@Mendoza813 tak właśnie zamierzam zrobić Kupię elastyczną chustę u Pentelki, jak maluchy polubią (i mąż też ) to zainwestuję w porządniejsze tkane jak już będą większe.
reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
u nas chusta się nie sprawdziłą........wiec teraz nawet w to sie nie bawię.@Mendoza813 tak właśnie zamierzam zrobić Kupię elastyczną chustę u Pentelki, jak maluchy polubią (i mąż też ) to zainwestuję w porządniejsze tkane jak już będą większe.
Mieliśmy tkaną, sprzedałam za tyle samo co kupiłam wiec przynajmniej nie straciłąm, nie wiem czy elastyczna chusta na lato to dobry pomysł...zarówno rodzic jak i dziecko będą się pocić i przegrzewać.
Ale to tylko moje zdanie, bo już przetestowałam
Julita, liczę się z tym, że nie wyjdzie, albo dzieci nie polubią, albo my się nie nauczymy. Ale spróbować warto, zwłaszcza, że w pewnych sytuacjach byłoby nam na pewno łatwiej zawiązać sobie po dziecku każdy, niż targać wózek ze sobą.
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Ależ oczywiście, zgadam się z Toba w 100%. Myślisz ze ze mną było inaczej? Też musiałam się na własnej skórze przekonać.Julita, liczę się z tym, że nie wyjdzie, albo dzieci nie polubią, albo my się nie nauczymy. Ale spróbować warto, zwłaszcza, że w pewnych sytuacjach byłoby nam na pewno łatwiej zawiązać sobie po dziecku każdy, niż targać wózek ze sobą.
Powiem Ci jak było u nas, moje dziecko nie znosiło wózka wiec myślałam naiwnie że chusta to jest to. I nici...jak ją już zawiązałam. to dała radę tak posiedzieć 10 minut i jak zaczęła się drzeć to głowa mała a ja nie wiedziałam jak szybko ją rozsupłać z tej chusty...
Koleżanka miała podobnie, a że ona jeszcze w lato wybrała się z dzieckiem na miasto w chuście to na środku miasta musiała się odmotać i w sumie taskała i chustę i dziecko w dodatku była bez stanika bo tak było jej w chuście wygodniej ...porażka...
ale tak jak napisałam ja musiałam się o tym sama przekonać bo byłam niedowiarkiem;P
ale to też zależy od dziecka...
Mendoza813
Fanka BB :)
Ależ oczywiście, zgadam się z Toba w 100%. Myślisz ze ze mną było inaczej? Też musiałam się na własnej skórze przekonać.
Powiem Ci jak było u nas, moje dziecko nie znosiło wózka wiec myślałam naiwnie że chusta to jest to. I nici...jak ją już zawiązałam. to dała radę tak posiedzieć 10 minut i jak zaczęła się drzeć to głowa mała a ja nie wiedziałam jak szybko ją rozsupłać z tej chusty...
Koleżanka miała podobnie, a że ona jeszcze w lato wybrała się z dzieckiem na miasto w chuście to na środku miasta musiała się odmotać i w sumie taskała i chustę i dziecko w dodatku była bez stanika bo tak było jej w chuście wygodniej ...porażka...
ale tak jak napisałam ja musiałam się o tym sama przekonać bo byłam niedowiarkiem;P
ale to też zależy od dziecka...
No właśnie to jest problem z chustami. Można mierzyć nawet z dzieckiem w sklepie. Pani pokaże co i jak, ale wtedy to trwa kilka minut i nawet jak dzieć jest spokojny, to nie do końca wiadomo jak długo wytrzyma.
My latem też nosiliśmy malucha w chuście, ale fakt, że nie w te najcieplejsze godziny. O takiej porze często nawet nosa z domu nie wystawiałam z dzieckiem. Ale już pod wieczór często brałam syna do chusty i szłam podlewać krzaczki. Wygodnie, bo obie ręce wolne.
Kobiety czasem piszą, że są w stanie coś z dzieckiem w chuście zrobić w domu, prasować lub gotować. Mi się nigdy nie udało. Dla mnie chusta to jednak przedłużenie brzucha i po prostu nie sięgałam rękami, żeby coś powazniejszego porobić. Tu lepiej chyba tkaną bo ją można inaczej wiązać, na bok albo plecy. No, ale to wyższa szkoła jazdy
nieufna
Zamierzam zaopatrzyć się w taki monitor. Któraś z Was korzystała?
Link do: Fanaberia czy głos rozsądku? Rzecz o monitorach oddechu.
mamawiki32
Nieufna my mieliśmy płytkowy. Mi to zapewniało spokojny sen. Mieliśmy dwa alarmy, które jakoś głębiej mnie zastanowiły. Może tylko a może aż dwa. Było też kilka fałszywych.
DiNatale_DelMare
Zaciekawiona BB
Zamierzam zaopatrzyć się w taki monitor. Któraś z Was korzystała?
Miałam dla córki. Mając 10 dni podczas snu zachlysnela się i zaczęła się dusić. Traumatyczne przeżycie i dobrze, ze wtedy byłam w pokoju. Tydzień na intensywnej terapii i kupiłam monitor. Montowany do pieluszki. Dla drugiej córki też am zamiar kupić. Dla Nas niezawodny i niezbędny "gadżet"
reklama
DiNatale_DelMare
Zaciekawiona BB
DiNatale a jaki polecasz?
Miałam Respisense Dito i polecam i podobno Snuza Go też spoko.
Podziel się: