reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

ja też tak myślałam ale wózki głebokie są dość drogie, i jest o wiele mniejszy wybór niż wielofunkcyjnych, a spacerówkę i tak pewnie jeszcze dokupie.
co fakt że jak gondola fajna to z kolei spacerówka do kitu i odwrotnie

reklama
co do kocykow, to wszystko zalezy z jakiej bawelny i jakiego minky sa zrobione, ale tez od osobn iektore sie cenia babeczki ponadto, a niektore to sie zastanawiam czy nie doplacaja, bo wiem ile kosztuje material, wiec wogole biora grosze za szycie.
a nie chcesz sobie sama uszyc? ja bede szyla, ale jak juz bede na 100% wiedziala ze to dziewczyna

co do chust, to elastycznych nie polecam, mozna dzidzie od razu w normalna wiazac, warto umowic sie na spotkanie z doradca chustowym pokaze na dziecku odrazu jak to zrobic, bo zle zawiazanie ogladaja yutube czesto sie zdarza. ja mam chuste z welna wiec bede kupowala jakas lekka na lato napewno. o ile dzidzia nie bedzie miala jakis problemow z napieciem czy asypetria bo wtedy nie mozesz nosci.

Ja wózeczek mam coletto matteo 3w1, jak się sprawdzi zobaczymy, mi się spodobała obrotowa podstawa i małe wymiary stelaża, dla mnie ważne bo mamy mały bagażnik
images

Tak podczytuję o chustach też się przymierzam tylko boję się czy nie będzie nam gorąco, no i czy jak maluch nauczy się tej ciągłej bliskości nie będzie protestował żeby poleżeć
Dobrze myslisz :) wszystko z umiarem :) ja bede pewnie uzywac chusty glownie po to by szybko pojsc po synka do szkoly ;)
Ja jestem zdania ze dziecko wychowujemy od pierwszego dnia zycia.. dzieci bardzo szybko lapia i jak je choc troche np pokolyszemy to pozniej jest problem bo chca caly czas.. u mnie kangurowanie to podstawa, noszenie na rekach po domu to dramat.. nigdy tak nie robilam i robic nie bede...

Dobrze myslisz :) wszystko z umiarem :) ja bede pewnie uzywac chusty glownie po to by szybko pojsc po synka do szkoly ;)
Ja jestem zdania ze dziecko wychowujemy od pierwszego dnia zycia.. dzieci bardzo szybko lapia i jak je choc troche np pokolyszemy to pozniej jest problem bo chca caly czas.. u mnie kangurowanie to podstawa, noszenie na rekach po domu to dramat.. nigdy tak nie robilam i robic nie bede...
Dobrze mi podpowiadasz. Jak Martyna pójdzie do przedszkola to małą bym mogła wiązać i spokojnie z nią do tego przedszkola iść. Ale u mnie nie ma doradcy chyustowego. A jak źle zwiąże? Trochę się boję.

sa warszraty chustowe, to moze pojedziecie na takie jeszcze w ciazy? a od zlego jak zamotacie dzidzie z tego co jest na youtube to mozecie zdjecie podeslac to wam choc troche powiem czy jest ok.

Ja to jeszcze muszę męża przekonać, żeby się nie bał chusty. Bo wczoraj zapytał, czy może być tak, że ja będę nosić w chuście, a on w nosidle. Więc musiałam mu tłumaczyć, że z tego co się orientuję, to chusta dla noworodka jest OK, ale nosidło już nie. Mam nadzieję, że się przekona i przestanie bać, bo głównie chodzi mu o to, że się boi, że źle zawiąże i dziecko mu wypadnie. Ja też mam stresa, ale optymistycznie zakładam, że skoro tyle osób przede mną dało radę się tego nauczyć, to ja chyba też dam, poza tym co się będę przejmować na zapas ;)

reklama
Ja to jeszcze muszę męża przekonać, żeby się nie bał chusty. Bo wczoraj zapytał, czy może być tak, że ja będę nosić w chuście, a on w nosidle. Więc musiałam mu tłumaczyć, że z tego co się orientuję, to chusta dla noworodka jest OK, ale nosidło już nie. Mam nadzieję, że się przekona i przestanie bać, bo głównie chodzi mu o to, że się boi, że źle zawiąże i dziecko mu wypadnie. Ja też mam stresa, ale optymistycznie zakładam, że skoro tyle osób przede mną dało radę się tego nauczyć, to ja chyba też dam, poza tym co się będę przejmować na zapas ;)

Papagena, dlatego ja mimo wszystko polecam elastyczną chustę. Jest bardzo prosta do związania no i bardzo tania w odróżnieniu od tkanej, a nigdy nie wiesz czy dziecko polubi chustę.
My wyszliśmy z założenia, że to dla nas obojga, a mąż też nie bardzo chciał się z tkaną bawić. Stąd taka na początek a później nosidło (nie wisiadło jak margerrita zauważyła), bo jednak nosidło łatwiejsze w obsłudze..

Do góry