reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

cześć dziewczynki i cześć niesforne brzuszki :happy2::happy2:
Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach.
U mnie, jak już wcześniej wspomniałam, zaczyna się remont...
Nie wiem, czy będę miała dostęp do neta, mam nadzieję, że tak :-D:-D
Jeśli się nie uda, to idę na przymusowy odwyk:-) Najgorsze, że nie wiem ile to wszystko potrwa, bo pokój ma ok. 20m kw. a M wolne co 2 dni :baffled: A te które mieszkają w blokach mogą sobie wyobrazić z jakimi ścianami będziemy walczyć, tragedia...
Ja muszę kupić magnez i zażywać, wczoraj tak się najadłam przed snem, że brzuch to dosłownie miałam kamień... No-spy nie chicałam brać bo nie bolało, ale wzięłam ostatnią tabletkę magnezu z B6...

reklama
louise no właśnie, MY zrobimy lepiej, święta racja:-)

mammi najgorsze że ty dbasz i pucujesz a inni tego nie uszanują nawet. Mnie czasem szlag trafia kiedy widzę leży jakiś pypeć na podłodze i nikomu nie przeszkadza, albo okruchy na blacie kuchennym brrr. M twierdzi że przesadzam ze sprzątaniem bo wedle niego jest czysto. Nie przyjmuje do wiadomości że kibel się sam nie umyje że coś takiego jak lodówke czy ociekacz na sztućce albo wnętrze piekarnika też trzeba umyć:no:on jedynie śmieci wynosi, pozmywał czasem jak pracowałam i do pieca dokłada czy rozpala i to wsio.Aha i prasuje sobie koszuliny. Za to wchodzi toto do domu i buty na środku przedpokoju, na każdym krześle coś innego ciepnięte, gdzie się przewinie coś zostawi a potem ma pretensje gdzie schowałam a ja kładę na jedą kupkę do przejrzenia:wściekła/y:Ja nie wyleże jak mam burdello a nawet skupić się nie mogę na niczym a M siedzi w sajgonie i gra w najlepsze, chciałabym tak umieć:sorry2:więc ja zaiwaniam intensywnie a potem równie intensywnie poleguje a wówczas on mówi że jestem leń, no zabić to mało:wściekła/y:ale to przecież nie jego wina że jest mężczyzną więc mu wybaczam wspaniałomyślnie:-)Może niech twój M zagada teściową że to niby od niego wyszło?Niech opowie że tak się przepracowałaś że dostałaś bóli i nie możesz sprzątać za wszystkich.

AshikaTez taki skórcz z bólem w krzyżu miałam wczoraj i do tego twardy brzuch:-(Dlatego pytałam o przepowiadające.Ale to raczej z przęmęczenia i dzwigania.
Jak Cię brzuszek cały czas boli to może spróbuj faktycznie do innego gina uderzyc

Atabe Nie wiem,czy Ci pomogę, ale ginka u której robiłam USG ostatnio na połówkowe kazała mi przyjść wg ostatniej miesiączki w 22 tyg, 5 dniu czyli też pod koniec 23 tyg.ciązy:confused: Ale dzidzia z pomiarów była o kilka dni młodsza niz według OM- może dlatego mam przyjść tak pózno.

Ashika biedna ty...chyba nie ma co czekać, aż gin odbierze...może zadzwoń do innego:confused: mam nadzieje, ze ktoś ci pomoże....3mam kciuki
tiffi a kiedy masz wizyte? tzn.którego marca?

ja się wziełam za pranie po tej chorobie M czuje, ze wszedzie jest pełno bakterii:baffled: M się śmieje, ze jak jestem jak Monk <nie wiem jak się pisze> bo ja wszedzie widze bakterie i bez przerwy myje ręce:nerd:

Ja mam z wierzchu czysto, ale jakby się zagłębić, to jest jeden wielki syf, a ja mam lenia. Jedyne co to kibel czyszczę na bieżąco i zmywam gary :-) Obiecałam sobie, że jak już mieszkanie będzie wyremontowane, to będę dbać :-D

AshikaTez taki skórcz z bólem w krzyżu miałam wczoraj i do tego twardy brzuch:-(Dlatego pytałam o przepowiadające.Ale to raczej z przęmęczenia i dzwigania.
Jak Cię brzuszek cały czas boli to może spróbuj faktycznie do innego gina uderzyc

Mammi ale jakiego przemeczenia jak ja od piatku plackiem w lozku leze bo chodzic wlasciwie sie nie da :-:)-:)-(

Ashika biedna ty...chyba nie ma co czekać, aż gin odbierze...może zadzwoń do innego:confused: mam nadzieje, ze ktoś ci pomoże....3mam kciuki
tiffi a kiedy masz wizyte? tzn.którego marca?

ja się wziełam za pranie po tej chorobie M czuje, ze wszedzie jest pełno bakterii:baffled: M się śmieje, ze jak jestem jak Monk <nie wiem jak się pisze> bo ja wszedzie widze bakterie i bez przerwy myje ręce:nerd:

Ja mam tak samo, jak któreś z nas jest chore to później pranie, wietrzenie, i dezynfekcja....
Ja w pierwszej ciąży na USG połówkowym też byłam w 23 tygodniu:tak:

tiffi wlasnie z tym nastolatkiem tez sie zastanawialismy :-) kazalam miskowi wymyslac jak bedziemy wolac skoro to jego propozycja imienia. i chyba nie ma innych opcji jak: Staszek, Stasiek :)szok:) Stach no i Staś, co do wiekszego dziecka juz dziwnie brzmi. I sama nie wiem... wyjdzie w praniu...:tak: dlatego tez na wszelki wypadek musze mu na 2 imie wymyslic jakies inne w razie gdyby mial nas znienawidzic za 1, zeby mial jakas alternatywe :-D:-D:-D
a 'propos tych boli brzucha ja dlatego wlasnie staram sie zeby nic mi w jelitach nie zalegalo-zreszta od zawsze mam kuku na tym punkcie i uwazam ze wiekszosc chorob sie bierze wlasnie z problemow z zaparciami i z tego ze organizm nie jest oczyszczony. ale roznie to bywa, bo czasem my swoje a orgaznizm swoje...
ps-dobrze ze cos wreszcie znalazlas, co pomaga Ci z tym walczyc :tak::tak::tak: tez slyszalam o tym syropie b pozytywne opinie

Witam dziewczeta ;-)

Na samym poczatku mammi czy Ty chcesz po dupce dostac ??Pisalysmy ostatnio ,ze trzeba odpuscic troche z obowiazkami i wyluzowac bo to nie zarty ,a Ty dzwigasz!!Mam nadzieje,ze przestraszylas sie mocno tych boli i juz nie zafundujesz sobie takiego wysilku !!!
Im sorry za szczawiowa :happy2:

tiffi ja zawsze osobno gotowalam jajka :happy2:Ale moja babcia robila wlasnie z takimi wbijanymi i smak boski byl :happy2:no i ja zaczelam z takimi robic ..u mnie w domu nikt nie jada zup oprucz mnie wiec gotuje je dla siebie :happy2:

atabe jak by to byla moja pierwsza ciaza to bym sie stresowala ,ze tak pozno polowkowe :tak:ale teraz podchodze spokojniej i wcale moim zdaniem to nie bedzie jakos pozno :happy2:bardziej bedzie wszystko widac .
emih ja mam tutaj razowca z polskiego sklepu.
Ale to chyba od hormonow bo wstalam rano i zgage mialam ..wiec nic nie jadlam jeszcze i juz byla .
Jak dzisiaj Kasia w przedszkolu?

kasik zdrowka zycze!!

madzik no to fajnego kancertu zycze :tak:

justa powodzenia na usg!!

Mysza wez tu zagladaj czasem ,a nie jakies odwyki planujesz :happy2:

aisim super,ze zdacydowalas sie isc na l4 ..odpoczniesz sobie :happy2:

chyba wszystko co chcialam napisac :confused:

reklama
ashika to dzwoń do innego a jak się nie uda to na ip do szpitala, uspokoisz się bo teraz stres sam Ci się nakręca z tego wszystkiego i może nasila objawy.Nie męcz się kochana i jedź jak najszybciej! Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości.

idę się przebrać:-p

Do góry