reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

U nas też zimnica. No może jakby wiatru nie było, to byłoby lepiej niż wczoraj ale niestety wieje i jest bardzo nieprzyjemnie.
Surv, mi tez zaczyna się "masakra" urodzinowa;-)
Pabla, ja też bardzo się cieszyłam jak wydawałam ubranka i inne sprzęty ( a właśnie, mam krzesełko do karmienia z Ikea i leżaczek bujaczek z FP - jakby ktoś potrzebował), tylko że ... ona wracają:szok: I tylko szukam kolejnej małej istatki, która mogłaby je ponosić/używać a nie leżały u mnie ;-)
U nas w przedszkolu w przyszły wtorek jest dzień otwarty, tzn. takie zebranie. Dzieciaki poznaja salę, panie. Taka pogadanka. Olga juz nie może się doczekać. Jest przekonana, że wie któa to będzie jej sala:-D

reklama
Witam, wczoraj nie chcialo mi sie pisac,ale za to zebralo mi sie na wspominki i przelecialam nasze zdejcia na zamknietym. Nie dowiary ze tak nasze dzieci urosly:tak:Byly takie malutkie a teraz:szok:

Kic ja w 2 ciazy tez nie chcialam za duzo przytyc a przytylam 25kg:baffled: Trzymam za Ciebie kciuki:tak:
Survi u nas tez katar po pas:baffled: Ja daje wit.C , Calcum, smaruje mascia majerankowa, Inhanol na pizamke i poduszke i Nasiwil ale chyba musze wlaczyc inhalacje z soli fizjologicznej:tak: Super ze wyjazd sie Wam udal,my bylismy w niedziele na wsi i Misia tez caly dzien na dworzu:tak:
Kasia fajnie z tym przedszkolem:tak: Dobrze ze Olga tak chetnie chce isc do przedszkola:tak: A to ze do Ciebie wracaja rzeczy to cos w tym jest;-)
Madzia jak urodzilas Macka troche bylas pulchna ale jeszcze nie mial roku a juz wyszczuplalas:tak: Wczoraj widzialam zdjecia:tak::tak::tak: Teraz tez szybko zrzucisz to co przybedzie:-D
Pabla na pewno Sonia jeszcze przybierze na wadze i bedzie ok:tak: ja chyba nie dala bym rady 3 bulek zjesc:-D
Sylcia super ze Olcia taka dzielna:tak:To szybko wstajecie my tak ok 8-9 zalezy:tak:
Renia to udanego wyjazdu:tak:

U nas dzis tak sobie ok 10st. Co chwile pada, slonce od czasu do czasu przebija. Ja sie niebardzo czuje, gardlo boli i zatoki zawalone. Zaraz musze poplacic rachunki ale mi sie nie chce:baffled:
G wczoraj dzwonil po przedszkolach mamy duze szanse do jednego z przedszkoli tylko one ma byc prywatne:-( Zobaczymy ile beda wolac:tak: Dzis G ma isc po karte zgloszeniowa. W tym przedszkolu co skladalismy podanie Misia jest na 17 miejscu rezerwowym i marne szanse na przyjecie. Teraz musimy czekac do podpisania umow, jak ktos sie nie zgosi to wtedy my mamy szanse:tak: Najwyzej zapiszemy do prywatnego a potem przepiszemy:tak:

Pabla jak tylko będę pewna że będzie dziewczynka to chętnie przygarnę małe różowe, dziewczęce ciuszki:tak:po Kubie spróbuję coś sprzedać na all ale nie lubię się bawić w to wystawianie, a część mam nowych:dry:no ale chciałabym chociaż jakieś grosze za nie, bo bym miała na jakąś sukienkę:-p
Kasia może to nie na wątek otwarty ale taki leżaczek to chętnie by wzięła moja mama do żłobka:tak:obecnie używają mój, też z FP ale wiadomo że za niedługo będę go potrzebować, potem pewnie też dam do niej bo wiadomo jak to placówka państwowa na takie gadżety nie mają kasy.
Madzia absolutnie nie czuję że będzie dziewczynka:no:cały czas mam wrażenie że będzie 2 chłopczyk, dlatego szukam tych tabel i sprawdzam:-p:-D:-D:-D20.05 idę na kontrolę i jak moja ginka nie potwierdzi dziewczynki na tym jej USG to umówię się znowu prywatnie do tego lekarza co mi robił 4d zobaczymy czy będzie nadal obstawiał córeczkę:-p
a ja od rana liczę kalorie i co....i d*** M przyszedł do domu z pizzą:angry:no i jak tu wytrzymać:angry::-D

witajcie moje mile
pozwólcie, że dzisiaj tak skromnie ale wytłuumaczenie jest na zamkniętym:-D otóż w koncu jutro piatek i parapetówę czas zacząć:-p:cool2: jutro obiecuję dalszą część zdjęć:tak: (bo jeszcze góra została do opicia:-p)

Witajcie! W końcu ciepło u nas jest! Na tę okoliczność kupiłam sobie wczoraj dżinsy....w rozmiarze 34:-D I to nic, że w Kaphalu, gdzie rozmiarówka zaniżona, samopoczucie i tak mi to poprawiło na pół dnia:-p

Flo jednak się nieco rozkłada mimo domowej kuracji, więc została dziś w domu i będziemy dalej stosować zmasowany atak przeciwchorobowy:tak:

Dorka, no to super, że jednak może będzie to przedszkole:tak: Wczoraj moja siostra składała podanie do przedszkola, które ja też jako 2 czy 3 wybralam i mówiła, że bylo jeszcze 10 wolnych miejsc, a koniec pierwszego etapu rekrutacji dziś, więc być może jest nadzieja, że się załapiemy...

to idę po kawę - ktoś chętny?;-)

Survivor Ty kupujesz mniejsze ,a ja większe, w sensie roziągliwe getry.Brzuch mi rośnie w zastraszającym tempie,jak sobie wczoraj popatrzyłam na zdjęcia z poprzedniej ciązy,to kurcze taki bebech miałam na początku 5 m-ca:szok:,a wieczorem to już w ogóle masakra.
Do przedszkola sie dostaniecie napewno,skoro jeszcze wolne miejsca są.U nas dzisiaj kończy się nabór dodatkowy do przedszkola na drugim końcu miasta,ale lepsze to niż nic,a wyniki dopiero ok 26.05
Zdrówka dla Flo!!!
Tosika aż poleciałam na fotki,no i szał po prostu.Super! A i drzewka masz piękne:tak:
Dorka dobrze,ze jeszcze jakaś opcja przedszkolna jest:tak:
Kasia super ta wasza banda:-D

no faktycznie dzisiaj cieplej,ja się wyletniłam na maksa,ale kurcze w te zimowo-jesienne ciuchy już się prawie nie mieszczę.Zaraz sobie herbatkę walnę,bo coś chłodno jednak:-p

WItam rankiem:)
Kubuś już w żłobku, a ja po śniadanku. dzisiaj leniwie, ale zaraz zabieram się za drukowanie pierwszej strony z pracy bo jutro do podpisu może złożyć.
U nas też pogoda się poprawia, jak dalej tak cieplutko będzie to mama zabierze małego na wieś:tak:
Madzia mi też w tej ciąży szybciej było brzuch widać. No i jakoś szybciej i więcej tyję:-p
Surv no wow, piękne rozmiary:tak:zdrówka dla Flo!my nadal czekamy na wyniki z przedszkola:confused2:
Tosika no szał:tak:
Kupiłam wreszcie fotelik do mamy do auta,ale pomimo 3*** w testach jakość absolutnie nijak się ma do naszego MCtobi, no ale szkoda mi było kasy, na takie przewożenie może być,a na MC rodi Kuba jest jeszcze i za niski i za szczupły:sorry:
miłego dzionka!

Surv, 34? No pięknie! Rokowania, żeby Flo dostała się do przedszkola są dobre. Oby, oby!
Madzia, trzymam kciuki, żeby Maciuś sie dostał
U nas ładnie słonecznie. Jutro ma być już super. Na moim kaledarzu ściennym jest napisane, że jak śnież w maju popruszy, to lato wysuszy ;-)

Witam i ja zjadlysmy z Misia platki na sniadanko(trzeba zaczac gonic Survi w odchudzaniu;-)). Przed chwila G dzwonil ze Misia zostala przyjeta do przedszkola:happy::happy::happy::tak:Troche daleko od nas ale G bedzie ja wozil samochodem:tak:Zaraz ide robic kawke:tak:
Survi niezle z tym rozmiarem:tak:Ja narazie to marze o rozmiarze 40:eek: Zdrowka dla Flo:tak:U nas jakby lepiej z katarem w sensie ze nie leci jej co chwile:tak:wczoraj zrobilismy jej inhalacje i chyba pomoglo:tak:
Madzia,Kic mi w drugiej ciazy tez szybciej brzuchol wyskoczyl:tak:
Kasia u nas tez lepiej niz wczoraj,oby tak zostalo:tak:
Tosika zaraz lec na zamkniety:tak:
No a ja dzis i jutro na noc,dobrze ze choc kawalek niedzieli wolnej. Dzis troche lepiej sie czuje(chyba przez to slonce i wyzsza tem:tak:),ale juz nie moge sie doczekac wolnego:tak:Ide robic ta kawe i moze pozniej pojde na spacer z Misia.

reklama
Witajcie kochane :)
Wiem, wiem, 100 lat mnie nie było ale.... wytłumaczę się na zamkniętym.
KAMU mnie zmobilizowała sms-kiem więc dopadłam kompa i jestem.
Tesknię za wami nieustająco ale doba za krótka. Ostatnio jedyny czas na net zdarza mi się w pracy.

Brzuchatkom jeszcze raz gratuluję :)) ...i troszkę zazdroszczę jednak.
Przy mojej obecnej sytuacji domowej 3-ci dzidziol niestety NO WAY.

Tosika, obejrzałam zdjątka .....echchch...ślicznosciowo :) GRATULUJĘ
..no i udanej parapetówki życzę.
Może i ja się kiedyś doczekam...tylko nie wiem czy z tym m. :(

Survi.... 34????? WOW! Ja znowu dobiłam do 40. A już było normalne 38.
Chociaż w 38 z C&A i H&M wchodzę spokojnie. Lubie ta ich rozmiarówkę :)).
ZDRÓWECZKA DLA FLORKI:tak:

Dorka, fajnie że macie przedszkole :)
My złozylismy wniski do 5 okolicznych ale 4 nas odwaliły.
Tasia pójdzie tam gdzie chodzi Bartek. W sumie dobrze. Nie ma dylematu czy tu czy gdzie indziej.
Mała zna i lubi to przedszkole a poza tym panie które uczyły Bartka teraz będą prowadziły grupę maluszków. Fajnie bo je znam i mam zaufanie.
Tylko problem PAMPERSOWY nadal mamy.
Mała bździągwa wszystko kuma. Gada ja Hanka Bielicka, wykłóca się o wszystko, wie że trzeba sikac do nocnika i co? i leje (brzydka mówiąc) na podłogę.:no:
No nic, do września mamy czas. Może będzie jako tako.

OKi , biegnę do roboty bo mnie szef przez kolano zaraz przełoży i lał będzie;-)
BUZIAKI wielkie dla wszystkich maluszków i cioć od Natasi.

Do góry