reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Hej, u nas też cudowna pogoda!
Jutro do pracy, ale potem biorę urlop na środę i piątek, więc będę rozkoszować się długim weekendem
yes2.gif
Jeszcze jak będzie nadal taka ładna pogoda, to normalnie jak mini wakacje
laugh.gif

Dziewczyny moje dzieciaki były identyczne. Pomimo wyhasania w dzień i tak budziły się w nocy. Ale teraz już jest ok i jak się nawet przebudzą to co najwyżej przyjdą do nas i dalej śpimy. Ale odpukać Olga zaprzestała na razie wędrówek:tak:
Surv, nieźle, już znasz datę i to na dodatek już!
Renia, widzę, że Ty oprócz "lubienie" prasowania tak jak ja (a propos, już górka urosła:baffled:), lubisz lody tak jak ja. Niedawno otworzyli blisko na osiedlu Zieloną Budkę, więc mam raj i jakie fajne ceny mają:tak:
Dorka, mnie codziennie przez 3 dni głowa rano bolała:crazy:Ale dziś już jest super!
Miłego dnia!

reklama
heloł
u nas znowu nocka do bani
od 23 zaczęła się gorączka i musiałam zastosować nurofen z czopkiem naprzemiennie
+ okłady
i tak trwało to prawie do 2.00
postanowiłam włączyc bactrim bo coś mnie się to nei podoba
a wczoraj bylo tak pięknie i myślałam, że juz mija
no nic dalej robimy jeszcze inhalacje
najgorsze, ze przez ten długi weekend brak moich lekarzy i jak jutro sie nie dogadam z moją pediatrą to poszukam kogoś innego (to tak w razie czegoś)
oczywiście juz boję się nocki bo widzę, ze wtedy najgorzej

Surv no to masz gości
też miałam mieć ale niestety przez chorobę sami siedzimy (ja zapraszałam sama)

Kasiu ja ostatnio w grycankach zasmakowałam - sorbety maja wyśmienite;-)

oki spadam do dzieciaka bo kończy robić inhalacje
miłego dnia

U nas upał od rana, pół nocy spać nie mogłam, bo się w szpitalu przestawilam, więc wstałam w koncu o 6 wychodzę na dwór, a tu szok 18 stopni:szok:
Gości mam, ale planowych i pożądanych, bo siostra z rodziną do roboty w domu i ogrodzie - zaraz jadą do Jeleniej po ziemię i doniczki oraz grilla i zapasy do przetworzenia do lodówki, a ja na huśtawkę wygrzewać Sarę i siebie:-)

Renia, a ta gorączka to też nie może być od alergii? Jak patrzę po okolicy to teraz kwitnie i pyli wszystko co może, więc nie trudno o zaostrzenie. Trzymam kciuki, żeby nic poważniejszego się nie wykręciło!

Kasia, no to niezły weekend Ci się szykuje! A przynajmniej u nas aż do piątku zapowiadają pogodę taką, jak dziś, więc wykorzystujcie ile się da!

U nas dwór na razie dziala super nasennie - wczoraj dziewczyny co prawda do 11 szalały, ale to skomasowane emocje gościowe i entuzjazm Flo, że mama wróciła, za to dziś pospały do 8;-)

Dobra zmykam zmotywować Flo do kościoła, bo tatuś co prawda sumiennie prowadza, ale słabo z namawianiem, więc matka poganka musi dobry PR robić tym wyjściom:-D

surv super, że macie ta przestrzeń życiową
i będziesz miała doniczki z kwiatkami
ja też chcę
wczoraj co prawda wiatr strącił mi 2 więc zostało 6 ale postanowiłam choć jedną mieć z lawendą bo widziałam w castoramie - reszta "pelaśki" czyt. pelargonie

oj jak ja lubię taką pogodę a tu jeszcze d.. blada bo na dwór nawet nie ma szans na wyjście
oczywiście teraz jest oki
nawet zjadł chlebek (oczywiście karmiony musiał byc księciuniu bo strasznie się pieści)
za godzinke zupke pomidorową mam nadzieje wszamie
oj serio juz nie wiem co to
na jesień na bank testy alergiczne robię
a teraz po bactrimie zrobię podstawowe badania z krewki

Kic u nas wieje okrutnie
leci wszystko mimo, ze balkon mam zabudowany

Kasiu fajnie, ze masz wolne to dłuuuugi weekend będzie czad

oki ide sie legnąć

Witam się witam
ale super ta pogoda
mleduję ze powróciłam, dzień był owocny :)
dzisiaj lenimy sie na maxa
muszę do piesy pójść i trochę się pobawić bo sama na podwórku siedzi
zdrówka
i miłego dnia
ja jutro wolne mam huuura i po kwiaty na balkon jadę raniutko :)
za to w środę muszę do pracy i w piątek..

Witam, ja jakos nie mam czasu na bb,bo caly czas gdzies sobie jezdzimy i caly dzien na dworzu:tak:
Survi dobrze ze juz w domu:tak:fajnie masz z tym ogrodem :tak:
Renia zdrowka dla Tymka:tak:
U nas na szczescie bez goraczki Misia ale kaszle i czasami jej cos z nosa poleci:baffled: a ja nie mam sie w co ubierac w taka pogode:baffled:Myslalam ze juz nie bede w ciazy w takie upaly:confused:
Dzis mecza mnie skurcze ale nie wiem czy to te prawdziwe? Wezme ciepla kompiel wieczorem i zobaczymy co sie dalej rozwinie:tak:Jak nie to maj juz blisko wiec nie bede rozczarowana:tak:
Milego wieczoru

wszyscy chyba grilują;-)

moje małe sie świetnie bawi ale zobaczymy jak nocka
ja wróciłam z churcha - serio pogoda cudna ale puchnę więc całe szczęście termin na maj;-)
idę zaraz robic kolację - zażyczył sobie uwaga - sinlaca:szok:
moje małe chłopaczysko
jestem ciekawa czy jak Ignaś będzie jadł mleczko z cycusia to tez bedzie chciał;-)

kolega z góry znalazł pięknego labka w piątek wieczorem jak był na spacerze
normalnie wychudzona bidula, z obrożą tak ściśniętą, że aż w kark się wpijała
był wczoraj u wetki i okazuje się że zachipowany więc pewnie właściciela znajdą
jestem ciekawa czy wyrzucony bo juz podrósł czy uciekł?
jak właściciel sie nie znajdzie , a któras z Was będzie chciała "biszkopta" to dajcie znać
bo trzeba będzie znaleźć mu domek

ok zmykam bo inhalaacje a najpierw kolacje musi moje małe szczęście wszamać

Hej wieczorkiem:)
U nas dziś już chłodniej, bo wiatrzysko okropne, ale i tak byliśmy na dworze, bo cieplutko:)
wróciliśmy przed 19 bo Liwka już śpiąca, więc trzeba się było ewakuaować:-p
Renia to sobie Tymi kolację zażyczył:-Dno Kuba sobie życzy kaszkę od Liwki (kupuję takie rossmanowskie z herbatnikami i rzeczywiście są pyszne:-p) ewentualnie owocki ze słoiczka, jogurciki nestle, kaszkę/budyń baby dream:-ptakże nastaw się że kupujesz razy dwa;-):-Dza to Liwa ostatnio zjadła Kubie danonka:szok:jestem w szoku, bo Kuba zaczął jeść nabiał jak miał 3 latka (alergia) a ta za jogurt/budyń/kaszkę dałaby się pokroić:-pa może Tymi ma tego wirusa co miał Kuba-właśnie wysoka gorączka, którą trudno zbić,kaszel i katar.Tylko u nas najpierw było 3 dni wysokiej gorączki a potem doszedł katar i kaszel. Moja pediatra twierdzi że to jakaś "ala" grypa:confused:
Dorka :szok::szok:Ty nam tu zdawaj relację co i jak, bo cicho siedzisz a jeszcze przed Pat się wciśniesz;-):-p
Surv nieeee no takich gości to można mieć:-p:-D
Pabla u nas podobnie:sorry:Oli się przespała w wózku ok 40min (wstała ok 15) i do 21.20 zabawa z tatusiem, musiałam przydusić kołderką żeby w ogóle zasnęła:baffled:dziś poszło lepiej:-pw nocy i tak się budzi w najlepszym wypadku 2 razy, a w najgorszym hmmm trudno zliczyć:-p
Kasia no i pozytywnie myślę w przyszłość-jakieś 2 lata i będą spać całą noc:-p:-)

Mój Kuba sobie zażyczył pizzę, dobrze że miałam uchowaną Rigę w lodówce:-p

spokojnej nocki!

witam z rana
znowu piekna pogoda
normalnie niech juz tak zostanie

nocka przespana
tzn ja czuwałam trochę żeby sprawdzac stan juniora, ale gorączki nie miał
pospaliśmy dziś do 7.30

Kic u nas właśnie zaczęlo się katarem i kaszlem (katar taki przeźroczysty)
dlatego pomyślałam, że to chyba alergiczne
a później zaczął gorączkować i w sumie 2 nocki z gorączką
ale od wczoraj daje bactrim - oby poskutkowało
teraz to mi serio nie potrzebne choroby bo cc niebawem i trzeba byc zdrową
No nastawiam się na podwajanie wszelakich produktów bo zazdrość pewnie będzie robic swoje;-)

Dorka no od jutra maj to rozpakowywać się można
ja teraz to w luźnych tunikach biegam i jest w sam raz
ale czuję jak od tego ciepła puchnę

dobra idę podawać leki juniorowi
miłego dzionka

reklama
No po kompieli wszystko sie uspokoilo:-DMialam kilka leciutkich sorczy ale takie to mam codziennie wiec sie juz nie przejmuje:tak:
Renia ja tez mam duzo tunik ale wszystkie w ciemnych kolorach:baffled: Musze na dzis jaki stroj wymyslec:tak:
Kic ja tam bym chciala sie przed Pat wcisnac tak na prawde:-D:-p
My jutro wyjezdzamy do G siostry tesciowej na wies:tak:Misia cala szczesliwa bo bardzo lubi siostrzenice G Markie ktora jest w wieku Misi:tak: a Misia na tesciowa G siostry mowi babcia:-D Tam nie bede miala neta wiec do soboty nie bede sie odzywac:tak: Jakby cos to smsem dam znac:tak:
Dzis G w domu(nie musze obiadu robic:laugh2:), u nas dzis G siostry dziec,bo oni obydwoje jeszcze w pracy dzisiaj:tak:
U nas cieplo,ale pozniej maja byc burze:baffled:
Milego dnia zycze:tak:

Do góry