reklama
nieufna
Fanka BB :)
Hej!
Nieufna, jak to proponował? Że dobry czy że chce Ci sprzedać?
Iwona, to jakbyś była to na niego
Fazerkam, nie słyszałam.
Iwonaimaja - quinny też nie znam.
Chcial pożyczyć. Wózek jest jasny beż, nie chcę ciągle się stresować, że coś popsuje albo pobrudze
Wiem ze swojego doświadczenia będąc w szpitalu ze te bezdotykowe to jedno wielkie guwno. I niech każdy mówi co chce...ale położna trzy razy mierzac mi temperatura sama była w szoku jak one kłamią. Trzy różne pomiary w tym jeden pokazujący gorączkę...
Ja skłaniam się ku zwykłemu elektronicznemu. Czas pomiaru to minuta chyba tyle da maluszek rade wytrzymać..
Ja skłaniam się ku zwykłemu elektronicznemu. Czas pomiaru to minuta chyba tyle da maluszek rade wytrzymać..
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Wiem ze swojego doświadczenia będąc w szpitalu ze te bezdotykowe to jedno wielkie guwno. I niech każdy mówi co chce...ale położna trzy razy mierzac mi temperatura sama była w szoku jak one kłamią. Trzy różne pomiary w tym jeden pokazujący gorączkę...
I tu się zgadzam mnie ostatnio jak w szpitalu mierzyli temerature to raz miałam 36.4 potem 37 a za 3 razem 38.3.
W sumie wyszłam ze szpitala nie wiedząc jaka mam temperaturę.
Może w szpitalach nie dbają o to żeby zawsze były dobre baterie.
Przy zwykłym elektrycznym dziecięcymi się trochę denerwuje jak to dłużej trwa. Niby jest termometr smoczek Ale takie chore dziecko w gorączce może różnie reagować.
Więc tu chyba nie ma idealnego rozwiązania.
Jedno jest ważne trzeba sprawdzać baterię.
To samo jest zresztą z cisnieniomierzem elektrycznym.
fazerkamm
Ja używałam, uzywam zwykly elektryczny, te bezdotykowe mnie nie przekonuja i duzo razy spotkalam sie ze wynik nie byl miarodajny.
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
fazerkamm
Link do: KOSZULA NOCNA DO KARMIENIA SZPITALA ROZPINANA S M
Zamawiala ktoras? Fajne koszule?
dariazgr
ja rowniez wybieram wlasnie termometr... w UK wszystkie mamy kupuja bezdotykowe ale wiekszosc z nich jest beznadziejna i niemiarodajna. jedyny termometr jaki nie ma zlych komentarzywrecz same pochelbne i jakiego uzywaja polozne w szpitalu to Braun ale troche kosztuje...
_Hope
ja też nie jestem fanką tych bezdotykowych. Kupiłam kiedyś jeden jak starsza była malusia i gorączkowała w nocy a ja nie chciałam jej wybudzać, żeby zmierzyć temp. ale zawiodłam się , ponad stówka wyrzucona z błoto. Korzystamy ze zwykłego elektronicznego jak zachodzi potrzeba.
ooo super te koszulki....sliczne chyba sobie zamowie tez dwie albo jedna zobacze bo podobaja mi sie jeszcze takie....Link do: KOSZULA NOCNA DO KARMIENIA SZPITALA ROZPINANA S M
Załączniki
reklama
Mendoza813
My mamy bezdotykowy właśnie, Breuer czy jakoś tak. Fakt, że był raczej drogi niż tani, ale pomiary między sobą się nie różnią, więc chociaż pod tym względem jest raczej wiarygodny. No i jednak to trwa tylko kilka sekund i w nocy nie wybudza dziecka. Można nim mierzyć temp na czole, płynu czy otoczenia. My jesteśmy zadowoleni ale sporo się naczytaliśmy i porównywaliśmy opinie..
Podziel się: