reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

a mnie cycki bolą :-D
Emi ja tu siedzę prawie cały dzień,,, tyle że z nudów podczytuję inne wątki... poza tym oczywiście allegro...gg i tak mi mija dzień :-)
Kurcze jakby mi za to płacili to już pełnia szczęścia :happy2:

reklama
WItam porannie dziewczyny,
Zaraz moja córa poraz kolejny dowie się że idzie do przedszkola i muszę przeżyć jej focha, płacz, złość- no nie wiem co dziś będzie się działo...
A w nocy bolał mnie brzuch tak bardzo że się budziłam :baffled: chyba martwić się zaczynam :baffled: Ashika, daj znać jak będziesz u lekarza bo mi to podobnie wygląda...
A tak wogóle to MIŁEGO DNIA DZIEWUSZKI! :tak:

Ps. Vanilka, wczoraj oglądałam jakiś program na tvnstyle i ciekawa rzecz- rozstępy i zgaga w ciąży to głównie kwestia hormonów... To by tłumaczyło dlaczego nie mam rozstępów po poprzedniej ciąży a kremów specjallistyczncyh mimo tych 25kg na plusie- specjalbnie nie używałam...
A co do zgagi... Przeciez tam nie macie dobrego razowca, jak bodajże Kama kiedyś pisała (co z nią?) więc może to po nim ;)

Ostatnia edycja:
Witam się porannie po weekendzie :-)
Zaraz przejrzę co naskrobałyście przez te 2 dni tylko zrobię śniadanko i kakao :-)

Skarżycie się na zgagę. Nie miałam tej dolegliwośi nigdy życiu więc nie wiem jak to jest. Za to prawie codziennie mam problem z jakimś dziwnym przelewaniem w jelitach i zaparciami :-(

Witam :happy2:

Wczoraj nie pisałam bo dzień był straszny.JAko,że mój instynk wicia gniazda jest juz mocno rozwinięty;-) postanowiłam zrobić znowu generalne porządki.Ugotowałam obiad,Posprzątałam całą kuchnię i łazienkę na błysk.Finał był taki,że najpierw rozbolał mnie strasznie kręgosłup,a jak sie tylko położyłam to bardzo mocno rozbolał mnie brzuch:-( Przypuszczam,że od tego,że podniosłam ciężki kosz na bieliznę.Wzięłam 3 Nospy Forte i Asmag,przeszło mi dopiero gdzieś po godz.,jak polewałam brzuch ciepłą wodą pod prysznicem.M juz pakował rzeczy,bo mieliśmy jechać do szpitala na ginekologię.Dziewczyny nie pamiętam kiedy ostatnio tak się bałam.Myślałam,że znowu stracę dzidzię:-(
Przez cała noc z tych nerwów śniły mi się jakieś koszmary...ochyda:baffled:
Widzę,że te bole niestety nie tylko mnie dotyczą:shocked2: Co się kurcze dzieje,że wszystkie brzuch pobolewa...?A od którego tygodnia pojawiają się skurcze przepowiadaące?

Ashika zamelduj nam obowiązkowo jak wizyta i co gin.powiedział w związku z bólami.

emih daj znać jak kolejna przeprawa córuni z przedszkolem.Po weekendzie pewnie jest jej ciężej rozstać się z mamusią.

Vanilka przez Ciebie znowu przy garach będę stała.;-)Smaka mi narobiłaś strasznego na szczawiową.

kasik szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę:happy2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam

Wczoraj bylismy z dziewczynami na zabawie karnawałowej.
Dzis mnie czeka wizyta u endokrynologa i wizyta u pediatry z jedna-bo cos od trzech dni kaszle i katar zielony.

Czesc dziewczyny!
Co się kurcze dzieje z tymi naszymi brzucholami, ze tak nas pobolewają!
Mi przeszło wczoraj wieczorkiem ale jak dzis wstałam to znów bolało, teraz sie uspokoiło trochę. Kilka osób mi mówiło że to rozciąganie macicy bo jej gwałtowny wzrost teraz nastąpi ale sama już nie wiem! W czwartek ide do gina o zobaczymy, wypytam! a dzis moze ashika cos nam podpowie!!
A jaki macie brzuch przy tych bolach twardy czy miękki??

Nie martwmy sie kochane na zapas!!!

Postanowiłam isc od czwartku na L-4 bo nie ma co tego bagatelizować, stres i przemęczenie nie jest dobre w naszym stanie!

hej dziewczyny:-)
M pojechałdziś już do pracy, nie całkiem zdrowy jeszcze, no ale musiał.
Masakra,miał taką angine, że ja miałąm dosyć:baffled: do tego podejrzenie szkalratyny, więc ja się tylko modliłam by mnie nie zaraził...no ale mam nadzieje, ze to już końcówka choroby;-)
Nie miałam czasu na forum-przepraszam:zawstydzona/y: poprostu wszystkoo było na mojej głowie...zaraz was będe nadrabiać:tak: bo nie wiem nawet co u was...

reklama
Dziewczyny, ja witam się niedzielnie, ale tylko na chwileczkę, bo strasznie mnie rozłożyło.Tchawica mi wysiadła, katar powrócił, kaszle jak... Nie mam siły póki co Was nadrabiać, wczoraj przespałam cały dzień, a od jutro maml4, na tydzień;-).
Odzyskam troszkę sił to na pewno się odezwę:-).
Życzę wszystkim udanej niedzieli:happy2:.
kasik to zdrowiej biedactwo. moglyby juz te chorobska odpuscic nam i dzieciaczkom. u mnie narazie spokoj z chorobami, ale jak to mowia "zlego diabli nie biora". poza tym jestem dobrze zakonserwowana alkoholem (piwko ;-)) z czasow przed ciaza :-D:-D i jak juz przy tym jestesmy, to uwedzona dymem papierosowym
emih nie strasz mnie ze ten chod mi zostanie :szok::szok::szok: ja juz i tak jak zolnierz chodze (wg mojej siostry) wiec jak jeszcze to sie skrzyzuje z kaczka to nie wiem co wyjdzie :-D a jezeli chodzi o te bole brzuchowe typu ciezar, to mi gin powiedzial ze to kosci miednicy sie juz moga rozchodzic dlatego az tak jakby w kroczu czuc bol.
ashika no przewalone z tym brzuchem-moze gin cos poradzi na to...przeciez to bardzo uciazliwe jest :baffled: ja znow ze spaniem mam odwrotny problem. jak tylko przyjmuje pozycje lezaca tak od razu zasypiam. jest to upierdliwe bo nawet filmu nie moge obejrzec ani poczytac wygodnie. musze siedziec i najlepiej pelne swiatlo. moge wypic wczesniej kawe badz ponad litr pepsi i od razu zasypiam-to jest nienormalne!!!wrrrrrrrrrr!!!!
tiffi ale Ci fajnie ze sobie juz tak wszystko wybierasz i urzadzasz... :-):tak: u nas dopiero w maju remont generalny wiec narazie sie za nic nie biore. zreszta dopiero w tym tygodniu ma przyjsc facet do wyceny remontu wiec po tym bede mogla
dopiero wiedziec jak sie rzadzic z wydatkami. ja szczawiowke robie identycznie jak vanilka tylko bez ziemniakow i jajko czasem daje na twardo na koniec plus ryz/grzanki. chyba ze mam swiezy szczaw w listkach to tez przesmazam najpierw na patelni na maselku jak emih :tak:
keeejt ja tez zgaga narazie rzadko-czasem po jajkach np jajecznieca zwlaszcza. ale mam tez te zasrane zaparcia. to od progesteronu, ktorego nam sie w ciazy wiecej wytwarza i on rozleniwia jelita i stad te zaparcia. ja juz je w 90% poskromilam drastycznymi sposobami :tak:
mammi musze Cie skarcic-sama nas upominasz zeby sie nie forsowac i nie przemeczac, i potem co robisz, co?! :wściekła/y: przepraszam ze krzycze ale to dlatego ze sie martwie :tak:. nie wolno tak sie nadwyrezac fizycznie, bo to dla dzidzi grozne. obiecaj ze bedziesz uwazac i do ciezkich rzeczy wolac M. od tego oni sa! ale dobrze, ze wszystko ok :tak::tak::tak:

Do góry