reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
A co Wam polecał? Jakie wózki?
Może miał jakiś profit z tego ;)
Nie doczytałam nigdzie na necie o problemach z kołami, ale oczywiście jeszcze poczytam.

A co Wam polecał? Jakie wózki?
Może miał jakiś profit z tego ;)
Nie doczytałam nigdzie na necie o problemach z kołami, ale oczywiście jeszcze poczytam.

Właśnie dlatego, że też podejrzewam, że co sprzedawca, to opinia (znaczy lepsza marża), to bardzo się tym nie przyjęłam. Powtarzam, bo może coś w tym jest z prawdy. Nie wiem..
Szczerze, to było równo rok temu i nie pamiętam, co bardziej polecał, bo my poszliśmy z konkretnymi typami do oglądania i w sumie kupiliśmy upatrzony.

PapaGena ja polecam bo poniżej 100 kupowałam :d piorę prasuje i super nadal jest ...co do Lamillou no reklamują je aktorki -one coś z tego chcą mieć ...wiec pewno ceny takie a nie inne..
Mam z tej str. co pisałam dużą kołdrę minky z wypełnieniem....prałam ja w pralce ,wirowałam na 1200 i nic się z nią nie stało-ani się nie zbiła ani nic...do tego jest b. ciepła ,często pod nią spię ....warto więc :D Nie mam jaką jakoś mają te co ktoś szyje....jak się zachowa po praniu i prasowaniu...

Nieufna - my mamy Tako dla naszej pociechy. Wlasnie model city move.
Ja nie sugeruję się opiniami ludzi, którzy sprzedają wózki. Oni mają parcie na konkretne modele. Nam polecał model, który w ogóle nie jest znany, po zaczerpnieciu opinii z internetu i innych mam okazuje się ze to niezle gowno. Oni mają płacone za sprzedaż konkretnego modelu. Dlatego tym akurat się nie sugeruję. Tako miałam dla jednego dziecka i dla drugiego teraz też kupiliśmy.
A jeśli chodzi o opinie - każdy wózek ma i dobre i zle.
Teraz monoc Camarelo czy jakoś tak, super wózki. Znajoma kupiła i po dwóch uzyciach szlag trafił mechanizm składania i skrętne koła. Ot co. Kwestia egzemplarza.

Przejrzałam tę stronę i nadal nie wiele wiem ... nie ma wózka idealnego(no chyba, że kosztuje ponad 5 tys).

A co kupiłaś? I czy jesteś zadowolona?

Nieufna, my kupiliśmy Bebetto Holland model z tamtego roku. Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Jedyne, co dla mnie jest wadą, to kosz pod spodem. Jak go za dużo napakuję, to ociera o przednie koła przy skręcaniu. Składa się ok, ciężki nie jest, gondola jest bardzo duża, łatwo wyjmuje się z niej środek do prania. Spacerówkę mało używamy bo teraz maluch spaceruje głównie w nosidle Mei-Tai. Podobało mam się, że to pierwsze nosidło ma budkę jak gondola, więc można malucha zasłonić od słońca czy wiatru.
Za 3w1 zapłaciliśmy 1550zl.

No ale zgodnie z zaleceniami sprzedawcy, poniżej 3 tysięcy to nie ma sensu podchodzić do takiego wózka.. Wg mnie nic bardziej mylnego. Ważna jest gondola na początek, a ze spacerówki wygodniej przejść na parasolkę, która często też kolo 1000zl kosztuje.

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z chustami? W szczególności czy warto inwestować w elastyczną na początek, czy od razu w tkaną? Ja się skłaniam do chusty, bo póki będziemy we dwójkę z mężem w wakacje w domu, to pewnie łatwiej nam będzie zawinąć po maluchu każdy niż siłować się z wózkiem...

Do góry