reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
Czy jest tu mama z UK, która doradziłaby mi jakie kosmetyki dla dziecka kupić? Dostałam w prezencie od koleżanek taki kosz jak odchodziłam z pracy, a teraz czytałam artykuły, że firma Johnson & Johnson jest rakotwórcza i ogólnie że uczula... A polskich produktów tu nie dostanę... :(

Hej ja rowniez nie bede uzywala J&J natomiast zdecydowalam sie na mum and me. Znajdziesz w Tesco lub Boots. Ma duzo pozytywnych opini. Ja wlasnie zamowialam :) bardzo czesto sa promocje wiec nie wychodzi jakos mega drogo :) To jest ta firma, oczywiscie sa rozne kosmetyki i emolienty ktore robia dla maluszkow:
Link do: Tesco direct: Mum & Me Baby Ultra Mild Baby Lotion 300ml

Venicee, my ogólnie jakiś bujaczek kupimy. Ten też oglądaliśmy w smyku ostatnio... Fajna sprawa, ale cena już mniej fajna i się zastanawiamy jeszcze...

Venicee ja tez się nad nim zastanawiałam ale ta pozycja dla większego dziecka jest tylko taka półleżąca i obawiam się że na krótko starczy.

Ostatnia edycja:
Co myślicie o czymś takim...???
BLUE.jpg

Ja mam ten leżaczek od koleżanki. Bardzo go sobie chwaliła. To chyba jedyny model, który rozkłada sie całkiem na płasko i noworodek może w nim nawet spać jak w łóżeczku.

reklama
Odebralismy dzisiaj wózeczek i łóżeczko:)
Jestem bardzo zadowolona, łóżeczko porządne, wózek się bardzo łatwo składa, rozkłada, zdejmuje elementy. Zaskoczyło mnie, że ma składaną rączkę (bardzo fajnie) i jest pompka do kół;)))
Sorki za bałagan, ale po złożeniu go z powrotem spakowaliśmy i porządki potem ;)
Wózek w rzeczywistości jest o ton ciemniejszy, zdjęcie jakoś jasne wyszło.

I wiecie zastanawiam się teraz na takim materacem, bo kokos może uczulać dziecię, a ten oglądałam i twardość mi pasuje(jedna strona dla noworodka, druga dla starszego dziecka.

Alvi Cell Active
cellactive1.jpg

Lider na rynku ...

- dwuwarstwowy wkład materaca wykonany z wysokiej klasy pianki CELLFLEX połączonej z pianką „Kaltschaum”,
- pionowe kanaliki wentylacyjne ułatwiają odprowadzanie CO2 z powierzchni materaca,
- brzegi materaca wykonane z pianki twardej , w celu zabezpieczenia dziecka przed wsunięciem się między szczebelki łóżeczka.

Strona materaca przeznaczona dla niemowlaka:
- wysokogatunkowa pianka CELLFLEX, powierzchnia przeznaczona do leżenia posiada strukturę „jeża”, co powoduje, że pianka CELLFLEX ma wyższy współczynnik punktowej elastyczności i cyrkulacji powietrza z porównaniu ze standardowymi piankami.

No i jeszcze fotelik ;)
Taki w końcu kolor zamówiłam ;)))

kiddyzebra.jpg
A gdzie kupiłaś taki sztywny przewijaczek? :p

Do góry