przy codziennym piciu), od czasu do czasu jogurt z musli (siemie lniane 2 lyzeczki, owsianka lyzeczka, platki kukurydziane troche, otreby 2 lyzeczki i ewentualnie rodzynki-trzeba przy tym duzo pic bo ineczej odwrotny efekt). rano na czczo szklanka mineralki, potem sliwki suszone (5 sztuk malych) zalane wrzatkiem poprzedniego wieczoru razem z tym kompocikiem spozyc (ostrzegam sa obrzydliwe), nastepnie kiwi popite maslanka, potem herbata zielona i po problemie :-);-) plus 1-2 na tydzien 2 szklanki soku z kapusty kiszonej na przeczyszczenie (polecam pozniej nie wychodzic z domu przez 2-3 godz). mnie to pomaga. dodam ze nie opd razu byly efekty ale prawie. nie chce stosowac czopkow glicerynowych. ktore mi lekarz przepisal bo nie lubie lekow-naturalne sposoby zdrowsze. dodatkowo lekarz powiedzial ze juz 2-dniowe zaparcie nie jest dobre i trzeba jakos cos z tym robic. mam nadzieje ze pomoglam
mammi no wiem ze to przyjemne i w trakcie takich czynnosci sie nie czuje ze sie troche za bardzo porywamy na nie. ale mow sobie ze to dla dzidzi. a dyrygowanie innymi (przy sprzataniu i przestawianiu mebli) tez moze byc nawet fajne. pozarzadzaj nimi troche ;-)
atabe toz Ty biedna prawdziwy szpital w domu mialas. matko dobrze ze to nie szkarlatyna...
Ostatnia edycja:
jedyneczka
Fan(ka)
Cześć brzuchatki.
ashika emih jak brzuszki dzisiaj?
emih i napisz jak wyprawa córci do przedszkola się powiodła;-)
aisim i bardzo dobrze że idziesz na L4. A tobie brzuch twarnieje jak tak ciągnie?Bo mój miękki ale jeszcze z trzy tygodnie wcześniej bywało że twardniał przy pobolewaniu, nie wiem od czego to zależy
keejt z jelitkami już mam spokój na szczęście i wogóle jakoś nie odczuwałam tego bardzo, miałam za to problem z bekaniem
zaraz pewnie dziewczyny napiszą jakie najlepsze sposoby, mnie buraczki pomagały;-)
patipaula napisz po wizytach twojej i córci, mam nadzieję że wszystko dobrze.
kasik1106 zdrówka życzę, wyleż porządnie choróbsko bo my teraz osłabione. Ja co się podleczę, pochodzę 2 dni i znów kicham smarkam no makabra jakaś
A ubieram się po domu cieplutko, nie latam w kusych halkach ani stringach tylko porządne gatki i grubaśne skarpeciochy choć może się to komuś wydawać mało sexi:-)
louise no widzisz, ja się bardzo często i intensywnie starałam konserwować a tu klops
widać muszę nadrobić po porodzie
mammi nu nu tak się przemęczać, niech Ci to więcej nie przyjdzie do ślicznej glówki
A przepowiadające od ok. 20 tygodnie, ja miałam tak od 22-23 z Emi , sprawdziłam w karcie inaczej w życiu bym nie zapamiętała
ashika emih jak brzuszki dzisiaj?
emih i napisz jak wyprawa córci do przedszkola się powiodła;-)
aisim i bardzo dobrze że idziesz na L4. A tobie brzuch twarnieje jak tak ciągnie?Bo mój miękki ale jeszcze z trzy tygodnie wcześniej bywało że twardniał przy pobolewaniu, nie wiem od czego to zależy

keejt z jelitkami już mam spokój na szczęście i wogóle jakoś nie odczuwałam tego bardzo, miałam za to problem z bekaniem

patipaula napisz po wizytach twojej i córci, mam nadzieję że wszystko dobrze.
kasik1106 zdrówka życzę, wyleż porządnie choróbsko bo my teraz osłabione. Ja co się podleczę, pochodzę 2 dni i znów kicham smarkam no makabra jakaś

louise no widzisz, ja się bardzo często i intensywnie starałam konserwować a tu klops

mammi nu nu tak się przemęczać, niech Ci to więcej nie przyjdzie do ślicznej glówki

geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
Witam poweekendowo, nieco odpoczęliśmy, ale szybko minęło i czas wracać do codziennych obowiązków
. Sorki, że tak pokrótce, ale czasu mało, jadę z młodym do babci i taty w odwiedziny, więc kończymy śniadanko i czas się ubierać.
Na zgagę tylko Rennie mi pomagał, tonami
, ale można w ciąży
.
Dziewczyny nie przemęczać się
, przecież nie chcemy się zamartwiać i szkodzić dzidzi
, jak brzuszki bolą, znaczy trzeba odpoczywać
.

Na zgagę tylko Rennie mi pomagał, tonami

Dziewczyny nie przemęczać się

atabe
nadrabiam
emih mam nadzieje, ze wyprawa do przedszkola nie była zbyt ciężka... a brzuszek jak ?lepiej?
mammi nie mozesz się tak przemęczać!!!! kobieto zatroszcz się o siebnie i o maleństwo, a łazienka czy kuchnia przeżyją bez twojej ściereczki- najwyżej ktoś inny się tym zajmie! dobrze, ze ci przeszło, ale wierze, ze przeżyłaś chwile grozy:-(
aisim idz na to L4 i wybycz się troche
ashika mam nadzieje, ze z brzuszkiem wszystko dobrze...

emih mam nadzieje, ze wyprawa do przedszkola nie była zbyt ciężka... a brzuszek jak ?lepiej?
mammi nie mozesz się tak przemęczać!!!! kobieto zatroszcz się o siebnie i o maleństwo, a łazienka czy kuchnia przeżyją bez twojej ściereczki- najwyżej ktoś inny się tym zajmie! dobrze, ze ci przeszło, ale wierze, ze przeżyłaś chwile grozy:-(
aisim idz na to L4 i wybycz się troche

ashika mam nadzieje, ze z brzuszkiem wszystko dobrze...
M
madzik1980
Gość
Witam dziewczynki 
Oj współczuje z tymi brzuszkami-oszczędzajcie się i dużo wypoczywajcie.
U mnie znowu śnieg pada , a ja tak bardzo bym chciała wiosnę!!!
Zakupiłam dzisiaj bilety na Dodę bo jest u nas w Zabrzu i idziemy ją zobaczyć na żywo w niedziele
)Zawsze to jakaś rozrywka

Bo tak to siedzę w domu , albo czasami wybiorę się na zakupy do supermarketu -no bo co tu innego robić.
Ja jeszcze w piżamie siedzę-aż wstyd , no ale zaraz pójdę się ubrać
)
Oj współczuje z tymi brzuszkami-oszczędzajcie się i dużo wypoczywajcie.
U mnie znowu śnieg pada , a ja tak bardzo bym chciała wiosnę!!!
Zakupiłam dzisiaj bilety na Dodę bo jest u nas w Zabrzu i idziemy ją zobaczyć na żywo w niedziele

Bo tak to siedzę w domu , albo czasami wybiorę się na zakupy do supermarketu -no bo co tu innego robić.
Ja jeszcze w piżamie siedzę-aż wstyd , no ale zaraz pójdę się ubrać
justaa
Witam :-)
Dziś mam wizyte i usg może się dowiem kto tam mieszka w brzucholu, już nie mogę się doczekać. Nawet jeść mi sie z nerwów nie chce :-)
atabe dobrze że już po wszystkim i choróbsko wyleczone, i że się nie zraziłaś to byłaby katastrofa
patipaula zdrówka dla córci
Uważajcie dziewczynki na te brzusie bo to poważna sprawa takie bóle. Nie przemęczać się a jak boli to leżeć i odpoczyać, z doświadczenia własnego tego nie wiem ale się nasłuchałam od koleżanki
Dziś mam wizyte i usg może się dowiem kto tam mieszka w brzucholu, już nie mogę się doczekać. Nawet jeść mi sie z nerwów nie chce :-)
atabe dobrze że już po wszystkim i choróbsko wyleczone, i że się nie zraziłaś to byłaby katastrofa

patipaula zdrówka dla córci
Uważajcie dziewczynki na te brzusie bo to poważna sprawa takie bóle. Nie przemęczać się a jak boli to leżeć i odpoczyać, z doświadczenia własnego tego nie wiem ale się nasłuchałam od koleżanki

reklama
atabe
Vanilka czy ty masz usg połowkowe 3.marca? bo ja też ;-) moj lekarz twierdzi, ze to nie będzie za późno, choć to już skończony 23 tydz. będzie
i nie wiem czy mam skłamać, że nie moge tego dnia przyjść i żeby mnie przepisał na wcześniejszy termin, czy tak zostawić....