reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
A co Wam polecał? Jakie wózki?
Może miał jakiś profit z tego ;)
Nie doczytałam nigdzie na necie o problemach z kołami, ale oczywiście jeszcze poczytam.

A co Wam polecał? Jakie wózki?
Może miał jakiś profit z tego ;)
Nie doczytałam nigdzie na necie o problemach z kołami, ale oczywiście jeszcze poczytam.

Właśnie dlatego, że też podejrzewam, że co sprzedawca, to opinia (znaczy lepsza marża), to bardzo się tym nie przyjęłam. Powtarzam, bo może coś w tym jest z prawdy. Nie wiem..
Szczerze, to było równo rok temu i nie pamiętam, co bardziej polecał, bo my poszliśmy z konkretnymi typami do oglądania i w sumie kupiliśmy upatrzony.

PapaGena ja polecam bo poniżej 100 kupowałam :d piorę prasuje i super nadal jest ...co do Lamillou no reklamują je aktorki -one coś z tego chcą mieć ...wiec pewno ceny takie a nie inne..
Mam z tej str. co pisałam dużą kołdrę minky z wypełnieniem....prałam ja w pralce ,wirowałam na 1200 i nic się z nią nie stało-ani się nie zbiła ani nic...do tego jest b. ciepła ,często pod nią spię ....warto więc :D Nie mam jaką jakoś mają te co ktoś szyje....jak się zachowa po praniu i prasowaniu...

Nieufna - my mamy Tako dla naszej pociechy. Wlasnie model city move.
Ja nie sugeruję się opiniami ludzi, którzy sprzedają wózki. Oni mają parcie na konkretne modele. Nam polecał model, który w ogóle nie jest znany, po zaczerpnieciu opinii z internetu i innych mam okazuje się ze to niezle gowno. Oni mają płacone za sprzedaż konkretnego modelu. Dlatego tym akurat się nie sugeruję. Tako miałam dla jednego dziecka i dla drugiego teraz też kupiliśmy.
A jeśli chodzi o opinie - każdy wózek ma i dobre i zle.
Teraz monoc Camarelo czy jakoś tak, super wózki. Znajoma kupiła i po dwóch uzyciach szlag trafił mechanizm składania i skrętne koła. Ot co. Kwestia egzemplarza.

Przejrzałam tę stronę i nadal nie wiele wiem ... nie ma wózka idealnego(no chyba, że kosztuje ponad 5 tys).

A co kupiłaś? I czy jesteś zadowolona?

Nieufna, my kupiliśmy Bebetto Holland model z tamtego roku. Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Jedyne, co dla mnie jest wadą, to kosz pod spodem. Jak go za dużo napakuję, to ociera o przednie koła przy skręcaniu. Składa się ok, ciężki nie jest, gondola jest bardzo duża, łatwo wyjmuje się z niej środek do prania. Spacerówkę mało używamy bo teraz maluch spaceruje głównie w nosidle Mei-Tai. Podobało mam się, że to pierwsze nosidło ma budkę jak gondola, więc można malucha zasłonić od słońca czy wiatru.
Za 3w1 zapłaciliśmy 1550zl.

No ale zgodnie z zaleceniami sprzedawcy, poniżej 3 tysięcy to nie ma sensu podchodzić do takiego wózka.. Wg mnie nic bardziej mylnego. Ważna jest gondola na początek, a ze spacerówki wygodniej przejść na parasolkę, która często też kolo 1000zl kosztuje.

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z chustami? W szczególności czy warto inwestować w elastyczną na początek, czy od razu w tkaną? Ja się skłaniam do chusty, bo póki będziemy we dwójkę z mężem w wakacje w domu, to pewnie łatwiej nam będzie zawinąć po maluchu każdy niż siłować się z wózkiem...

Do góry