reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

W moim szpitalu wymagane są pampersy, chusteczki, ręcznik, ubranka, maśc do pupy, niedrapki, pieluszki tetrowe, kocyk... jednym słowem nie zapewniają nic prócz płynu do kąpieli :)

reklama
Jodełka szkoda że się wcześniej nie zgadałyśmy to byśmy wzięły po 2 otulacze. Bo teraz jak już przyszły to jeden zabrała moja 7 letnia córka i się nim przykrywa w nocy jak jest gorąco, a drugi chce moja 15 letnia córka ;)

Dziewczyny a tak z innej beczki, co bierzecie do szpitala dla dziecka?
Bo ja dla dziecka to listę mam krótką (w porównaniu do tego co biorę dla siebie :p ):
- ubranka
- pieluszki (jednorazowe, tetrowe, flanelowe)
- kocyk
- do przewijania: maść do pupy, maść przeciw odparzeniom, chusteczki nawilżane
- patyczki higieniczne (do pielęgnacji pępuszka)
- do przemywania oczu: sól fizjologiczna i gaziki jałowe
- smoczek

To wystarczy? A może czegoś nie muszę brać? (np tych rzeczy do przemywania oczek - może to dają w szpitalu?)
Bo czasem na listach wyprawkowych w necie widzę jeszcze ręcznik, płyn do kąpieli. Ale kąpiel to chyba leży po stronie położnych więc nie trzeba tego brać? A ręcznik dużo miejsca zajmuje hehe ;) Płyn też mam taki duży kupiony. Taki wielki wręcz :p Dlatego jak nie trzeba to bym tego nie brała.

U mnie w szpitalu wszystko mama robi, mycie też. Oczywiście można położną poprosić pewnie, ale tak do końca nie wiem.

Przyszedl mi kocyk bambusowy wlasnie przed chwila i musze powiedzieć ze jest cudowny. Zakochalam sie w materiale. Takze jak ktos sie zastanawia to ja polecam.
Ja się podpisuję. Ja zaczęłam od pieluszki, ale potem całą pościel kupiłam, łącznie z większą poduchą na później, żeby był komplecik :)

U mnie w szpitalu wszystko mama robi, mycie też. Oczywiście można położną poprosić pewnie, ale tak do końca nie wiem.

O to ciekawe, takiej opcji się nie spodziewałam;) i gdzie się myje to dziecko? Bo na jakąś wanienkę tam to nie ma co liczyć pewnie więc jak, w tych szpitalnych umywalkach??

reklama
Do góry