reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki polecają - wszystko dla dziecka i mamy.

reklama
Hej!

Nieufna, jak to proponował? Że dobry czy że chce Ci sprzedać? :)
Iwona, to jakbyś była to na niego :)
Fazerkam, nie słyszałam.
Iwonaimaja - quinny też nie znam.

Chcial pożyczyć. Wózek jest jasny beż, nie chcę ciągle się stresować, że coś popsuje albo pobrudze;)

Wiem ze swojego doświadczenia będąc w szpitalu ze te bezdotykowe to jedno wielkie guwno. I niech każdy mówi co chce...ale położna trzy razy mierzac mi temperatura sama była w szoku jak one kłamią. Trzy różne pomiary w tym jeden pokazujący gorączkę...

Ja skłaniam się ku zwykłemu elektronicznemu. Czas pomiaru to minuta chyba tyle da maluszek rade wytrzymać..

eiktkw7i1lgslap3.png

Wiem ze swojego doświadczenia będąc w szpitalu ze te bezdotykowe to jedno wielkie guwno. I niech każdy mówi co chce...ale położna trzy razy mierzac mi temperatura sama była w szoku jak one kłamią. Trzy różne pomiary w tym jeden pokazujący gorączkę...

Ja skłaniam się ku zwykłemu elektronicznemu. Czas pomiaru to minuta chyba tyle da maluszek rade wytrzymać..

eiktkw7i1lgslap3.png

I tu się zgadzam mnie ostatnio jak w szpitalu mierzyli temerature to raz miałam 36.4 potem 37 a za 3 razem 38.3.
W sumie wyszłam ze szpitala nie wiedząc jaka mam temperaturę.

Może w szpitalach nie dbają o to żeby zawsze były dobre baterie.

Przy zwykłym elektrycznym dziecięcymi się trochę denerwuje jak to dłużej trwa. Niby jest termometr smoczek Ale takie chore dziecko w gorączce może różnie reagować.
Więc tu chyba nie ma idealnego rozwiązania.
Jedno jest ważne trzeba sprawdzać baterię.
To samo jest zresztą z cisnieniomierzem elektrycznym.

ja rowniez wybieram wlasnie termometr... w UK wszystkie mamy kupuja bezdotykowe ale wiekszosc z nich jest beznadziejna i niemiarodajna. jedyny termometr jaki nie ma zlych komentarzywrecz same pochelbne i jakiego uzywaja polozne w szpitalu to Braun ale troche kosztuje...

ja też nie jestem fanką tych bezdotykowych. Kupiłam kiedyś jeden jak starsza była malusia i gorączkowała w nocy a ja nie chciałam jej wybudzać, żeby zmierzyć temp. ale zawiodłam się , ponad stówka wyrzucona z błoto. Korzystamy ze zwykłego elektronicznego jak zachodzi potrzeba.

Załączniki

• ec262e_koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-4-kolory-s-m-l-xl-xxl-zdjecia.jpg
    ec262e_koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-4-kolory-s-m-l-xl-xxl-zdjecia.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 91
reklama
My mamy bezdotykowy właśnie, Breuer czy jakoś tak. Fakt, że był raczej drogi niż tani, ale pomiary między sobą się nie różnią, więc chociaż pod tym względem jest raczej wiarygodny. No i jednak to trwa tylko kilka sekund i w nocy nie wybudza dziecka. Można nim mierzyć temp na czole, płynu czy otoczenia. My jesteśmy zadowoleni ale sporo się naczytaliśmy i porównywaliśmy opinie..

Do góry